1,5 ay olmuş konuyu açalı, ve hiçbir şey değişmedi aslında en başından beri değişen hiçbir şey yokmuş meğer. Hocamla aslında konuşmaya çalıştım, 'Ben bunu düşünemeyecek insan mıyım?' dedi. Ne denir ki?
Haftada en az bir kere eve ağlaya ağlaya geliyorum, sürekli stres altında çalışıyorum, ne yaparsam yapayım azar yiyorum ve sağlığımdan olacağım diye korkuyorum. Benimle beraber aynı konumda olan arkadaşlarım da aynı durumda, nasıl bir olayın içine düştüm bilmiyorum.
Okulu bile bırakmayı düşünüyorum.
Ne yazık ki; doçentler ve özellikle profesörlerin genel huyu bu. Ya öğrencilik hayatlarında çektiklerini çektirmek istediklerinden ya da daha disiplinli ve sağlam bir kişi olmasını istediği için asistanlarını ezerler. İki durumda da olan asistana olur. Çok nadirdir hocasından memnun asistan.
Şimdi ben doktora yapıyorum. Bu güne gelene kadar neler çektiğimi ben biliyorum. Ben hiçbir öğrencime çektirmeyi şahsen düşünmüyorum. Ama bana çok çektirmiş bir hocam, "öğrencilik hayatımda çok çektim, o yüzden sana melek gibi davranıyorum" demişti.

Umursamamaya çalış. Bir yerden sonra yaptığının yanlış olduğunu düşünmeyecek çünkü hocan. Ona sorsan, dünyanın en iyi ve kibar hocasıdır. Azarlama ve küçümsemeleri de, senin daha iyi gelişmen içindir.

Birde, mesaj hakkım olmayışından, adminlere mesaj atamıyorum. Profilimizde yer alan, meslek bölümünde ne akademisyen ne de öğretim üyesi seçenekleri var. Öğretim görevlisi var, ancak öğretim görevlisi en yüksek eğitimi yüksek lisans olan ve uzmanlıkları alanında ders vermekle yükümlü kişilerdir. Bu sebeple oraya bir de öğretim üyesi seçeneği koyulsa, süper olur. Ya da rica etsem biri bu mesajı adminlerden birine bildirse.

Sevgiler..