Aşırı terleme..

sevimli_cirkin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Şubat 2010
823
20
98
bizim ailede ırsi olan çok kötü bişey var.hastalık sanırım.baba tarafımdan her ailede en az 1 kişinin elleri ve vücudu terliyo.halamın 2 oğlu,amcamın oğlu,ben,benim yeğenim ve biçok kişi daha:(...birileriyle el sıkışmaktan,yabancı bi yere gittiğimde deri koltukta oturmaktan çok korkuyorum.el sıkıştığımda ellerim terli olunca karşımdaki insanın tiksindiğini düşünüyorum.deri koltuk tam bir fiyasko oluyo.oturduğum yerden kalkınca giydiğim kıyafet işemiş gibi ıslanıyo.tabi koltuk altımda terliyo.günde 2 3 defa kıyafet değiştirdiğim oluyo ter kokmamak için.3 aydır evdeyim ama çalıştığım dönemlerde yedek kıyafet taşımak zorunda kalıyodum biçok sefer.halamın oğlu istanbulda ameliyat oldu.koltuk altından küçük bi kesiyle ter bezlerini kestiler ama bu seferde sırtı çok serliyomuş ve çok çabuk hasta oluyo...ameliyat olmayı düşünürken bu hayalimde suya düştü.kışın çoraplarımın kuru olduğunu hiç hatırlamam.hep ıslaktır.çorapları geçtim artık,giydiğim terlik bile ıslanıyo.ne yapcam şaştım kaldım:(((

ter önleyici spreyler var uzman doktorlar tarafından tavsiye edilen
el ve ayakların için çözüm olacağını düşünüyorum

bunun tedavisi oldugunu duymuştum yanlış duymadıysam doktora bi danış öle spreylrle geçicek bi rahatsızlık değil ameliytlada geçmz .hangi bölgeni edesnki vücudun her bölgesinde ter bezleri olanı aldırmk durumndasn oda zor..genetikten gelen bi hastalık olabilir muhtemelen..iyi bi araştır derimm..geçmiş olsun..

konu sahibi arkadaşım ben sağlıkçıyım
sana öneriyorum ter önleyici spreyler büyük ihtimal etkili olacak sana
etkili olmasa bile belli bi oranda azalır terlemelerin
konu hakkında bilgiliyim o yüzden havadan atma tutma konuşmuyorum sana
araştır ve hatta konuyla alakalı doktorla görüş

Aynı dert bende de var
Kışın bile kısa kol giyiyorum terlememek için
giydiğim terlik ıslanıyor o derece her yerim terliyor
Yazı yazıyorsam kağıt elimin terinden ıslanıyor
Spreyi bilmiyordum denemeyi düşündüm şimdi
Baska fikirleri olan varsa sevinirim .

bende aynı dertten müzdaribim.el ayak terlemem var.yazında yüzüm çok terliyor.alnım ve bıyık bölgem su damlacıklı sürekli.ama benim en büyük sorunum ayak terlemesi.aldığım ayakkabı en fazla iki gün dayanabiliyor bana.hemen koku yapıyor.en kötüsü ayakkabılarımın çıkması.eğer misafirliğe gideceksem stres basıyor.iki dakika bile giysem koku yapıyor.bence teri önlememek lazım kısılması lazım sadece ve kokunun giderilmesi lazım.klipsli ets yi duymuştum ama daha denemedim.diğer yöntemlerde bende fayda etmedi.terkur krem,koku giderici spreyler..bi yöntem bulursanız bende denerim.

aslında doğdugunuzda anneneniz sizi iyi tuzlamamaışlar bizde adettir doğan bebeği tuzlarlar terlemeyi filn önlüyomuşta.aklınızda olsun:):52:

Kuzenimin de elleri aynı senin gibi asırı terliyordu. Lazerle bir işlem yaptırdı. Su an tamamen geçmemiş ama cok azalmış.

İstersen o yöntemi arastirabilirsin.

