• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Asiri yemek yeme sorunsali.

Bir yildan fazladir depresyon tedavisi görüyorum zaten. Cok kilo aldim. Suanda calismiyorum. Tedavi görüyorum. Özgüven sorunu yasiyordum. Simdi kilo aldikca dahada kötü oldum. Ya cidden kendimi sevmiyorum. Hicbirsey yakismiyor. Uzun sürcegi aklima heldikce ufff ne ugrasacam diyorum. Gene iyi olmayacaksin diyorum kendime. 55 kiloyla bile esim beni begenmedi yerden yere vurdu. O sözler silinmiyor beynimden. Degersiz cirkin mutsuzum. Hic gücüm yok.
anliyorum canim.
Ama sorun kilon degil bence. Dedigin gibi ozguvenini esin yikmis.
Neden dersen benim de boyum 157, kilom 87. Evlenirken 75 kiloydum. Aldim verdim, aldim verdim. En son kpss ye hazirlanirken aldim daha da veremedim.

Kilo vermeyi istiyorum, o ayri. Ama elimizde olan bir durum. Gercekten istesek sagligimiz yerinde cok sukur, veririz.

Sorunlar demek ki daha farkli.

Ya arkadaslar bu dertten muzdarip olupta, sorunu cözen oldumu.

Bazen günde iki pizza yiyorum. Bazen koca tencere makarna.
Ve hareket yok denilecwk kadar az. Ya resimlerde kendimden igreniyorum artik. 155 boya 75 kilo oldum. Agir depresyon gecirdim ve arada kendimi iyi hissetmiyorum. Yemek yemek o anda beni mutlu ediyor. Ama tartidaki kiloyu görünce yine hüsran.

Beslenme uzamaninada gittim. Liste verdi ama uygulayamiyorum. Asiri stres yapiyorum. Eve eliptik bisiklet aldim 10 dk biniyorum yoruluyorum hemen yataga yigiliyorum.

Ben nasil kurtulcam bu kisir döngüden? Eylüle kadar 10 kilo vermekti hedefim. Dügün var birt tanidigin.

Birgün yemiyorum dikkat ediyorun, ertesi gün saldiriyorum. Aklimda fikrimde diyet ama icraate geldimiydi yapamiyorum. Yapanlara özenir oldum. Iki yil önceki 55 kiloma dönebilsem tekrar. Cok mutsuzum. Kilom dahada depresyona itiyor beni. Istediklerimi giyemez oldum. Baskalari hamilelikte kilo alir verir 30 kiloyu. Ben 20 kiloyu aylardir vermeye calisiyorum.

Tahlilerim yapildi hersey normal. Niye yapamiyorum. Istek cok ama o anda seytan dürtüyir sanki. Delirecek gibi oluyorum. :KK43:

Ne olur yardim edin.
psikolojik destek almakla başlayabilirsin. yada hiç olmadı ziyaret saatinde kardiyoloji servisini ziyaret et yatan hastaları görünce aydınlanma yaşarsın

Merhaba. O yediginiz pizza ve makarnalar size gecici ve cok kisa süreli tokluk sağlıyor. Sonrasinda cok kolay acikiyorsunuz. Karbonhidratlar böyledirler yedikce yiyesiniz gelir. O yüzden karbonhidrati ölçülü bir seviyeye cekip daha cok protein agirlikli beslenirseniz karninizin acikmadigini daha uzun süre tok kaldiginizi fark edeceksiniz. Bunun icin size protein agirlikli beslenmenizi oneririm. 2 gun protein agirlikli beslenmeye dayanabilirseniz zaten beslenme düzeniniz rayına oturacaktir. Eliptik bisiklet dogru bir tercih olmus. Eklemlere zarar vermeden tum vucut kaslarini calistiran ve hizli kilo vermeye yardimci olan bir spor aleti. Her gün düzenli yürüyüş+eliptik bisiklet+protein agirlikli saglikli beslenme+bol su ile cok hizli kilo verebilirsiniz. Motivasyon icin Tartı edinin. Ve her sabah ac karnına çıkın. O gram değişimler size her gün motivasyon sağlayacaktır.:KK36:

diyet gruplarından ayrı bi bdv kadınları diyet grubu mu kursak :KK53:
ben de son 2 sene aşırı kilo aldım ama tamamen keyfi. çok mutluydum yerken
kilo alınca iş yerindeki hanzolar da rahat bıraktı sanırım onun da alttan alttan etkisi var :bicak:
baktım yazın giycek bişey yok, ben de ufaktan başladım bişeyler yapmaya
ekmek ve buğday unlu gıdaların topunu kestim bayramdan beri

görünürde biraz inceldim hatta annem farketmiş, naptın sen dedi
ama tartıda pek değişiklik yok, olsun :KK49: gittiği yere kadar yapcam
sen bunu yapsan var ya uçarsın öyle böyle değil

hem niye motive olmuyosun ki? seni üzen birini hayatından çıkarmışsın
bir sürü kadın senin kadar şanslı olamadığından o manyaklara katlanıyor
artık güzelleşip yeni bir hayata adım atmalısın
sağlığın için de gerekli bu
hadi bu akşamdan itibaren başla bişeylere he turkuaz? :KK5:

