asker yolu beklemek sizce nedir ?

oda kader işidir..kısmet deilse olmaz..hayırlıysa olsun hayırsızsa baştan hiç olmasın..wardır bunda da bi hayır diyerek kadere boyun eğeceksin..ALLAH kimseye böyle ders vermesin..çok koyar insana..bnm sevdiğim bnm için et tırnaktan naısl ayrılmazsa oda bnm için öle ayrılamam.ALLAHa büüyk konuşmayayım ama bnm başıma gelse yıkılırım ben..4 sene mi verdim ona..çok büüyk bi acı bu..kimseyi böle şeylerle cezalandırmasın..ALLAHIM hayırlısı olsun herşeyin.

nekadar çok asker yolu bekleyen varmış

aklın warsa sen bekleme cnmkaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3 o kdr çok zor ki asker yolu beklemek eğer dayanabilirsen beklersin..dayanamazsan eğer öle inanıyorsan sakın beklemeyi tercih etmelmaz:bide çok seviyorsan askerdeyken sakın bırakma hem kendine hem sewdiğine yazık olurrmafoldumben

buraya yazmayanlar var canım baya fazla valla
inşallah kıymetimizi bilirler

walla her kızın harcı değildir asker yolu beklemek..dediğin gibi inş kıymetimizi bilirler..zordur asker yolu beklemek sabır işidir..güwen işidir..fedakarlık işidir..seviyorsan her türlü beklersinn..

walla her kızın harcı değildir asker yolu beklemek..dediğin gibi inş kıymetimizi bilirler..zordur asker yolu beklemek sabır işidir..güwen işidir..fedakarlık işidir..seviyorsan her türlü beklersinn..

olumunekankayizsmile

Bence de çok sağlam bir temeli olmak zorunda beraberliğin.
Hele ki uzun dönemse...

büyük bir gurur ve sabır işidir.

sabrıın sonu bugün benimde içinde olduğum gibi

ŞAFAK DOĞAN GÜNEŞDİR:118:​

Son düzenleme:
asker yolu beklemek zordur...her şeyden önce bir kadın olarak ''potansiyel aldatan'' bakışlarına maruz kalırsınız,halbuki bekleyenin aklı fikri sadece gidendedir;yok değilse zaten gidenin bir bekleyeni olmamıştır.

ilk günlerin yakıcılığıyla mücadele etmeyi öğrenirsiniz.çünkü en zorlu geçen anlar ilk günlerdir.hele daha önceden de asker yolu beklememiş ve konu hakkında çok az bilgi sahibiyseniz,sevdiğiniz orda siz burda askerlikle yatıp kalkarsınız.

önceleri milletten duyup da size saçma gelen şu ''şafak sayma'' olayıdır buaralar sadece sizi oyalayan.nerdeyse ''zamanla'' kavga edebilecek moda gelirsiniz ''neden bu kadar yavaş ilerliyosun,hızlan hızlan'' diyerek.

telefona bağımlı yaşarsınız,vücudunuzun yeni bir uzvu haline gelir o küçük radyasyon kaynağı,ama umrunuzda dahi olmaz çünkü 3-5dk olsun onun o güzel sesini duymanızı sağlayacak tek kaynaktır kendileri..saatlerinizi onun başında harcarsınız,gidip gelip telefonun sesini kontrol edersiniz acaba açık mı diye,''ya ararsa duymazsam'' korkuları sarar sarmalar sizi.

algılarınız da daha bir açıktır hani bu zamanlarda,önceleri ağzından çıkan her cümleye bu derece dikkat etmezken şimdi ''pırt'' dese ona bile bi anlam yüklersiniz.-eğerki benim gibi de karamsar biriyseniz yüklediğiniz anlamlar devamlı olumsuz şeyler olur,yetmezmiş gibi kendinizi bir de bu taraftan hırpalamaya devam edersiniz.-

o orda ''yemek yiyemiyorum'' dediğinde, aynı açlığı onunla paylaşmak adına siz de burda yemezsiniz.onsuz en sevdiği yiyecekler geçmez boğazınızdan...

