• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aşırı Savurganlık

goncammm48

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Haziran 2017
1.263
999
73
kızlar bnm sorunum para biriktirememem ve gerçekten nereye gidiyor hiç anlamıyorum..ben 5300 alıyorum 2700 tl si ev kredisine gidiyor ..eşim 4800 kazanıyor ama ay sonu geldiğinde 5 kuruşum kalmıyor..sosyal hayat giyim kuşam seven insanlarız ama bir sınırı olmalı..bi ara kendimi durduramıyordum netten trendyoldan deli gibi alışveriş yapıyordum..artık onu kestim yani inşallah.bilenler bilir çocuk olsun diye uğraşıyoruz takviyeler ilaçlar bir senedir eczaneye yaptığım ödemenin haddi hesabı yok..regl olduğumda ise çocuk olmuyor kafam dağılsın moral olsun diye yine alışveriş yapıyorum ..napıcam böyle hiç bilmiyorum

Maaşlar çok güzel Allah bereket versin.Maaşın bir bölümü ev kredisine gidiyor.o zaman bir yatırım daha yapsanız yani ev arsa vs.borçlansanız en azından paranız boşa gitmez

Maaşlar çok güzel Allah bereket versin.Maaşın bir bölümü ev kredisine gidiyor.o zaman bir yatırım daha yapsanız yani ev arsa vs.borçlansanız en azından paranız boşa gitmez
aslında öyle yapmak en mantıklısı ama bırakacağım çocuk vs bişe olması lazım 1,5 yıldır çocuğum olmadı herşeyi ona bağlıyorum yaa..kısır döngüye girdim..biriktirsek nolacak çoluk çocuk da yok olmadı diyorum..olmadıkça stres yapıp moral olsun diye daha çok alışveriş yapıyorum işim zor ama toparlamam gerek

aslında öyle yapmak en mantıklısı ama bırakacağım çocuk vs bişe olması lazım 1,5 yıldır çocuğum olmadı herşeyi ona bağlıyorum yaa..kısır döngüye girdim..biriktirsek nolacak çoluk çocuk da yok olmadı diyorum..olmadıkça stres yapıp moral olsun diye daha çok alışveriş yapıyorum işim zor ama toparlamam gerek

Ekonomi bölümüne gel bence bi ;)

Harcamayin :) biz asgari ucretle ve evimiz kira iken birikim yapmaya calisiyoruz ve allaha sukur uc bes kurus koyabiliyoruz bir kenara. Siz bu maaslarla inanin cok rahat yasarsiniz. Birinizin maasi direk birikime girse digeri ile bile cok cok rahat iyi kosullarda yasanir :)

Harcamayin :) biz asgari ucretle ve evimiz kira iken birikim yapmaya calisiyoruz ve allaha sukur uc bes kurus koyabiliyoruz bir kenara. Siz bu maaslarla inanin cok rahat yasarsiniz. Birinizin maasi direk birikime girse digeri ile bile cok cok rahat iyi kosullarda yasanir :)
Nasıl basariyorsun canim..azicik tüyo versen..

Elinize geçen her miktarın ℅10'unu biriktirin.
Böylelikle ne sosyal hayattan ne alışverişten ne de birikimden geri kalırsınız. Bunalmadan biriktirmenin yolunu böyle buldum ben.

yahu mal mulk illa birakacak cocuk olunca mi alinir?
once bu zihniyeti bi degistirin
omur boyu calismayacaksiniz ki , bunun emekliligi var , emekli olunca alacaginiz maas dusecek , simdiden yatirim yaparsaniz emrklilikte rahat edersiniz
once kendinizi dusunun , cocugun da ne zaman gelecegini bilemezsiniz , ona odakli yasamayin oluruna birakin

Nasıl basariyorsun canim..azicik tüyo versen..
Alisveris hic yapmiyorum desem yeridir. İhtiyac disinda hicbir sey almiyorum. Ama bunu cimrilikten para biriktirmek icin yaptigim soylenemez. Ben artik şu çılgınca tüketen insanlardan olmak istemiyorum. Yani indirimler, yeni sezon urunler, sinirli sayida cikan koleksiyonlar artik beni hic cezbetmiyor( ki ben de universite zamanlarimda deli gibi alisverisbhastasiydim, sirf beni mutlu ediyor diye asla giymeyecegim seyler alirdim) . Disarda yemek yemeyi sinirlandirdik. Ayda bir disarda yemek yiyoruz. Sinema vs.. de oyle sadece bekledigimiz bir film varsa gidiyoruz. Onun disinda yasadigimiz sehirde fazla arkadasimiz yok hatta benim hic yok. O yizden disari fazla cikmiyoruz. Ben tv izlemeyi sevmem. O yuzden tum gun esim isten gelene kadar tv kapalidir. İki kisi yasadigimiz icin sadece oturma odasi ve yatak odasinin peteklerini yakiyoruz. Bir de esimim ailesi koylu, o yuzden salcam, tereyagim, unum, peynirim, recelim bir cok kislik kurutlmus yiyecegim, patatesim, soganim hep koyden gelir. Yiyecek masrafim az olur. O yuzden cok olmasa da biriktirebiliyoruz. Ama hamileyim ve bebegin ihtiyaclari oldugu icin artik zor biriktiririz ama yine de bence siz cok cok rahat birikim yapabilirsiniz.

