• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aşırı Savurganlık

Biz derken..ben konu sahibi değilim..kazancım o kadar fazla değil..keşke olsa..:)
Aaa evet :)) valla alinti cevaplarken de konuyu cevaplarken de hic bakmiyorum ki isimlere :) sizin yazdiginizi konu sahibi yazdi sandim :)

yahu mal mulk illa birakacak cocuk olunca mi alinir?
once bu zihniyeti bi degistirin
omur boyu calismayacaksiniz ki , bunun emekliligi var , emekli olunca alacaginiz maas dusecek , simdiden yatirim yaparsaniz emrklilikte rahat edersiniz
once kendinizi dusunun , cocugun da ne zaman gelecegini bilemezsiniz , ona odakli yasamayin oluruna birakin
çok doğru haklısın..ama inşallah bebek çok bekletmeden gelir artık

Bende kendimi savurgan sanıyordum ay sonu para kalmıyo diye. 3500₺ maaş giriyor ne kıyafet alırım ne kozmetik. Kuaföre zaten hayatımda 3-5 kez gittim. Bizim niye birikmiyor anlamadım. :bicak:

karı koca mühendismisiniz MaşaALLAH geliririniz iyi imiş babamın bir sözü vardır musluklar akarken testini doldur bu günün yarını var .Millet asgari ücretle çalışıyor üniversite mezunları hep açıkta paranızın kıymetini bilin bence bol kazançlar

O trendyol tam bir bağımlilik...
Alamiyorum kendimi ordan..
Alışverişi azaltmaya karar verdiğimde ilk yaptığım iş trendyol gibi sitelerin otomatik gelen günlük maillerini kapatmak oldu. Artık hiç oralardan bir şey almıyorum. Bilindik markaların indirimleri zaten yılda iki kere mağazalarında da oluyor. Bilinmedik markalar da kaliteli olmuyor.
Eskiden kargolarımı getiren yaşlıca adam “yazık, bütün paranı bunlara harcıyorsun” demişti:)) Sürekli kargom gelirdi.
Şimdi bir şeyi alırken iki kere değil 3-4 kere düşünüyorum ihtiyacım var mı, mutlu edecek mi diye.

Hemen hemen gelirimiz aynı ve biz de zar zor geçiniyoruz.
Tabi biz de 2 bebek var ama bebek olmadan önce de böyleydi.
Bizim ilk yaptığımız şey kredi kartı limitini düşürmek ve internet harcamalarına kapatmak oldu.
Zorunlu şeyler için 1000 tl lik bi kart var oradan alıyoruz.
Eskiden fiyatına bakmadan ne beğensem alirmisim onu farkettim, simfi limitim yeter mi ya da ihtiyacım var mı diye 40 kere düşünüyorum.
Mesela fiyatı yuksek bir bot alacağım 2 senedir almadım hala, evdekiler idare eder diyorum her seferinde.
Kredi kartı limiti düşününce ekonomik olarak iyilesiyorsunuz çünkü cogu kimse yanında 2 3 bin lira nakit tasimiyor dolayısıyla çılgınlar gibi canta ayakkabı alamıyorsunuz, tavsiye ederim.

birkaç ay önce nerdeyse haftalık sipariş veriyordum. sürekli onu al bunu al diye diye dolabım nerdeyse doldu. bir yığın makyaj malzemesi var ama nerdeyse hiç makyaj yapmıyorum. o kadar şey aldım sürekli aynı şeylere elim gidiyor. ekimden beri çok dikkat ediyorum harcamalarıma. iyisini almaya çalışıyorum. aldığım şeyin içeriğine bakıyorum diğer türlü resmen plastik giyiyoruz çünkü. verilen paraya acıyorum artık. düşünsenize günün 8-9 saatinde deli gibi çalışıyoruz ve saçma sapan gereksiz dolapta eskiyecek şeylere veriyoruz. ya bence ilk etapta ihtiyaclarınızın farkında olun atıyorum bir iki kere giyeceğiniz şeyler almayın ya da uygun fiyatlı diye. vaktiniz olursa true cost diye bir belgesel var izlesenize :)))

vadeli hesap açtırın her ay eşin 1000 tl sen 1000 tl yatırın biriken paraya hiç dokunmayın. geri kalanla da yaşamayı öğrenirsiniz

birkaç ay önce nerdeyse haftalık sipariş veriyordum. sürekli onu al bunu al diye diye dolabım nerdeyse doldu. bir yığın makyaj malzemesi var ama nerdeyse hiç makyaj yapmıyorum. o kadar şey aldım sürekli aynı şeylere elim gidiyor. ekimden beri çok dikkat ediyorum harcamalarıma. iyisini almaya çalışıyorum. aldığım şeyin içeriğine bakıyorum diğer türlü resmen plastik giyiyoruz çünkü. verilen paraya acıyorum artık. düşünsenize günün 8-9 saatinde deli gibi çalışıyoruz ve saçma sapan gereksiz dolapta eskiyecek şeylere veriyoruz. ya bence ilk etapta ihtiyaclarınızın farkında olun atıyorum bir iki kere giyeceğiniz şeyler almayın ya da uygun fiyatlı diye. vaktiniz olursa true cost diye bir belgesel var izlesenize :)))
izlicem ilk fırsatta:) çok saol..aynı bnde öyleydim düzeltcem kendimi haftalık siparişler ihtiyacım olmayan gereksiz bir çok alışveriş..yani para da kolay kazanılmıyor sabah sıcak yataklarımzı terkediyoruz sonuçta

Back
X