aşırı kıskanç bır eşim var ne yapacağımı bılmıyorum her taraf karanlık sadece :'(

Anlatılanlara bakılırsa, eşinizin durumu pek sağlıklı değil. Her insan kıskançtır, kıskanç olmadığı düşünülen kişi yalnızca belli etmiyordur. Belli etme durumu da, bir yere kadar normaldir. Kıskanılmaktan hoşlanmayan birisi de yoktur. Kıskanmak dürtüsünün özü, özgüvenden gelir. Özgüveni sınırsız olan kimse olmadığı için, herkes kıskançtır. Bunu belli etme dereceleri ise bir insanın özgüven durumunun analizidir.

Eşinizin kıskanç oluşunun sınırları yok anladığım kadarıyla. Bu durum özgüveninin çok sınırlı olarak algılanmasının yanında, kişinin kendi ruh sağlığına da zarar verecek boyuta ulaşması mümkün. Yalnızca tek taraflı da değil, bu durumun size de psikolojik etkileri yansır. Bir süre sonra boğazı sıkılan bir kişi gibi, nefes alamamaya boğulmaya başlarsınız ister istemez.

Burada önemli olan şey, eşinizin durumunu nasıl gördüğüdür? Bunu "sevgiyle" anlamlandırıyorsa, inkar durumu söz konusudur. Eğer, mevcut durumunun gerçekten sağlıklı olmadığının farkındaysa, düzelme durumu daha çabuk gerçekleşir. Başka bir ilaç ise zamandır, insanlar yaşlandıkça huy değiştirmeye başlarlar ve hareketleri, davranışları eskiden olduğu gibi olmaz. Elbette bu pozitif bir durum olabileceği gibi, daha negatif bir duruma da etki edebilir. Yani yaşlanmasını beklemek bu durumda risk olur.

Eşinizle konuşmanız gerekir. Durumunun gerçekten sağlıklı olmadığının ona anlatılması şart. Hatta, psikolojik destek almasının gerektiği söylenmeli. Sizi dinlemeyeceğine ya da geçiştireceğine inanıyorsanız, bunu söyleme işini aile büyüklerine bırakmalısınız. Eğer sizi düşünen aile fertleriniz varsa, bu kendi aileniz olur, eşinizin ailesi olur. Onlarda durumun vehametinin farkındadır. Rahat ve özgürce yaşamak en büyük hakkınız ve bu ne sevgi ne de başka bir gerekçe öne sürülerek kısıtlanamaz. Bu duruma ses çıkartmadığınız ve etkili bir karşı duruş sergilemediğiniz sürece yalnızca, kendi hayatınızdan çalarsınız.
[/ aQUOTE]

Sızde tam bı psikolog konusması yaptınız tesekkurler. Ama benım ailemi pek karıstırmak ıstemıtorum cunku bırbırlerınde nefret edecekleri bır konu ıkı taraf ııcnde ama eşimin ailesıyle defalarca konustum nereye kadar dıe bu olay onlara gore benı cok sevıyor zamanla gececeek bır cocuk olunca ve senden ıstedıklerı cok zor degıl bıraz daha kapali gıyınmen ıstedgı gıbı ve yanlız dışarı cıkmaman bu da senı guvende olman ııcn cabası yoksa gayet duzgun dusunuyor ogullari gayet ıyı dha kotu ınsanlarda var aldatanlar şiddet uygulayanlar ailesıyle gorusturmeyen esler vs vs gıbıııııı yanı yınenben abartıyormusum gıbı bana dıyorlar

benm kocam da aynı çok kıskanç kendi kardeşim ve babam hariç herkesten kıskanır daha dün amcanın oğlunu eşiyle beraber yemeğe çağıralım dedim onlar bizi çağırmışlardı nerden aklına geldi onlar şimdi vs laflar etti bende bağırıp çağırdım sonra özürdiledi benden bir yaş bile olsa büyük birine abi demeliyim yalnız dışarı çıkamam asla yolda yürürken kafamı oraya buraya çevirmem açık giiynmem daha birsürü şey

