Aşk mı Daha Büyük Dostluk mu? Okuyun Ve Görün...

dj_oznur_0106

sweet_lady
Kayıtlı Üye
15 Haziran 2007
1.051
3
116
42
Antalya
Askerde tanışan iki arkadaş askerlik bittikden sonrada
görüşmeye dewam etmişler biri İstanbullu biride
Mardinliymiş.ZAmanla arkadaşlıkları büyük bidostluğa
dönüşmüş vebigün İstanbulda kalan adam Mardinli arayıp
Mardine tatile geleceğini sölemiş,
Mardinli olanda buna cok sewindiğini söyleyip
onu ewine misafir olarak kabul etmiş...
Mardinli istanbullu arkadaşına Mardini gezdirirmiş
bigün MardinliniN işleri yoğun olduğundan dolayı İstanbullu
cıkıp tek başına dolaşmış.Akşam ewe gelir gelmez
Mardinli arkadaşına bikıza aşık olduğunu sölemiş
kızda isterse burda ewlenmek we kızı alıp
İstanbula gitmek istediğini söylemiş...
Mardinli arkadaşı yardımcı olmuş istanbulu
Mardinde ewlenmiş we İstanbula gitmişler
aradan bikac sene gecmış Mardinli olanın
işleri kötüye gidiyormuş we direk aklına
İstanbullu zengin DOSTU gelmiş
wurmuş İstanbula gitmiş....!
İstanbullu arkadaşının iş yerinde kapıda
bekleyen görewliye arkadaşının onu
tanıdığını içeri girmek istediğini söylemiş
görewli olan bayan aramış ama o öğle
birini tanımadığını söylemiş çok zor
durumda olduğunu belirtmiş ama
İstanbullu ısrarla öle birini tanımıyorum
demiş...Mardinli perişan bihalde iş yerinin
yakınıdaki parka gidip oturmuş...
Kara kara düşünmeye başlamış okadar
birbirimizi sewiyorduk dosttuk hepsi
yalanmıydı...yanına yaşlı biadam yaklasmış
ve derdini sormuş Mardinli hepsini birbir
anlatmış.Yaşlı adam üzülmemesini zaten yaşlı
olduğundan şirketlerini malını mülkünü
birine bırakmak istediğini söyler we Mardinliye
werir.Aradan bikac yıl gectıkden sonra
Mardinli we İstanbullu bi ihalede karsı karşıya gelMİŞLER
ihaleyi Mardinli alMIŞ tam salondan çıkarken
Mardinli İstanbulluya yıllar önce kapısına gelip
kovulduğunu söylMİŞ...İstanbulluda ona
o parka oyaşlı adamı yolladığını söylEMİŞ
sırf gururun incinmesin diye kendi ellerimle
para wermedim deMİŞ...İstanbulluda Mardinlinin
gözlerinin içine bakarak deMİŞKİ
"hani Mardine gelip gördüğün bikız wardı aşık oldun
sana orda düğün yaptık işde okız varya oda benim sewğimdi "
deMİŞ...!

alıntıdır

Dostum dediğim insan için herşeyimi veririm. O benim bitanem, biyolojik bir dayatma ile değil sadece kendi irademle seçtiğim kardeşim...Ama bu hikaye pek bana göre değil. İkisi birbirini seviyorsa gömersin kalbine acını, çekilirsin aradan. Yoksa böyle bir sevgi, neden sevdiğimden vazgeçeyim ki ?

o hikayenin sonu biraz daha farklıydı benim bildiğim kadarıyla. Paylaştığın için teşekkürler ve ben de bildiğim kadarıyla yazmak isterim. aşkım anlatmıştı bana da ,

ali ve veli adında iki sıkı dost varmış.

ikiside çok zengin miş.

bir gün alinin işleri ters gitmeye başlamış ve iflas etmiş. ne yapayım ne edeyim derken veli dostumdan isteyeyim demiş.

Ali gitmiş velinin iş yerine görevliler veli ile görüşüp kapıdan içeri almamışlar.

ali büyük bir hayal kırıklığı ile geri dönmüş. Birkaç gün sonra Veli ile karşılaşınca sormuş ona neden bana yardım etmedin biz dost değilmiydik diye. Veli de ona benimde ihtiyacım var sana yardım edemem bu arada evleniyorum senin sevdiğin kız vardıya işte onunla der.

Ali bu kez daha çok yıkılır.

kısa bir süre sonra yaşlı bir amca ile karşılaşmış amca derdinin ne olduğunu sormuş Ali de yaşlı amcaya olanları anlatmış.

Yaşlı amca benim bir evim var çok büyük birlikte kalabilirz hem işlerimde bana yardımcıda olursun demiş.

