- Konu Sahibi sonkafautucu
-
Kürtajı tırnaklarıyla yapmıyor yani senin rahmine elini sokmuyor kürtajın yan etkileri olabilir yapışıklık gibi onda zaten onam formu imzalamışsınÖyle hassas ve o an her türlü mikroba açık bi bölgeye öyle tırnağın girmesi normal mi zemce zedeleme ihtimali bile var. Çünkü gerçekten abartmiyorum keşke resmini atma şansım olsaydi uçları sivri üçgen gibi upuzun tirnaklar düşünün. Kürtaj sırasında yapılan hatalardan dolayi çocuk sahibi olamayan insanlar var bu hatalardan kaynaklı rahimde yapışıklık kist miyom tarzı şeyler olabiliyormus.
Yani açıkçası polikistik over olmanızın nedeni nasıl doktor olabilir ben anlayamadım. Doktor içinize sinmedi ise değiştirme hakkınız vardı, size en başta kötü davrandıysa bırak yapma da diyebilirsiniz, ama polikistik over adet düzensizliği yapar ve hamileliğe engel olur bunda doktor hatası göremedim açıkçası, ha rahminizi yırtmış olur yapışkanlığa sebebiyet olur o ayrı ama sizde ki bu değil hanımefendi doktorla değil de kan sulandırıcı kullanın polikistik tedavisi olun yani siz asıl meselenize yoğunlaşınYaklaşık 1 sene önce kan pıhtılaşması sebebiyle 4 aylık bebeğim karnım da öldü ve kürtaj olmak zorunda kaldım.
Kürtajı yapan kadın doktor çok tuhaf birisiydi asık suratli sorduğum soruya bile cevap vermekten aciz ben sessizce aglarken nerdeyse beni dövecek ite kalka hirpaliyarak bacağımı ayıran garip bi insandi. Ama o an tek düşündüğüm bebeğim olduğu için pek üzerinde duramadim.
Beni asıl sinirlendiren olay abartmiyorum katır gibi upuzun ve sivri tırnakları vardı. O şekilde kürtaja aldı olabilir ne var bunda diyceksiniz ki belki bende ama eldivenin yırtılma ihtimali o uzun ve sivri tirnaklarin benim içime girmiş olması şimdi şuan beni korkutuyor.
Çünkü kurtajdan sonra hala hamile kalamadim adet düzenim bozuldu. Bugün gittiğim doktor polikistik over tanısı koydu. Benim adetim 1 gün gecikmez hatta saati bile şaşmazdı. Kurtajdan sonra böyle oldum ilk aylar üzerin de pek durmadım duzelir diye ama düzelmedi ve kürtaja bağlı hatalardan kaynaklı olabilir dedi şuan ki doktor..
Şimdi bu konudan anlayan arkadaslara danışmak istiyorum ben bu doktora dava açabilir miyim? Canım çok yaniyo ve kesinlikle sorumlusunun o doktor bozuntusu olduğunu düşünüyorum.. Açarsam nasıl ispatliyabilirim bunu ayrica kurtajdan önce sorumluluğu kabul ediyorum diye imza atiliyo biliyosunuz bu durumda ne yapmam gerekir.. Lütfen yardımcı olun bana..
uzun tırnakla kurtaj yapmak cıdden normal olarak karşılanacakmı..yemek yaprken bıle ojelı uzun tırnaklar kabul edımezken sğlıkta bu drum ne kadar kabul edılebılır..konuya gelırsek bbek hormon değişikliği ytaptı vucutta .bır takım değişikliğe uğradı.stresde var ,,e kurtajda var.bu nedenle duzensızlık normal gıbı geldı bana.pıskolojık olarakda kurtaj olmak iyi bişey değildir zannımca.o yuzdende hassas düşünüyo olabılırsınız.
Ben bu tarz bir doktoru hasta haklarına şikayet ettim, tabii ki hiçbirşey yapmadılar , ama kendisine muayene olmamayı tercih etmiştim, iyi ki de öyle yapmışım ,İmza attığınız kağıdı tamamen okudunuz mu? Orada kürtaj işlemi sırasında ve sonrasında olabilecek tüm komplikasyonlar yazıyor!!
Doktorun tırnakları ve tavrından rahatsız olduğunuzda o an işlemi durdurabilir veyahut hasta hakları birimine gidip durumu anlatabilirdiniz.. Ama hiçbirşey yapmadınız.
Bir Dr hatası olsa gittiğiniz doktorlar bunu söylemez miydi? Herhangi bir yanlış müdahale olsa diger doktorlar düzeltmek için açıklayıp hamlede bulunurlardı.
Bence siz o anki psikoloji ile doktorun tavrına, tırnaklarına takılmışsınız ve geri kalan herşeyin sorumluluğunu ona yüklemişsiniz. Birde bu ülkenin zorlu ve uzun eğitimlerinden geçen bir hekimini ( belki başka bir hastadan dolayı canı sıkkındı, bir hastasına kötü birşey olmuştu vb) doktor müsvettesi diye aşağılıyorsunuz.
Yapmanız gereken ya işlemi durdurmaktı yada şikayet etmek!!!!! Diğer kist vb şeylerin doktorla alakası yok formu okusaydınız yada kürtajın komplikasyonlarını araştırsaydınız bilirdiniz.
Şikayet edildiği an işten atılması felan olmaz ama doktora uyarı gider. Bir personelle ilgili devamlı sikayet geliyorsa kınama, ilerleme durdurma ve maaş kesintisi vb cezaları vardır. Birde devamlı şikayet edilen personel iş arkadaşları arasındaki saygınlığını kaybeder. Anında değil ama orta vadede kişi kendine ya çeki düzen verir yada sonuçlarına katlanır.Ben bu tarz bir doktoru hasta haklarına şikayet ettim, tabii ki hiçbirşey yapmadılar , ama kendisine muayene olmamayı tercih etmiştim, iyi ki de öyle yapmışım ,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?