• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Askerden döndüğünde kapanmamı istiyor

bugün msj attı yoldaymış geliyormuş çok kararlı görünüyor bende kapanmadığım için biticek sanırım

Açık birini sevdi diye onu suçlayamazsınız.. Kapanmasını istiyor çünkü kapanmasına vesile olmak ıstıyor.. Aynı durum bendede var .. Bende istiyorum ama zamana ihtiyacım var, o da bunu hoşgörüyle karşılıyor .. Kapanmasını istemesi bi suç değil bence.. Ama ayrılmak istemesi de hoş değil.. Kendi fikrim .. Ne yani Açık diye onu sevmeyecekmiydi ?..

Son düzenleme:
sizi cok sevidiği,başkalarının görüp beğenmesini istemediği için demişte olabilir büyük ihtimalle ama sizi böyle beğendiyse ve zorla böyle bişey yaptırmak istiyosa sizin isteğiniz olmadan çok saçma yani..Siz istemiyosanız bi onemi de yok kapanmanızın hemde hiç..Bide şu var 'kapanmazsan biter' diyerek bişeyler yaptırmaya çalışan daha sonrada kolaylıkla şöyle yapmazsan biter böyle yapmazsan biter de diyebilir yani :19:..şimdi oyle dedi diye kabullenirseniz daha sonrası için de yapılmasını istediği şeylerde böyle bi yola başvurabilir dikkatli olmanı öneririm..
Tabi son karar senin.:107:

ben anlamıyorum erkekler genellikle açıkları seçip sonra kapatmaya çalışıyorlar,kendisi kapalı kız istiyorsa neden tercihini kapalı kızlara yapmadı...eğer sen istemiyorsan kapanma derim kendinede kapalı birilerini bulsun....şimdi böyle emir veren ilerde ne yapacaktır onu düşünmek bile istemiyorum..üstelik sana sonrmadan emir verir gibi....benim kızımdada aynısı oldu....kapanmam dedikçe üzerine gitti...ve kızım tekmeyi koydu.....şimdide peşinden koşar oldu yok beni yanlış anladın....yok seni unutamıyorum.....kızım kararlı böyle biriyle asla barışmayacağını...senide zorlarsa içinden gelmiyorsa kabul etme derim......

Kendılerıne guvenemıyorlar kapatmak ıstıyorlar evet bencede sankı adam cokmu dındar aynen oyle kendıne guvenı yok bu bır baskıcılık olcak bence. gıt kendıne kapalı kız bul de cek restı.sankı kapanmak ve açılmak cocuk oyncagı ya.

seni kapatıp açık kadınlara bakmasına göz yumabilecek misin???

Son düzenleme:
bugün msj attı yoldaymış geliyormuş çok kararlı görünüyor bende kapanmadığım için biticek sanırım

bırak bitsin arkadaşım seviyorsa devam eder, aşkını bir bez parçasına bağlayan erkekle gelecek düşünebiliyor musun? böyle bir şeye cesaret edebilmesine şaşıyorum...

yazılanların tümünü okuyamadım. benimle aynı fikirde olan arkadaşım varmı bilmem.

bence kadın kapanıyorsa kendi içinden geldiği için ve sadece Allah için kapanmalı..
koca istiyor, baba istiyor, sevgilim istiyor, abim kızıyor diye kapanmamalı. Tercih meselesi.
Banada nişanlım diyor. kapan demiyorda etek boyunu bileklerde giyinmeni istiyorum. yok açık bluz giyinme, yok sağa sola bakma bilmem ne bilmem ne... beni sinirlendirme öyle kıyafetler giyerimki şimdi giyindiklerimi giyinmem için yalvarırsın diyorum.. tık yok.. zaten 2-3 defa söyledi. lafını aldı şimdi sesi çıkmıyor :)

erkekler namaz kılarken niyet ettiği zaman elini kulağının arkasına götürüp niyet eder,
bayanlar üse elini göksünün üstüne götürerek niyet eder. ve hoca diyorki" ALLAH koltuk altımız görünmesin diye bayanların niyet çeklini öyle belirlemiş." ALLAH görmek istemiyoken bunu biz neden dıaşrda gösterelimki..

namazı kısa kolluyla kılmıyoruz ki niye koltuk altı gözükecek diye olsun. kadınların oturuşu da farklı o neden öyle madem... hangi hoca bu merak ettim doğrusu... herkes kafasına göre birşey söylüyor.

herneyse dağıtmayayım... senin ondan vazgeçemeyeceğine emin demek ki "biter" diye resti çekebiliyor. bence de kesinlikle bunun saece sen istersen olacağını ve şu anda da istemediğini kesin bir dille söyle. madem neden 4 yıldır seninle berabermiş? bugün bunu isteyip rest çeker yarın başka şey ister öbür gün başka şey. kendine saygını sakın kaybetme ve SEN ne istiyorsan öyle yap. o istediği için değil. bırak biterse de biter belki hayırlısı olur. çok fazla düşünme ve kendi doğrularından şaşma.

