askerde iletişim..

kivilcim

Guru
Kayıtlı Üye
23 Nisan 2007
2.390
19
358
kızlar bir haftadır çok kötü bir psikoloji içine girmiş durumdayım..
erkek arkadaşım 5 gün sonra askere gidiyor, fakat nereye gideceği ayın 10 unda belli olucak..büyük olaılıkla inş. kısa dönem olucak.
merak ettiğim şey şu,bazı arkadaşlarım acemi birliğine ilk teslim olduğunda bir hafta filan arayamadıklarını söyledi,doğrumu bu,bukadar zormu askerdeyken aramak..hep böylemi devam edicek,acemi birliğiden sonra arayabiliyorlarmı mesela günde kaç defa arayabiliyor..of çıldırıcam ya bir hafta nasıl aranmaz ki aklım almıyor..

Aynı stresi yaşamış birisi olarak sizi çok iyi anlıyorum.Benim eşim Kars'ta askerlik yaptı, mektup yazsa 15 günde gelir diye daha da stresliydim. (Hatta son ay mektup yazdı, eşim askerden geldi hala o mektup bana gelmedi bu da ilginçtir heheh) İlk teslim olduğunda cep telefonu ve sim kartı yanındaydı, o 3 gün boyunca gece falan wcden beni aradı konuştuk.Sonrasında da oradaki bir okulda bilgisayar öğretmenliği gibi bir görevde bulundu.Sabah iştimasından sonra okula gider, akşama doğru girerdi içeri bu arada da rahat rahat konuşurduk.Özetle beş ay boyunca sürekli konuştuk, sorun olmadı.Kontrollere ve kişilere göre değişebilir, umarım sizin de iletişiminiz kesilmez.
Bu arada doğumgününde bir sandık hazırlamış, içine çukulatalar, kurabiyeler, ağrı kesiciler, kas gevşeticiler, atkı falan koyup bir ortaya karışık set yapmıştım.Kontrol esnasında bulunmuş ve içerde bunların izinsiz tutulmasından dolayı papa yemiş, tüm çukulatalar elinden alınmıştı :)))
yani bazı yerdeki kontroller çukulata odaklı, hala anlamış değilim :))

ne güzel canım ya..nekadar şansılısın..belkide ilk başta karsa çıktı diye üzülmüşsündür ama belki daha yakın biryere gitseydi bukadar rahat görüşemicektiniz..ilk gün telefon ve sim kart götürmeside büyük cesaret..benimki hayatta götürmez ilk gün yakalanma korkusundan..demekki gerçekten gideceği yere bağlı bu tür olaylar...

canım o gittiği yere bağlı bizimki acemiliği burdur da yaptı günde 2 kere arıyordu gittiği gün biraz yoğun oldu ama akşam aradı yinede gittiği yerin şartlarına göre değişir o

Yok üzülmedim.Sonuçların açıklanacağı gün beraberdik, eşim bilgisayar mühendisi bu sebeple sürekli "Benim gibi adamları Ankara'nın doğusuna yollamazlar bile" diye geh geh konuşurken "ne yani Kars çıkarsa gitmeyecek misin?" diye sinirlenmiştim.2 saat sonra pc başında bakıp ona söyleyince "yok daha neler!" demişti.Üzülmüştüm tabii ama büyük konuşmamak gerektiğini de öğrenmişti.Şimdi düşününce iyi oldu diyorum.Gitmeden önce rüzgar estiğinde çorap giyen adam oradaki dondurucu soğuk ve kavurucu sıcaklar sonunda direnç kazandı, uzaklık özlemi arttırdı ve kim ne derse desin askerliğin erkeği en olgunlaştıran ve hatta adam eden unsur olduğunu düşünürüm.

Dediğiniz doğru yakalanma riski var durduk yerde Allah korusun askerliğin uzaması bile mümkün olabilir. En kötüsü ankesörlü telefonlar mutlaka olacaktır, oradan sizi arayabilir. Bu arada bu ankesörlü telefonlarla konuşurken ucuz olan bir bilmemne kart vardı.(ismini hatırlayamıyorum) Benimki ilk zamanlarda tırstığı için ilk 1 hafta o kartlarla konuşmuştu benle.Gitmeden 3-5 tane alıp cebine koyarsa daha mantıklı olabilir.Şimdiden Allah kavuştursun.

