• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

aşırı miskinlik nasıl atlatılır?

Haftada 2 gelecek bi yardımcı abla tut. Hem evini toparlar hem de yemegini yapar. 1 tencere yemek 2-3 gün gider zaten.

Ve muhakkak bulaşık makinesi al. Makine olmadan toplanmıyor tam mutfak

Gelip evini ben düzene sokasım geldi. İş yapmaktan keyif alan bir insan olarak . Önceliklemaddi durumun varsa kendine eşya alarak başla sade ama şık. Sonrasında kıyamazsın zaten düzenlmek istersin . Kendini motive edceek bişiler bulmalısın yoksa böle olmaz . Valla okurken bayılacaktım nerdeyse.

senin evli versiyonunum ben. kendimce şöyle çözümler buldum, ayda bir muhakkak kadın geliyor ve tüm evi dip köşe temizliyor. benim ev çok büyük bir de, hemen her gün bir odayla ilgileniyorum ben de. öyle yapmadığım takdirde tozlar öbek öbek uçuyor çünkü. eşim de titiz biridir ama ev işinde hiç yardımı dokunmaz orası ayrı. mutfağa televizyon koydum orda daha keyifli zaman gçiriyorum artık, tv den önce hep bulaşık birikirdi ama artık öyle olmuyor. tv koyma şansın yoksa da müzik dinle bir şeyler yap. ev işini kendince keyiflş hale getirmeye bak. dekorasyon konusunda ben de odunum biraz ama bu aralar dekorasyon mağazalarını gezip fikir ediniyorum, kk daki üye evlerine bakıyorum :) kısacası evimi seviyorum, dolayısıyla ev işleri de yük olmaktan çıkmaya başladı. ama yardımcı muhakkak al, o olmasa koca dubleks evi hayatta çekip çeviremezdim.

Ayhh bende yalnız yaşıyorum ve bende miskinim :)))

Ama ben hiç dert etmiyorum açıkcası.
Yalnız yaşamak gibisi yok.
Hatta o kadar rahattım ki evlenmeyi düşünmem hiç sanırım :)

Ohhh istediğimde kalkıyorum, istediğimde yemek yapıyorum, istediğimde temizlik...
Ha misafir gelirse zaten benim evime gelen insanlar hiç habersizden gelmezler akrabalar dahil.
Pratik bir insanım hemen toplarım evi :)
Zaten 140 m2 lik bir evde tek yaşayınca ev kirli olmuyor ki çok. Sadece güncel banyo ve mutfak temizliği yapınca yeter :)

Aman dert etmeee ya boşverrrr ;)

Yahu durumun iyiymis tutsana bi temizlikci haftada bi gelsin derlesin toplasın.Bulaşık bırakma makine al çamaşırlar da 1 hafta beklemesin onun haricinde bisey yapmana gerek yok.Kadınlık masa donatmayla olmuyor gayet evlenirsin rahat ol :)

Miskin değilsin yani sadece ev işi sevmiyosun

Konuyu açtıgın için teşşekürler.
Kendime şükrettim :deli:
Bende de üşengeçlik var ama akşam yatmadan bulaşık yıkanır.
2 saatte temızlencek ev 5 saatte temizlenir ama yapılır yani:KK76:
Napıyon bacım sen ?
Kalk kendıne gel bugün bulaşık yıkamaktan başla:halay:
Çamaşırlar hala balkondaysa bence 1 haftada buhar olmuşlardır :110: onlarıda at makınaya hadi bakıyım guzel kız ne kadarda çalışkan :dondurma:

tiroidlerinize baktirdiniz mi?belirtileri icinde usengeclik,hicbirsey yapmama istegi,kronik yorgunluk var da kendimden biliyorum

Madem durumun var tut bir kadın haftada 1 temizlet evini çok mu zor? Temizliğini yapsın yemeğini yapsın. O çok iyi durumundan verirsin bir 100- 200 tl.Sen de o ara yayilirsin.