Bir yildan fazladir depresyon tedavisi görüyorum zaten. Cok kilo aldim. Suanda calismiyorum. Tedavi görüyorum. Özgüven sorunu yasiyordum. Simdi kilo aldikca dahada kötü oldum. Ya cidden kendimi sevmiyorum. Hicbirsey yakismiyor. Uzun sürcegi aklima heldikce ufff ne ugrasacam diyorum. Gene iyi olmayacaksin diyorum kendime. 55 kiloyla bile esim beni begenmedi yerden yere vurdu. O sözler silinmiyor beynimden. Degersiz cirkin mutsuzum. Hic gücüm yok.
Yerinde olsam buradaki motivasyonla bir zayiflarım bir bakımlı bir güzel olurum, o lafları da üzerine siyanür dökerekten yedirirdim kocama.

Alma canım eve beyaz ekmek. Un alma, şeker alma. Dolabını tazecik sebze meyvelerle doldur. Çiğ kuruyemiş bulundur. Abur cuburu, paketli gıdayı sokma eve.
Tam buğday unlu ekmek al, bir dilim ye bir dahaki dilimi yiyesin gelmez.
Tavuk ızgara ye, yanına yağı limonu yerinde bol yeşil salata koy. Acıktın mı, bol salatalık dereotu doğradığın koca bir kase cacık ye. Aslında o kadar kolay ki..
sen bahane arıyorsun. Çöktüm bittim yerlerdeyim deyip hamurişi tatlı götürmeye bahane arıyorsun. Depresyon değil bu, oburluk. Kiloları geçtim, kolesterol şeker seni mahvedecek. Sağlığını da mı önemsemiyorsun? Silkin kendine gel.

1.65 boyum var kilom 48 lerde :( bende çok zayıfım, giydiğim hiçbir şey yakışmıyor..
3-4 sene önce 55-57 lerde idim ve çok iyiydi fiziğim, fazla kilo da iyi değil ama zayıflıkta iyi değil...
Herkesin sorunu farklı farklı :( ben de kilo alayım diye yatarken makarna yiyorum ama yok..
Çok su içiyorum belki de ondan bilmiyorum, kadın dediğin biraz da etki butlu olacak, benim gibi sıska değil..
Az bi 7-8 kg alsam çok iyi olacak, yine canım sıkıldı :(

Diyetin yanında kendinizi oyalayacak meşgaleler bulun aklınız orda olmasın.Ben de evde çok alıştım aburcubur hamurişi tatlılar falan ama son 2 haftadır diyetteyim ve yemeklerden uzaklaştıran beni spor oldu.
Ayrıca kendinize hemen 20 kilo diye koymayın küçük küçük başlayın önce 7li rakamardan kurtulmayı hedefleyin bu gerçekten motive ediyor

Tedaviniz cokmu agir bir cok kisi tedavi olurken calisiyorda calismiyorsaniz kendinize gunu doldurun mesela kalkin sabah bir saat yuruyun gelin dusunuzu alin giyinin cikin (dil kursu hobi kursu yardim kurulusu) bir yere baslayin gunde 3-5 saatinizide orada gecirin
Aksam sevdiginiz bir arkadasinizla bir
Kahve icin gitti gun aksama hafif yiyip oturun bir puzzle in basina parcaya yogunlasmaktan bise gelmez akliniza yarim saatte bisiklet yapip yatin
Gunu doldurmak sizi dusunmekten uzaklastirir dusunup sinir oldukca yemege saldirmazsiniz
Yemegi duzen bindirip gunde 1 saat yuruyus yarim saat bisikletlede guzel kilo verirsiniz verincede guven yerine gelir
Dil kursu ,plates spor salonu varsa belediyenin falan hobi kursu hepsini organize edip bolun gunlerinize hepsine gidin birine sabah birine aksam kendinizi yogunlastirin

Tedaviniz icinde bir yil oldu hic kendimi iyi hissetmiyorum diyorsunuz drla paylasin devletemi ozelemi gidiyorsunuz bu arada

