• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aşk?

PapatyaliHatun

Zeynep
Kayıtlı Üye
4 Kasım 2016
128
113
18
Merhaba kızlar ! Geçenlerde konu açtım ve inanılmaz derece güzel tavsiyeler alıyorum . Herkesin bana edeceği yorumları çok dikkate alıyorum ve hayatımı şekillendiriyorum . Aklımda her zaman şu soru vardı. Aşk nedir ? Ben hiç aşık olmadım diye söylüyorum . Erkek arkadaşım var onu çok seviyorum . Bana geçen gün "Aşığım sana " dedi ve dondum kaldım .Hiç bir şey söyleyemedim . Ben genelde mantığı ağır basan biriyim. Yanlışı olursa , hayatımdan çıkaramayacağım insan yoktur. Sizin için Aşk nedir? Ben galiba inanmıyorum . :110::110::KK43:

Bin yıllık mevzuyu cevabı burda bulamazsın.

Ama kendimce söyliyim.
Ona giderken bastığım kaldırım taşları aydinlaniyor. Hava yumusacik, güneş parlak ve insanlar çok iyi görünüyor gözüme.

Ona hayranım. Yeryüzünde başka hiç kimse onun gibi degil, ona benzeyemez, onun özelliklerini taşıyamaz.

Ve onu kaybettigimi hayal bile edemiyorum.

Aşktan korkarım, hiç yaşamadım ama sevmiyorum kendilerini. aşık olupta gözlerim bağlanacaksa, adamın hatalarını görmeyecek, ya da üzdüğünde kırdığında inanılmaz hayal kırıklığına uğrayacak bana nasıl yapar yaaa hem de o diyeceksem, kendimden geçeceksem, onu kusursuz göreceksem vs. yok şekerim üstü kalsın..
Sevgi, saygı > aşk

Allah korusun onsuz 1 sn. bile dusunememek. Allah birbirini böyle çok seven kimseyi ayırmasın. :nazar: işten gelişini heyecanla beklemek, ona doyamamak vs vs. Ve bu hislerin hepsini ona kızgınken bile yaşamak.Benim aşk tanimim budur :)

Aşk nedir? bence bunun ergenlikte bir cevabı var bi cevabı da gerçekten büyüyünce
Ergenlikte hormonların insanı delirtip birine kafayı takması:p
Büyüyünce ise içini sıcacık ısıtan huzuru bulduğun varlığının her bir hücresini ayrı ayrı sevdiğin yokluğu cehennem varlığı cennet olan kişi:) ay çok romantik oldu yahu heheh
İnşallah evleniriz kızlar ikincisiyle hepimiz:)

Onun yanında tam da su an tam olmam gereken yerdeyim diye hissedersiniz.. muhtemelen en yanlış yerdesinizdir..

Kendinizi taniyamayacak hareketler yaparsınız.. Aşk bitince utanirsiniz kendinizden..

Herkese yalan soyleyebilecek herkesi kandirabilecek hale gelirsiniz.. ama kendinizi süper haklı görürsünüz çünkü asiksiniz..

Ne kadar yanlış biri oldugunu beyniniz sizden gizler.. herkes görür kör gözünüze parmak sokar onlarla kötü olursunuz.. ama ona laf ettirmezsiniz..

Onun yerine kendinizden Özür diler onun haberi bile olmadan onu affedersiniz defalarca..

Hep ona bakmaktan onun sizde ne gördüğünü hiç bilemezsiniz..

Kaybetmekten onsuz olmaktan ozlemekten deli gibi korkup sacmalarsiniz..

Sizi kizdirdiginda 3 yaşına geri donersiniz sürekli neden neden diye ortada gezersiniz.. cevap alamayinca ağlamaya başlarsınız..

Süper manyak bi annesi varsa o bile gözünüze iyi görünür.. neden gulumserken dislerinizi kastiginizi çok sonra idrak edersiniz..

Kimse sizi anlamaz çünkü sizinki illa "farklıdır" bi "başkadır".. aslında gayet saçma sapandir bal gibi de ortadadır..

Ya da

Hicbiridir.. sevginin yoğun halidir.. en iyi dostunuzdur.. hayattaki en büyük sansinizdir.. sonsuza kadar mutlu mesut yaşarsınız..