çok sağolun arkadaşlar içime nasıl su serpildi anlatamam..biraz olsun rahatladım..hep kime sordam alıştır kendini 1 hafta arayamayacak ne olursa olsun diyorlardı..demek ki imkanıda olabiliyormuş..inşallah arayabileceği biryere düşer..salı gecesi saat 1 de belli olucak sonuçlar..sizinle paylaşıcam..

1 hafta ne yahu çıldırırdım heralde ohaoldumsmile bizim acemiliğimiz dün bitti daha, hatta şu an askerimi bekliyorum:) bilecikte yaptı nişanlım acemliğini ve hiç abartmıyorum ilk gün de dahil hergün en az 5 kere aradı a.s riske girmemek için ankesörlüyü tercih ettik tabi fazlasıyla kart gitti acemiliğimiz 75 gün sürdü çok şükür bazı günler saatlerce konuştuk
korkma yani illaki arar :teselli: ilk gün işlemler var diye arayamayabilir ama 2.gün kesin arar a.s bizim işlemlerimiz çok kısa sürmüştü hemen aramıştı ne ağlamıştım :gitme: Allah kavuştursun şimdiden opuyorumnanaktan

ya aslında gittigi yere göre değişiyor mesela benim kıbrısta askerlik yapan arkadaslarım vardı uzun dönem ama cep tlfnları hep yanındaydı hatta birnin 2 telefonu vardızemuszemus
istedikleri an mesaj atıp arayabiliyorlardı ama izmirde askerlik yapan arkadasım geceleri birde haftasonları kullanıyordu mesela kuzenimde burdurda yaptı o zaman cep tlf kullanmıyordu yere göre değişiyor yani ısparta eğirdirde yapan arkadasım gittigi gun çöpün yanına oturtmuslar 1 hafta boyunca çöp tenekesinin basında nöbet tutmus kacırmasınlar diyedelikafadulden o arayamamıs mesela hiçbiyeri ama böyle dusunme orada pek iyi sartlarda olmayabiliyorlar varsın 1 hafta aramasın ama rahat olsun de otobusten indiginde fln arar söylersin

ya kızlar bu ankesörlü telefonlar ne oluyo ben anlamadım...her askeriyede var mı bu telefonlardan?..kartmı almamız gerekiyo o gitmeden..nerden alıcam o kartaları..

Son düzenleme:

canım kısa dönemmi seninkide..

ya kızlar bu ankesörlü telefonlar ne oluyo ben anlamadım...her askeriyede var mı bu telefonlardan?..kartmı almamız gerekiyo o gitmeden..nerden alıcam o kartaları..

canım bu sıkıntıyı çekmiş biri olarak hemen anlatım kaydirigubbakcemile2 ankesörlü telefon sokaklarda mevcut olan kulubeli telefon oluyo askerin kesinlikle yanında bi iki tane tekefon kartı bulundursun ilk günler çok lazım olucaktır eminim. cep teli işi ilk girişte risklidir çünkü bilmediği bi yere gidicek bu riski göze alması mantıklı değil . ilk gün işlemleri olucak saç kesimini beğenmezlerse saç kesim işi kayıtlar vs. gittiği yere göre bu işlem süresi uzayabiliyo. benim askerim ankara türkiyenin en büyük ve kalabalık tümeninde acemilik yapınca sabahtan akşama kadar kuyruk sırası vs. uzadı baya ve ben tam bir hafta konuşamadım çok kötü günlerdi:gitme: morelin bozulmasın benim durum biraz farklıydı tabi ben heran müsait olamadığım ve anneme yakalanmamak adına arayamıyodu. ama babasını abisini falan iki gün içinde aradı. yani ankesördü askeriyenin her yerinde var yeterki sıra olmasın:hulya: cep tel işini de biraz alıştıkdan sonra halleder heraldesempatiksalakcinni doğuda olması bu konuda daha karlı olacağı anlamına gelir bunuda unutmayın hayırlı teskereler şimdidena.s.

