Aşırı sinir oldum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Demek ki siz hiç alevilere yapılan ayrımcılıklara, ayrışımcı sözlere, fesatlık ve iftiralara rast gelmemişsiniz. Rast gelmemişseniz kulaklarınızı kapamışsınızdır büyük ihtimal.
.
Tahammülüm yok diye yazdığım halde neden yanlış anladınız acaba? Bütünün aksine özellikle vurgu yapılmasını saçma buldum. Zira yanlış bir düşünce zaten.

Bizim takvimde özellikle bugün aşure günü. Daha öncede sizin yemeğinizi yemem diyeni görmüştüm. O yüzden belirttim birazda. Ama haklısınız, ben emek vermişim, karşılığı yüzüme kapı kilitlemekse hak etmiyor gerçekten.
Az once yorum yazdım anlamamıştım siz özellikle mezhebinizden dolayı mi yaptı diye düşünüyorsunuz? E biz de her sene aşure yapıyoruz. Muharremde yas halinde oluyoruz. Önceden özel bir bilgisi yoksa nereden bilecek sizin alevi olduğunuzu? Üzülmeyin bence başka sebebi vardır.

Gozunuze sokarca kapi kilitlemek kotu olmuş ama belki yanlis bir anlasilma olmustur. 🙄

Bir de birseyler dagitmak virus olmasa bile cok sikintili bir durum gibi geliyor bana, ben hiç kimseden gelen yiyecegi yiyemem acikcasi ama kapiya gelene yok istemem denmez, kapi açmasan olmaz mecbur alirsin ee hayvanlarin yemeyecegi birseyse(tatli, şekerli) direk çöpe dökülür. 😕 Bizim komşularin hicbiri bisey dagitmiyor neyseki...

.
Bütün İslam aleminin aşure gününe bizim demek ayrışımcılıktır yanlışlıkla da söylense. Alevilerle bir problemim yok asla bu arada. Bağıran da yok😁
Yok,esasen ayrimcilik birilerinin inancina “yoktur” demek. Yine de siz bilirsiniz,hos gorunmuyor burdan bakinca.

Yok,esasen ayrimcilik birilerinin inancina “yoktur” demek. Yine de siz bilirsiniz,hos gorunmuyor burdan bakinca.
.
Ben inançlara karışmıyorum ki. Neden anlamıyorsunuz? Bütün İslam aleminin aşure gününe bizim demek ayrışımcılıktır. Böyle böyle zıtlaşmalar oluyor işte. İsteyen istediğine inanır. Nereden bakarsak bakalım gerçekler değişmez. Konu sahibi lütfen sizin dini görüşünüzle bağdaştırma yapanlara tavrınızı koyun siz de.

Anneme yardıma gelen kadına da demişler ,onların evinde yemek yeme evden götür falan diye. Ablada biraz saf anlatmış anneme. Abla bunlar manyak olmuş demiş anneme. Süper tespit 😁
alevi değilim ama sevdiğim arkadaşlarım var .yemeklerini de yerim yedim de.ama şu virüste çok sevdiğim yaşlı teyzenin börek ikramını bile reddettim üzülerek .kimseden hasta dahi olsam yemek kabul etmem pandemi de.

Bugün Aleviler için aşure günü. Ben de dünden beri uğraşıyorum. Bugün pişirdim, öğlen sıcakken bir fasıl dağıttım. Evde olmayanlar içinde az önce çıktım. Elimde tepsi ağzımda maske dolaştım apartmanı. Kapıyı açmayanlar oldu. Normal karşıladım yine. Açmak istemeyebilirsin , covid var, almak istemeyebilirsin, bir derece kabul ettim bunu. Ama 3. kat komşum kapıya gelip, kilitledi. Ben orada koridorda beklerken resmen içeriden kapıyı kilitledi. Site güvenikli ,giriş kapısı şifreli , yalnızım, elimde tepsi var ,hani hırsız olma ihtimalim zaten yok. 8de niye kapıyı çalayım hırsız olsam. Üstüme kapı kilitledi kadın. Önce anlamadım açıyor zannettim. Sonra baktım kapı açılmıyor. Bende kek gibi bekliyorum orada ,ağzım maskeli ama gülümsüyorum saftorikliğimden. Terlik seslerini duyuyorum bu arada ben daha anlamadan ne olduğunu gitti bir de . Bu ne demek ya? Açma kapıyı. Kilitlemek ne demek? Gerçekten aşırı sinir oldum ve sakinleşmiyorum şu an 😒😒

Not: Aşureyi tüm müslümanların yaptığını biliyorum. Özellikle Alevilerde bugün diye belirtmemin sebebi bazı ruh hastalarının aha bugün verdiyse kesin alevi, bunun elinden yenmez diye düşünmeleri. Malasef ki biz yıllardır böyle muamele ile zaman zaman karşılaşıyoruz. Notun sonu. Saygılarımla efenim 😊
Evet sizde “Aleviler için aşure günü “ diyerek ayırıyorsunuz bir yerde. Yapmayın gerek yok. Allah kabul etsin. Açmayan veya o hareketi yapan da kendisi ayıp etmiş siz iyi ve doğru olanı yapmışsınız.