Aynen arkadaş yanı demek aynı duyguları yasıyoruz pekı nasıl basa cıktın bu durumla cocuk varmı yanı cocuk varsadaboyle kıskancmı cunku bana hep dıyorlar cocuk olunca atlatırsın felan

aynen arkadaş yanı demek aynı duyguları yasıyoruz pekı nasıl basa cıktın bu durumla cocuk varmı yanı cocuk varsadaboyle kıskancmı cunku bana hep dıyorlar cocuk olunca atlatırsın felan

malesef bebeğim yok daha canım bendede biraz kıskançlık var oyüzden çokda zorlanmıyorum ama zaman zaman gına geliyor

3 yıllık evliyim ve eşim cok kıskanç ne yapacağımı bılmıyorum kafayı yedıgım gunler bıle oluyor ınsan kendı ailesınde bekar amcasında dayısında kıskanırmı ya sonucta aıle guvensizlik dıyorum dıyo yok ben sana guveniyorum ınsanlara guvenmiyorum kıyafette bu kadar baskı uygularmı ınsan ne yapacağımı bılmıyorum dışarıya tek cıkmamı bıle ıstemıyor bazen hayatımı dokerken cumlelere neden katlanıyorum dıyorum ama yasarken oyle degıl mutlu oldugum cok sevıldıgım aklıma gelıyor ve bu hayatı yasamaya alısmam lazım sevıyorum dıyorum ama ne zamana kadar bu kıskançlık

canım benim nişanlımda öyle ben erkek bulunan hiç bi yere gitmiyorum yasak annem babamla sadece gidebiliyorum akraba hariç tabi onlara bişi demiyoda.ama aynısı cogu kişide var canım makyaj yapmıyom uzun popomu örten seyler giyyom gögüs belli olmıcak küpe küçük olacak dikkat cekmicem yani.benimkide öyle cok kıskanc.kısaknsın bişi demiyomda bari göz makyajına izin verse fondoten süryom tek:26:cok güzel bişide degilim kargaya yavrusu sahin görünür misali sanırım.sen bi çare bulursan abanda söyle lütfen

Son düzenleme:
Dılıne Sağlık arkadaşım son paragraf harıc tamamen haklısın ve esmde oyle benden once sevgılı bıle olmamaıs sadece evlılık taraftarıymıs bıraz dınıne bağlılıgındandır...kendısı bana zaten acikca da soyluyor daha once hıc bı ılıskı tecrubem olmadığı ıcın senle ogrenıyorum sevmeyı kıskandıgımda tepkımın dozunu tutamıyorum elımde degıl felan ve yurt dışında dogup buyudugu ıcın buranın ortamına, insanlarına gore dusunuyor kafasında hep bı mantık eşını her ınsanla konusturursan sende gormedigi guzel bı tarafı sayet baska erkekde gorurse hemen O erkege karşı bı ılgı duyacağımı felan soyluyor bunu defalarca kendısınede ızah ettım sacma oldugunu ve benım senden başkasını gozum gormedigini boyle yaparak sadece kendinden uzaklastırıyorsun diyerek ama malesefff

3yılda sen bu kadar şeyi yaptın ve düzelmediyse gerçekten psikolojik yardım şart canım ya diğer arkadaşlar da söylemiş zaten.. Ama bunu kabullenmesi büyük bir mesele...

Yurtdışında doğup büyümesi de bunda etken haklısın. Biraz daha kapatıyorlar kendini galiba dışarıya karşı ondan böyle oluyor. Benim ailem de göçmen trde. Hep türklere karşı korunma mekanizmasına geçmişler.Ne evlilik yaparlar, ne arkadaşlık kurarlar. Öyle olunca psikolojk problemler de başlıyor işte.

İnşallah düzelir.Aşılamayacak şey değil bunlar. Yeter ki sen durumu kabullenip kendini hasta etme..

canım benim nişanlımda öyle ben erkek bulunan hiç bi yere gitmiyorum yasak annem babamla sadece gidebiliyorum akraba hariç tabi onlara bişi demiyoda.ama aynısı cogu kişide var canım makyaj yapmıyom uzun popomu örten seyler giyyom gögüs belli olmıcak küpe küçük olacak dikkat cekmicem yani.benimkide öyle cok kıskanc.kısaknsın bişi demiyomda bari göz makyajına izin verse fondoten süryom tek:26:cok güzel bişide degilim kargaya yavrusu sahin görünür misali sanırım.sen bi çare bulursan abanda söyle lütfen

Canım sen nişanlısın bari.. Bile bile yapma kendine bunu :( Ailen durumdan memnun gözüküyosa ben bişey diyemem. Belki böyle alışmışındır ama. Benim ailem nişanlıyken bana bu kadar müdahale eden biriyle beni evlendirmezdi..

