- 16 Ekim 2017
- 698
- 889
- 33
- Konu Sahibi Pembepusula
-
Benim için ilk olacak ya galiba ondan biraz şaşkınımRahat olun,kendinizi kasmayın. Devlet büyükleri ile zirve toplantısı değil alt tarafı çay saati:)
Tek başına gidemez galiba, bekarken hiç çağırmamışlar. Teşekkür ederimHerkes eşiyle giderken, siz eşinizi yalnız bırakmayın.
Saygılı, mesafeli olun, şık bir takım giyin, bence yeterli.
Not: Asker eşi değilim :)
Ama gitmek istemediğiniz bir davete zorlanmak da hoş değil. Bir de zaten ben çok girişken biri değilimdir.tavrınız çok ilginç geldi bana. eşim asker ona emir vermiş bana vermemiş vs. biraz empati yapın yani
Büyük bir organizasyon olacakmış, bize bir iki saat uzaklıkta olan başka bir şehre gidiyoruz. Demek ki takım elbise gibi bir şey giyicemMerhaba, eşim üsteğmen ve personel amiri. Senede bir kez yeni gelenlerle tanışmak açısınan böyle organizasyonlar düzenlenir ama katılmak mecburi diye hiç duymamıştım.
Nasıl bir organizasyon olacak eşinizin bölüğü mü ? Yoksa ordu komutanının katılacağı büyük bir organizasyon mu.
Eğer büyük bişeyse okulda giydiğiniz bir takım elbise uygun olur, diğer türlüsüne taytla bile geleni gördüm.
Bir de maalesef böyle organizasyonlarda oturma düzeni bile kıdem ve rütbeye göre yapılıyor. Biz bebek olduğu için sonda oturmuştuk geneli çavuştu ama yaşları büyüktü ben hanım diye hitap ettim herkese ama bana canım tatlım falan dediler :)
Ama gitmek istemediğiniz bir davete zorlanmak da hoş değil. Bir de zaten ben çok girişken biri değilimdir.
Teşekkür ederimEvet bazı komutanlar sorun ediyor bence gidin .benim eşim subay ve bazen bende katılıyorum masanın belirlenmiş oluyor aynı bolukteki asker eşleri aynı masaya oturuyor tanışıp sohbet ediyorsunuz kişilere gore değişir fakat çok eğlenceli olmasa da çok kasıntı bir ortamda olmuyor giyim olarakta normal giyiniyorsunbi kumaş pantolon gömlek veya etek elbise dışarda bir güne nasıl gidilirse oyle
Merhaba kızlar,
yeni evliyim. Ben öğretmenim. Eşim astsubay. Bir kaç hafta sonra, haftasonu çay varmış. Askerler eşleriyle birlikte katılacakmışgitmek mecburiymiş. Ama ben gitmek istemiyorum. Nasıl bir ortam olacak, ne giyicem, nasıl davranmam gerek bilmiyorum. Ne konuşulur orda, kime nasıl hitap etmem gerek? Aranızda bilen var mı? Üstelik o tarihte başka bir plan yapmıştık. İptal oldu. Emir vermiş komutanı ama emri ona vermiş yani ben asker değilim ben niye mecburum anlamadım. Eşim gitmezsek ben çok zor durumda kalırım diyor. Haklı mı yoksa abartıyor mu sizce? Sevgili asker eşleri bu konuda bana yardım ederseniz çok sevinirim.
canım bak askeriyede üstün sana git su iç gel dese emirdir emir verdi derken bunu kastetmiştir şöyle düşün okuldakiler eşli yemeğe gidecek sende boş bulundun geliriz dedin eşin banane ben geliriz demedim sen dedin tek git dese hoş olmaz dimi bu açıdan bak herkesin eşi olacak onu yalnız bırakma ne çok spor ne çok klasik ol normal bir misafirliğe gider gibi git kimseye hanım şu bu deme önce sadece siz diye hitap et sonra ortama göre insanlar nasıl hitap ediyor bakar ona göre yön verirsinizMerhaba kızlar,
yeni evliyim. Ben öğretmenim. Eşim astsubay. Bir kaç hafta sonra, haftasonu çay varmış. Askerler eşleriyle birlikte katılacakmışgitmek mecburiymiş. Ama ben gitmek istemiyorum. Nasıl bir ortam olacak, ne giyicem, nasıl davranmam gerek bilmiyorum. Ne konuşulur orda, kime nasıl hitap etmem gerek? Aranızda bilen var mı? Üstelik o tarihte başka bir plan yapmıştık. İptal oldu. Emir vermiş komutanı ama emri ona vermiş yani ben asker değilim ben niye mecburum anlamadım. Eşim gitmezsek ben çok zor durumda kalırım diyor. Haklı mı yoksa abartıyor mu sizce? Sevgili asker eşleri bu konuda bana yardım ederseniz çok sevinirim.
Merhaba kızlar,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?