Askerden önce söz :S

oylesinebirii

Üye
Kayıtlı Üye
8 Şubat 2013
4
0
16
İstanbul
Oncelikle herkese merhaba...(Noktalama isaretleri icin uzgunum telefondan giriyorum)
Ben 20 yasindayim. 3 senelik bir iliskim var. O da benden 1 yas kucuk ve askerden once kesinlikle aile arasinda soz yapmak istiyor. Ne dediysem ikna olmadi. Beni askere boylemi yollucaksin diyip duruyor .s Kac kere karsimda agladi bu yuzden. Napicagimi hic bilmiyorum ben yasimin kucuk oldugunu dusunuyorum. Daha 2 senelik universite okuyorum ustelik .s Ama onuda kaybetmek istemiyorum. Ailesiyle falan da tanistim. Annemide onla daha once tanistirmistim. Biz her hafta 1 kere bulusuyoruz ve annem beni kimin yanina yolladigini gormek icin onunla tanisti. Aileme gelince anneme bu konuyu simdi aciyorum o zaman gelsin goruruz yada kararlar degisir yada sen ikna edersin diyor. Oyle birsey yok ikna olmucak biliyorum. Bu sozu bende istiyorum. Babama nasil dicem nasil kabul edicek yasimin erken oldugunu soylicek bununla nasil basa cikicam lutfen yardim edin. Napmaliyim .s Biz hemen evlenmicez askerden once soz yapicaz ve o 1 bucuk sene askerlik yapicak askerede 2014 de gidicek. O bitirip gelcek ve 1 sene icindede evleniriz gibi seyler diyor aradan zaman gecicek ama ben bu soz isini napicam nasil basa cikicam birde ablam var oda bekar 24 yasinda lutfen yardim edin ((((

benim fikrim bu. su bi gercek ki 20yasindasin ve insanin fikirleri cok degsiyo pisman olabilirsiniz belki. bu ihtimalide dusun derim. daha 2014te gtcekmis uzun zaman var ikna edebilirsiniz. daha 1yil var zamana birakin ve hic stres yapmayin cunku hersey olacagna variyo

boşver ne derse desin. askerlığını bıtırmeden işi ciddiye bındırme. vaktıyle bana da boyle soylenmıştı ne dıller ne dıller hayır dedim askerden sonra olacak. sonra askerde karıştırdığı haltları oğrendım ve bıtırdım
sende cok değişeceksın oda. yaşlarınız çok kuçuk. hele bı askrere gıdıp gelsın bakalım anca kendıne gelecek anca kişiliği oturacak

yaşın evlilik için küçük olabililir evet ama erkek arkadaşının sendende küçük en azında bi 5 yaş büyük olsa hiç bi problem olmaz dicem ki daha çocuk yani sevgilin boşu8una söz felan yapma olmaz sonra bu seferde adın sözlendi ayrıldı olur hatta ailenle bu konuda problem yaşayabilirsin..

hiç kalkışma canım ya , ayrılık var şu var bu var yarın birgün ne olunur bilinmez. Gitsin gelsin işini gücünü ayarlasın sonraki aşamalar bunlar

Bence çok erken.

Hem yaşlarınız çok küçük, hemde 2014 te askere gidecek, 1,5 yıl askerlik yapacak, 2,5 yılda insanın fikirleri, hayatı, hayata bakış açısı değişir. Bence işi söz boyutuna taşımadan arkadaşlığınıza devam etmelisiniz.

Yorumlarınız için teşekkür ederim.Çok sağolun. Ben her bu konuyu açtığımda büyük kavgalar çıkıyor. İkna olması söz konusu değil. Bundan eminim :S Ben onu çok seviyorum. Söz işi hemen değil 1 sene sonra için konuşuyor. Kararının degişeceğini sanmıyorum. O bunu ailesine de söyledi. Onlar da tamam dediler. Benimle de kaç kere konuştular bu konuyu. Erkek arkadaşım böyle şeyleri çok normal karşılıyor. Düşünceleri çok farklı bu konuda :S beni kaybetmekden çok korkuyor. Bu yüzden acele ediyor galiba Bazen bu benim kararım ailem de bana saygı göstermeli diyorum bilmiyorum yanlış bir şey yapmaktan korkuyorum onları üzmek istemiyorum

Söz taktın diyelim.. neye istinaden evliliğe bir adım atmış oluyorsun? Elde olan veriler neler..
Yaşınız da çok çok küçük.. özellikle de erkek için 19 yaş evliliği düşünmek için çok erken. O yaşta insanlar daha üniversite okuyor ya da yeni başlamış oluyor…
Ayrıca bakalım ailen ne diyecek bu işe?

