- 18 Haziran 2017
- 1.263
- 999
- 73
- Konu Sahibi goncammm48
-
aslında öyle yapmak en mantıklısı ama bırakacağım çocuk vs bişe olması lazım 1,5 yıldır çocuğum olmadı herşeyi ona bağlıyorum yaa..kısır döngüye girdim..biriktirsek nolacak çoluk çocuk da yok olmadı diyorum..olmadıkça stres yapıp moral olsun diye daha çok alışveriş yapıyorum işim zor ama toparlamam gerekMaaşlar çok güzel Allah bereket versin.Maaşın bir bölümü ev kredisine gidiyor.o zaman bir yatırım daha yapsanız yani ev arsa vs.borçlansanız en azından paranız boşa gitmez
aslında öyle yapmak en mantıklısı ama bırakacağım çocuk vs bişe olması lazım 1,5 yıldır çocuğum olmadı herşeyi ona bağlıyorum yaa..kısır döngüye girdim..biriktirsek nolacak çoluk çocuk da yok olmadı diyorum..olmadıkça stres yapıp moral olsun diye daha çok alışveriş yapıyorum işim zor ama toparlamam gerek
Nasıl basariyorsun canim..azicik tüyo versen..Harcamayin :) biz asgari ucretle ve evimiz kira iken birikim yapmaya calisiyoruz ve allaha sukur uc bes kurus koyabiliyoruz bir kenara. Siz bu maaslarla inanin cok rahat yasarsiniz. Birinizin maasi direk birikime girse digeri ile bile cok cok rahat iyi kosullarda yasanir :)
yahu mal mulk illa birakacak cocuk olunca mi alinir?aslında öyle yapmak en mantıklısı ama bırakacağım çocuk vs bişe olması lazım 1,5 yıldır çocuğum olmadı herşeyi ona bağlıyorum yaa..kısır döngüye girdim..biriktirsek nolacak çoluk çocuk da yok olmadı diyorum..olmadıkça stres yapıp moral olsun diye daha çok alışveriş yapıyorum işim zor ama toparlamam gerek
Alisveris hic yapmiyorum desem yeridir. İhtiyac disinda hicbir sey almiyorum. Ama bunu cimrilikten para biriktirmek icin yaptigim soylenemez. Ben artik şu çılgınca tüketen insanlardan olmak istemiyorum. Yani indirimler, yeni sezon urunler, sinirli sayida cikan koleksiyonlar artik beni hic cezbetmiyor( ki ben de universite zamanlarimda deli gibi alisverisbhastasiydim, sirf beni mutlu ediyor diye asla giymeyecegim seyler alirdim) . Disarda yemek yemeyi sinirlandirdik. Ayda bir disarda yemek yiyoruz. Sinema vs.. de oyle sadece bekledigimiz bir film varsa gidiyoruz. Onun disinda yasadigimiz sehirde fazla arkadasimiz yok hatta benim hic yok. O yizden disari fazla cikmiyoruz. Ben tv izlemeyi sevmem. O yuzden tum gun esim isten gelene kadar tv kapalidir. İki kisi yasadigimiz icin sadece oturma odasi ve yatak odasinin peteklerini yakiyoruz. Bir de esimim ailesi koylu, o yuzden salcam, tereyagim, unum, peynirim, recelim bir cok kislik kurutlmus yiyecegim, patatesim, soganim hep koyden gelir. Yiyecek masrafim az olur. O yuzden cok olmasa da biriktirebiliyoruz. Ama hamileyim ve bebegin ihtiyaclari oldugu icin artik zor biriktiririz ama yine de bence siz cok cok rahat birikim yapabilirsiniz.Nasıl basariyorsun canim..azicik tüyo versen..
