aşk mümkün müdür hala?

o 4 yıllık yorgunluğun üstüne bir ömürlük yükü kaldırabilir misin... evlilik mutluluk içinde olmalı bence, seven 4 ay beklemez birde bence alternetiflere yönelmiştir kürkçü dükkanı misali aradığını bulamayınca yalnızlığında sığınacak liman seni görmüştür boş ver...
 
ben bir konuda fikrimi söylemek istiyorum.
evlilik öncesi ilişki yaşamış bir insan sonrasında pişman olabilir, insanız hepimiz yanılabiliriz.buraya kadar tamam,sonra ikinci bir kişi hayatımıza girdiğinde neden yaptığımız şeyden pişmanlık duyalım?ve de niye karşı tarafı bu kadar düşünelim? karşı taraf cennetten çıkmış bir huri mi?günahsız?
erkeklerin kızlık zarı olmadığı için kiminle ne yaptıklarını kendileri söylemedikçe kimse bilemiyor.aynı durumda,bayanlar dürüst olayım dese dışlanıyor, eziliyor,güven zedeleniyor vs.vs.bu bir çifte standart,haksızlık,eşitsizlik.. daha da çoğaltılabilir.
pekii o zaman kadının doktora gitmesi niye haksızlık oluyor ?bunu anlamıyorum..diğer türlü hak hukuk yerini buluyor mu sanki?
vicdan yapılacak bir durum değil bence bu.önceki yaşadığın ilişkinin hata olduğu düşünülüyorsa,ve telafi edilebiliyorsa edilsin.bir erkeğe dürüst olunacak diye kadınların yaşadığı bu travmaya değmez bence. sırf dürüst olmak için feda ettiği şeyler dürüstlükten daha önemli şeyler diye düşünüyorum.:44:
 
sakın intihar falan getirme aklına bende benzer bişey yaşadım ama hayat devam ediyo senin onca emeğine sevgine karşılık bukadar kolay sıkılan adam evlensen sıkılmayacakmı onu bilmiyorum duygularından emin olmadan yeni bi yola girme sanada karşı tarafada yazık oolur canım ilişkiye gelince olmuş bi hata bunu hoş görende var kabul etmeyende az çok karşındakinin kişiliğinden anlarsın kabul edip etmeyeceğini zamanla. ama her çıktığınada sakın söyleme bunu iş çiddiye varmadan yoksa kullanmaya kalkarlar allah korusun
 

Kullanmaya kalkmazlar nabız yoklarlar yatarsa ne ala ama sonra sen böyle bir kadınsın işte der çeker giderler ki kullanmak zaten yanlış iki tarafın rızası var diğer türlü tecavüze girer.

Pişmansan bir daha yaşamaazsın ki kabul etti hadi kız da değilim bunlada yaşayayım mantığında olursan kötü ayrılıklar yaşarsın ağır sözler ile hatana dikkat et tercihe dönüşmesin ki yaşam biçimin olacaksa da senin hayatın karşı tarafı boş ver seni sen olduğun için benimseyecek insan elbet bulunur daha önce de dedim.
 
Ne desem bilemedim. Anlat her şeyi desem , daha yeni tanıdığın biri. Sana direk ön yargıyla yaklaşacak. Belki de kullanmak isteyecek. Yorumları okumadım fakat çoğu dürüst ol demiştir. Dürüstlük çok önemlidir tabi ama bu devirde doğru söyleyeni de dokuz köyden kovuyorlar.
 
yeni tanıdığın insana asla anlatma derim zaten daha önce yaşamış deyip sana sırf o niyetle yaklaşmaya çalışabilir arkadaşında dediği gibi karşındaki insana güvenene kadar anlatma derim
 
Anlatilmamasi gerektiğini düşünüyorum. Ama belli ki sen bunu vicdan yapmissin ve kendini sucluyorsun. Bu yuzden de soyleyecekmissin gibime geliyor. Oncelikle sen kendini affet. O zaman soylesem mi soylemesem mi diye dusunmiceksin bile.
Bu toplumda büyümüş bir erkek takar. Once takmam der ama bunu sonra sana farkli şekilde yansıtır. Bence soyleme. Hele simdi yeniyken hic soyleme. Dürüstlük falan değil bu. Suç degil ki itiraf edesin. Kendini affet.
 
ah biz kizlar inan ayni durumdayiz ama ben tam birleşme yaşamadm doktor kizsin dedi hatta bazi seyleri htrlamiyorum bile diyebilirim ama içim hiç rahat degl suan nisanliyim cok seviyorum onu herseyden cok o kesin tavrini koydu geçmişden bahsetmiyorum bile ama içimde rahat degil korkularm var hala
 
şu an konuştuğum insan geçenlerde dedi ki ben biriyle birlikte oldum ki karşımdakinin de geçmişini asla sorgulamam.böyle düşünen birine yalan söylmek istemiyorum.bazı insanlar yalanı haketmiyo hata yaptıklarımız tabi ki var...
 
hayatınınn hiç bir döneminde 4 yıllık ilişkini unutmayacaksın . neden erkeklere inanıyorsunuz ki ? onunla evleniceğinizi düşündüğünüz için mi birlikte oldunuz ? keşke yapmasaydınız ama geçmiş .

erkekler bekaret aramaz mutlu olabilecekleri birini arar . mutlu olabilecekleri biri bakir olursa hayır demezler ama en önemlisi onları mutlu edip iyi hissettirmeniz .

