• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Askere gitmek istemeyipte bana bir dert daha ekleyen esim!!!

İyi aksamlar kizlar lutfen beni bi nebzede olsa icimi rahatlatikcak evime huzur katican tavsiyelere ihtiyacim var ..

2 yillik evliyim ..Bir kizim var Alah bagislasin 9aylik..Esimin bu sene askerlikte tecil hakki son buldu .Kendisi ogretmen ve sirf o 6 aydan kacmak icin senelik yuksek lisanssa basladi.Ben cildirmak uzereyim bi 4 sene daha ne olucak, nasil sonuclanicak, bedelli cikacakmi tekrar diye dusunmek istemiyorum ve haliyle esime karsi cok sinirli be suratsiz davranislarim oluyor istemsiz napmaliyim bu sure zarfinda

Tamam ,canim hayirlisi olsun diyorum ama yok kendimi kandiriyorum...
Yalnız değilsin bacım :eğlence:

iyide suan askere gitsinde ölsün mü adam allah askıan duruma bak bu zamanda askere gidlilmez yanii 30 degil 100 bin isteseler vercen valla bedelli icin
Şuan vatanı için ölen askerler sebebiyle sıcacık evinde ,klavye başında ahkam kesiyorsun .sen gitme ,oteki gitmesin ,beriki gitmesin kim gitsin ? Herkes para versin yapsın ,vatanı kim korusun ? ...bu vatan bizim .... sahip çıkacağız .... kimselere bırakmayacağız ..... askerlerin de bağıra bagira söylediği gibi : VATAN SANA CANIM FEDA ... (kadınlara askerlik çıksın önce ben gideceğim )

Şuan vatanı için ölen askerler sebebiyle sıcacık evinde ,klavye başında ahkam kesiyorsun .sen gitme ,oteki gitmesin ,beriki gitmesin kim gitsin ? Herkes para versin yapsın ,vatanı kim korusun ? ...bu vatan bizim .... sahip çıkacağız .... kimselere bırakmayacağız ..... askerlerin de bağıra bagira söylediği gibi : VATAN SANA CANIM FEDA ... (kadınlara askerlik çıksın önce ben gideceğim )
+1
Israilli bayan sinif arkadaslarim vardi birisiyle bu konu uzerinde konusmustuk. Aslanlar gibi askerligini yapmisti kiz 2 sene. Erkekler de 2.5 sene yapiyormus sanirim. Tecrubesiz erleri savasmaya gondermektense Israil gibi askerlik suresini uzatip adam akilli bir egitimle gondermeliyiz belki de. Baslangic olarak istege bagli bayanlar da askerlik yapabilse hos olur hatta

Herkes aman gitmesin bilmem ne modunda sasirdim.Evli değilim sevgilim askerliğini Hakkari de yapmis.Terörün ortasında abim de keza öyle doğuda yapti.Asker beklemenin ne kadar zor olduğunu biliyorum.Ama bu vatani görev Eşinizin rahat uyumasi için askerlerimiz bu sogukta nöbet tutuyorsa.Eşinizin de tasin altina elini koymasi lazim.Duygusal düşünüyorum bilmiyorum belki ama vatani görevden kaçan bi es istemem.Size hak verdim er geç bedelli gelmezse gidecek.Kacisi yok.
+1

+1
herkes yapiyorsa konu sahibinin eside yapmali askerlik gorevini

İstisnasız her erkek (bir engeli olmadığı sürece) askere gitmek ZORUNDA. Ecdadı sürekli savaşmış bir milletin torunuyuz biz. Paran varsa ver canın sağolsun, Fakirsen öl vatan sağolsun. Bedelli olanlar ortalıkta adam diye dolaşmasınlar. Bedelli yapan kardeşim olsa dahi ömür boyu reddederim bu kadar net.

Erteleme imkanı varken "şu zamanda" eşim askere gitmek istese ben karşı çıkardım.

Bir Türk gencinin askerlikten kaçması!!!

Benim babam küçük evlenmiş askere gittiğinde 2 çocuğu varmış. Ve iki yıl yapmış.