ben de doğuya gitmesinden korkuyorum aslında ama demek doğuda daha rahat aranıyor belkide doğu olduğu için
daha çok gözardı ediyolar....
ben gitmeden yanına kartları depolayım en iyisi..
aslında o şöyle demişti bana ben seni ararım sende çıkan numaradan sen hemen beni ararsın,
bana şu aylık sınırsız olan faturalı hatlardan aldı,
normalde kontörlü bizim hatlarımız,
ama o aradığında numara çıkarmı bilmiyorum..
her ihtimale karşı sizin tecrüblerinize dayanıp ilk işim bu hafta içi telefon kartı almak..
bir hafta aramamak ne demek ya ben kesin kafayı yerim..
zor günler beni bekliyor of şimdiden dert etmeye başladım..
haftaya bugün kim bilir nerede olucak benim aşkım senağlama
bu telefonların askeriyenin her yerinde olmasına çok sevindim canım..
ama inşallah arayacak vakti bulabilir..
ya ben gözümde öyle farklı hayal ediyorumki şu askeriye ortamını..
sanki telefon yok , olsada arayacak vakitleri olmayacak gibime geliyo.
o yüzden bukadar tedirginim sanırım :1no2:

Benim abimde izmirde asker cep telefonu yanında istediği zaman arayabiliyor.Bizde saat 5den sonra arabiliyoruz.Neredeyse hergün konuşuyoruz yani.

numara çıkıyo tatlım sen geri arıyabiliyosun sınırsızsa hiç problem yok demektir sen meşgule atıp ararsın askerini

ya askerlik psikolojik olarak zor bi ortam düşünsene sevdiklerinden ayrılıp bilmediğin bi yerde bilmediğin insanlarla hele ilk günler onnların hali perişan biraz amiyane tabirle harbiden mallaşıyolarsempatiksalakcinni bunuda göz önünde bulundur biraz saf davranışları olabilecektir ama sonra öle bi cin oluyolarkiolumunekankayizsmile

hemen hemen herkes arayabiliyor yazmış kızlar ya çok sevindim..
o da bana diyordu aramaya çalışırım diye hep ama ben yinede arayamaz sanıyordum..
demekki imkanı oluyormuş..
çok sevindim...=)

Hem biz az öncede kamradan gördük.
Çarşı izninde internet cafeye gitmiş dee.
Takma kafana olurmu hiç öle 1 haftaa.

haklısın canım onlar için çok zor ya..
ben benimkindeki değişiklikleride çok merak ediyorum.
ilk gün sudan çıkmış balığa dönücek garibim..
uykuyu acayip seviyo orada napıcak bilmiyorum...=))
sinirlimi olucak daha yumuşakmı sevigsi artıcakmı azalıcakmı offf bakalım görücez hepsini senağlama

Hem biz az öncede kamradan gördük.
Çarşı izninde internet cafeye gitmiş dee.
Takma kafana olurmu hiç öle 1 haftaa.

olmasın canım ya ne saçma dimi bir hafta arayamaması...
biz kavgalıyken bile en fazla 2 saat görüşmezdik..
1 hafta ne demek ya ölsek haberi olmucak..

Acemi birliğinde çok sıkı eğitimler oluyor. Beden eğitimlerin yanı sıra teknik eğitimlerde veriliyor okuldaki dersler gibi. Bütyün anları çok yoğun geçer o yüzden. Ortama alışması nereden baksan 1 ayı bulur canım. Ama sana daha güzel bişey söyleyimnmi? İlk başlarda insan korkuyor iletişimimiz kopar, az görüşürüz bişeyler olur diye ama zaman geçtikce o özlemden zevk almaya başlarsın. Heran telefon çalacak heyecanını hiç bişeye değişmezsin. Keşke elimde olsada gene o günlere dönsem aşkımla birlikte. İçinde bulunduğun anın kıymetini bilerek yaşa ve korkma canım. Korksanda belli etme. Bir süre sonra alışırsın sende bu düzene.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…