• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Askerdeki sevgilinizin soğuk davranması?

Gabriel

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2010
292
2
96
İstanbul
kızlar bugün tam 99 günümüz kaldı askerliğin bitmesine.

ama iyi 99 kalmış, iyi ki kısa dönem. uzun dönem olsa nolurdu bilmiyorum.

bizimki askere gitti gideli bi haller oldu. soğuk davranıyor bana. kıbrısta askerlik yapıyor. ben soğuk olunca biraz alttan alıyor ama hiç beni teselli etmiyor.

o askere gittiğinden beri uzun zamandır hep telefonlarını mutlu açtım ki, morali düzelsin. hep iyi şeyler söyledim ki teselli olsun. ama nafile. bana "sen teselli etme canımı sıkıyorsun" dedi. bunu da şu olay üzerine dedi: ben yatacaktım, o da yatacak. "oh dedi yat bakalım hayat sana güzel." ben de dedim ki: "ya olsun en azından yatağın var yastığın var yorgan var. uyu da günler çabuk" geçsin dedim. sonra da işte böyle teselli etme beni dedi.

annesi daha iyi teselli ediyomuş. onunla daha uzun konuşuyorum diyor. ben de artık telefonda neşeli konuşmuyorum. iyi olsam iyi olmuyor çünkü.

bugün bizim yıldönümümüzdü aradı. bu sefer ben yine canım sıkılmış şekilde açtım telefonu. aynen konuşmamız bu.

o: naber napiyosun?
ben: iyiyim çalışıyorum. sen napiyosun?
-öğle yemeğindeyiz de araryım dedim.
-sağol.
-senin hala canın sıkkın?
-evet sıkılıyor.
-niye sıkılıyo? hayatın dört dörtlük. vaktinimi dolduramıyosun. bak bana askerdeyim.
-off keşke ben de askerde olsaydım.
-neyse bugün yıldönümümüz, akşam uykum olur uyurum diye aradım şimdiden.
-aaa evet bugün yıldönümümüz sağol.
-neyse kapatayım ben. görüşürüz
-görüşürüz sağol.

böyle sönük konuşuyoruz. artık ondan soğumaya başladım. hep benden bekliyor. ben mutlu olsam mutlu olmuyor. keyifsiz keyifsiz konuşuyor. işte mutsuz olsam da böyle davranıyor. nasıl davranacağımı şaşırdım. çok sıkıldım.
ailelerimiz tanıştı. 2012'de güya evlenicez. onlar da aramıyorlar. ben bayramda aradım konuştum. bi kere de ablası aradı. o kadar. nereye gidiyoruz böyle bilmiyorum.
içimde heyecan kalmadı. hiç evlenecekmişim gibi gelmiyor.

hayat sana güzel muhabbeti benimkindede var zorladı git ark.larla buluş canın sıkılması dye akşam aradı eve gidiyorum diyorum hayat size güzel diyo şükret bak ne durumlarda olanlar var diyorum doğuda olsam daha iyi diyo lafa bak!!!
şimdi sen ayrılsan senden kötüsü yok konuşsan yine sen üzülüceksin,yerinde olsam gitme şansın varsa git yüzyüze konuş derim ayıp etmiş annem daha iyi teselli ediyor dediğinde şeytan der git anneni ara diye işte dilin kemiği yok ama tut kendini evet vakit geçiriyorum askerliği ben çıkarmadım kendin için gittin herşeyden önce de moralin bozuk gibi konuşma sinir olsun alttan almaya başlasın :)

hayat sana güzel muhabbeti benimkindede var zorladı git ark.larla buluş canın sıkılması dye akşam aradı eve gidiyorum diyorum hayat size güzel diyo şükret bak ne durumlarda olanlar var diyorum doğuda olsam daha iyi diyo lafa bak!!!
şimdi sen ayrılsan senden kötüsü yok konuşsan yine sen üzülüceksin,yerinde olsam gitme şansın varsa git yüzyüze konuş derim ayıp etmiş annem daha iyi teselli ediyor dediğinde şeytan der git anneni ara diye işte dilin kemiği yok ama tut kendini evet vakit geçiriyorum askerliği ben çıkarmadım kendin için gittin herşeyden önce de moralin bozuk gibi konuşma sinir olsun alttan almaya başlasın :)

ah duyguunvercim aynen benim sevgilim de "keşke doğuya gitseydim" diyor, ve işte iyi bişey yapsam aynı "hayat sana güzel" diyor. ayrıca hep gez eğlen diyen de kendisi.

kıbrısa gidemem, hayatta annemler izin vermezler. bi de benim işim dolayısıyla kıbrısa gitme gibi bi durumum oldu. bana askerden: keşke gelmesen dedi ya. niye? kötü görünüyormuş.

of ya artık hiç bişey eskisi gibi değil herhalde. bütün millette evlenmemizi bekliyor. sağolsun annem, ailelerin tanıştığını 7 cihana duyurdu. maalesef şimdi pişman ama iş işten geçti.

