asker yolu beklemek sizce nedir ?

Aramadığı zamanlarda elinde telefon dakika da bir telefona bakıp,telaşlanmaktır.(sinire bağlayıp,bagıra bağıra ağlamaktır)
Hayal kurmayı öğrenmektir.
Geleceği günü hayal edip,sarıldığın anı düşünüp mutlu olmaktır.
Hiç duygusal biri değilken çok duygusal bir hale gelmektir.
Bazen dayanamıcam artık ya,allahım ne olur yardım et,sabır ver diyip ağlama krizlerine girmektir.
Onun tişörtlerine sarılıp uyumaktır.
Kendini çok yanlız hissetmek ve kimsenin seni anlamadığını farketmektir.
Tanıdıklarına şafak sölediğinde,"sayılı gün işte bak ne kadar çabuk geçiyor" dediklerinde
içinden küfür etmektir.
Konuştuğunda içine su serpilmiş gibi hissetmektir.Mutluluktan gözlerinin içinin gülmesidir.
Asker yolu beklemek çok zor ya

dışarda gördüğün her şeyden,her insandan ondan bişeyler bulmaktır.
elele gezen çiftleri görünce kıskançlıktan çatlamaktır.
sürekli gelecek hayalleri kurmaktır.
avunmak için sürekli ev eşyası,çeyiz vb gibi şeylere bakmaktır..
bi bebek gördüğünde içinin gitmesidir..(keşke diye)
sürekli gün saymaktır,günler geçtikce mutlu olmaktır.
aşırı duygusal olmaktır.her şeye gözünün dolmasıdır.
onla konuşurken bile gizliden ağlamaktır..(bugünlerde çok yapar oldum)
sürekli onu düşünmektir,ne yedi,nasıl yattı diye..off offf bu liste uzaaaar gider..
kısacası asker yolu beklemek çok zordur..hele bir de doğudaysa..

Gözlerinin baktığı her yerde onu aramaktır..
Önünde el ele yürüyen çiftleri kıskanmaktır..
Askerlikle ilgili her haberi pür dikkat izlemek gördüğün askerlere büyük bi şefkat , merhametle bakmaktır...

deli gibi özleyip hasretinden güçsüz düşsende sürekli güçlü görünmek ve büyük bir sabırla şafakları eksiltmektir..

Sabırla bekleyip hiç olmadığı kadar özlemektir...
Telefonu yanından 1dk bile ayırmamaktır...
:97:
Aradı arayacak diye bekleme halinde olmaktır... :93:

Saat 00:00 olduğunda bi çizgi daha çekmek. Bazen hıçkırıklarla bazen hayallerle uyuyakalmaktır.
Fotorafı niye o kokmuyo diye kendi kendine sinirlenmektir. Saniye bile geçmiyorken, askerinle telefonda konuşurken geçiyormuş gibi yapmaktır. Ağlamamak için tavanla bakışmaktır. Çaresiz kaldığında, şarkılara sığınmaktır. Her şarkıda onu düşünmektir. Onu söyleyemediklerini kağıtlara dökmektir. ''Bitecek mi?'' diye kendi kendine sorular sormaya başladığında gene kendi kendine ''elbet bitecek'' cevabını vermektir. Telefonu yanı başından hiiç ayırmamaktır.. Olur ya bi umut saat başı telefona bakmak, geceleri uykudan birden sıçramaktır. Mesafelere inat, aşkınla, sabrınla bi umut beklemektir.

Asker beklemek ; lafta geçer, lafta kolay.
Ama her kızın sabrıda yetmiyor malesef.
Bu yüzden askerlerimizle nasıl gurur duyuyorsam, sabırla bekleyen yarenlerle(kendimle) de o kadar çok gurur duyuyorum!

Elbet BİTECEK.

biz askerliği bitireli yıllar geçti hatta 2 çocuğumuz bile var
ama yazdıklarını okuyunca gözlerim doldu canım ya
ben çok mektup yazmıştım
mektup alma rekoru ondaydı
yaşadıklarınızı çok iyi anlıyorum
hepinize hayırlı teskereler diliyorum.....

ahh bnm için zamanın hiç geçmemesi demek olucak eşim 8ay sonra gidicek vede uzun dönem o zmn anlıcam işte ama dayanamıcam orasıda ayrı zaten of of eşimleyken 8 ay hemencecik geçicekte onsuz 15 ay nasıl geçicek

üstüne dünyaları verseler,bir ton para da yığsalar önüme ve karşılığında asker yolu bekliceksin deseler hiçbirşeyi kabul etmem öyle diyim yani
Kalmadı psikoloji filan artık

Asker yolu beklemek demek geçmeyen zamana düşman olmak demek
Sürekli geleceği günün hayelini kurmak demek
460 yalnız gün demek
Geldiğinde gelecekle ilgili yapacaklarınızı planlamak demek
Birbirinizin kıymetini anlamak demek
Hasret demek
Saatlerce ağlama krizine girmek demek
Sabrının ne kadar güçlü olduğunu anlamak demek
Uzaklıkların sevgileri azaltmadığını gerçek sevenler için kat kat arttığını görmek demek
Böyle uzar gider....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…