"konusmamiz gerek" dediginde 1.5 aydir gorusemiyorduk, konusamiyorduk. Ben Almanyadaydim o da Amerika da. Faceten yazdi hemde. Telefonda da konusamiyorduk (

O konusmamiz gerek dedigi anda kalbimin sesini kulaklarimla duyabiliyordum. Konusmanin sonu nereye geliyor biliyordum. Dusunmustu.. Aramizdaki butun farkliliklari, farkli hayal ve beklentilerimizi dusunmustu ve simdi gelecekte mutsuz oldugumuza inandigi icin benden ayriliyordu.. Senden hala cok hoslaniyorum AMA.. diye devam eden cumleler kurdu. Ve gitti..
Kapali alanda duramadim, disari ciktim nefes alabilmek icin. Sok olmustum, nasil yani simdi artik o yokmuydu beni istemiyor muydu? Saskinliktan aglayamiyordum bile. Nefes almaya calisiyordum sadece, gogsum daraliyordu. O gece uyuyamadim.. Sabah 5 te kalktim. Bir dus aldim, balkona ciktim ve ilk defa agladim.
Pisman olsun bana geri donsun diye dualar ettim, bekledim, fallar baktirdim, her falda onunla kavusmamizi soylemelerini bekledim. Hic konusmadan gecen iki haftanin sonunda o da faceteyken dayanamadim "benimle neden hala arkadas kalmak istiyorsun?" dedim. Acikladi.. Cok iyi anlasiyormusuz, cok iyi arkadaslarmisiz vs vs. Yapamam dedim, arkadas kalamam.. 1 hafta sonra yanina gelicem gorusmek istermisin diye sordum. Cevabi eger arkadas kalmak istemiyorsan neden gorusmek isteyim ki? oldu. Kalbim cok kirilmisti. Onu facete arkadasliktan sildim.
Sildim ama hergun kontrol ediyordum, ve hala da ediyorum malesef ablamin faceinden. Sonra konusmadan 10 gun daha gecti ve ben sonunda onun oldugu yerdeydim. Bende kalan kitabini bahane ettim onu gormek icin. Aslinda ona soyleyecek cok seyim vardi ve cokta ozlemistim kitap tamamen bi bahaneydi. "Ne zaman bossun" yazdim, "yarin calismiyorum" diye mesaj atti. Gorusmeye karar verdik.. kitap icin. Ertesi gun, butun gun ona kitabi verirken soyleyeceklerimi kafamda tasarladim. saatlerce kendi kendime konustum, butun gun mesajini bekledim.. En sonunda aksam 7 de ben mesaj attim dayanamayip "disari cikicam, giderken ugrayip vereyim istersen kitabini" dedim. Tamam dedi.. Gittim. Arabada bile ona soyleyeceklerime calisiyordum. Ve o bir anda arabamin caminda belirdi. Ben soyleyecegim herseyi unuttum. 2 aydir gormuyordum onu. Gozlerinde o bakis vardi, o da ozlemisti belli! ben kitabi verdim. Nasilsin diyebildm. Sonrada gitsem iyi olucak dedim ve gittim!. Soyleyecek hicbirseyi soyleyememistim. Nutkum tutulmustu. Yolda aglama krizine girdim. Arabayi saga cektim ve hickira hickira agladim. Ben onunla 2 ay sonra gorusmemizi oyle hayal etmemistim.. Boynuna atlamak geldi icimden, yuzunu tutmak, seni cok ozledim demek! Aksam 9 da bir mesaj daha attim. Gorusmek istiyorum dedim. Ne zaman dedi. Hemen dedim. Kabul etti. Saat 22 de her zaman gittigimiz parkta gorustuk. Malesefki yanyana oturamamistik. Aramiza mesafe koymustu. Ama bu defa konusabildim. icimi dokebildim. ve o da kararinin kendisi ve benim icin neden en iyi karar oldugunu bana acikladi. Onu ikna etmeye calismadim yalnizca karari ve ikimiz hakkindaki goruslerimi soyledim. Beni hic bi zaman uzmek istemedigini, ve sonumuzun boyle olmasi onun icinde buyuk bi hayalkirikligi oldugunu soyledi. Konustuk konustuk.. Baktim hicbirsey degismeyecek kalkalim dedim. Ve kalktik.
Gorusmeden sonra rahatlamistim. icimdekileri ona soyleyebilmistim. o gece rahat uyudum. Ertesi gun goz yaslariyla uyandim. Butun bunlar daha cok yeni. O gorusme dun gece oldu. Ve ben bugun bi mutluyum, bi mutsuzum, agliyorum, susuyorum, guluyorum, bir anda hatirliyorum ve yine agliyorum. Dualar ediyorum. Guc istiyorum ve sabir. Aslinda onu da istiyorum. Lanet olsunki hala onu deli gibi istiyorum. Kendime hakim olmaya calisiyorum.
Ve hic birsey yiyemiyorum tabi. Kilo veriyorum. Ayrilalim dediginden bu yana 5 kilo vermisimdir.
Simdilik boyle. Mutsuzum..
Uzun oldu biliyorum. Kimse okumasa bile, ben anlattim ve suanda bile hafiflemis hissediyorum kendimi.
Allah bana ve benim durumumda olan herkese sabir versin.