Aşırı sinir oldum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Son yazdığın not içler acısı okumasaydım iyiydi
Aşure ayı yani muharrem ayı müslümanların aýi herkes sölemiş zaten alevilerin elinden bisey yenmez lafını hayatında ilk defa senden duyuyorum 40 yaşındayım..
Covidde kapı kapı gezme de faica
Nerden baksan yanlışsın arkadasim allah akıl versin

Bende bilinçli olduğunu düşünüyorum açıkçası ,ortayaş üstü bir karı koca olduklarını biliyorum çünkü. Dediğiniz gibi minimumda tutacağım hatta biraz trip bile atabilirim 🤭
Çook teşekkür ederim, gerçekten süper uğraştırıcı bir tatlı. Bu kadının alt katında ki ailenin 16-17 yaşlarında oğlu var. Görünce aaa aşure deyip direk atladı, direk gördüm mutluluğu😁 ona en son gitseydim keşke 😒
Bana da komşum gelse bende atlardım...:KK70:
Bu arada corona virüsü 60 °C den sonra ölüyor. Haberlerde bir hekim demişti. Yani kaynar sıvılardan bulaşmıyor.Ondan bende yerdim..

Boşverin..İnsan ilişkileri böyle, herkes birbirini sevmiyor. Sizinle ilişki kurmak istemeyenle sizde kurmayın..:KK66:

Ben aşure ayında olduğumuzu biliyorum ama özellikle aleviler icin olan günü bilmiyorum çoğu kiside bilmiyordur belki, alevi değilse almama sebebini böyle mi düşünüyorsunuz?
Ayıp.etmis sıkılmayın
ben yapmayı bilmem ve yapmam ama apartmanım da görüştüğüm ya da görüşmediğim bir kaç komşum her sene yapıp dağıtırdı.bu sene kimse dağıtmadı sebebi virüs dolayısıyla çekinirler almaya diye düşünmüşlerdir.ben hiç düşünmedim şimdiye acaba alevi komşum mu sünni komşum mu hatta rus komşum mu dağıtıyor diye :KK48:

Aşure ayı yani muharrem ayı müslümanların aýi herkes sölemiş zaten alevilerin elinden bisey yenmez lafını hayatında ilk defa senden duyuyorum 40 yaşındayım..
Bn cok duydum o ellernden bisy yenmez sacmaligini maalesef ..cok da tartsma nedeni olmstr darginliklar,kirginliklar..resmen hadsizlik..😒

Dünyanın birçok bölgesinde müslümanlara zulüm ediliyor. Alevi Sünni farketmez hepimiz insanız. Sünni müslüman bilinçli ve içinde insan sevgisi olması gerekir. Yobaz örümcek kafalı Alevi yok mu? Bir arkadaşım merak ettiği için Cem evine gitti başörtülü olduğu için laf sokmuş göbekli kelli felli amcalar. Cemden sonra lokma yerken. Yani kısaca iki tarafta da var birbirinden nefret eden tipler. Şüphesiz aleviler yüzyıllardır daha çok ezildi, zulüm gördü. Ama şimdi pek kalmadı böyle şeyler. Yapanlar da zaten toplum tarafından dışlanmalı. İnanç insanın içindedir.

Arkadaşınız baş örtülü diye mi laf yedi gerçekten? Cemler de zaten bütün kadınlar başörtüsü takar usulen. Arkadaşınızda bir yanlış anlama olmasın?

Hala alevi evleri işaretlemeleri var, alevi insanları yuhlatmalar var. Cidden şimdilerde kalmadı mı böyle şeyler yoksa siz mi öyle görmek istiyorsunuz? Keşke her şey sizin dediğiniz gibi iyi niyetli olsaydı. Mesela bir insan alevi olduğumu öğrendiğinde sizde cidden şöyle mi, sizde cidden böyle mi soruları geliyor. Hepsi de iftiradan ibaret.

Ben bir alevi olarak konu sahibinin yaşadığı travmayı anlayabiliyorum. Çünkü sahneler çok tanıdık.

Israrla burada bile konusunu sabote etmeye uğraşan var. Kadın inancına göre bugünün önemini söylemiş. Aşure günü sadece bize ait dememiş ki.

Keşke ben de hiç duymasaydım 😊 Ben de 33 yaşındayım , özellikle son 10 yılda başka neler neler duyduğumu bilseydiniz üzülürdünüz 😔 Neyseki en azından etrafınızda süper yobaz cahiller yokmuş bu da güzel bir şey

Arkadaşınız baş örtülü diye mi laf yedi gerçekten? Cemler de zaten bütün kadınlar başörtüsü takar usulen. Arkadaşınızda bir yanlış anlama olmasın?

Hala alevi evleri işaretlemeleri var, alevi insanları yuhlatmalar var. Cidden şimdilerde kalmadı mı böyle şeyler yoksa siz mi öyle görmek istiyorsunuz? Keşke her şey sizin dediğiniz gibi iyi niyetli olsaydı. Mesela bir insan alevi olduğumu öğrendiğinde sizde cidden şöyle mi, sizde cidden böyle mi soruları geliyor. Hepsi de iftiradan ibaret.

Ben bir alevi olarak konu sahibinin yaşadığı travmayı anlayabiliyorum. Çünkü sahneler çok tanıdık.