kendinizi eve kapatırsınız.dışarı çıkmak dolaşmak sanki size haram edilmiş yasak bir meyve gibi gelir.tüm bunlar olurken kimin dost kimin düşman olduğunu da öğrenirsiniz yakın çevrenizdekiler içinden.birer birer eksilmeler yaşar sayıca onlarda.

saçma sapan klişe olmuş ''avutma'' cümlelerini dinler bunlara da tahammül etmek zorunda kalırsınız: ''sayılı gün çabuk geçer,aa sen gene iyisin bak en azından güzel yere düşmüş,aman canım yapacak tabi boşver kasma bu kadar''

o gitmeden önce çektiğiniz her kare fotoğrafı artık ezberlemiş,her videosunu adeta en sevdiğiniz ve defalarca izlemekten sıkılmadığınız,replikleri ezberlenmiş bir film edasıyla izler olursunuz.

geçmişinize tutunursunuz,aslında şuan geçmişle geleceğin arasında sıkışıp kalmış olsanız da...hayallerinize sarılıp ağlarsınız geceleri.bir kaç hafta öncesini düşünür ve kızarsınız kendinize neden elimdeki zamanı daha verimli geçirmedim daha çok bakmadım gözlerine diye.

kendinizi hiç olmadığınız kadar yalnız hissedersiniz,hiç bişeyi halletmeye gücünüz yetmezmiş gibi gelir.sudan çıkmış balığa dönersiniz.

dedim ya zordur asker yolu beklemek,herkes katlanamaz onca şeye...güçlü olmak yetmez,sabır etmeyi de öğrenmek gerek...

asker yolunu bir analar birde sevgililer ne demek olduğunu bilir...

Ne kadar güzel anlatılmış... Çok doğru ... :78:

evet...miracle_84 çok güzel bir açıklama bu.. katılmamak imkansız.. ama bekleyen açısından da kendi duygularımı ekleyeyim... işkence gibi bekleme saatleri.. bazen telefonda buz gibi odun gibi konuşmalar! "acaba artık beni sevmiyor mu" diye düşündüğüm çok oluyor... eskiden tatlı tatlı konuşan adam sanki uzaklaşmış gibi geliyor... bende soğumaya başlıyorum bu sefer.. tek askere giden sen misin sanki!! yada biz kadınlar çok mu şey bekliyoruz acaba?? bi canım hayatım kelimesini bile az duyar oldum! üzülüyorum.. soğumaya başlıyorum.... 12 ay! dile kolay! ulan bu erkekleri anlamak ne imkansız! hani orda sevdiklerine bağlanırlardı??? deli gibi peşimden koşan adam niye bu kadar ruhsuz?????? bilemiyorum... neden bu kadar soğuksun deyince de.. askerlik çok zor nolur yanlış anlama vs vs .. deyip duruyor.! ay bende insanım! sürekli alttan almak olmuyor! nolur biraz güzel şeyler söyle be adam!!!!! istemiyorsan söyle.. yolumuzu çizelim! işkence oldu resmen! patladım!

ıssızlaşmak..
yani konuşmak istememek hiçkimseyle..
gülerken gülmek olsun diye gülmek
ağlarken herkesten saklanmak hatta telefonda kendini tutmak onu üzmemek için..
saçma sapan teselli sözlerinin yavanlığına küfür etmek içten içe..
toprağı olmayan bir çiçek gibi kendini çıplak hissetmek hem de solgun..
dışarı çıkmak istememek toprağı olmayan çiçek misali güneşin anlamsız gelmesi..
doğaüstü yeteneklerin olsun diye hayaller kurmak çocukça...
geceleri üşümek onun yokluğunda rüyalarda yaşamak yaşamak denirse tabi..
yüzlerce binlerce kavuşma anı yaratmak kafanda gittikçe abartılan..
içimdeki burukluğun ağrı kesicisi bulma çabaları:umut etmek,sabır etmek hayal etmek daha ne varsa..
geceleri tişörtlerine sarılmak deliler gibi gizlice..
parfümünü tüm odalara sıkıp sanki evdeymişsin gibi kendini kandırmak..
özlemek kelimesinin ne kadar yavan geldiğini anlamak..
ama yine de kendince özlemek kelimesin anlamını büyütmek içinde..
özlemek işte..
çok özlemek hem de..
için yana yana özlemek
kavuşma anını hayal ede ede özlemek
özlendiğini bile bile özlemek!