Anlatılanlara bakılırsa, eşinizin durumu pek sağlıklı değil. Her insan kıskançtır, kıskanç olmadığı düşünülen kişi yalnızca belli etmiyordur. Belli etme durumu da, bir yere kadar normaldir. Kıskanılmaktan hoşlanmayan birisi de yoktur. Kıskanmak dürtüsünün özü, özgüvenden gelir. Özgüveni sınırsız olan kimse olmadığı için, herkes kıskançtır. Bunu belli etme dereceleri ise bir insanın özgüven durumunun analizidir.

Eşinizin kıskanç oluşunun sınırları yok anladığım kadarıyla. Bu durum özgüveninin çok sınırlı olarak algılanmasının yanında, kişinin kendi ruh sağlığına da zarar verecek boyuta ulaşması mümkün. Yalnızca tek taraflı da değil, bu durumun size de psikolojik etkileri yansır. Bir süre sonra boğazı sıkılan bir kişi gibi, nefes alamamaya boğulmaya başlarsınız ister istemez.

Burada önemli olan şey, eşinizin durumunu nasıl gördüğüdür? Bunu "sevgiyle" anlamlandırıyorsa, inkar durumu söz konusudur. Eğer, mevcut durumunun gerçekten sağlıklı olmadığının farkındaysa, düzelme durumu daha çabuk gerçekleşir. Başka bir ilaç ise zamandır, insanlar yaşlandıkça huy değiştirmeye başlarlar ve hareketleri, davranışları eskiden olduğu gibi olmaz. Elbette bu pozitif bir durum olabileceği gibi, daha negatif bir duruma da etki edebilir. Yani yaşlanmasını beklemek bu durumda risk olur.

Eşinizle konuşmanız gerekir. Durumunun gerçekten sağlıklı olmadığının ona anlatılması şart. Hatta, psikolojik destek almasının gerektiği söylenmeli. Sizi dinlemeyeceğine ya da geçiştireceğine inanıyorsanız, bunu söyleme işini aile büyüklerine bırakmalısınız. Eğer sizi düşünen aile fertleriniz varsa, bu kendi aileniz olur, eşinizin ailesi olur. Onlarda durumun vehametinin farkındadır. Rahat ve özgürce yaşamak en büyük hakkınız ve bu ne sevgi ne de başka bir gerekçe öne sürülerek kısıtlanamaz. Bu duruma ses çıkartmadığınız ve etkili bir karşı duruş sergilemediğiniz sürece yalnızca, kendi hayatınızdan çalarsınız.
[/ aQUOTE]

Sızde tam bı psikolog konusması yaptınız tesekkurler. Ama benım ailemi pek karıstırmak ıstemıtorum cunku bırbırlerınde nefret edecekleri bır konu ıkı taraf ııcnde ama eşimin ailesıyle defalarca konustum nereye kadar dıe bu olay onlara gore benı cok sevıyor zamanla gececeek bır cocuk olunca ve senden ıstedıklerı cok zor degıl bıraz daha kapali gıyınmen ıstedgı gıbı ve yanlız dışarı cıkmaman bu da senı guvende olman ııcn cabası yoksa gayet duzgun dusunuyor ogullari gayet ıyı dha kotu ınsanlarda var aldatanlar şiddet uygulayanlar ailesıyle gorusturmeyen esler vs vs gıbıııııı yanı yınenben abartıyormusum gıbı bana dıyorlar

Ailenin nefret edeceği bir durum değil canım. Böyle bir şeyden kavga falan çıkmaz. Bence bilgileri olmasında fayda var. En azından bu sıkıntını annenle paylaş. Tamam müdahale etmesin ama sana bir yol göstersin.

Ailesinin öyle konuşması çok normal. Oğullarına toz kondururlar mı? Kızları öyle bir evlilik yaptığında bakalım nasıl davranırlar? Senin gururunu incitici şeyler bunlar ve belli ki alışkın olmadığın şeyler. Aldatmıyor, seni seviyor diye bu kısıtlamalara boyun mu eğeceksin?