Buna bir şarkı sözüyle cevap verecek olursam
Olmazsan olmaz büyümez çiçeklerim, toprağım havalanmaz kurur gider bahçelerim:)
Ne kadar güzel ise bir o kadar da acıdır aşk. Ama her ne olursa olsun kiyamadigindir ayrılık olsa bile "umarım bi başkasıyla mutlu olursun" diyebilmektir bence.

Herkesin aşkı kemdine özgü sanırım. Heraşkta yapılanlar yapılabilecek fedakarlık sınırı sevgi saygı sınırı farklı oluyor. Tek bir cevabı yok. Zaten kişiden kişiye değişsede tek bi cevap veremez kimse. O zaman aşkı koşullamış olursun.
Hstalık gibi sanırım. Parmağımda bir iltihap oluşuyor ve ne yaparsam yapayım geçmiyorsa bu bi hastalıktır. Ama bu hastalığın sebebini bilirsek ondan kurtuluruz.
Aşkta öyle sebebini ne olduğunu bilirsek ondan kurtuluruz aşık olamayız. Belki sen aşkın senin için neler ifade ettiğini biliyorsundur bu sebeple aşık olamamışsındır hiç. Ya da mantığın seni aşktam koruyor olabilir mi?
Teniste rakamlar okunurken "0"a "love" denir. Belki "yok" anlamı taşıyordur toplamada etkisiz. 2+0 yine 2. İşte bu sensin ve sevgilin 2 kişisiniz hala. Ama çarpmada yutan rakam. 2*0 eşittir 0. aşk var kişiler yok gibi:) işte
buda aşık olabilenlerdir. Belki de aşk 2 kişinin aşkla çarpmıdır sonucunda yine kendini veren bencil bişey:) ben kerahat cetvelini hala bilmiyorum belki ondan çok canım yandı zamanında. sen biliyorsun işte :)

Yazasım gelmiş:)

Merhaba kızlar ! Geçenlerde konu açtım ve inanılmaz derece güzel tavsiyeler alıyorum . Herkesin bana edeceği yorumları çok dikkate alıyorum ve hayatımı şekillendiriyorum . Aklımda her zaman şu soru vardı. Aşk nedir ? Ben hiç aşık olmadım diye söylüyorum . Erkek arkadaşım var onu çok seviyorum . Bana geçen gün "Aşığım sana " dedi ve dondum kaldım .Hiç bir şey söyleyemedim . Ben genelde mantığı ağır basan biriyim. Yanlışı olursa , hayatımdan çıkaramayacağım insan yoktur. Sizin için Aşk nedir? Ben galiba inanmıyorum . :110::110::KK43:
Aşk, bir adama 28 yıl boyunca aynı tutkuyla bakmaktır, uykusunda seyredip kırışan yüzünü defalarca öpmektir.
Aşk, göğsüne yaslandığınız sevgili de huzur bulmaktır, uzaktayken özlemek, yanındayken seni çoook seviyorum diyebilmektir.

Aşk bence en kestirme anlatımıyla yürek yangınıdır. Baya cayır cayır yanar kalbin. Kimi zaman onu özlerken yanar, kimi zaman ona dokunurken yanar. Kimi zaman da kalbini kırar, yakar yüreğini.
Öyle fiziki birşey de değildir bu. Yani mesela ondan çokkk daha yakışıklı biri ve o yanyana olsa yine onu seçer gönlünüz. Ruhunu sevmişsinizdir çünkü. Saçının teline kıyamazsınız.

Bir de hani derler ya evlilik aşkı öldürüyor, bence eğer bu cayır cayır yanma hali 7/24 devam etseydi hepimiz kül olurduk. Yani tabiri caizse bu hastalıklı hal sürekli devam edemez ve hatta etmemeli... Evlilikle birlikte aşkın farklı bir mertebesine ulaşıyorsun bence. Bu mertebeyi de sekinet ve huzur hali olarak tanımlayabilirim. Kimi zaman kollarında huzur bulursun, kimi zaman bakışlarında, kimi zaman da sesinde. En basit şeyler bile anlam kazanır sırf o seninle diye. Öyle bir şey ki 2 beden 1 ruh oluyorsun, konuşmadan bile anlaşacak kadar bir "bütün" oluyorsun.

Hele bir de kaşına gözüne vuruldugunuz adamdan kaşının gözünün fotokopisini çekmiş gibi bir evladınız olursa görün bir de o aşkı :) Rabbime sonsuz şükürler olsun. Aşk, dünyadayken cenneti yasamak benim için. Daim olur inşallah... :KK200:

Back
X