Aşırı tepki

baklavacheesecake

Hâlinden memnun ❤️
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2017
2.924
3.305
133
Arkadaşlar selam.
Bizim sınıftan bir kız benden yardım istedi işte ücreti karşılığında makale yazar mısın diye. E kabul ettim oturduk detayları konuştuk. Sonra hatta başka bir arkadaşı için daha istedi ücreti karşılığında. Daha sonra wp üstünden mesajlaştık grup kuralım o arkadaşını da al dedim. “Ben yarın yüz yüze
konuşuruz o arkadaşım varken diye düşünmüştüm ama tamam.” dedi ve grubu kurmadı.
Neyse öğleden sonra okuldayken mesaj attı “myhappyending kusura bakma o arkadaşım başkasını ayarlamış önceden ben de açıkçası hayır diyemedim”
Tabii çıldırdım. Ama burada çıldırma sebebim önceden ayarlandıysa bunu biliyor olmasına rağmen bana teklifte bulunmasıydı. Bilmemesi durumu da olamaz çünkü bana sabah “o arkadaşım da istiyor yaptırmak” dedi.
Sonra bizi tanıştıran çocuğa sordum. Çocuk dedi ki “bugün sen gittikten sonra biz onlarla otururken kızın başka bir arkadaşı geldi beraber yapalım dedi onlar da tamam dedi.”
Şimdi ben anlayamadım bu durumu ya. Utanmadan yazmış bir de yapamadığım başka bir şey olursa yazarım diye. O kız bir daha benden yardım isterse kabul etmemeyi düşünüyorum. Sizce kızmakta haksız mıyım? Aşırı tepki mi veriyorum?

Açıkçası o kadar delirecek birşey göremedim . ‘Hakkım yenmiş’ demişsiniz ama ben pek hak yenmesi de göremedim .
Size yaptırır , sonra yarıda Yok yapma der, ücretinizi vermez vs . O zaman hak -hukuk haklısınız ama şu durumda açıkçası belki para vermek son anda zor geldi :KK66:
Bir daha isterse önce tamam diyin, sonra vazgeçin . Kanınız yerde kalmasın :halay:

Yaptığınız etik bir iş olsa evet haklısınız derdim. Neresinden eleştiri yapabiliriz ki, sizin yaptığınız iş baştan yanlış ve ahlaki değil, üzgünüm.
Herkes kendisinin haksızlığa uğradığını düşünmek yerine, dışarıdan bir gözle duruma baksa dünyada kavga dövüş olmaz gibi geliyor

Şimdi bu durumu ticarete döktüğünüz için o pencereden bakmak lazım daha ucuza yazdıracak birini bulmuş demekki niye sinirlendiğini anlamadım. Seninle senet imzalamadı ya sana yazdırırm diye

Arkadaşlar selam.
Bizim sınıftan bir kız benden yardım istedi işte ücreti karşılığında makale yazar mısın diye. E kabul ettim oturduk detayları konuştuk. Sonra hatta başka bir arkadaşı için daha istedi ücreti karşılığında. Daha sonra wp üstünden mesajlaştık grup kuralım o arkadaşını da al dedim. “Ben yarın yüz yüze
konuşuruz o arkadaşım varken diye düşünmüştüm ama tamam.” dedi ve grubu kurmadı.
Neyse öğleden sonra okuldayken mesaj attı “myhappyending kusura bakma o arkadaşım başkasını ayarlamış önceden ben de açıkçası hayır diyemedim”
Tabii çıldırdım. Ama burada çıldırma sebebim önceden ayarlandıysa bunu biliyor olmasına rağmen bana teklifte bulunmasıydı. Bilmemesi durumu da olamaz çünkü bana sabah “o arkadaşım da istiyor yaptırmak” dedi.
Sonra bizi tanıştıran çocuğa sordum. Çocuk dedi ki “bugün sen gittikten sonra biz onlarla otururken kızın başka bir arkadaşı geldi beraber yapalım dedi onlar da tamam dedi.”
Şimdi ben anlayamadım bu durumu ya. Utanmadan yazmış bir de yapamadığım başka bir şey olursa yazarım diye. O kız bir daha benden yardım isterse kabul etmemeyi düşünüyorum. Sizce kızmakta haksız mıyım? Aşırı tepki mi veriyorum?
Ücret karsılıgı yapılan bir şey yardım olmuyor. Belki ucretsiz gercekten yardım edecek birini bulmustur veya daha ucuza veyahut da aynı fıyata daha ıyı yapacak birini. Serbest piyasa ekonomisi. Bu kadar dellenmeyin:)

ücret karşılığı makale yazdırmak???
okul için mi? lisans, yüksek lisans ya da doktora???
ya da daha profesyonel bir şey için mi?

copy-paste ödevleri biliyordum da bir de para verip yaptırılıyor yani...
etik olmayan bir şey yapıp sonradan da "hakkım yendi" diye ağlamak da ayrı bir ilginç olmuş.
o kız "ücreti karşılığında makale yazar mısın" diye size geldiğinde doğrudan "hayır, böyle bir şey doğru değil" demeniz gerekirdi. şimdi başkasına yaptırdı diye ağlamanız hiç olmuyor.

bir de merak ettim ders içinse sizin yaptığınız ödevden düşük not alsaydı ne olacaktı? parasını geri mi verecektiniz?
yoksa not garantili mi oluyor bu işler?

ücret karşılığı makale yazdırmak???
okul için mi? lisans, yüksek lisans ya da doktora???
ya da daha profesyonel bir şey için mi?

copy-paste ödevleri biliyordum da bir de para verip yaptırılıyor yani...
etik olmayan bir şey yapıp sonradan da "hakkım yendi" diye ağlamak da ayrı bir ilginç olmuş.
o kız "ücreti karşılığında makale yazar mısın" diye size geldiğinde doğrudan "hayır, böyle bir şey doğru değil" demeniz gerekirdi. şimdi başkasına yaptırdı diye ağlamanız hiç olmuyor.

bir de merak ettim ders içinse sizin yaptığınız ödevden düşük not alsaydı ne olacaktı? parasını geri mi verecektiniz?
yoksa not garantili mi oluyor bu işler?
Hayır hayır ödev sadece. Öyle bir şey değil.
O değil de şimdi düne kadar kkde seviliyordum artık kimsem kalmadı :(

Back
X