Aşk evliliğimi,mantık evliliğimi?

• Konu Sahibi Konu Sahibi mbb33
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

mbb33

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Aralık 2010
13
0
86
İçel Mersin
ölene kadar seveceği insanı mı bulmak aşk evliliği yoksa mantıklarıyla hareket edip onu seven saygı duyan biriylemi evlenmek kafam çok karışık

Kımseyı olene dek sevebılecegımızın garantısı yoktur.
Tamamî ıle mantık evlılıgı de bana gore yanlıstır.
Hıc bırsey hıssetmedıgım bırıne dokunamam, opemem.
Sırf mantıgıma yattı dıye onunla bır omur gecıremem.
Bır etkılesım olmalı, benı etkıleyen bır yonu mutlaka bulunmalı.
Yanı, bır nebze de olsa 'asıgım' dıyebılmelıyım.
Sonrasını mantıgım degerlendırmelı.
ıyı bır es, ıyı bır baba olabılır mı? Bu soruların cevabını aramalıyım.

Olene kadar ask yoktur, olene kadar sevgı vardır.
Ask; ancak ve ancak, lahzalarda gızlenmıstır.
Kesfedene ne mutlu...

Son düzenleme:
Mantıksız aşık olamam ben bi adamı ilk başta beğenirim heyecanlanır hoşlanırım ama bu aşk değildir daha sonra tanıyınca eğer kişiliği bana uygun değilse iyi eş baba olamaz diyorsam soğurum zaten kendiliğimden uzaklaşırım mantıkla aşk bence bütündür mantığıma yatmıyosa bana uymuyosa gördüğüm yanlışlar varsa bağlanamamki zaten bana uyan istediğim yapıda bi adama ilk başta hoşlanmasamda tanıdıkça aşık olabilirim

ben eşime aşığım ama eşim istediğim gibi bir insan olmasaydı ona aşık olamazdım. Öyle ilk görüşte aşka falan inanmam aşk zamanla olur eğer birlikte olduğun adam seni mutlu ediyorsa, özveriliyse, başarılıysa, güçlüyse aşk artar. Yani İlk görüşte sadece dış görünüşüne bakılır bu da beğenme olabilir ancak sonra mesleğine, kültürüne, zekasına, kişiliğine bakılır bunlar da aşık olmaya başlamak için neden oluşturur
kısacası mantık aşkı doğurur.

Mantigima uymayan birine asik olmam cünkü potansiyel sevgili/es adayi olarak görmem.
Mesela bir akrabama abi gözüyle baktigim icin hic sevgili/es olarak düsünmem bile. Aynisi baska sebeplerden dolayi mantigima uymayan kisiler icin de gecerli.
Tabiki ilk basta mantigimiza uyup uymadigini hemen anlayamayiz ama mantigima uymadigini anladigim an iliskiyi bitiririm cünkü mantigima uymamasi icin gerekli sebepler vardir ve ileride bosuna üzülmemek icin bitiririm...

İkisi de birbirine son derece bağımlı kavramlar çoğu evliliğin bitme sebebi de bu iki kavramın bir arada olmamasıdır bana göre. Biri eksik olursa o evlilik gerçek bir birliktelik olmaz gibi.

aşk evliliği de değil mantık evliliği de değil.
birine kör kütük aşıksanız asla evlenmeyin.
çünkü aşk gözleri kör eder.
eğer aşkın yanında mantığınızla da hareket edebiliyorsanız
ve mantığınız da bu kişiye karşı çıkmıyorsa ancak o zaman evlilik yapılmalı.
hem aşık hem mantıklı olmak çok zordur ama imkansız değildir.
aşığım diye ilerde bana ve doğacak çocuklarıma zarar verebilecek biriyle evlenmek istemem.
mantığımla davranacağım diye de hiç çekici bulmadığım biriyle de evlenmek istemem.
herşeyin orta yolu bulunmalı.

Bence asik olmadan karsindaki insani oldugu gibi taniyip kabul edip begenip sevgi evlilik yolunda en son askla taclandirmakla olsa

İnsan hayatında başına ne geleceğini anlayamaz ki..
Hele aşık olmuşsa mantıklı düşünmek hak getire..
Boşuna söylememişler , 'aşk kapıdan gelince mantık bacadan çıkarmış'..

aşk evlılıgıde sonucta saygı cercevesınde olmalı sonucta tek aşk yetmıyor bir evlılıkte..

aşk yada mantık evlılıgınde beklentiler ''ayagını yorganına göre uzat '' mantıgıyla olursa yanı beklentin normalın çok ustunde olmazsa , her ıkı evlılıktede mutlu olunabilir diye dusunuyorum.. hem maddi hemde manevi acıdan yazdım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…