genelde düzelir diyorlar askerden sonra bende bi umut bekliyorum :) sen içini soğutma ama bi sonraki aramasında teselli etme hiç öyle dene bakalım yapıcak bişey yok de geç sana konuşmask kolay derse öyle evet mecbur falan dersn bırak sevgili annesi ededursun teselli

Boşver yaa alma alttan sakın. Her erkekte aynı naz aynı kapris kendilerini bi halt sanmaya başladılar. Eee askerdeysen askerdesin napalım yani? Burda bu kızda senle birlikte üzülüyo sürünüyo. Ne kadar benciller ya? Annesiyle daha uzun konuşuyomuş beyfendi seni o kadar sıkıcı buluyo yani açıkca bunu demeye getirmiş. Bence al karşına açık açık söle. Ben destek oldukça sen köstek oluyosun. Bi derdin varsa söle ben de bileyim die. Hem ne demek akşama uykum olur şimdiden arayım? Lafa bak yaa. Ulaşılması güç bi adam yerine koymaya başlamış iyice kendine.. Cnm sert konuştuysam kusura bakma. Benimde yaşadıklarım aklıma geldi ve çok sinirlendim

bi de ben dedimki, cep telefonu al dedim.
"burda alanlar var" dedi, "ama boş ver gerek yok, bak ankesörlü de oluyo." dedi.
"peki" dedim. bu, bugünkü konuşmamızın arasında geçti.

hergün sadece 10 dk konuşuyoruz. ona yetiyor herhalde bu.

of duygu, sabredicem başka çarem yok. zaten kadınlar sabretmek için doğmuşlar.

Boşver yaa alma alttan sakın. Her erkekte aynı naz aynı kapris kendilerini bi halt sanmaya başladılar. Eee askerdeysen askerdesin napalım yani? Burda bu kızda senle birlikte üzülüyo sürünüyo. Ne kadar benciller ya? Annesiyle daha uzun konuşuyomuş beyfendi seni o kadar sıkıcı buluyo yani açıkca bunu demeye getirmiş. Bence al karşına açık açık söle. Ben destek oldukça sen köstek oluyosun. Bi derdin varsa söle ben de bileyim die. Hem ne demek akşama uykum olur şimdiden arayım? Lafa bak yaa. Ulaşılması güç bi adam yerine koymaya başlamış iyice kendine.. Cnm sert konuştuysam kusura bakma. Benimde yaşadıklarım aklıma geldi ve çok sinirlendim

hayır canım, hiç de sert konuşmadın. benim söyleyemediklerimi söyledin. ben alttan aldıkça kendini bişey zannediyor. zaten eski gabriel olmıycam. açık açık söyliycem.

gabrielcim bak dost acı söyler cnm ben onun taa oralarda cep tlfnu almadığına inanmıyorum. Sana gelince ankesörlü olayına geçiyo. Bu olayın arkasını bırakma birden bire ilgisiz olmalar, tavrıların değişmesi her gün 10 dk lık konuşmalar çok kafa karıştırıcı. Hem de kıbrısta :( Yani çevremde çok kıbrısta askerlik yapan var. Gözü biraz açılmış olmasın tatlım?

bi de ben dedimki, cep telefonu al dedim.
"burda alanlar var" dedi, "ama boş ver gerek yok, bak ankesörlü de oluyo." dedi.
"peki" dedim. bu, bugünkü konuşmamızın arasında geçti.

hergün sadece 10 dk konuşuyoruz. ona yetiyor herhalde bu.

of duygu, sabredicem başka çarem yok. zaten kadınlar sabretmek için doğmuşlar.

benimkide almıyo risk e ne gerek var dye hani daha yumuşak söylse sennkide yakalanırım boşverelim bak uzamasın askerlik falan dese ne bilim enteresan yani amacının ayrılmak oldugunu düşünmüyorum tüm hırsını senden alıp senin canını yakmaya çalışıyo

mrk etme bunlara askerdeyken bişiler oluyo..heralde komplexe giriyolar biz burda rahat yatıyomuşuzda onlar orda ne şartlar altındalarmış..napabilirizki sanki biz gönderiyoruz askere..vatani görevi bile zorla yapıyo bazıları..biz hamileyken onlara biz ne şartlar altında 9 ay geçiriyoruz demiyoruz..doğumu saymıyorum bile..herkesin bi görevi var herkes üstüne düşeni yapıyo ama onlar kabullenemiyo psikolojileri bi tuhaf oluyo..askerden sonra düzelir merak etme az kalmış zaten sabredin..şu ana kadar gördüğüm duyduğum asker bekleyenler hep bu tarz olaylarla karşılaşıyolar yani..madem evlilik planlarınz var birbirinize kötü davranıp arayı bozmayın..elbet geçicek bu günlerde

sen canını sıkma dediğim gibi teselli etme bu yaşadıgımız ülkede yapman gerekn bi görev de geç ne derse desin hep bu konuda soğukkanlı ol ve boşverrr

kızıyorum ama aşırı dürüsüttür, hiç yalan söylemez. telefon almış olsa mutlaka söyler.

ben ona gitme dedim. o illa gidicem dedi. tamam sen bilirsin dedim. gitti.

annemlere anlatamıyorum, biraz anlatsam annem gıcık olmaya başlıyor. çok severdi oysa onu.