1.65 boyum var kilom 48 lerde :KK43: bende çok zayıfım, giydiğim hiçbir şey yakışmıyor..
3-4 sene önce 55-57 lerde idim ve çok iyiydi fiziğim, fazla kilo da iyi değil ama zayıflıkta iyi değil...
Herkesin sorunu farklı farklı :KK43: ben de kilo alayım diye yatarken makarna yiyorum ama yok..
Çok su içiyorum belki de ondan bilmiyorum, kadın dediğin biraz da etki butlu olacak, benim gibi sıska değil..
Az bi 7-8 kg alsam çok iyi olacak, yine canım sıkıldı :KK43:
Saçmalama, 10 cm var aramızda ideal kilom 47
Şu an 54 kiloyum.

Boyun kısa zaten, ne kilo alması?

Şu an 54 kiloyum.

Türkiye şartlarında bayanlarda 1.65 ideal diye biliyorum,çok kısa olduğumu düşünmüyorum.
55 lerdeki halimi de bildiğim için hiç kötü bir görüntü yoktu aksine, fiziğim herkes tarafından beğenilirdi o zamanlar

Şu an 54 kiloyum.

165 boy icin ideal kilo yasa bagli 53 ve 57 arasiymis bizzat beslenme uzmanina sormustum yani altinda
Ayni boy grubunda herkes ayni kiloda saglikli olamaz 165 de Kimi hastaya 52 idealdir kimisine 57 yas ve kas hormon calisma duzeyi bireyi etkiler bunlar etmen o nette boydan 10 cikar 15 cikar onlar gercegi yansitan saglikli degerler degil dedi

Türkiye şartlarında bayanlarda 1.65 ideal diye biliyorum,çok kısa olduğumu düşünmüyorum.
55 lerdeki halimi de bildiğim için hiç kötü bir görüntü yoktu aksine, fiziğim herkes tarafından beğenilirdi o zamanlar
Dünya stansdartına bak bir de,
kısasın, cüce değil ama kısa. Ne var bunda?

Kilon fazla bile, vermeye çalış bence
Protein ağırlıklı beslen

Dünya stansdartına bak bir de,
kısasın, cüce değil ama kısa. Ne var bunda?

Kilon fazla bile, vermeye çalış bence
Protein ağırlıklı beslen

Uzun boyluyum diye bir iddiam Yok zaten, konu hakkında siz kendi fikrinizi söylediniz, ben de fikrimi söyledim ..
Sizin boyunuz 1.75 ise ve ideal kilonuz 47 ise,
Sizin mantığınıza göre ben öleyim o zaman ..
Düş derken 37 ye felan mı ???

Pizzayi bnde severim ama evde kendim yapiyorum, bu yuzden bi tepsiyi 3 gunde anca yiyorum, pizza yedigim icinde ekmek yemiyorum :110:
Aksam 5:30 itibariyle yemeyi icmeyi keserim.
Eger cok acikirsam bi elma yerim.
Odem atmak icin gun asiri maydanoz kaynatir blenderden o maydanozlari da bi guzel gecirir icerim limonla beraber.. soguk maydanoz suyu kadar sevdigim icecek yoktur.:KK200:
Canim cok tatli istiyorsa bi kek cirparim zaten yapana kadar kokusuyla doyuyorum.
Ne yapin edin kendiniz yapin yemeklerinizi, ozaman bu kadar cok yemezsiniz.
Spor yapacak enerjim kalmiyor iki kucuk cocugum var, onlarin pesinde perisan oluyorum zaten.
Ben cogu kisinin aksine tartiya cikmam.
Dolabimdaki en dar pantalon ve elbiseyi secerim ve onlarin icine girinceye kadar azmederim.
Sizde yapabilirsiniz guvenin kendinize

165 boy icin ideal kilo yasa bagli 53 ve 57 arasiymis bizzat beslenme uzmanina sormustum yani altinda
Ayni boy grubunda herkes ayni kiloda saglikli olamaz 165 de Kimi hastaya 52 idealdir kimisine 57 yas ve kas hormon calisma duzeyi bireyi etkiler bunlar etmen o nette boydan 10 cikar 15 cikar onlar gercegi yansitan saglikli degerler degil dedi
Evet işte,

Hatta kemik yaşı bile etken, ki ölçümü ectrem durumda olur diye biliyorum.

Kusarak zayıflamayan, bu şekilde kilo korumaya çalışmayan insanlar
Zaten zayıf olmAdıkları halde ay zayıfım diye ağlamasın.

Hayır konu sahibi zayıf değil.

Back
X