Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Aşırı saç dökülmesi

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri
Kan degerleri inanilmaz etkiler. Lutfen demir takviyesi kullanin. Aylarca kullanmak gerekiyor hem de. Hgb degil, israrla ferritin degerlerinize bakilmasini isteyin.
Hocam merhabalar saçlarım aşırı derecede dökülüyor. Günde 400/500 tek abartmıyorum. Elimi saçıma attığımda rahat 30 tel geliyor hafif ellemem bile yeterli. Psikolojim çok bozuk. 23 yaşındayım. İncecik saçlarım kaldı. bi kan tahlilimi değerlendirir misiniz? Nolur anlayan birisi baksın DEMİR(SERUM): 105 ug/dL. Ferritin: 16.0 ng/mL değerinde. Demir bağlama kapasitesi: 262 ug/dl. Vitamin b12: 230 pg/mL değerinde. Serbest T4: 0.98ng/dL değerinde. Tsh : 2.14 uIU/mL değerinde. Folat: 10.28 ng/mL değerinde.

Ferritin düşük, B12 düşüğe yakın.

Benim kadar saçı dokulen yoktur herhalde. Bu forumda olsun internette youtubede olsun bir sürü kur , vitamin , biotin , şampuan, biberiye karanfil denemediğim şey kalmadı. Bu arada B12 im eksikti kullandım. Kan ilaçları kullandım asla dokulmem durmadı. Yan tarafları hep açıldı saçımın anormal derecede dökülüyordu. Sonra ben biberiyeyi yanlış kullandığımı anladım. Yaklaşık 20 gündür kullanıyorum biberiye içine bir kaç karanfil bazen yaparken lavanta ekliyorum. İnanılmaz bişey ama şuan günde en fazla on tel saçım dökülüyor. Normalde anormal derecede saçım dökülürdu. Her her saç olurdu.toplasamda bu forumda da çok araştırdım. Şaka gibi ama saç dokulmem kesildi. Keşke yeni saç cikaracak biseyler de olsa :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…