Seni çok iyi anlıyorum çünkü eşim, biz sevgiliyken böyleydi. Uzun bi sevgililik dönemi geçirdik. Ben biraz içine kapanık fazla çevresi olmayan bir kızdım. 19 yaşımdaydım o zamanlar. Kıyafetime, arkadaşlarıma karışmalar, gittiğim yerleri sorgulamalar falan.. Yakası açık giyemem, tayt giyemem, etek giyemem.. Sınıftan erkeklerle konuşamam. K..ş..r tipli kızlarla konuşamam ay neler neler.. Babam da bana çok karıştığı için normal geliyodu. Bi yerden sonra durdum düşündüm evet babam cahil bi insandı karışıyodu. Ben kendimi yetiştirdim üniversite okuyorum. Babamın elindn çıkmışım. Neden hala bir erkeğin müdahalesine izin veriyodum ki hayatımda. Bunun için mücadele etmeye başladığım noktada başaramicağımı anlayınca delirdim gerçekten. Manik depresyon ve sosyal fobi tedavisi gördüm. Benim var olan problemlerim aslında o baskılarla mücadele etmeye başlayınca ortaya çıkmıştı. O baskılarla mücadele ederken psikolojik sorunlarımı da yenmek istemiştim belki de. Erkek arkadaşımı hayatımdan çıkardım. Aileme bir şey söylemedim. Psikoterapilere gittim. İlaçlar kullandım. araya başka insanlar girdi. Ama yine birbrimize döndük. İşte o kıskanç adam var ya arada çıktığım gezip tozduğum içtiğim eğlendiğim insanları bir kere bile sormadı bana. Cinsellik yaşayıp yaşamadığımı bile umursamadı o arada. Neler yaşadığımı en yakından o gördü çünkü.. Evlendik sonunda. Şu an canım ne istiyosa onu giyerim. Sadece çok güzel olmuşsun der. Yurtdışına çalışmaya gitti. Ben burda yalnızım. Akşamları iş yerinden erkek arkadaşlarımla yalnız yemeğe gittiğimde bile kim diye sormaz ben söylemedikçe. Ve o yokken burda yalnız eve tıkılmıyorum geziyorum diye sevinir. Bana da kendine de güveni geldi belki yeniden onla beraber olmaya başlayınca.. Ve suçluluk duygusundan biraz daha kurtuluyor benim eğlendiğim her dakika..

Bu yüzden dünden beri sana bir şeyler anlatmaya çalışıyorum canım. Bizimki kadar ağır bedeller ödemeden düzeltmeye çalış. Bir anda büyük değişim bekleme. Muhtemelen çok da büyük beklentiler içinde değilsin. Sadece tek başına bi alışverişe gitmek bile sana yeticek eminim. Yavaş yavaş kabullendir bunları..

Ben Klinik psikoloğum. Şuan psikoterapi doktorası yapıyorum. Kendi ailenizi karıştırmak istememenizi elbette anlarım, ancak eşinizin ailesinin böyle yaklaşması da ilginç gerçekten. Kunduza yavrusu şahin görünür misali, korumacılık devreye girmiş anlaşılan. Bu durumdan gerçekten rahatsızsanız, bunu hissettirmelisiniz, üzerine düşülmeyecek ve es geçilecek bir durum değil bu. Diğer mesajımda belirttiğim gibi, kimsenin "sevgi" ya da başka bir şeyi bahane ederek, sizin özgür yaşamınızı kısıtlamaya hakkı yok. Bu her şeyin başında anayasal bir suçtur. Eşiniz sizi çok seviyor olabilir, ama sevgisinin size bunu yaptırması hiç adil değil. Bugün önünü alamazsanız, yarın hem kendiniz hem de ruh sağlığınız için altından kalkılması güç bir durum söz konusu olur. http://www.kadinlarkulubu.com/derdi...rlere-acil-ihtiyacim-var-12.html#post32646629 şurada yazdığım minik anıyı okuyunuz lütfen. Durumunuzun bunun benzeri olduğunu ve sonunuzun bu olduğunu söylemiyorum, yalnızca aklınızın bir köşesinde bulunsun isterim. Sevgiler..

bak hele benim bacıma çok güzel bişi değilmiş görmesek kandıracak daha nasıl güzel olunur maşallah sana ayparçası

Çok zor durumunuz iyi tarafından bakmanız da güzell tabi ki sevgiden gelir kıskançlık denir ama aşırısı da fazlasıyla can sıkar sizin durumunuz gibi.Eşinizin bu tutumunun altında bi güvensizlik olabilir size olmasa da geçmişte yaşadığı bişeylerden kaynaklı olabilir onunla konuşun size güvenmesi gerektiğini gösterin umarım çözülür herşey.

