Aşk mı ,sevgi mi ,alışkanlık mı,mecburiyet mi?

eflatun81

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Kasım 2009
694
37
118
İstanbul
Merhaba arkadaşlar.Başlıktan da anlaşılacağı üzere ;evliliğiniz de bunlardan hangisini ya da hangilerini yaşıyorsunuz?Bu konuyu açmamın sebebi ;görücü usulü evlendiğim eşimin beni sadece mecburiyet ve tamamen ben ona saygılı olduğum için beni sevdiğini hissetmemdir.Mecburiyet dedim çünkü 1 çocuğumuz var ve artı hamileyim.Seviyor dedim çünkü ben ona saygısızlık yapmıyorum hatta fedakarlıklar yapıyorum.O da saolsun bana destek oluyor.Sorun yaşamıyoruz çok şükür.Acaba olumlu giden evliliklerde eşlerin araları da bizimki gibi mi merak ediyorum.Evlilikte aşk ,tutku yok mu gerçekten.Bizimkin de hiç olmadı.3 yıldır evliyim ikimiz de birbirimizin gözlerine uzun uzun bakamıyoruz,bakıp dalamıyoruz.Bu yeterli örnek olur sanırım aşk olmadığının.Önceden vardı şimdi bitti diyemem hiç olmadı ki....

biz severek evlendik 9. yıl
vallahi monoton ötesiyiz şu an uzun birbirimize bakmıyoruz yalan söyleyemem işten gelir yemek yenir tv falan uyuruz sonra
şuda önemli birbirinin alanlarını kısıtlamamak
birbirinin düşüncelerine önem vermek ve uygulamak
hep bir kişinin istekleri doğrusunda yaşanmaz

Evlilikte aşk ,tutku yok mu gerçekten...

Siz cidden olmadığına mı inanıyorsunuz?

Evlilikte aşkta tutkuda tam gaz devam edebiliyor..Bu isteyipte olan birşey değil bu gerçek.

Kendiliğinden oluşuyor,kendiliğinden devam ediyor..

Mesela ben eşime aşk tutku ve sevgiyle bağlıyım..Oda bana..Zaten karşılıklı bu..Tek taraflı yürümez.

Allah sizede aşkı sevgiyi eşinizle tattırsın inşallah.

herkesın yasayısı evlılık hayat çok farklı ...ama saydıkların sırasıyla olan seyler önnce aşk sonra aşk biter sevgi olur cok zaaman sonra alışkanlık halıne gelebılır ama sımdı böyle söyluyo olman düşündürücü geldı bana ...

aşk, sevgi, alışkanlık hepsi var ama mecburiyet asla...........

bizim evliliğimizde aşk evliliği 6 yıllık evliyim 1 yılda evlilikten öncesi var 7 yılımızı doldurduk hala eşimle birbirimize aşığız evlilik aşkı öldürmez insanlar öldürür aşkı...........

tabi hergün her dakika elele dizdize gözgöze oturmuyoruz birbirimizin alanlarını kısıtlamıyoruz ikimizde istediğimiz gibi ayrı ayrıda takılıyoruz bazen evde ben pc de takılırım eşim o an müzik dinlemek ister yada ben tv izlerim o o an pc de oyun oynar yada birlikte film izleriz bunları ikimizde sorun etmeyiz ama birbirimizide asla ihmal etmiyoruz

evliliklerde hiçbir zaman mecburiyet olmamalı insanlar birbirini sevmiyorsa saygı duymuyorsa evliliği yürütmenin hiçbir anlamı yoktur çocuk bahane olmamalı boşanmamak için çünkü zaten yolunda gitmeyen mutsuz bir evlilikte çocuk anne ve babasıyla büyümenin güzelliğini yaşayamıyor çoğu zaman anne ve babasının tartışmalrına şahit oluyor üzülüyor yıpranıyor böyle durumlarda boşanmak en sağlıklısı....................

Son düzenleme:
14 yıllık evliyim,biz de aşk ön planda.ama bazen ölesiye aşktan öldüresiye anlar da doğmuyor değil hani...

14 yıllık evliyim,biz de aşk ön planda.ama bazen ölesiye aşktan öldüresiye anlar da doğmuyor değil hani...

Yani..Zaten büyük aşklarda hırs,ihtiras,kıskançlık her duyguyu barındırıyor bu aşk denen şey..

