• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aşk mı, iş mi?

muzlupasta72

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Temmuz 2012
534
54
28
Diğer
İyi akşamlar arkadaşlar, hayat arkadaşım İstanbul'da yaşıyor ve İstanbul'da çalışıyor,ben de bu sene mezun oldum eğitim fakültesinden. Çalışabileceğim en güvenilir alan devlet,kamu alanı yani kpss. Kpss için de,atanabilmem için de daha doğrusu iş sahibi olabilmem için Türkiye'nin 81 ilini de yazmam gerekiyor,İstanbul'u kazanmam çok zor çünkü puanları yüksek. Kpss mevzusu,atanma mevzusu açıldı, İstanbul dışından söz ettim, benimkinin yüzü düştü,ağlayacaktı nerdeyse. Beni bırakmayı, ''bizi'' bitirmeyi nasıl göze alır,nasıl düşünebilirsin dedi :( Sonuçta benim de çalışmam,iş hayatına atılmam gerek,anla beni dedim ama... 1 sene içinde evliliği düşünüyoruz, nasıl her şeyi bi kenara atabilirsin vs vs... dedi :( İş mi önemli yoksa ''biz mi'' dedi :(( Kafam allak bullak...

ben sizin yerinizde olsam yıllarca eğitim aldığım mesleği seçerim...

ben sizin yerinizde olsam yıllarca eğitim aldığım mesleği seçerim...

Diyelim ki işi,mesleğimi seçip farklı bir ile atandım... Ama sevdiğimi de özleyip,acı çekmeye başlayacağım belki,üzüleceğim. Ya pişman olursam diyorum :( Ama iş hayatı daha ağır basıyor,sanki mantıklı olan bu gibi.

neden sorun yapıyorki?

benim bir sürü arkadaşım stajerlik evresinde nikah yapıp eş durumu atamalarında atama istiyorlar..

sınıf öğretmeni değilsen ataman kolay sayılabilir :) bunu ona güzelce anlat.

Ortak yolu bulmaya çalışsanız o gelse yada evlilik düşünüyorsunuz madem nikah yapıp eş durumundan atama isteseniz böyle bir şey olabiliyorsa. Aşk yada iş seçmek zorunda değilsiniz ama illa bunu istiyorsa ki istememesi gerek sizi gerçekten düşünüyorsa zorda bırakmaz iş derim.

Diyelim ki işi,mesleğimi seçip farklı bir ile atandım... Ama sevdiğimi de özleyip,acı çekmeye başlayacağım belki,üzüleceğim. Ya pişman olursam diyorum :( Ama iş hayatı daha ağır basıyor,sanki mantıklı olan bu gibi.

sözlünüzü karşınıza alıp konuşun.bir çözüm bulursunuz,sizi seviyorsa vazgeçmez ve tercih yapmanızı istemez sizden...

neden sorun yapıyorki?

benim bir sürü arkadaşım stajerlik evresinde nikah yapıp eş durumu atamalarında atama istiyorlar..

sınıf öğretmeni değilsen ataman kolay sayılabilir :) bunu ona güzelce anlat.

Canım anlatıyorum da, yahu 1 gün bile ayrı kalamam diyo, mesela nikah sürecini düşünüyo şimdiden, nikah-düğün sürecinde ailende olursun,o zaman ben naparım diye düşünüyo şimdiden :( İş çıkış saati 6,resmen çıkış saatine dakikaları sayıyor desem yeridir yani :/ ''gitmek,ayrı kalmak'' fiili onu o kadar çok korkutuyor ki...

Ortak yolu bulmaya çalışsanız o gelse yada evlilik düşünüyorsunuz madem nikah yapıp eş durumundan atama isteseniz böyle bir şey olabiliyorsa. Aşk yada iş seçmek zorunda değilsiniz ama illa bunu istiyorsa ki istememesi gerek sizi gerçekten düşünüyorsa zorda bırakmaz iş derim.

Bakalım canım,zaman bize neyi gösterecek,ama ben de ''işten'' vazgeçmeyeceğim sanırım.

Bu soruya cevabım diger arkadaşların verdigi gibi tabikide meslegini yapman

Sözlünün bakış açısı çok saçma canım. Sonuçta kpss ile atanırsan ömür boyu rahat bi mesleğin olacak.
Atanırsın, nikah kıyarsın, 1 sene içinde zaten eşinin yanına gidiyorsun. İş mi aşk mı soruna gelince seni seven bi adam zaten senin sevdiğin mesleği yapmanı engellemez. Çok diretecek olursa bence bu kadar güzel bi mesleği böyle saçma fikirli bi adam için bırakma.

kpss çalışın istanbul olmasa da, tabi bu 81 il olmak zorunda değil iyi bir puan olduktan sonra istanbula yakın illeri yazın

1 yıl çalışın o ara nikah kıyın 1 senenin sonunda eş durumundan tayin isteyin ve istanbula gelin

bunlar basit olmasa da çoğu öğretmenin katlanmak zorunda olduğu şeyler siz de yapabilirsiniz.

1 yıl ayrı kalsanız ölmezsiniz ama Allah korusun ayrılırsanız nafakanızı ödemediğinde kafanızı duvarlara vurursunuz.

ltfen mesleğinizi yapın.

1 yıl o kadar çabuk geçiyor ki anlamıyorsunuz.

bu arada sözlünüz çok aşık olabilir ama fazla romantik bakıyor olaya...

Son düzenleme:
Seni seveni her zaman bulursun. İdeallerinden asla vazgeçme. En doğrusu senin kararın olacak. Hakkında hayırlısı. inşallah her iki idealine de kavuşursun.

neden bu kadar tercih meselesine döndü olay anlamadım,
yani çok mantıksız.
ikisi birarada pekala olur.
illa birinden birini feda etmek zorunda değilsiniz.
atanırsınız,bir müddet beklersiniz.
mesafeler aşka engel değildir.
eş adayınızda kamudaysa daha kolay işiniz.

Back
X