Aşırı kıskanç kız arkadaşım..

Yesimkhrnn

Üye
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2020
27
27
18
31
Merhaba, herkes eş, sevgili gibi konularda yazmış ama benim derdim 20 yıllık en yakın dostum. 27 yasındayız. Ağır bir şekilde kıskançlık krizlerine giriyor. Sadece ben değil, etrafa da salça oluyor. Artık 'fatmanın kıyafeti,aysenin yeni iPhone xmaxi, tuğçenin cildinin güzelliği' gibi konular harici hiçbir şey konuşmuyor. Dışarı çıkıyoruz 'şu kızın bacakları ne güzel şu kızın ayakkabısı şunun çantası' başka konu yok. Herhangi bir işte çalışmıyor, babadan zengin olan kızlara sayıp sövüyor. Çok mutsuz görünüyor. 8 yıllık sevgilisinim ailesi tarafından işsiz ve gösteriş meraklısı oldugu için küçümseniyor, ama ayrılmıyor da. Kendi ailesi emekli, onlara krediyle son model iphone aldırdı. Marka takıntısı var. Örneğin dümdüz beyaz tshirt arıyordu, internette dolaşırken gösterdim bir tane. Begenmedi 3 katı fiyatına marka bulup aldı. Alıp hiç giymeden bir kenara attıgı cok kıyafeti var.
Bana gelince, geçen yıl ailemle mütevazı bir tatil yaptım, fotoğrafları gösterirken amaaan seninki de tatil mi, ecenin tatilini görmedin mi dedi bana. Güzel bir yerde staj yapıyorum, iş görüşmesine gidiyorum çıldırıyor. Anında orayı kötülemeye başlıyor. Kpss ye girdim, hakimlik sınavına girdim sonucumu sormadı bile. Benim her şeyimi anlatabildiğim arkadaşımdı ve artık delirme noktasına geldim. Eskiden ne güzel konusurduk. Şimdi doğaya çıkalım, göl kenarında çay içelim diyorum ama avmler den çıkamıyoruz. Rahat da bırakmıyor sürekli bizim evde. kafamı dinleyeyim, düşüneyim olmuyor. Dayanamıyorum. Bunu nasıl kırmadan ifade edebileceğimi bilmiyorum.

İş işten geçmiş,bırakın kırılsın.Mutsuzluğuna çareyi bulması gerekirdi çoktan,onun yerine sizi aşağı çekmeye çalışıyor,iyi niyetli falan değil.İnsanda heves falan bırakmıyor böyle tipler,yeni bir şey alırsınız kusur bulur,bir şey söylersiniz yanlışı arar,arkadaş mı eleştirmen mi belli değil,''kırılıyorum,kendine artık bir çeki düzen ver,sürekli kusur bulmandan yoruldum'' falan deyin,anlamak isterse düzelir biraz zaten.

Yalnız şunu fark ettim, arkadaşını gömmüşsün gömmüşsün kendini öyle bir yüceltmişsin ki. Güzel bir yerde staj yapıyosun arkadaşın çıldırıyor? Sanki bu senin hoşuna gidiyormuş gibi geldi bana. Arkadaşın zaten sorunlu, ama sen de normal sayılmazsın haberin olsun canım. Ufak tefek şeylerle ego tatmini yapmamanı tavsiye ediyorum :)

Açık açık konuşurum. Bu davranışlarından rahatsız olduğumu dile getirirdim. Baktım değişmiyor mesafe koyardım onca yılın hatrı var diye -en azından delirme noktasına gelmemek için kendi iyiliğim için-. Baktım bu da fayda etmiyor bu arkadaşlığın miadı dolmuş der yoluma bakarım.

Hoşuma gitmiyor. Ve evet güzel bir şirket. Kendisi de yapabilirdi bunu. Kaç defa konuştum, ailem sayesinde bir yerde iş bulmaya bile çalıştım. Kendisi bile mütevazo oldugumu söyler.

Görüşmeyin. Konuşun açık açık, kırılırsa kırılsın. Madem bu kadar rahatsızsınız, bu kadar nazik davranmayın kırılacak diye. Bazen bir şeylerin bitmesi ite kaka ilerlemesinden daha iyidir.