Son düzenleme:
ya sen örtünmenin veya örtünmemenin hesabını ALLAH'a vermeyecek misin? dinimiz saygı ve hoşgörü dini değil mi? sevgilinin seni dindar olarak göstermesi için illa örtünmen mi gerekiyor ayrıca kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz ne kadar cahilce bir davranış şekli
burdaki hemen hemen herkes "örtünceksen ALLAH için örtünmelisin" demişler onlara aynen katılıyorum insanoğlu inançlarıyla yaşar başka birinin istekleriyle yaşayamaz...

arkadaşım bugün örtün diyen kişi yarın sanki ALLAH'mış gibi (hâşâ) namaz niye kılmıyorsun oruç niye tutmuyorsun gibi laflar da eder
sen sıkma tatlı canını umarız nişanlın yaptığı hareketin ne kadar mantıksız olduğunu anlar

örtünmeyi tatlılıkla tane tane anlatmak yerine tehdit aracı olarak kullanan nişanlın için de diyebileceğimiz çok şey olduğunu sanmıyorum herkesin inancı kendine ahirette bunun hesabını zaten hepimiz verecez yüce dinimizi bu kadar basitleştirilmesini ben doğru bulmuyorum önemli olan kul hakkı yememek ve dürüst olmaktır bunu herkes bilir

ya sen örtünmenin veya örtünmemenin hesabını ALLAH'a vermeyecek misin? dinimiz saygı ve hoşgörü dini değil mi? sevgilinin seni dindar olarak göstermesi için illa örtünmen mi gerekiyor ayrıca kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz ne kadar cahilce bir davranış şekli
burdaki hemen hemen herkes "örtünceksen ALLAH için örtünmelisin" demişler onlara aynen katılıyorum insanoğlu inançlarıyla yaşar başka birinin istekleriyle yaşayamaz...

arkadaşım bugün örtün diyen kişi yarın sanki ALLAH'mış gibi (hâşâ) namaz niye kılmıyorsun oruç niye tutmuyorsun gibi laflar da eder
sen sıkma tatlı canını umarız nişanlın yaptığı hareketin ne kadar mantıksız olduğunu anlar

örtünmeyi tatlılıkla tane tane anlatmak yerine tehdit aracı olarak kullanan nişanlın için de diyebileceğimiz çok şey olduğunu sanmıyorum herkesin inancı kendine ahirette bunun hesabını zaten hepimiz verecez yüce dinimizi bu kadar basitleştirilmesini ben doğru bulmuyorum önemli olan kul hakkı yememek ve dürüst olmaktır bunu herkes bilir

Aynen canım katılıyorum

bi zamanlar sen namaz kılmıyosun,oruç tutmuyosun diye üstüme gelen bi erkek arkadaşım vardı. üstelik 3 yıl sonra demeye başlamıştı. bende ayrıldım. şimdi bunları güzellikle anlatıp, ben, kesinlikle zorlamayan,sabırla içimden gelerek yapmamı bekleyen kişiyle nişanlıyım.üstelik namaz kılıp,oruç tutuyorum.

4 yıl boyunca gözü kapalı mı bakmış sana? lütfen arkadaşım bu senin hür vermen gerekn bi karar. bigün sen ona şunu şöyle yapmanı istiyorum desen eminimki sana mı sorucam deyip üstüne yürür. bence o zihniyette bi insan...