2 yıldır çalıştığım şehirde tek başıma yaşıyorum. öncesinde ise öğrenciydim yurtta kalıyordum. Yurtta başkalarıyla yaşamanın verdiği sorumlulukla temizdim, düzenliydim. Ama ayrı evde yaşamaya başlayınca öyle bir alıştım yalnızlığa ve öyle bir saldım ki anlatamam.. Misler gibi kokamıyorum, anne evimde olduğum gibi. Heryerim tertemiz değil. Çok dağınık yaşıyorum haftada bir temizlik yapıyorum ama o 1 haftada iyice rahatlıkla batırıyorum her seferinde canım çıkıyo.Çünkü onuda yapmasam çöp eve dönecek ev. Asla yemek yapmıyorum. Hem yemeği yapması hem onun cıkardığı bulaşık eziyet oluyor bana. Bir arkadasım misafir geliyor, çok eziyet geliyor ağırlamak. Oysaki gelmeden önce okadar seviniyorum heycanlanıyorum, yalnızlığım gidecek diyorum. Ama 2 gün kaldıktan sonra herşey eziyet geliyor. Hiçbişey hazırlamak ikram etmek gelmiyor aklıma.
Erkek arkadasım gelmişti, bir sofra donatıp etkilemek isterdim, ama beceremedim. Dolduramadım sofrayı. Bir çeşit yemek salata yaptım .. Olmadı.. Yada biri gelse ikramı ağırlamayı akıl edemiyorum. Saçma bir miskinlik bilmemezlik var üstümde. Mesela 1 haftadır çamaşırlar balkonda kurumaya bırakılmış halde, toplayamadım bi. İşten geliyorum bir kahvemi içiyorum 1 saat yayılıyorum yatıyorum. Mesela dümdüz evim var. Normalde başka bir arkadaşım var yalnız yaşayan, onun evine gitmiştim süslü süslü bıcır bıcır heryere kokular renkli mumlar koymuş, fincanları tabakları, evdeki tabloları süsleri bıcır bıcır tertemiz evi.. Benim hiç içimden gelmiyor öyle şeyler :/ ben mi anormalim bilmiyorum:silah: Hiç evlenemeyeceğim herhalde. Hele birde birine bakmayı düşünemiyorum.
Ya ben nasıl atlatırım tüm bunları ya. Kanımda gram anaçlık yok. Yada bilmiyorum buna alıştım yalnız yaşaya yaşaya. işyerinde kızlar geliyo dün akşam ne yemek yaptın konusu konuşuluyor habire bende tık yok.
Eve hiç harcama yapmıyorum, durumumda var oysaki, bi kaba eşyalarım var ihtiyaç olan başka hiiiç bişey yok. elimden gelse daha da azaltcam herşeyi. Tiksinmeyin ama 1 haftadır yıkanmamış bulaşığım var lavaboda. :KK43: rahatsız oluyorum evet ama yapasımda yok..pufftt.. bir değişik dert benimkisi. Ama yorumları merak ediyorum
Depresyondan olabilir mi?
Ben normalde çok titiz, dğzenli bir insanım. Ama moralim bozuk oldugunda özellikle ütü yapmayı ertelerim. Şu an mevsimlerin de soğuk gitmesi sebebiyle yazlık - kışlık olaylarına girmedim. 2-3 haftadır kışlıları yıkıyorum, özensizce ütüleyip salonda üst üste yığıyorum. Üzerime giyecek hırka bile yok suan hepsi kaldırılmayı bekliyor ama bazayı açıp da koyamıyorum.
Süs püs olayında ben de imrenirim. Ben de hiç öyle mum, peluş, su bu olmadı. Minimalistim desem, evde yüzlerce alkol şişesi var koleksiyonve anı adına. Amaaan hepsini atıp gidesim var zaten

Acaba evini mi sevmiyorsun? Biz bu yıl taşındık. Evimizi de aceleyle tuttuk. Hala alışamadım. Bu yüzden sık sık senin gibi oluyorum. Mecburen oflaya puflaya yapıyorum.