Böyle hastalık derecesinde kıskanç olan erkeklerin aslında karşı tarafa güvenmeme sorunlarının değil, asıl kendilerine güvenmemelerinden dolayı olduğunu düşünüyorum ben. Bir nevi özgüven eksikliğinden bence. Acaba beni aldatırmı? hep kafasında bu soru var.

bak hele benim bacıma çok güzel bişi değilmiş görmesek kandıracak daha nasıl güzel olunur maşallah sana ayparçası

yok kuzum ya yaslandım:26: o senin güzelliğin canım sana datlı gelyom datlu bacım:29:

Ben Klinik psikoloğum. Şuan psikoterapi doktorası yapıyorum. Kendi ailenizi karıştırmak istememenizi elbette anlarım, ancak eşinizin ailesinin böyle yaklaşması da ilginç gerçekten. Kunduza yavrusu şahin görünür misali, korumacılık devreye girmiş anlaşılan. Bu durumdan gerçekten rahatsızsanız, bunu hissettirmelisiniz, üzerine düşülmeyecek ve es geçilecek bir durum değil bu. Diğer mesajımda belirttiğim gibi, kimsenin "sevgi" ya da başka bir şeyi bahane ederek, sizin özgür yaşamınızı kısıtlamaya hakkı yok. Bu her şeyin başında anayasal bir suçtur. Eşiniz sizi çok seviyor olabilir, ama sevgisinin size bunu yaptırması hiç adil değil. Bugün önünü alamazsanız, yarın hem kendiniz hem de ruh sağlığınız için altından kalkılması güç bir durum söz konusu olur. http://www.kadinlarkulubu.com/derdi...rlere-acil-ihtiyacim-var-12.html#post32646629 şurada yazdığım minik anıyı okuyunuz lütfen. Durumunuzun bunun benzeri olduğunu ve sonunuzun bu olduğunu söylemiyorum, yalnızca aklınızın bir köşesinde bulunsun isterim. Sevgiler..

psikolog hanim benim nişanlımda cok kıskanc yani yapısı böyle.ben nasıl yumusatabilirim onu zamanla düzelirmi?

Evliyim ve üniversite okuyorum. Benimde esim bu konuda cok baskı yapiyor taktığım tokadan bile birseyler cikariyor.sinif arkadaslarimla bile selamlasamiyorum.karsidan gelen bir erkegin bakislarinda ki sucu bile bende ariyor.. ayni durumdayiz canim ben bi care bulamadim allah yardimcimiz olsun..

Aminnnn cumlemıızn yardımcısı olsun ama umarım bı yere kadardır yoksa koca bır hayat boyle gecmez gectı sanarız oysakı gecen hayat degıl omrumuz mus cunku hayat hep yerınde nasıl yasarsan sana oyle eslik eder.....

bundan 4 ay önce nisanlimdan ayrildim....tipki oda sizin esiniz gibi kiskancdi...bi anlam veremiyordum...güvenini sarsicak hic birsey yapmiyordum sözünden cikmiyordum ...sürekli evde olan bi insanim...ne zaman arasa ulasabiliyordu...buna ragmen asiri derecede kiskancdi...ablamla disariya cikmama bile izin vermiyordu...ve öyle haddini asiyorduki...annemle disaridayim dedigim anda annemin cebini ariyordu dogrumu degilmi diye...ve en sonunda anladimki....kisi kendinden bilirmis isi....oysa beyefendi benimle birlikde oldugu süre icerisinde bir tarafdanda romanyali genele evinde calisan bi kadinla iliskisi varmis...yani anliycaniz suki beni el üstünde tutup bir dedigimi iki etmeyen beni deliler gibi seven herseyden kiskanan bir adam vardi...sonucmu sonucu ise bu...kisi kendinden bilir isi...o yüzden dikkatli olun....

Back
X