Son düzenleme:
Sen kimse için birşey yapmak zorunda değilsin ki kapanma vicdani bi olay içinden gelmiyosa kapanmanın bi anlamı yok..Erkek arkadaşının özgüveni çok azmış seni kapatarak koruyabileceğini mi sanıyor..o şekilde ona özel mi oluyorsun..bence içinden gelmedikten sonra baban için bile kapanma.sana bi olay anlatayım bak benim bi arkadaşım iki senelik çıktığı istedi diye kapandı kapandıktan 2 3 ay sonra çocuk onu aldattı.ayrıldılar vs.sonra açılmak istedi ama çevrenin tepkisinden korktu..tüm olasılıkları düşün ve içinden ne geliyorsa onu yap derim ben.

canım benim kısaca kendimden bahsetmek istiyorum eşimi 6 yıllıdr tanıyorum 2 yıldırda evliyim bu arada inanılmaz açık bir insandım mini etekler bikiniler vs. ama eşim daha farklı düşünüyordu arkadaşlığımız biraz ilerleyince artık daha dikkatli olmam gerektiğinden bahseder oldu bende giysilerime biraz daha özen gösterdim çok mini etekler giymiyordum yada dar pantolonlar evlendik neyse artık pantolonlarımın üzerine uzun birşeyler giyiniyordum falan biraz daha yola gelmiştim yani :) evliliğimin 1. yılında eşimin farklı bir şehire gitmesi gerekiyordu 9 aylık bir eğitim kursu vardı ve rütbe yükseltebilmesi için bu gerekliydi.neyse fazla uzatmayayım eşim gitti 9 ay geçti gelmesine birkaç gün kala kapanmaya karar verdim acaba yapabilirmiyim diye düşündüm birsürü bahanelerim vardı kapanmamak için işte kapalı giyineyim ama başımı kapatmak için henüz erken falan gibisinden sonra yeni tayin yerimişz ege falan olursa çok sıcak dayanamam diyordum ama düşündüm ve su perisi kendine gel sen bu dünyanın sıcağına alışamıyorsun birde öbür tarafı düşün dedim ayrıca senin düşünme seçim yapma gibi bir lüksün yok Allah bunu emretmiş koşulsuz yapmak zorundasın dedşm kendi kendime yok kendimi hazır hissetmiyorum yapamam da ya sonra açılırsamda bunların hepsi laf bahane dedim kendi kendime sonuçta bizi yaradan bunu böyle emretmiş ve tatlım mutlu son yaklaşık 2 aydır kapalıyım peki zorlanmıyorum tabiiki zorlanıyorum çünkü kapanmak sadece başını örtmek değil bişeyleri hakkı ile yapmak istiyorsan birçok şeyden vazgeçmek gerekiyor mesela 2 gün önce emniyetin bayramlaşma töreni vardı ve eşimin mevkisinden dolayı katılmamız gerekiyordu (bu arada eşim emniyette çalışıyor) ama ben asla istemiyordum .ünkü lokalde olacak ve bütün herkes kuaförden çıkmış vs kendimi eksik hissediyor gibiydim lütfen beni kimse yanlış anlamasın çünkü çok açıktım yeni yeni alışıyorum tesettüre makyaj yapamamak beni çok üzüyordu mesela neyse gittik ve ortam inanılmaz güzeldi bana karşı inanılmaz saygılıydı herkes ve tatlım çok uzattım kusura bakma keşke daha önce kapansaydım diyorum şu anda burada birçok konuyu okuyordum cevap yazmadan geçiyordum ama bu konuda duyarsız kalmak istemedim belki bir sözüm seni etkilerde tesettüre bir milim daha yaklaşabilirsen ne mutlu bana sonuçta unutma bitanem Allah bunu emretmiş yapmak zorundayız seçim hakkımız yok açık olan insanlarada sonsuz saygım var herkesin kendi seçimi lütfen kimse yanlış anlamasın Rabbim hakkında hayırlısı neyse onu versin inşallah

cnm yaaaa acı çekme...gelişmeleri yaz dertleş burası terapi gibi geliyor insana sen ben aynı durumdayız.ben de terkedildim

Yoksa biter yoksa biter diyerek öyle her dediği yapılmaz kimsenin. Ben de başörtülüyüm, eşim ve özellikle annesi açılmam için bir kere istekte bulundular ve bu hiç hoşuma gitmedi. Şimdi eşim elimden gelse seni çarşafa sokarım diyor. Ona da kızdım. Bu işler zorla olmaz sonra diz üstü etek kısa kolluyla başını örtersin. Örtü örterek yaşam tarzını değiştireceksin, buna hazır değilsen yapamazsın. Haa bir kere karşındaki bilsin diye söylenir ama olmazsa biter diye hiç bir seven erkek söylemez.

Back
X