Israrla burada bile konusunu sabote etmeye uğraşan var. Kadın inancına göre bugünün önemini söylemiş. Aşure günü sadece bize ait dememiş ki.
Yok canım arkadaş türbanlı. Normal alevi örtüsü gibi saçın bir bölümünü gösterecek şekilde bağlamıyor. Benim anne tarafım alevi zaza. Ben içindeyim biliyorum. Ayrım hala var ama Allaha şükür yeni nesil böyle şeylere bakmıyor. Ben umutluyum yani. Sabote falan ben etmedim diğerlerini bilmem. Ama aşure hepimizin.

Bugün Aleviler için aşure günü. Ben de dünden beri uğraşıyorum. Bugün pişirdim, öğlen sıcakken bir fasıl dağıttım. Evde olmayanlar içinde az önce çıktım. Elimde tepsi ağzımda maske dolaştım apartmanı. Kapıyı açmayanlar oldu. Normal karşıladım yine. Açmak istemeyebilirsin , covid var, almak istemeyebilirsin, bir derece kabul ettim bunu. Ama 3. kat komşum kapıya gelip, kilitledi. Ben orada koridorda beklerken resmen içeriden kapıyı kilitledi. Site güvenikli ,giriş kapısı şifreli , yalnızım, elimde tepsi var ,hani hırsız olma ihtimalim zaten yok. 8de niye kapıyı çalayım hırsız olsam. Üstüme kapı kilitledi kadın. Önce anlamadım açıyor zannettim. Sonra baktım kapı açılmıyor. Bende kek gibi bekliyorum orada ,ağzım maskeli ama gülümsüyorum saftorikliğimden. Terlik seslerini duyuyorum bu arada ben daha anlamadan ne olduğunu gitti bir de . Bu ne demek ya? Açma kapıyı. Kilitlemek ne demek? Gerçekten aşırı sinir oldum ve sakinleşmiyorum şu an 😒😒

Not: Aşureyi tüm müslümanların yaptığını biliyorum. Özellikle Alevilerde bugün diye belirtmemin sebebi bazı ruh hastalarının aha bugün verdiyse kesin alevi, bunun elinden yenmez diye düşünmeleri. Malasef ki biz yıllardır böyle muamele ile zaman zaman karşılaşıyoruz. Notun sonu. Saygılarımla efenim 😊
Haklısın sinir bozucu bır durum ama takmaya degmez.sizde bundan sonra o kişiyi görmezden gelırsınız. Yok sayın mutlaka karsılasacaksınız

Ben küçükken kapı çalınsa açmazdım ve kilitlerdim belki ordada annesi babası yoktu ve o an kapıyı kilitledi .. kötü düşünmeyin ♥️ Alevisi sünnisi fark edermi kuzum ayrılaştırma yapma lütfen 🥰

ben yapmayı bilmem ve yapmam ama apartmanım da görüştüğüm ya da görüşmediğim bir kaç komşum her sene yapıp dağıtırdı.bu sene kimse dağıtmadı sebebi virüs dolayısıyla çekinirler almaya diye düşünmüşlerdir.ben hiç düşünmedim şimdiye acaba alevi komşum mu sünni komşum mu hatta rus komşum mu dağıtıyor diye :KK48:
Yani bende düşünmem, bilmiyorum da kim nedir. Çokta ilgilenmem ama bunu düşünmek için gerçekten birileri tepki göstermiş ya da alinganlik var

Yani bende düşünmem, bilmiyorum da kim nedir. Çokta ilgilenmem ama bunu düşünmek için gerçekten birileri tepki göstermiş ya da alinganlik var
apartmanımda 64 daire var çoğunu tanımam çok fazla taşınan olan bir yer .şahsen ben de herkese kapıyı açmıyorum tanıdık gelmediyse tekrar kilitleyebilirim de delikten bakıp .bunun dinle mezheple ilgisi olduğunu sanmıyorum devir kötü.

Yani kırılmış olabilirsiniz tamam da şimdi bu komşuyla bi samimiyetiniz var mı? Neden altında başka şeyler arıyosunuz? Ben de apartmanda kimseyle hiçbişi yüzünden muhattap olmak istemiyorum şahsen böyle şeyleri de sevmiyorum bence kişisel algılamayın herkes sizin gibi bakmıyo olabilir.

Virüsten dolayı almak istememişlerdir zaten normal bulmuşsunuz bunu. Şu dönemde keşke dağıtmasaydınız. Kitleyen kişinin de size özel bi davranış yaptığını düşünmüyorum öyle bir dönemdeyiz ki paranoyak olduk artık. Aşureyi bahane edip apartmana girmeye çalışan biri zannetmiş olabilirler malum maskeden kimse kimseyi tanımıyor.

Yaşamış oldugunuz ayrımcılık için çok üzgünüm bu arada. Allah kabul etsin komşum olsaydınız ben afiyetle yerdim, ellerinize sağlık :)

Büyük ihtimal çocuk varsa evde tek başına o korkmuştur.Yoksa sanmam yetişkin biri kapıyı kitleyip kendini belli etsin.En fazla kapıyı açmaz.Bu arada Allah kabul etsin şifa olsun inşallah🙂

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X