Daha askere gitmesine çok var.. konuyu madem 2014 te ele alın.. bakalım o vakte kadar birlikteliğinizi koruyabilecek misiniz? Doğmamış çocuk için neden şimdiden kolları sıvıyorsunuz?

daha 1 sene varmış , telaş yapmaya gerek yok.

1 seneye kadar ne sular akar o köprünün altından, düşünceler değişir.

Erkekler askerlikten sonra degisiyorlar,olgunlasiyorlar,fikirleri degisiyor...
Onun icin askerden once hic birsey yapmayin derim...

Senin yaşın aslında gayet normal ama erkek arkadaşının evlilik adımı için çok erken, askerlik insana çağ atlatıyor derler genelde, fikri değişebilir..

Siz kendi aranızda sözleşin ya da size güvenmesini isteyin sende bu zaman içinde fikrinden, sevginden daha emin olursun..

19 çok erken erkekler biraz geç olgunlaşır şimdi o yaşının verdiği bir delilikle bunu düşünüyor bence sende başka şeylerle ilgilen 20 yaşında bu sorunla uğraşman çok can sıkıcı en dinç en güzel yaşın

bende seninle aynı durumdayım 3 senelik bi ilşkm var ama bnmkı 18 martta gidior askere aynı seklde söz istıo bole gidemem askere diyo ama annmle knstm snra babamada söledm askerdn once kesnlkle kabl etmdler mutlaka askerdn snra diyolar bzde mcbren askerdn snrasına ikna olmk zrnda kaldk sn gnleri işte gtck glcek Allah'ın izniyle sozumuzu nişanımzı düğünümzü yapcz sırasyla

kesinlikle tavsiye etmem..biz de düşünüyorduk eşim ailesi ve ben çok istiyorduk..ailem karşı çıktı..
ailem daha mantıklıydı elbette..askerde ne olacağı belli olmaz hem gelsin işe girsin bakalım istemesin demiyoruz dediler..
tabi biz kızdık kendimizce ama o gidince dedi ki seni nişanlım olarak bıraksaydım daha da aklım sende kalacaktı dedi..
çünkü nişan evliliğe çok yakın bir durum ya daha da benimsiyor insan için rahat etmiyor dedi..
hem bir güven denemesi oldu ikimizde de ..
gelir gelmez işe girip beni istediler..
şu an 1.5 yıllık evli ve 7 aylık anne-babayız..
üstelik eşim 25 yaşındaydı kocaman adamdı yani ama seninki sorumluluk alabilecek yaşta bile değil..
sadece sabır ve tatlı dille ikna :)
aileni dinle..seni ve aileni önemsiyorsa kabul etmek zorunda..

daha yaşın 20 senin de fikrin değişlebilir ama önemli olan onun askere gitmesi askerde erkeklerin % 90ı fikir değişiklğiyle geliyor maalsef. ayrıca olaki olmadı sonuçta daha çok zaman var onun deil senin adın çıkar söz atmış bu kızda gözüyle bakarlar malum halkımızı biliyorsun ve söz nişan olunca erkekle kesin bişe yasamıştır lafları dolanıyor. bence ikna etmelisin onu kna olmuor diye bişe yoK. buyüzden seni terkedicekte değil ve senden küçükmüş daha 19 yasında benle sözlenmiosun diye ağlıo :) daha çocuk yani
ne sana ne ona nede ailene bunu yapma canım bekleyin ne olucak. çok istiosa kendi aranızda aileleri katmadan bi yüzük takıp söz verin.

amaç askerlik öncesi seni ona bağlamak.
malum erkeklerin en büyük korkularından biridir,askerde terk edilmek.

Niye bu kadar telaş yaptın ki sen?

Bence onunla evlenecek kadar sevmiyosun sen onu.

Söz yapalım diyo erkek arkadaşın ve 1 yıl sonra diyo, o zamana ne olur bilinmez şimdiden takılma bence.

Hemen evlenelim demiyo.

Ayrıca hangi kız bunu duysa, sevdiği erkek ise sevinir :44:

Benim fikrim bu yani.

Tabi ki yaşınız çook küçük henüz o ayrı konu.

Ama tavrın tuhaf geldi bana açıkcası. :44:

Son düzenleme:

Sözlenir sözlenmez evlenilecek diye bir şey yok ki. Sözlenirsiniz, askere gider gelir. Siz ve aileler hala anlaşıyor olursanız nişanlılık olur. Ondan sonra evliliğe geçilir. Bunu babana uygun bir dille anlatırsan anlayabilir diye düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…