Hoşuma gitmiyor. Ve evet güzel bir şirket. Kendisi de yapabilirdi bunu. Kaç defa konuştum, ailem sayesinde bir yerde iş bulmaya bile çalıştım. Kendisi bile mütevazo oldugumu söyler.
Ben burda bir tezatlık görüyorum. Hem seni aşağı çekiyor hem de mütevazı olduğunu söylüyor? Herkesi kıskanırken seni de kıskanması hoşuna gitmiş demekki.

Sınav sonucunu bile sormayan kişiye nasıl hala arkadaşım diyebiliyorsunuz?? Sizi göbek bağıyla mı birbirinize bağladılar, hayırdır? Hala kırmadan ne yapabilirim diyorsun.Cevap basit;kıracaksın. Burda yazdıklarını pat pat yüzüne vur ve artık arkadaşlığını istemiyorum de.Ha yok kavga edemem diyorsan da kavga etmeden geri çek kendini. Bir iki kere buluşmazsın, evine kabul etmezsin anlar salak değilse.

Bu kadar pasif olmayın Allah aşkına ya.Kendi hayatınızın iplerini bile elinize alamıyorsunuz.Şu yazdıklarını başkası yazmışçasına bir daha oku.Bu arkadaşlıkta bu kadar mutsuzsan hala bu çaba nie? Sadece sana karşı tavrı değil diğer insanlara davranışları da seni rahatsız edio belli,hayatq bakış açınız farklı. Kaç yaşında kızı değiştiremeyeceğine göre çevreni değiştirip onu hayatından çıkaracaksın.

Ben sorayım, hakimlik sınav sonucun ne oldu?
arkadasın kıskanc degıl de enerji emen mutsuz bir tip bence
Mutsuz ama cabalamıyor, ıssız ama is aramıyor mesela.
Kredi ile telefon aldırıp millet woow dedıgınde mutlu olacak kadar vizyonsuz.

Aslında tum sıkıntı onun ıcınde, milletin cildini kıskandığından degıl de ımrendıgınden konusuyor. Hayatında artı hıcbıseyı yok borca soktugu aılesı dısında. Buna ek olarak cabalamıyor da.
Bu ara biraz psikolojim bozuk yalnız kalmam lazım de gorusme, herkes evınde kendını dinlesin. Zaten pandemı var. Bi tek bize yok heralde, ben duvarlarla konusurken onun hergun size gelmesi falan da sacma ve duyarsız. Kabul ederek sende duyarsız oluyorsun. Kendi sagliginız ve toplum sagligi ıcın kurallara uyun.

Görüşmeyin. Eve gelirse kapıyı annen açsın yok desin, telefonlarına cevap vermeyin. Bir süre sonra anlar görüşmek istemediğinizi. Tabi sizin egonuzu tatmin ediyorsa bilemem...

Hiçbir şeyde mutlu olmayan birinden hayır beklemeyin.

Belliki çevresinden ve sahip olduğu şeyler onu mutlu etmiyor , eksiklik yaşıyor.

Bu yüzden çok fazla eleştiri yapıyor , yakınıyor : Mutsuz çünkü .
Mutsuz olan biri size mutluluk getirmez . Onu uyarın belkide hatalarını söylemeniz iyi olacaktır yaptığı şeylerin farkında olmaya bilir. Güzel bir dille anlatın ve arkadaşlığınızı bitirin . Sizi mutsuz eden insanları hayatınızda barındırır negatif enerji almayın.

Aynı modelden bende de vardı, paylaştığımız onca şeyin hatrına kavga ile bitsin istemedim ben kendisinden uzaklaştım, bitti. İnan hiçbir şey kaybetmiyorsun. Hayat, birlikte olmaktan keyif almadığın insanlarla harcanmayacak kadar değerli.

Arkadaşınızla konuşun ama ona da yardımcı olacak şekilde.Siz iyi bir yerde staj yapıyor olabilirsiniz ya da bazı konularda daha şanslı ve de bazı durumları idare etmede.Herkes aynı şartlarda olmuyor.Size haksızsınız demiyorum sürekli negatiflik veren biriyle görüşmek zordur tabi ki.Ama siz zaten iyiymişsiniz ya staj sınav vs. Ona da açıkça söyleyin yapamıyorsanız görüşmeyin ama ben çare bulmak istiyorum diyorsanız da arkadaşınızla onunla ilgili konuşun.Mutsuzluktan yapıyordur o.Ama tabi kimse kimseye tahammül etmek,sabır göstermek zorunda değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…