• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aşk evliliği mi ? Mantık evliliği mi doğru olan ?

aşk mı mantık mı

• aşk

• mantık

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
evlilikte aşk denilen şey bana göre o insana içinin sıcacık olması, ona fiziksel çekim hissetmek. yoksa ayy çok yakışıklı olsun kalbim deli gibi yerinden çıksın onu düşünmediğim bi an bile olmasın vs değil. çünkü zaten o heyecanlar geçecek ve rutine binecek. ben başka özelliklerine bakarım mutlaka. sadakatli mi, dürüst mü, sorumluluk alabilen biri mi, iyi bir aile babası olabilir mi, bana deger veriyor mu, çevresine karşı duyarlı mı vs. evlilikte en önemli şeyler bunlar. napayım kara kaşını kara gözünü bunlar olmadıktan sonra.

evlilikte aşk denilen şey bana göre o insana içinin sıcacık olması, ona fiziksel çekim hissetmek. yoksa ayy çok yakışıklı olsun kalbim deli gibi yerinden çıksın onu düşünmediğim bi an bile olmasın vs değil. çünkü zaten o heyecanlar geçecek ve rutine binecek. ben başka özelliklerine bakarım mutlaka. sadakatli mi, dürüst mü, sorumluluk alabilen biri mi, iyi bir aile babası olabilir mi, bana deger veriyor mu, çevresine karşı duyarlı mı vs. evlilikte en önemli şeyler bunlar. napayım kara kaşını kara gözünü bunlar olmadıktan sonra.
doğru ya aslında

kafam bu gunlerde karmakarışık, suan bır sevgılım var avukat bana çok çok iyi davranıyor, o gun hep yemeğe cıkıyor dıye bıraz soylendım ısyerınede goturdu vs kafamda soru ısaretı kalmasın dıye, herneyse bugun yemek yıyorduk sınıf arkadasımla karsılaştım bana sımdı bence daha yakışıklı bırıyle olmalısın sen ona fazlasın tarzı seyler yazmıs, gercekten dıs gorunus bu kadar onemlı mı ya çok bozuldum, sevıyorum mantıgımada cok uyuyor karıyerı var bana çok ılgılı gıttıgımız yerlerde bıle cogu kısı tanıyor boyle ılgı gormesı hoşuma gıtmıyorda değil, ama goruncede kalbim delı gıbı carpmıyor, ama sevıyorum işte ,sizce bu yaptıgım dogru mu, aşık olmayı mı beklemeylıyım siz olsanız napardınız, mantık evlılığı yada en dogru olan mıdır sızce, of of dusunup durdum burada aldım soluğu....
Daha ne istiyorsun anlamadım ki. Ben sırf aşığım diye evlendim ki herkes sen ne kadar güzelsin eşinle hiç yakışmıyorsunuz der. Ama demekki aşıktım ki tınlamadım kimseyi ama keşke karşı taraf daha fazla aşık evlenseydim. Sevmek önemli ama safi aşkta işe yaramıyor. Size değer veren kaybetmekten korkan el üstünde tutan adamların kıymetini bilin şu hayatta. Diğer türlü kendim ettim kendim buldum oluyorsunuz hayal kırıklığı bitmiyor

kafam bu gunlerde karmakarışık, suan bır sevgılım var avukat bana çok çok iyi davranıyor, o gun hep yemeğe cıkıyor dıye bıraz soylendım ısyerınede goturdu vs kafamda soru ısaretı kalmasın dıye, herneyse bugun yemek yıyorduk sınıf arkadasımla karsılaştım bana sımdı bence daha yakışıklı bırıyle olmalısın sen ona fazlasın tarzı seyler yazmıs, gercekten dıs gorunus bu kadar onemlı mı ya çok bozuldum, sevıyorum mantıgımada cok uyuyor karıyerı var bana çok ılgılı gıttıgımız yerlerde bıle cogu kısı tanıyor boyle ılgı gormesı hoşuma gıtmıyorda değil, ama goruncede kalbim delı gıbı carpmıyor, ama sevıyorum işte ,sizce bu yaptıgım dogru mu, aşık olmayı mı beklemeylıyım siz olsanız napardınız, mantık evlılığı yada en dogru olan mıdır sızce, of of dusunup durdum burada aldım soluğu....

Ona ne ki.

Bana gore %50 ask %50 mantik olmasi gerekiyor.

Sadece askla ilerlemiyor evlilikler. Dis gorunus cok onemli bir kistas degil aslinda ama biraz da heyecan gerekli sanki. Sadece mantikla ilerliyor ve sevdigini saniyor olmayasin.