Bugün Aleviler için aşure günü. Ben de dünden beri uğraşıyorum. Bugün pişirdim, öğlen sıcakken bir fasıl dağıttım. Evde olmayanlar içinde az önce çıktım. Elimde tepsi ağzımda maske dolaştım apartmanı. Kapıyı açmayanlar oldu. Normal karşıladım yine. Açmak istemeyebilirsin , covid var, almak istemeyebilirsin, bir derece kabul ettim bunu. Ama 3. kat komşum kapıya gelip, kilitledi. Ben orada koridorda beklerken resmen içeriden kapıyı kilitledi. Site güvenikli ,giriş kapısı şifreli , yalnızım, elimde tepsi var ,hani hırsız olma ihtimalim zaten yok. 8de niye kapıyı çalayım hırsız olsam. Üstüme kapı kilitledi kadın. Önce anlamadım açıyor zannettim. Sonra baktım kapı açılmıyor. Bende kek gibi bekliyorum orada ,ağzım maskeli ama gülümsüyorum saftorikliğimden. Terlik seslerini duyuyorum bu arada ben daha anlamadan ne olduğunu gitti bir de . Bu ne demek ya? Açma kapıyı. Kilitlemek ne demek? Gerçekten aşırı sinir oldum ve sakinleşmiyorum şu an 😒😒

Not: Aşureyi tüm müslümanların yaptığını biliyorum. Özellikle Alevilerde bugün diye belirtmemin sebebi bazı ruh hastalarının aha bugün verdiyse kesin alevi, bunun elinden yenmez diye düşünmeleri. Malasef ki biz yıllardır böyle muamele ile zaman zaman karşılaşıyoruz. Notun sonu. Saygılarımla efenim 😊
Bence o komşuyla ilişkinizi asgari düzeye indirin.
Ben bilinçsiz yaptığını düşünmüyorum.
Kapının arkasından ''canım evde yaşlı var, şu an maalesef alamam. Allah kabul etsin bizim yerimize siz yiyin.'' diyebilirdi.
İlişkinizi minimumda tutun. Bir daha ikram vermeyin.
Değer hak edene verilir.

Allah kabul etsin. Aşure resminizi gördüm, çok güzel olmuş.:super:

Ben olsam alır afiyetle yerdim..:kk77:

alevi değilim ama sevdiğim arkadaşlarım var .yemeklerini de yerim yedim de.ama şu virüste çok sevdiğim yaşlı teyzenin börek ikramını bile reddettim üzülerek .kimseden hasta dahi olsam yemek kabul etmem pandemi de.
Böyle düşünenler açmadılar zaten kapıyı ben de saygı duydum 😊 ama kapı kilitlemek, virüse karşı kilit önlemi ,kapıyı 637478237 kere kitleyince virüsün girmeme ihtimali , bilemiyorum 🤭

Kapıyı kitlemeleri hoş olmamış evet. Ben kitleyenin küçük yaşlarda biri olduğunu düşündüm nedense.

Ama bunu aileviliğe bağlamanızı anlayamadım.
Komşu nereden bilsin ailevi olduğunuzu, bugünün sizin için özel olduğundan haberi olduğunu sanmıyorum.

Siz yazınca öğrenmiş oldum ben mesela.

Bence o komşuyla ilişkinizi asgari düzeye indirin.
Ben bilinçsiz yaptığını düşünmüyorum.
Kapının arkasından ''canım evde yaşlı var, şu an maalesef alamam. Allah kabul etsin bizim yerimize siz yiyin.'' diyebilirdi.
İlişkinizi minimumda tutun. Bir daha ikram vermeyin.
Değer hak edene verilir.

Allah kabul etsin. Aşure resminizi gördüm, çok güzel olmuş.:super:

Ben olsam alır afiyetle yerdim..:kk77:
Bende bilinçli olduğunu düşünüyorum açıkçası ,ortayaş üstü bir karı koca olduklarını biliyorum çünkü. Dediğiniz gibi minimumda tutacağım hatta biraz trip bile atabilirim 🤭
Çook teşekkür ederim, gerçekten süper uğraştırıcı bir tatlı. Bu kadının alt katında ki ailenin 16-17 yaşlarında oğlu var. Görünce aaa aşure deyip direk atladı, direk gördüm mutluluğu😁 ona en son gitseydim keşke 😒

• Komik
Reactions: 000
Demek ki siz hiç alevilere yapılan ayrımcılıklara, ayrışımcı sözlere, fesatlık ve iftiralara rast gelmemişsiniz. Rast gelmemişseniz kulaklarınızı kapamışsınızdır büyük ihtimal.

Dünyanın birçok bölgesinde müslümanlara zulüm ediliyor. Alevi Sünni farketmez hepimiz insanız. Sünni müslüman bilinçli ve içinde insan sevgisi olması gerekir. Yobaz örümcek kafalı Alevi yok mu? Bir arkadaşım merak ettiği için Cem evine gitti başörtülü olduğu için laf sokmuş göbekli kelli felli amcalar. Cemden sonra lokma yerken. Yani kısaca
iki tarafta da var birbirinden nefret eden tipler. Şüphesiz aleviler yüzyıllardır daha çok ezildi, zulüm gördü. Ama şimdi pek kalmadı böyle şeyler. Yapanlar da zaten toplum tarafından dışlanmalı. İnanç insanın içindedir.

Ben aşure ayında olduğumuzu biliyorum ama özellikle aleviler icin olan günü bilmiyorum çoğu kiside bilmiyordur belki, alevi değilse almama sebebini böyle mi düşünüyorsunuz?
Ayıp.etmis sıkılmayın

Iceri zorla girip asure vercgnizi mi dusundu ki😅ne ilginc insanlar ya..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X