o evin en küçüğü, ben de evin en küçüğüyüm. beni hiç nazlamaz. aksine nazlanmak ister. askere giderken böyle olacağını tahmin etmiştim.
açıkca söyliycem bu hallerin hoşuma gitmiyor diye. bi çözüm bulalım diye. onu askerdeyken terketmem. zaten öyle niyetim de yok. ama biraz kıymetimi bilsin ya.

tamam canım, konuşucam inşallah. bugün konuşamam, çünkü bugün aradı ya ikinci kez aramaz. yarın artık. offfff...

zaman bi çok seyi düzeltiyor fazlada üsteleyip skma bence, her askere giden erkek (en azindan benim duydugum kadar ve gördgm kadari) psikolojileri alt üst oluyor biraz zaman birazda sabir :34:

bence ses çıkarmayın gelince konuşursunuz fazla birşey kalmamış. telefonda konuşmak ile yüzyüze onun dışarda olması çok farklı. şuanda söyleyeceğiniz ters bi kelime nedense onlara çok fazla dokunuyor içerinin psikolojisini bilmiyoruz benim önerim beklemeniz yönünde.

biz askerde olan eşlerimizden, sevgililerimizden ; bizim de onlar gibi askerlik yaptığımızı, sadece günleri geçirmeye odaklandığımızı anlamalarını bekliyoruz. anlamıyorlar, anlayamazlar da... erkek beyni bu şekilde çalışmıyor maalesef. o yüzden bunu anlatmaya çalışmak akıntıya karşı yol almaktan başka bir şey değil.
biz de onları anlayamıyoruz. anlıyormuş gibi davranmanın ya şöyle olsaydı ya böyle olsaydı demenin anlamı yok ki... açıkça söyleyin onu anlamadığınızı... '' canım seni anlamam , yorumlamam mümkün değil biliyorum ancak anlamaya, sesinin tonundan her şeyi tahmin etmeye çalışıyorum, eminim zor günler geçiriyorsun ancak geçecek diyebiliyoruz en azından... ölümünü bekleyen insanlar varken ''BİZİM'' teskereni beklememizin lafı bile olmaz. ben buradayım seni bekliyorum... ''
duymayı istedikleri şeyler bunlar bence canım. yani en azından ben eşimle bu tarz konuşmalar yaptıktan sonra kendini çok iyi hissettiğini söylüyor.
ona ya doğuda olsaydın ,ya şöyle böyle olsaydı dediğin zaman savunmaya geçiyorlar. onların zamanlarının ne kadar kötü geçtiğini anlamadığımızı ve yaptıkları şeyi hafife aldığımızı düşünüyorlar. ve bence ne kadar kapris yaparsa yapsın yine de sabırlı olun... orada zaten kendilerini yeterince önemsiz hissediyorlar o yüzden umursamaz davranmayın bence...

içi geçmiş gibi..
hep böyle negatif mi takılır ??
askerde mi başladı sadece

eğer sen rahat, kıpır kıpır, olumlu biriysen, o da tam tersi içi geçmiş dolanıyorsa zamanla sıkmasın seni..

Başka bir açıdan göstermek istesem sizlere?
Gençliğinde asker beklemiş biri olarak...?

Öncelikle askere giden erkekler bir konuda yanılıyorlar.. Giden için değil de, kalan için daha zor... Çünkü kadınlar bu konuda çok narin ve bir yarıları kendilerinden uzağa gidince, elbette yalnızlaşıyorlar...

Ancak; istisnalar hariç, askere giden ve bir sevgilisi olan erkekler ilginç bir psikolojiyle hareket eder.. Sevginizi deniyorlar... Tıpkı pek çok problemli çocuğun, anne ve babası üzerinde uyguladığı psikoloji gibi.. "Ben ne yaparsam yapayım? Beni yine de sevecek mi? Beni bırakacak mı?"
Kendinizi onların yerine koyun demeyeceğim, Türkiye'de ki genç kızların çoğu evliliklerine kadar, komutanı baba olan bir askeriyede er misali yaşar zaten..
Ama bu onlar için ilk.. Sizi kontrol edemiyorlar, sizi koruyamıyorlar.. Etrafınızda bir çok erkek olduğunu biliyorlar.. Ve bırakılacaklarını düşünüyorlar...
İstatistiksel anlamda ne kuvvette bilmiyorum ama efsane anlamında kuvvetli bir şey var.. "Erkekler askerlikte terkedilirler" gibi...
Bu yüzden de tıpkı bir çocuk gibi sürekli sevgi istiyorlar, ilgi bekliyorlar sizden..

Biraz daha sabır.. Biz bayanlar birbirimizi anlarız...
İnşallah çok çabuk geçti gibi gelir size bu bekleme süreniz ve herşeyin en güzelini yaşarsınız, bekledikleriniz size vardığında...
Allah kolaylık versin..

kıbrısda askerliğin zor olduğunu duymuştum tam bilemiyorum tabi de internetten araştırıp orda askerlik yapanların yorumlarını okursan senin için de daha iyi olur bence. az çok bilgin olur orsa yaşananlar hakkında. :34:

Back
X