özlemek sözcügünü dilinden düşürmemek ama o kelimenin bile yetersiz kaldıgını düşünmek,,
7/24 telefonun başında bekleyip her çaldıgında kalbinin yerinden çıkıcakmış gibi atması ,,
onu beklerken başka biri aradıgında içinden sayıp sövmek ve snrasında telefon bekliyorm diyip kapatmak,,
normalde zevkle yaptıgın şeyleri artık hiçbişy ifade etmemesi ,,
mutlu bi çift görmeye dayanamamak kötü niyetli olmasanda onları birazcık kıskanmak ,,
knuştugun kim olursa olsun her kelimesinde onu bulmak ,
klasik tesellli cümlelerini söyleyenlere sen ne anlarsın diyip bagırıp cagırmayı istemek.,,
askerligini yaptıgı sehre hem aşık olmak hem nefret etmek sendn ayırdıgı için ,,
her asker gördügünde içinin titremesii ,,
sıcak yatagına yattıgında 'O' napıyo die düşünmekten uykunun tutmaması ,,
arayamadıgı gunlerde aklında 1001 senaryo üretmek ,,
geldigini düşlemek we o gün tepeden tırnaga ne giycegini bile düşünmek ,,
ve kelimelerii bırak söyleme tarzına bile bi anlam yüklemek ve umutsuzluga kapılmak ...

bu liste çok uzar gider son 69 gün bitanem ! içimdekilerin ve yazmak istediklerimin %1 i bu !.
allah tüm bekleyenlere ve askerlerimize sabır versin

grimsi,kardelen44 canlarım bu yazı hepimizi anlatıyo bizleri içimizden geçenleri,azıcık da olsa tercüman olabildiysem çok mutlu oldum.yetersi kaldığım yerleri de sizler tamamlarsınız=)

melissa_melissa, bazen ne yazık ki böyle yaptıkları oluyo,ve çoğu kez de askerlik psikolojisinin ardına sığınıp devamlı anlayışı bizden bekledikleri de çok doğru.sanki onları oaraya bizler yolaldık da acısı nazı kaprisi bizlerden çıkıyo.ama bunlar sevgisizlikten yada sevgilerinin azalmasından değil,daha çok ilgi beklediklerinden şımarık bi çocuk gbi davranmalarından.buarada antepte yasıyomussun bnm sevgılım de antepli=)gercı hıc gıdıp gormemıs ama fecı sekılde bı memlketıne baglılıgı var=)))

Şafak ne kadar zengin olursa olsun bir gün fakirleşmeye mahkumdur!!

Son düzenleme:
asker beklemek cok guzel bı dygudur bencede herkes tatmalı cok zor bısey ama bakın bızı hc bsey yıldıramaz demektır delı gıbı ozlemektır keske benı de askere alsalar dye soylenmektır askerlıkle ılgılı bısy bılmezken yesıl mercımege kara sımsek demektırr asker haberını can kulgıyla dınlemektırr yolda asker gorunce ıcının erımesıdır cok gurur verıcı bıseydır kotu bısey olur ama esın yada sevgılın askerdedır sen off askerım sen nerdesın dmektırr her gun onunla konusur gıbı gunluk yazmaktır cevap vermıcenı bıle bıle deftere nbr yazmaktır aılesının uzulme kızım sen boyle yaparsan kacar mecbur yapıcak herkes yapıcak dedıgınde kafayı yemektır kı o anda daha cok ıstersn yanında olmasıınıı ızıne gelmene 13 gun war demektır ızınden sonra gıdelı 70 gun oldu demektır cep telefnu olmadıgı zamanda bıle msj atmaktır askerın hıc akıldan cıkmamasıdır en cokta aksamları sessızce aglamaktır onun gıysılerıyle uyumaktır GECE YA OLURSEM DIYIP YUZUGU PARMAKTAN CIKARMAMAKTIR aramasını delı gıbı beklemektır 1 saat konussan bıle doyamamaktır herkesınde aferın helal olsun bak nasıl bekldın demesıdır ama en onemlısı canım kocamın askerımın BEN SENIN HAKKINI ODEYEMEM BU KONU TARTISILMAZ DEMESIDIRR

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…