kızlar bnm sorunum para biriktirememem ve gerçekten nereye gidiyor hiç anlamıyorum..ben 5300 alıyorum 2700 tl si ev kredisine gidiyor ..eşim 4800 kazanıyor ama ay sonu geldiğinde 5 kuruşum kalmıyor..sosyal hayat giyim kuşam seven insanlarız ama bir sınırı olmalı..bi ara kendimi durduramıyordum netten trendyoldan deli gibi alışveriş yapıyordum..artık onu kestim yani inşallah.bilenler bilir çocuk olsun diye uğraşıyoruz takviyeler ilaçlar bir senedir eczaneye yaptığım ödemenin haddi hesabı yok..regl olduğumda ise çocuk olmuyor kafam dağılsın moral olsun diye yine alışveriş yapıyorum ..napıcam böyle hiç bilmiyorum

Canım para şu şekilde birikiyor: gereksiz alışveriş yapmayarak(10çeşit ayakkabın çantan olmayacak . Zaten almışsındır bu zamana kadar-tut kendini onları kullan). Kredi kartı limitini 500-600 lira tutarak- ekstra hesap açıp maaş yatar yatmaz oraya para koyarak- mümkünse dışarda Az yiyerek (okula yemek götürmezsem dışardan söylersem günlük 10tl gidiyor mesela)- telefon hattını kontrol ederek. Evde internet var bi tek annemle konuşuyorum dk olarak..okulda telefonu elime almıyorum... o yüzden 20tllik kontörlü yetiyor bana 500dk1000sms3gb net- en önemlisi eşlerin ikisi de birikim yapmak istemeli. Tek taraflı olunca olmaz o iş

O kadar çok alışveriş yapıyorsanız eviniz de tıkabasa doludur. O doluluk da insanı rahatsız ediyor. Kendimden biliyorum:) Sadeleşmekle ilgili birkaç güzel kitap var, tavsiye ederim. Okuyup içselleştirdikçe insanın alışveriş yapası gelmiyor.

biraz şımarıklık var gibi..

maşaallah maaşlarınızçok iyi araba felan alsanız

biraz sadeleşin

kafa alışveriş ile dağıtılmaz ki

çıkın ormanda dağda bayırda gezin

fotoğrafçılık vs gibi şeylerle ilgilenin

gezmeye harcayın ya da parayı

çula çaputa gömmeyin emeğinizi

kendinizi gerdiğiniz için de çocuk işi daha çıkmaza giriyor

kendinize yoğun bir kurs vs bulun

çocuk düşünmeye zaman kalmasın

en kısa zamanda bir çocuğunuz olur umarım o zaman kendinize almaz ona alırsınız

Alisveris hic yapmiyorum desem yeridir. İhtiyac disinda hicbir sey almiyorum. Ama bunu cimrilikten para biriktirmek icin yaptigim soylenemez. Ben artik şu çılgınca tüketen insanlardan olmak istemiyorum. Yani indirimler, yeni sezon urunler, sinirli sayida cikan koleksiyonlar artik beni hic cezbetmiyor( ki ben de universite zamanlarimda deli gibi alisverisbhastasiydim, sirf beni mutlu ediyor diye asla giymeyecegim seyler alirdim) . Disarda yemek yemeyi sinirlandirdik. Ayda bir disarda yemek yiyoruz. Sinema vs.. de oyle sadece bekledigimiz bir film varsa gidiyoruz. Onun disinda yasadigimiz sehirde fazla arkadasimiz yok hatta benim hic yok. O yizden disari fazla cikmiyoruz. Ben tv izlemeyi sevmem. O yuzden tum gun esim isten gelene kadar tv kapalidir. İki kisi yasadigimiz icin sadece oturma odasi ve yatak odasinin peteklerini yakiyoruz. Bir de esimim ailesi koylu, o yuzden salcam, tereyagim, unum, peynirim, recelim bir cok kislik kurutlmus yiyecegim, patatesim, soganim hep koyden gelir. Yiyecek masrafim az olur. O yuzden cok olmasa da biriktirebiliyoruz. Ama hamileyim ve bebegin ihtiyaclari oldugu icin artik zor biriktiririz ama yine de bence siz cok cok rahat birikim yapabilirsiniz.
Biz derken..ben konu sahibi değilim..kazancım o kadar fazla değil..keşke olsa..:)

biraz sadeleşin

kafa alışveriş ile dağıtılmaz ki

çıkın ormanda dağda bayırda gezin

fotoğrafçılık vs gibi şeylerle ilgilenin

gezmeye harcayın ya da parayı

çula çaputa gömmeyin emeğinizi

kendinizi gerdiğiniz için de çocuk işi daha çıkmaza giriyor

kendinize yoğun bir kurs vs bulun

çocuk düşünmeye zaman kalmasın

en kısa zamanda bir çocuğunuz olur umarım o zaman kendinize almaz ona alırsınız
aminn ben de onu bekliyorum çok teşekkür ederim önerilerin için

Back