2 yıldır çalıştığım şehirde tek başıma yaşıyorum. öncesinde ise öğrenciydim yurtta kalıyordum. Yurtta başkalarıyla yaşamanın verdiği sorumlulukla temizdim, düzenliydim. Ama ayrı evde yaşamaya başlayınca öyle bir alıştım yalnızlığa ve öyle bir saldım ki anlatamam.. Misler gibi kokamıyorum, anne evimde olduğum gibi. Heryerim tertemiz değil. Çok dağınık yaşıyorum haftada bir temizlik yapıyorum ama o 1 haftada iyice rahatlıkla batırıyorum her seferinde canım çıkıyo.Çünkü onuda yapmasam çöp eve dönecek ev. Asla yemek yapmıyorum. Hem yemeği yapması hem onun cıkardığı bulaşık eziyet oluyor bana. Bir arkadasım misafir geliyor, çok eziyet geliyor ağırlamak. Oysaki gelmeden önce okadar seviniyorum heycanlanıyorum, yalnızlığım gidecek diyorum. Ama 2 gün kaldıktan sonra herşey eziyet geliyor. Hiçbişey hazırlamak ikram etmek gelmiyor aklıma.
Erkek arkadasım gelmişti, bir sofra donatıp etkilemek isterdim, ama beceremedim. Dolduramadım sofrayı. Bir çeşit yemek salata yaptım .. Olmadı.. Yada biri gelse ikramı ağırlamayı akıl edemiyorum. Saçma bir miskinlik bilmemezlik var üstümde. Mesela 1 haftadır çamaşırlar balkonda kurumaya bırakılmış halde, toplayamadım bi. İşten geliyorum bir kahvemi içiyorum 1 saat yayılıyorum yatıyorum. Mesela dümdüz evim var. Normalde başka bir arkadaşım var yalnız yaşayan, onun evine gitmiştim süslü süslü bıcır bıcır heryere kokular renkli mumlar koymuş, fincanları tabakları, evdeki tabloları süsleri bıcır bıcır tertemiz evi.. Benim hiç içimden gelmiyor öyle şeyler :/ ben mi anormalim bilmiyorum:silah: Hiç evlenemeyeceğim herhalde. Hele birde birine bakmayı düşünemiyorum.
Ya ben nasıl atlatırım tüm bunları ya. Kanımda gram anaçlık yok. Yada bilmiyorum buna alıştım yalnız yaşaya yaşaya. işyerinde kızlar geliyo dün akşam ne yemek yaptın konusu konuşuluyor habire bende tık yok.
Eve hiç harcama yapmıyorum, durumumda var oysaki, bi kaba eşyalarım var ihtiyaç olan başka hiiiç bişey yok. elimden gelse daha da azaltcam herşeyi. Tiksinmeyin ama 1 haftadır yıkanmamış bulaşığım var lavaboda. :KK43: rahatsız oluyorum evet ama yapasımda yok..pufftt.. bir değişik dert benimkisi. Ama yorumları merak ediyorum
Ac youtube'u video izle. Temiz cicili bicili ev videolari, romantik yemek sofralari videolari, yemek tatli videolari. Insan hevesleniyor ve gaza geliyor

Ben de keşke usengec olsaydım yaa :( 2 bebeyle herdaim yüzey temizleyici kokan bi ev..ben de isterdim sooooyle bi yayilayim işler kalsın ama yok uykum gelmiyo. Bence sizin gibi olmak benim gibi olmaktan iyidir:KK14:(çamaşırlar hariç tekrar yikayin)

Senin gibiydim çok değiştim. Şimdi sürekli temizlk ve yemek yapmak istiyorum ve yapıyorum. Terapi gibi geliyor.

ben de odamı hiç toplamıyorum artık otomatiğe bağladım haftada bir topluyorum yoksa kıyafetlerim koltugun uzerinde dağ oluyor eve gelince cok yorgun oluyorum hemen duş alıp uyuyorum elimde olsa kıyafetle yatıcam ama onları da koltuğun uzerine yığıyorum

Back
X