Daha ne istiyorsun anlamadım ki. Ben sırf aşığım diye evlendim ki herkes sen ne kadar güzelsin eşinle hiç yakışmıyorsunuz der. Ama demekki aşıktım ki tınlamadım kimseyi ama keşke karşı taraf daha fazla aşık evlenseydim. Sevmek önemli ama safi aşkta işe yaramıyor. Size değer veren kaybetmekten korkan el üstünde tutan adamların kıymetini bilin şu hayatta. Diğer türlü kendim ettim kendim buldum oluyorsunuz hayal kırıklığı bitmiyor
doğru söylüyorsunuz, bulmuşum bunuyorum

Eşimle mantık evliliği yaptn her gün daha çok sevdim aşk evlenince bitebiliyor ama mntık öyle değil 6 yılımız bitiyor hep iyi ki diyorum 4 yıllık ilişkim vardı aşıktım ama evlenmek onunla mantıklı gelip uyuşmadı ama sen kalbinle kafanı aynı anda dinle

Ama eşimin parasıyla görünüşüyle alakası yoktu durumun sadece iyi eş ve baba olacağını gördüm en önemlisi iyi bi evlattı bütün bu ilişkiler evliliğe götürdü

Ask evliliklerinin hep sonu husranla bitior diorlar.. Mantik evliginde mutlu oluyorsun ama ne zaman asik olacam die bekleyip oturuorsun kisaca ozet bu karar senin

ayy bende böyle düşünüyordumm içime su serptiniz, doğru yoldayım öyleyse :KK70:
Ben öyle yaptım ve çok şükür her sey gayet iyi. Bazen sorunlar illaki oluyor ama her zaman birinin alttan alması lazım bazen eşim bazen ben.
Çok şükür iyiki mantığımı kullanmışım. Aile büyüklerini dinlemişim. Ama tabi suda var baktığında hiç kanının ısınmadığı biri ile de olmaz. Ben şunu düşünerek evet demiştim o anlamda. Eşim yakışıklı biri. Ve konuştuğumda kendi kendime şöyle dedim. Ben bu adamla arkadaş olabilirim.
Tamamen arkadaş olamadım sevdim o başka
En iyisi mantık kısacası bence bide en başta niyet Allah içinse her sey okey oluyor:))

Mantıkla yapılan aşk evliliği en doğrusu . Salt mantıkla olmaz ya da yalnızca aşkla olmaz. Aşık olduğumuz kişi mantık süzgecinden geçiyorsa iyi,yok gecmiyorsa mantıklı birine aşık olmak . Tabii bu da bizim elimizde değil ne yazıkki. Çok zor bir soru .

Doğru evlilik aşk yada mantık diye ayrılmaz onlar fasa fiso evlilik bir kumardır iyi alırsın kötü çıkar kötü alırsın iyi çıkar mantıkla baktığınız iyi bir koca adayı evlendikten sonra sapkın,satist,döven,kumarbaz hatta bi sexüel bile çıkabilir ve herkesin bu olmaz aşkla yürümez dediği ve deli gibi aşık olduğunuz kötü yanlarını bile bile evlendiğiniz adam tam bir aile babası ve mükemmel bir eş olabilir bu işler şans işi aşka mantığa bakmıyo malesef uyum herşeyden önemli yabancı bir adamla bir ev paylaşmak farklı aile kültürleri meshepler v.s kabullenmek ve uyum sağlamak her iki taraf içinde zor ben biraz geri kafalıyımdır kadın kadınlık görevlerini erkek erkeklik görevlerini bilmeli tabiki dönemimizde kadınında çalışması gereken durumlar olduğundan kadın daha çok yıpranır ama bu erkek üstünde söz sahibi olduğu anlamına gelmez bir elmanın iki yarısı olmak gerekir malesef yeni gelinler feministliğin dozunu aştılar umarım benim gelinimde onlardan biri olmaz
Not: Oğlum henüz 2 yaşında ;)

Aşk ilk duygudur ve yerini sevgiye bırakır canım heyecandır sadece aşk sevgi sadakattir saygıdır bağlılıktır ve değerlidir eğer seviyorsan değer veriyorsun demektir ve değerde görüyorsan kimsenin kafanı bulandırmasına izin verme ya sevgilinde gözü vardır söyleyen kişinin yada çekemiyordur bence;)

Aşk ilk duygudur ve yerini sevgiye bırakır canım heyecandır sadece aşk sevgi sadakattir saygıdır bağlılıktır ve değerlidir eğer seviyorsan değer veriyorsun demektir ve değerde görüyorsan kimsenin kafanı bulandırmasına izin verme ya sevgilinde gözü vardır söyleyen kişinin yada çekemiyordur bence:KK66:
zaten dusununce aptal oldugumu farkettim, beni bu kadar guzel seven bir insan varken o bu su ne derse desin. Ve daha birkac aydir sevgiliyim belki degisecek ilerde evlenmeyiz bile, en azindan simdilik keyfini cikarayimm :)

zaten dusununce aptal oldugumu farkettim, beni bu kadar guzel seven bir insan varken o bu su ne derse desin. Ve daha birkac aydir sevgiliyim belki degisecek ilerde evlenmeyiz bile, en azindan simdilik keyfini cikarayimm :)
Kesinlikle ;)

Back
X