kızlar bnm sorunum para biriktirememem ve gerçekten nereye gidiyor hiç anlamıyorum..ben 5300 alıyorum 2700 tl si ev kredisine gidiyor ..eşim 4800 kazanıyor ama ay sonu geldiğinde 5 kuruşum kalmıyor..sosyal hayat giyim kuşam seven insanlarız ama bir sınırı olmalı..bi ara kendimi durduramıyordum netten trendyoldan deli gibi alışveriş yapıyordum..artık onu kestim yani inşallah.bilenler bilir çocuk olsun diye uğraşıyoruz takviyeler ilaçlar bir senedir eczaneye yaptığım ödemenin haddi hesabı yok..regl olduğumda ise çocuk olmuyor kafam dağılsın moral olsun diye yine alışveriş yapıyorum ..napıcam böyle hiç bilmiyorum
kızlar bnm sorunum para biriktirememem ve gerçekten nereye gidiyor hiç anlamıyorum..ben 5300 alıyorum 2700 tl si ev kredisine gidiyor ..eşim 4800 kazanıyor ama ay sonu geldiğinde 5 kuruşum kalmıyor..sosyal hayat giyim kuşam seven insanlarız ama bir sınırı olmalı..bi ara kendimi durduramıyordum netten trendyoldan deli gibi alışveriş yapıyordum..artık onu kestim yani inşallah.bilenler bilir çocuk olsun diye uğraşıyoruz takviyeler ilaçlar bir senedir eczaneye yaptığım ödemenin haddi hesabı yok..regl olduğumda ise çocuk olmuyor kafam dağılsın moral olsun diye yine alışveriş yapıyorum ..napıcam böyle hiç bilmiyorum
maşaallah maaşlarınızçok iyi araba felan alsanızkızlar bnm sorunum para biriktirememem ve gerçekten nereye gidiyor hiç anlamıyorum..ben 5300 alıyorum 2700 tl si ev kredisine gidiyor ..eşim 4800 kazanıyor ama ay sonu geldiğinde 5 kuruşum kalmıyor..sosyal hayat giyim kuşam seven insanlarız ama bir sınırı olmalı..bi ara kendimi durduramıyordum netten trendyoldan deli gibi alışveriş yapıyordum..artık onu kestim yani inşallah.bilenler bilir çocuk olsun diye uğraşıyoruz takviyeler ilaçlar bir senedir eczaneye yaptığım ödemenin haddi hesabı yok..regl olduğumda ise çocuk olmuyor kafam dağılsın moral olsun diye yine alışveriş yapıyorum ..napıcam böyle hiç bilmiyorum
arabamız var cnm ama ev yatırımı yapılabilir belkimaşaallah maaşlarınızçok iyi araba felan alsanız
Biz derken..ben konu sahibi değilim..kazancım o kadar fazla değil..keşke olsa..:)Alisveris hic yapmiyorum desem yeridir. İhtiyac disinda hicbir sey almiyorum. Ama bunu cimrilikten para biriktirmek icin yaptigim soylenemez. Ben artik şu çılgınca tüketen insanlardan olmak istemiyorum. Yani indirimler, yeni sezon urunler, sinirli sayida cikan koleksiyonlar artik beni hic cezbetmiyor( ki ben de universite zamanlarimda deli gibi alisverisbhastasiydim, sirf beni mutlu ediyor diye asla giymeyecegim seyler alirdim) . Disarda yemek yemeyi sinirlandirdik. Ayda bir disarda yemek yiyoruz. Sinema vs.. de oyle sadece bekledigimiz bir film varsa gidiyoruz. Onun disinda yasadigimiz sehirde fazla arkadasimiz yok hatta benim hic yok. O yizden disari fazla cikmiyoruz. Ben tv izlemeyi sevmem. O yuzden tum gun esim isten gelene kadar tv kapalidir. İki kisi yasadigimiz icin sadece oturma odasi ve yatak odasinin peteklerini yakiyoruz. Bir de esimim ailesi koylu, o yuzden salcam, tereyagim, unum, peynirim, recelim bir cok kislik kurutlmus yiyecegim, patatesim, soganim hep koyden gelir. Yiyecek masrafim az olur. O yuzden cok olmasa da biriktirebiliyoruz. Ama hamileyim ve bebegin ihtiyaclari oldugu icin artik zor biriktiririz ama yine de bence siz cok cok rahat birikim yapabilirsiniz.
aminn ben de onu bekliyorum çok teşekkür ederim önerilerin içinbiraz sadeleşin
kafa alışveriş ile dağıtılmaz ki
çıkın ormanda dağda bayırda gezin
fotoğrafçılık vs gibi şeylerle ilgilenin
gezmeye harcayın ya da parayı
çula çaputa gömmeyin emeğinizi
kendinizi gerdiğiniz için de çocuk işi daha çıkmaza giriyor
kendinize yoğun bir kurs vs bulun
çocuk düşünmeye zaman kalmasın
en kısa zamanda bir çocuğunuz olur umarım o zaman kendinize almaz ona alırsınız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?