şunu unutmayın siz sadece bekaretinizden ibaret değilsiniz , üzülmeyin değerlisiniz. sevdiğiniz adamı mutlu edecek elbette özellikleriniz vardır . Güzelsiniz her kadın güzeldir , önemli olan iyi bir insan olmanız bencil olmayın anlayışlı olun sevmekten korkmayın ama ona yalan söylemeyin , belli bir süre ona güvenene kadar örneğin 6 ay onada söylemeyin durumu . ama işler çok ciddileşince söyleyin bırakıp giderse sizi zaten haketmemiştir .

Ben seni seviyorum derse ona dünyaları verin çünkü sizi gerçekten seviyordur .
 
Yeni tanıştığın birine bunları anlatmak doğru değil, bırak biraz ilişki şekillensin, karşındakini anla

Eski ilişkine gelince, bence hata yapmış değilsin; sevmişsin, güvenmişsin ve yaşamışsın, kendini önce kendi içinde kabul et. Her insanın bir geçmişi var ve yaşadıkları onun kötü olduğunu göstermez. Sevdiğin adama inanmaktan başka ne yaptın ki, her gece başka birinin koynunda mı gezdin. Kızıyorum senin gibi kendini aşağılayanlara, sen insansın, kadınsın ve tüm kadınlar kadar mutlu bir yuvayı hak ediyorsun. Geçmişin hep orada duracak, yaşanmışı değiştirmenin bir yolu yok ve sen önce kendinle barışacaksın. Barışacaksın diyorum çünkü kendini hala hata yapmış olarak düşünüyorsun. Her ilişki evliliğe gider diye bir kural yok, seninki de gitmemiş ama bunun için kendini kötü hissetmen sadece duygularının aldığı yaradan olmalı. Sen kötü ya da kirli değilsin bunu önce kendin kabul et ki yeni bir ilişkide tökezlemeyesin.

Ciddi bir ilişkide insan karşısındaki ile ilgili bilgi sahibi olmak ister ancak bazı insanlar senin iyi niyetlerle anlattıklarını paçavraya çevirebilir, başına kakabilir. Bunu yaşamamak için önce karşındakini tanıman gerek sonra değecek biriyse tabi ki her şeyi anlat, aranızda gizli saklı kalmasın. Ama bir ilişkiden çıkalı daha üç dört ay olmuş, acele etme bence. 4 yıllık bir şey tek kalemde silinip gitmez, kendine toparlanmak için zaman ver, her zaman çivi çiviyi sökmez. Üzülmemek için ağırdan al biraz, çok mutlu olursun inşallah.
 

Öncelikle güzel yorumlarınız için teşekkür ederim fakat şunu da belirtmek istiyorum.Ben o 4 yıllık ilişkide kaç kere terkedildim ve ya terkettim.ciddi olarak 2.sene sonunda ayrıldık başkasıyla konuşmaya başladım bunu duyunca delirdi 3 4 ay kadar ağladı yalvardı geri dönmem için sonunda barıştım tekrar.En büyük hatam burda oldu.Barıştıktan sonra onun yanına gittim(farklı illerdeyiz Allah biliyo ya o gün içimden bi ses hep gitme dedi ama onun ısrarları yüzünden gittim)gittiğim gün zaten ilişki oldu ama ben istemedim zorlamayla oldu çünkü benm artık ondan soğuduğumu ve tekrar ayrılacagımı anlamıştı.İntihar etmeyi bile düşündüm dememdeki sebep te buydu ben o an istemedim çünkü ben evlilik öncesi yaşamam diyenlerdendim..Bir sene travma yaşadım o da farketti bunu ve hep kullandı.kaç kere ayrılmaya çalıştım ama nasılsa başkasına gidemez tavırları oldu.Sonuç olarak o dört yıllık ilişki 4 yıl mı sürdü kafaca 10 yıl sürdü kalbimce 2 yıl..inşallah şimdi ki insan iyi çıkarçşu an onun gözünün içine bakıyorum çünkü değer verdiğini o kadar hissettiriyo ki ve geçenlerde sanki hissetmiş gibi geçmişin önemli değil ama erken de olsa ben seni seviyorum dedi..o kadar içim titredi ki..Çok farklı duygular..
 
yaşadıklarının arkasında dur bence hem yeni ilişki için erken daha...
 
o zaman napıcam ben

O zamandan kasıtın nedir tam anlayamadım ?

İlişkin başlarken rayına oturtman adına en baştan ben buyum diyeceksin karşındakine ve sert tavrın olacak her zaman ve nasıl olsa kız değilim diye takılmayacaksın (bunu yapan çok üstüne alınma sonra beni kullandılar derler) kabul ederse sonradan ya sen şöylesin böylesin der kalırsın ortada.

Ayrıca zor ile nasıl oldu tecavüze girer bu şikayet edebilirdin daha sonraları da birlikte olmuşsundur kusura bakma ben buna zorla olmuş diyemem ki karşındakine de böyle anlatma beni kekliyor er çünki klasik yalan bir kişi oldu zorla oldu erkeklerde iyi bilir bunları.

Zamanında yaşanmış sonuçta geleceğini etkilemesine izin verme burada senin duruşun önemli bekaretten ziyade çevreni buna göre şekillendir ve ruh güzelliği kalp güzelliği sevgi saygı önemli bunu sorun edecek insan et parçası arıyordur sen tekmeyi basacaksın o zihniyetteki insan ile bir ömür yaşanmaz.
 
:44:
[video=youtube;icPuFyq5Yms]http://www.youtube.com/watch?v=icPuFyq5Yms[/video]
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…