Alinin başka çaresi olmadığı için kabul etmiş.

Yaşlı amcayla birlikte yaşamaya başlamışlar. gerçekten de yaşlı amcaya bir çok işinde yardımcı oluyormuş.

Yaşlı amca bir gün hakkın rahmetine kavuşmuş. Bütün varlığını Aliye bırakmış.

Aradan zaman geçer alinin evinin kapısı çalınır. Kapıyı açan ali karşısında yaşlı bir kadın görür.

Yaşlı kadına buyrun nasıl yardımcı olabilirm diye sorar.

Yaşlı kadında gidecek yerim yok sokakta kaldım beni evine alırmısın. Yemeğini yaparım işlerini yaparım demiş.

Ali kabul etmiş yaşlı kadınla yaşamaya başlamış.

Aradan yine zaman geçer. Bir gün epey kalabalık olan bir davete gitmiş ve orada konuşmacıymış.

tesadüfen veli ile karşılaşır ve mikrofonu eline alır.

- Sevgili misafirler bir zamanlar çok sıkı bir dostum vardı iflas ettim bana yardım etmedi borç istedim vermedi bir de üstüne sevdiğim kızla evlendi demiş.

Bunları duyan veli çıkar kürsüye ve mikrofonu o alır.

- O dostun sana yardım etmedi çünkü ondan borç alırsan gururunun incineceğini biliyordu. sana babamı gönderdim hastaydı öleceğini biliyorduk. sana mirasını bıraktı.

- o gelen yaşlı kadın ise annemdi sana yemek yapsın günlük işlerini yapsın diye geldi.

- Ve son olarak sevdiğin kızla evlendim çünkü o bir hayat kadınıydı. Seni ateşe atmak istemedim demiş. Ve iki dost birbirine sımsıkı sarılmış...

dj_oznur_0106 arkadaşım bu benim çok sevdiğim bir hikayeydi. Yeniden konu açıp paylaşmak olmazdı. Burada affına sığınarak yazdım. Hoşuna gitmeyecek olursa haber vermen yeterli yine silerim.bu hikayeyi ilk duyduyumda çok duygulanmıştım.Keşke orjinalini bulup paylaşabilseydim. Yada tekrar dinleyip yazma imkanım olsaydı. Belki olayın kahramanlarının adını tam bilemiyoruz ama olayın gerçek olduğunu bir çok kişiden duydum. gerçek dostluklarla ömür boyu mutluluklar yaşamanız dileğiyle...a.s.a.s.a.s.

şimdi soralım bakalım kendimize
hangimizin böylesine sıkı bir dostu oldu
hangimiz gerçek bir dost edinebildik
hangimiz gerçek bir dost gibi davrandık
bir çıkar olmadan,bir maddiyat olmadan
artık o eskilerde kaldı diyoruz hep ,eskilerde kaldı hepp..

Bana gerçekçi gelmedi..Kaç kişi böyle bir şeyi yapabilir ki??Ya da şöyle sorayım..Günümüzde kaç kişinin bu kadar ulaşılmaz bir dostluğu olabilir ki??Üstelik paradan,maldan,mülkten bahsetmiyoruz..Aşktan bahsediyoruz..Sevdiğim kişiyi;yani mutluluğumu kendi elimle neden başkasına vereyim?Veremem,üzgünüm...

bende sevdiğim erkeği sırf dostum üzülmesin diye o da sevior die birlikte olmalarına razı olmuştum :( ama uzun sürmedi aralarındaki ilişki dostum çok sevmesine rağmen :(

düşündürücü bi yazı ama günümüzde böyle dostluklar ve düşünceli insanlar kalmadı ayrıca hangi insan sevdiğinin dostuyla evlenmesine müsade edebilirki bu da tartışılır yani?...

ben de birini çok seviyodum.sonra anladım ki dostumla birbirlerine aşık olmuşlar.benim duymamı istemediler.ve benim yüzümden acı çekiyolardı.:( doğumgünümdü.çektim bunları doğumgünümde ortaya.ikisi de bakıyo şaşkın şaşkın.tuttum ellerinden.ellerini birleştirdim. sakın dedim beni düşünmeyin.benimki çocukca bişi.herzamanki şıpsevdiliğim.:) çok ağlamıştım.ama onlar hiç bilmedi.canlarım benim.3 yıl çıktılar.şimdi ayrılar.ama ikisi de çok sıkı dostlarım.her an yanımdalar.:)

valla ikiside çok güzel tüylerim diken diken oldu duygulandım bian kendimi olayın içinde hisettim gerçek aşkımı bulduğuma inanıyorum ama dost olarak bişey diyemicem

Back
X