Çok teşekkür ederim siz de iyi, ahlaklı, düzgün birisiniz. Sizin de ayağınız taşa bile değmesin..
Ben insanları kendim gibi biliyordum. Eski eşimle tanıştığımda kadınlara hiç güvenmiyordu hep onlara paragöz diyordu. Bu çok ciddi bir kırmızı bayraktı.Bunu ciddiye almalıydım. Ablasının evliliği de paradan dolayı bitmiş. Eski damat suçlanıyordu ama şimdi eski damat suçlu olmayabilir diye bakıyorum. Kimbilir adam neler yaşadı da yeni doğmuş çocuğu var iken evliliğini bitirdi? Kimbilir ona da neler dendi belki paracı maddiyatçı imaları yapıldı. Bilemiyoruz. Sadece ablasının hikayesini dinledim. Karşı taraf belki de daha çok haklıydı. İşte o zaman bunları anlayamadım. Karşı taraf iyi bir imaj çizdiğinde konduramıyorsunuz.
Ben çok empat biriydim gerçi hala empati yeteneğim yüksek. Ama artık insanlarda sinyalleri daha iyi okumaya başladım. Eski eşimle evlenene kadar her şey çok kötü değildi. Rol yapmış. Ben bunu görmemişim. Sonrasında evlenince gerçek yüzü ortaya çıktı. Yaptığım fedakarlıkları yazsam vallahi şoka girersiniz. O derece çabaladım. Sonuç ne oldu biliyor musunuz, defalarca aldatıldım, evin tüm ihtiyaçlarını ben ödediğim halde paracı, asalak oldum. Senelerce psikolojik şiddete uğradım. Dilekçelerde insanlık onurumu hiçe sayan iftiralar yazıldı. Parasını güya çalmışım, ailesinin evini onları ölümle tehdit ederek üstüme yaptırmaya çalışmışım. Ortak mal aldık altın bozup para verdim onu bile hibe etti diyerek hakkımı gasp etmeye çalıştılar. Öyle bir açgözlülük yani..
Bunları yaşadıktan sonra şunu anladım ki, bazı insanların maskeleri var. Ve bu maskeleri evlenmeden görmezseniz ileride çok işkence çekersiniz. Bunun için biriyle tanışınca tüm sağlamaları yapın. Bilerek bazen para harcamayın, bazen tartışma çıkarın tepkisine bakın, bazen bir sorun olsun, o sorunu çözmeye mi çalışıyor yoksa konuyu kesip mi atıyor ona bakın.
Ve en önemlisi karşı tarafa hemen duygu oluşturmayın. Duygu sizi körleştiriyor. Karşınızdakini idealize etmeye başlıyorsunuz. Karşınızdakini olduğundan daha iyi, cömert anlayışlı görmeye başlıyorsunuz. Ben hemen duygu oluşturmasaydım belki sinyalleri görüp sevgililikte bu işe noktayı koyardım. Siz benim yaptıklarımı yapmayın diye bu kadar ayrıntılı yazdım.
Ve bu işin bence en önemlisi de karşınızdaki kişide Allah korkusu olsun. Sadece maddiyati öncelik alan biri olmasın. Benim eski eşim ve ailesinin Allah korkusu hiç yoktu. Hiçbirinin manevi değerleri, etik, ahlak değerleri hiç yoktu. Manevi değerleri yüksek gibi duruyorlardı ama boşanma aşamasında anladım ki hep rol yapmışlar. Dinleri imanları sadece para. İftira atmaktan kul hakkından zerre korkmuyorlar. Allah korkusu zerre yokmuş. O yüzden bu kadar bana iftira attılar. Ondan yıllarca çekişmeli boşanma sürecinde mücadele edeceğim. Eski eşimin Allah korkusu olsa tüm haklarımı verip özür dileyip anlaşmalı için çabalardı. Bazı insanlar gerçekten paraya tapıyorlar bu bir gerçek. Bende böyle insanlar olduğunu bilmezdim gerçekten varlarmış. Bu konuya dikkat edin. Sonra benim gibi inanılmaz yıpranırsınız.
Ettiğiniz dualar için çok teşekkür ederim. Daha iyileri sizin de olsun. Benim yaşadıklarımı yaşamadan iyi biri hayatınıza gelsin ve her gün şükür duaları edip iyi ki demeniz nasip olsun.