Canım aşırı terleme hastalığı bende de var.Koltuk altına botoks filan yaptırıyorlar ama kalıcı çözüm değil geçici çözüm,çünkü 6 ay filan geçerli oluyormuş.Terkur ve Kursept adında kremler var eczanede satılan,2-3 tl fiyatı.İkisinin de bileşeni aynı ama kursept koku varsa tercih ediliyor,terkur koku yoksa.Ben de koku yoktu ama yine de kursept aldım.Yalnız ben yazın filan hep kullanmayı unuttum evde olduğum için,o yüzden sıcak havalarda etkisi nasıl bilmiyorum ama.Kışın el ve ayaklarıma sürdüm,böyle kuru ve gergin bir his oluşuyor.Önce bu kremlerle başlayabilirsin,eğer bunlar etki etmezse terleme için başka spreyler kremler vardı,çok etkiliymiş diyorlar ama fiyatı 50tl nin üzerindeydi.Netten aratırsan bulursun zaten,ama önce bu kremlerle başlamak iyi olur.Ben doktora gitmiştim bunları vermişti bana,klasik zaten bunlar verilirmiş hep.Yine de sağlık konularında kimseyi yanlış yönlendirmek istemem.Bir doktora git istersen canım

Canım aşırı terleme hastalığı bende de var.Koltuk altına botoks filan yaptırıyorlar ama kalıcı çözüm değil geçici çözüm,çünkü 6 ay filan geçerli oluyormuş.Terkur ve Kursept adında kremler var eczanede satılan,2-3 tl fiyatı.İkisinin de bileşeni aynı ama kursept koku varsa tercih ediliyor,terkur koku yoksa.Ben de koku yoktu ama yine de kursept aldım.Yalnız ben yazın filan hep kullanmayı unuttum evde olduğum için,o yüzden sıcak havalarda etkisi nasıl bilmiyorum ama.Kışın el ve ayaklarıma sürdüm,böyle kuru ve gergin bir his oluşuyor.Önce bu kremlerle başlayabilirsin,eğer bunlar etki etmezse terleme için başka spreyler kremler vardı,çok etkiliymiş diyorlar ama fiyatı 50tl nin üzerindeydi.Netten aratırsan bulursun zaten,ama önce bu kremlerle başlamak iyi olur.Ben doktora gitmiştim bunları vermişti bana,klasik zaten bunlar verilirmiş hep.Yine de sağlık konularında kimseyi yanlış yönlendirmek istemem.Bir doktora git istersen canım

Ben maxim rol on kullanıyorum koltuk altı için, kesim çözüm. el için henüz çare bulamadım

Koltuk altlarım ve avuç içlerimde aşırı terleme var.Çok çok rahatsız edici bir durum.Terim hiç kokmaz.Sık sık banyo yaparım,duş alırım.O açıdan kişisel hijyenime çok dikkat ederim.Ama kıyafetlerimin koltuk altında gözüken ıslaklık çok etkiliyor beni.Kollarımı kaldıramadığım zaman daha da terliyorum,kendimi kasıyorum.İşte bu yüzden bir sprey kullandım.Fakat içerisinde terlemeyi önleyen başlıca unsurun 'Alüminyum' olması beni rahatsız etti.Çünkü lenflere bu kadar yakın bir bölgede böyle yoğun bir alüminyum kullanımı bana tehlikeli geldi.Ben de geçen temmuz ayında botoks yaptırdım.6 aylık bir uygulama fakat çok çok güzel sonuç alıyorsunuz.Gerçi 6 aya gelene kadar etkisi yavaş yavaş azalıyor.Yani ilk 1 ay ile 4.ay arasında fark oluyor,yavaş yavaş terlemeye başlıyorsunuz.Psikolojik bir etki mi yoksa bilimsel bir açıklamaya sahip mi bilemiyorum ama işlemimin üzerinden 6 ay geçmiş olmasına rağmen eskisi kadar yoğun terlemiyorum.Bu botoks avuç içlerine de uygulanıyor,ayak tabanlarına da.İşlem çok etkili fakat çok da ucuz sayılmaz.Yalnız bu illetten beni geçici olarak da olsa kurtardığından bana batmadı ödediğim para.Detay isteyenler olursa burdan bana ulaşabilirler bu işlemle ilgili.

Back
X