aşk mı?para mı?

dmet007

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2016
15
1
1
36
mrb kızlar.foruma yeni üye oldum.iyiki böyle forumlar varda derdimizi anlatabiliyoruz.çünkü bazı şeyler herkesle konuşulmuyor paylaşılmıyor.
neyse gelelim benim sorunuma.
kızlar ben bir özel şirkette çalışıyorum.aynı zamanda da sosyoloji okuyorum.28 yaşındayım.ve artık evlenmek istiyorum.benim erkek arkadaşım yok.konuştuğum bir sevgilim yok.olursa görücü usulu olacak.tabi taliplerimde geliyor arada bir :)
sorun şu ki bir türlü karar veremiyorum.bir yanda ailemin tanıdığı bildiği hakkında tek bir olumsuz söz duymadığım fakat özelde asgari ücretle çalışan birisi,diğeri ise hiç tanımadığımız bilmediğimiz beni görüp beğenmiş sorup soruşturup gelmiş bir devlet memuru.
bir yandan diyorum ki önemli olan para değil huzur mutluluk olsun sağlık olsun,bak haberlerde neler izliyoruz karısını kesen doğrayan aldatan neler neler.
ama bi yandan da işte parasız olmuyor.gerçi bende çalışıyorum ama yinede eşimin veya benim devlet memuru olmamız çok iyi olur diye düşünüyorum.
ne diyosunuz??

Bu nasil bir secim yahu. Once bir gor etkileniyor musun bir bak. Belki ikisi de hosuna gitmeyecek. Sadece meslekle olacak bir is degil evlilik isi.
özelde çalışan çocuğu gördüm.biraz kilolu,uzun boylu yanıma yakışacak biri.çocuk çok iyi biri.tam aile adamı.sigara dahi içmiyormuş.artı üni. mezunu ama atanamamış.diğeride yakışıklı ama daha görüşmedim.

Biri şöyle biri böyle demişsiniz de...

Başka adam mı yok, neden ikisinden birini seçmek zorundaymışsınız gibi davranıyorsunuz, aşkın kapınızı çalmayacağını nereden biliyorsunuz ki kendinizi sadece meslek ve karakter konusunda etraftan duyduklarınıza istinaden bu iki kişi arasında tercihte bulunmak zorunda hissediyorsunuz?

Yani ortada aşk mı para mı diye soracak bir durum yok, olması için bir tarafta aşık olduğunuz bir tarafta da maddi olarak aklınıza yatan bir adam lazım.

parayla saadet olmaz ama para olmayınca da sorun oluyo maalesef.
ben şahsen eşim olacak kişinin en az evimdeki rahatı sunmasını beklerim.
tabi ne oldum değil ne olacağım da demeli insan ama benim düşüncem bu yönde.
ayrıca aynı eve girmeden kimin ne olduğu belli olmuyor malesef içiniz ısındıysa ben bu adamın kötü günde de yanında olmak istiyorum dediğiniz birine tamam deyin

Bu adamlarda ne para var ne aşk

Acelen ne

Sevebileceğin birisi çıkar

Evlilik hayatı işi garanti tamam evlenelim ya da ailesi bilindik evlenelim durumunu aşalı yıllar oldu

Evlenme zorunluluğu yok

Canım evlilik kumar değildir ki zar atıp da o mu bu mu diyesin.... kalbin kime ısınıyor ise onunla yuva kurarsın. Misal ; Mesleği iyi dersin adam hem manyak çıkar hem uyuşuk tembel. Mesleği kötü dersin sana 10yilda apartman diker çalışkanlığı sebebiyle... aynı yaştayız inanıyorum ki mantıklı dusunup karar verirsin... :)

Para dediğiniz şey devlet memurunda yok malesef. Yani devlet memuru olunca çok bir hayatınız değişmiyor.

Kafanız direkt para odaklı farkında mısınız?

İki talibi de tanımıyorsunuz.
Tanımadan paralarına gore yorum yapıyorsunuz.
Yazdığınız yazıdan ise şu çıkıyor ;

Asgari ücretli ile mutlu olunur. Az para da olsa mutluluk var.

Memur olan cinnet geçirebilir beni kesebilir.
Çok para fakat mutsuzluk.

Bu şekilde yazmadınız evet. Ancak bu sonucu çıkardım.

İkisiyle de tanışsaydın hangisi karakterine daha uygun sonra para kısmını düşünseydin.

valla bilmiyorum ya.evdekilerde bi tuhaf.çoğu yaşıtım evlendi gitti.amaan

Önce bi tanımaya çalışsan nasıl olur? Ayrıca memur isteme zihniyetini anlamıyorum. Memurla evlenip mutlu olabileceğine nasıl inanıyorsun ki? Ayrıca geç kalmış sayılmazsın evlilik için. Bu acele niye? Evliliğe endekslemişsin kendini.

Sen asik olacagin adami bulmaktan cok evlenecek adami bulmaktan bahsediyorsun. Biraz kisa, biraz uzun, biraz zeki .

Bu adamdan yeterince hoslansaydin zaten ikinciyi dusunmezdin. Paket program degil bu.

Bu sekilde davranirsan evlilik yaparsin belki ama mutsuz olursun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…