Aşırı yaşlı babaannem

Allah bilir orasını. Anaannm de elden ayaktan düşmekten çok korkardı düşmeden ayrıldı yani çok kısa sürdü. 88 yaşlarındaydı. Daha ne kadar yaşayabilir deyince sanki sıkılmış gibisiniz. Hasta bakma psikolojisi farklı bişey ama vefat edince de suçluluk duygusu ayrılık acısı bir sürü şey hissediyorsunuz.
Sıkılmak değil korkmak aslında ya tasiyamazsak ya nefes darlığından bir şey olursa nasıl yıkanacak korkusu

Dün babaannem vefat edeli 1 hafta oldu. 100 yaşındaydı bilinci yerindeydi hafıza süperdi ama son 1 ayda kalkamamaya başladi. Ondan önce 5 vakit namazını kılıyordu. Geçen haftada vefat etti. Aynı dediğiniz durumu yaşadı güç kaybı bacakları kullanamama sonrası hastanede yattı ve vefat etti. Sizde bir hastane götürün kadını. Doktorlar daha iyi bilgi verir.
Başınız sağolsun

Asla yürüyecek durumda değil insan korkuyor ya biz düşürürüz diye
Nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum ama . belediyelerin hasta taşıma ambulansları var. belediyeyi arayıp bilgi alabilirsiniz. kocaelide mesela böyle bir uygulama var. hastaneye götürüyor sonra tekrar evine götürüyor.

hatta babamı izmitten alıp sakaryaya hastaneye götürmüşlerdi. sonrada evimizden alıp tekrar hastaneye götürdüler.

Nefes darlığı ve diğer sıkıntıları için hastaneye götürdüler mi? Kalp yetmezliği vardır belki. Bir akrabamız öyleydi. Kalp ve damarla ilgili sorun yaşadı. Ameliyat sonrası yavaş yavaş da olsa iştahı geldi ve nefes darlığı azaldı. Yattıkça da hareketleri azalıyordur. 100 yaşını geçkin kişiler de var. Yakın zamanda ölmez belki. O yüzden tedavi gerekiyorsa olsun. Amaan ölecek zaten diye ertelenmesin.

Sıkılmak değil korkmak aslında ya tasiyamazsak ya nefes darlığından bir şey olursa nasıl yıkanacak korkusu
Evde sağlık desteği alsanız olmaz mı? Babannemi 90 yaşlarında ilerlemiş alzhmeir sebebiyle kaybettik. Son 3 yılı böyleydi. Ambulansla gider,gelirdi. Biz evde sağlık desteği almştık. Buna rağmen kuzenlerim son 3 yıl ciddi anlamda emek verdiler Allah razı olsun.

Doktora gidiyordu 3 ay önce falan ama şuan gidecek durumu asla yok

Ama gitmesi gerekli, ulaşım imkanınız yoksa belediyeyi arayın, hasta nakil aracıyla hastaneye götürüp, geri de getiriyorlar ücretsiz bir hizmet. Randevusunu alın götürün, kadıncağızın nefesi sıkışıksa müdahale edilmesi gerekir. Tamam çok yaşlı ama yemek yiyemeyecek durumdaysa hastaneye götürülmesi gerekir

2 kişinin yardimi ile götürürsünüz banyoya, banyo yaptırmayı mı kastettiyorsunuz? Birde oksjien makineleri oluyor ondan yardım alırsınız. Doktora sorup.

Merhaba evde sağlık hizmetleri var kayıt oluşturun hastanın evden çıkacak durumu olmadığını söyleyin gelip muayene ediyorlar.en yakın hastaneden Dr geliyor babam hastayken yararlanmıştık devletin hizmeti olduğu için ücreti yok tabi sosyal güvencesi varsa .muayene ederler evde yapılacak bişey yoksa hastaneye götürürler

Annemin babaannesi 100 küsür yaşlarındaydı. Son zamanlarda böyle olmuştu sonra vefat etti.

Açıkçası elden ayaktan düşecek kadar yaşamak istemem.

Babaannem 90 yaşında yürüyemiyor ve tekerlekli sandalye ile tuvalette gidip gelse nefes darlığı çekiyor asla yemek yemek istemiyor hap bile yutarken ne yapması gerektiğini anlayamiyir bu durumda bir insan daha ne kadar yaşayabilir
Kimin kimden önce gideceği hiç belli değil. Bir bakmışsın o nenen 10 yıl daha yaşamış sen higkkk diye gitmişsin.

Gerçekten mi 😂 evden nasıl çıkacak peki? Çalışanlar yardım etmiyor onu söyleyecek olursanız
Hayır ediyor etmez olurmu. Bire bir şahidiz. Evde kim varsa hep beraber sedyeye almışlar çünkü babaannem baya agırdı 100 yaşında ama kilosuda yerindeydi. Haliyle kaldırmak zor tabiki amcam felan yardım etmiş çalışanlara. Getirip götürdüler. Böyle bir hizmet var yani. Hemde baya baya köy sayılan bir yer.

Hayır ediyor etmez olurmu. Bire bir şahidiz. Evde kim varsa hep beraber sedyeye almışlar çünkü babaannem baya agırdı 100 yaşında ama kilosuda yerindeydi. Haliyle kaldırmak zor tabiki amcam felan yardım etmiş çalışanlara. Getirip götürdüler. Böyle bir hizmet var yani. Hemde baya baya köy sayılan bir yer.
O onların insaniyeti. Benim 45 kilo anneannemi apartmanda indirmeye kimse el atmıyordu. Babam her seferinde yeğenlerini çağırıyordu, işyerinden izin alıp gidiyorlardı kadını indirmeye

Back
X