Banada aşkın tokadı kıskançlık olarak geri döndü mesela..

ya sorun bende değilki ben nerden bilebilirdim bebek olduktan sonra eşimin 180derece döneceğini adam öncesinde sen sen diyordu şimdilerde ailemde ailem sorun değil sevsin ailesini tabide ama haddini çok aştı nihayetinde şu an ailesi oğlu ve benim

çok güzeldi kesinlikle katılıorum..

7 yıılık evliyiz severek-sevişerek evlendik:)12 yıl yılda evlilik öncemiz var ..
hala aşıkmısın dersen,aşığım,seviyorum ama öyle uzun uzun bakışmalarımız,mum ışığı sohbetlerimiz,gözlerimiz içinde kaybolmalar ,bakışırken kırıtmalar falan yok,yada en azından boyut değiştirdi diyelebilirim..artık flört zamanımızdaki o eski anılarımızla,aşk yaşayımızla dalga geçiyoruz,makara yapyıoruz..yani farklılaşıyor zamanla ama demleniyor çoğalarak bazende eksiliyor
aşk,sevgi,alışkanlık hatta bazen öyle anlar geliyor ki,mecburiyet gibi bile gelebiliyor,hatta arkadaşımın dediği gibi,öldüresiye aşk ile severken hem,öldüresin de gelebiliyor,yani böyle bişi

Son düzenleme:

normalde erkekler çocuk olana kadar anneci aileciolurlar çocuktan sonra evine daha çok bağlanıp anneden birazda olsa uzaklaşırlar diye biliyordum ama sizinki tam tersi olmuş. bence oluruna bırakın bakalım aile kavramını henüz çözememiş demekki. bebeğiniz daha yeni çok küçük zamanla eşinizde ailesinin eşi ve oğlundan ibaret olduğunu anlayacaktır. sorumlulukları daha yaşamadı tam manasıyla bence.

Konu içeriği nedeniyle "Aile,evlilik ve çocuklar" başlığına taşınmıştır.
Lütfen konuları içerikleri ile ilgili başlıklara açmaya özen gösterelim.

7 yıllık evliyim aşığım çünkü hala işten gelsin diye dört gözle bekliyorum kapıyı caldığında da heyecandan karnıma kramp grebiliyor seviyorum çünkü gözlerime uzun uzun bakıp dalamasada salatanın soğanını yeme bak dokunuyo sana diyecek kadar beni düşünüyor ve mecburum cünkü dünyanın hiç bir yeri bana onunla paylastığım yatak kadar sıcak ev kadar rahat ve huzurlu degil
bana çiçekler almaz hediyelere boğmaz sımartmaz yemege cıkarıp kırmızı mumlar yakmaz ama beni düşünür yazrdımcı olur dinler her an her kosulda yanımdadır tutkuya gelince bana ait olmasi cocuklarımı sırf ben dogurdum diye daha bi sevmesi benim için dozu önemli degil ama bunlarda tutku
dünyanın en mutlu insanlarıu beklentisi az olanlarmıs

bizde severek evlendik tam bir aşk evliligi idi eşimi hala çoook seviyorum onunda beni sevdigini bana dokunurken bakarken hissediyorum bu arada 4 yıldır evliyim 3 yılda geçmişimizvar askı sevgiye dönüştüre bilmek önemli bence ne ask evlilikleri var hüsranla biten sevgisiz nasıl evlilik gider onu da bilmiyorum arkadaşlar yazmıslar alıskanlık filan diye insanın her yasta her daim sevilmeye sevmeye ihtiyacı vardır bence

haklısın ama sorumluluk almasını beklesem çok beklerim ne zaman sorumluluk yükledimki ben ona bide utanmadan altına araba çektim çok layıkmış gibi ben bir an önce işe başlamalıyım ucunda bebeğimi özlemekte olsa yoksa depresyonagirecem

insanın ilişkiyi canlı tutmak birazda kendi elin de bence kaç yıl geçmesi önemli degil ben askımla 4 yıldır evliyim gün boyunca pijamalarla gezerim gelmesşne 1 saat kala süslenmeye baslarım saçlarımı makyajımı bana en yakısan kıyafetlerimi giyip soframıda hazırlayıp beklerim bitanemi oda eve hergün kosa kosa gelir oglum dogmadan önce romantiktik simdi eglenceli gülücükler kahkahalar eksik olmuyo romantik zamanımızı da oglum uyurken yine yasaya biliyoruz birbirimizi yedigimiz günler de olmuyo degil ama eşimi çok seviyorum gün boyu gözüm saatte gelecegi zamanı iple çekiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…