Tv de geçen gün izledim tecil söz konusu değildir diye. Belki 4 sene sonra yine olmayacak. Garantisi yok. Bir üniversite daha mı okuyacak.

Sizi bırakıp gitmek değil de oturan yerleri yemiyor askerlik yapmasına.

Yahu 4 seneye kim öle kim kala. Ülke bile ne halde olacak belli değil. Belki zorunlu askerlik toptan kalkar kim bilir.
Bence gitmemek istemesi son derece doğal. Bir önceki bedelliyi tutmuyor muydu yaşı?
Maalesef tutmuyordu henuz 26 yasinda

Gundem 4 sene sonra bugunku gibi ya da daha kotu olursa bedelli cikacagini sanmiyorum ben. Cok tepki alir. Bir an once yapip kurtulmakta fayda var. Belirsizlik zor kolay gelsin canim.
Cidden aynen oyle dusunuyorum ya dahada kotulesirse durum Allah korusun

Benim eşimde sona dayanmişti evli ve bir cocuklu hemde uzun dönem cikiyordu allah sinamadi çok şükür mahfolurduk bir sene neyle gecinecektik son bedelliyi kullandi askerlik belli bir yastan sonra zor bence oluruna birakin artik üzmeyin

Bence evet gıtmek ıstemeyebılır , sahsen benımde gucum yerınde olursa ogluma askerlık yaptırmam bedellı oderız. ama bız oderız kalkıp coluk cocuga karıstıktan sonra degıl

En sinir olduğum şeyler
1. Erkeklerin kadınların doğurmakları ile ilgili ahkam kesmeleri
2.Kadınların erkeklerin askerleri ile ilgili ahkam kesmeleri

Askere gitmeden evlenmeyi ve cocuk yapmayi dogru bulmuyorum.
Cunku askerligi evli ve baba olarak yapmak cok cok daha zor erkek icin.
Tabi ayri kalindigi icin kadin ve bebek icin de ayni sekilde.
Ben hak verebiliyorum esinize.

Bırak kendisi nasıl istiyorsa öyle yapsın, erkekler askere gitmelidir dayatmasından nefret ediyorum. Bu "her kadın doğurmalıdır" gibi bir cümle kurulmasından farksız. Sen o adamın orada neler yaşadığını biliyor musun, sanki tatile gidiyorlar da aman gitsin diyorsunuz... Bugün eşim, çocuğum olsa bende gitmesini istemem.
Bu atıp tutan kadınları da anlamıyorum "askerlik çıksın bende giderim vb.." daha evlilik, nişan, iş arkadaşlığında, aile ortamında neler yaşayıp buraya yazıyorsunuz ama bir tabur kadın bir arada emirlere itaat edeceksiniz öyle mi? :)))
Bekâra eş boşamak kolay gelir o hesap...

Bırak kendisi nasıl istiyorsa öyle yapsın, erkekler askere gitmelidir dayatmasından nefret ediyorum. Bu "her kadın doğurmalıdır" gibi bir cümle kurulmasından farksız. Sen o adamın orada neler yaşadığını biliyor musun, sanki tatile gidiyorlar da aman gitsin diyorsunuz... Bugün eşim, çocuğum olsa bende gitmesini istemem.
Bu atıp tutan kadınları da anlamıyorum "askerlik çıksın bende giderim vb.." daha evlilik, nişan, iş arkadaşlığında, aile ortamında neler yaşayıp buraya yazıyorsunuz ama bir tabur kadın bir arada emirlere itaat edeceksiniz öyle mi? :)))
Bekâra eş boşamak kolay gelir o hesap...
Giden gidiyor. Benim bayan arkadasim Israil'de iki sene zorunlu askerlik yapti. Su anki askerlik sistemimiz biraz sorunlu. Gerekli duzenlemelerle basarilabilir. Ama bence askere gitmek istemeyen gitmesin zaten. Gonulsuz yapilan askerligin memlekete bir faydasi olmaz. Askere gitmek istemeyenlere de askerlik suresince sosyal sorumluluk gorevi verilebilir. Boyle yapan ulkeler de var.

Giden gidiyor. Benim bayan arkadasim Israil'de iki sene zorunlu askerlik yapti. Su anki askerlik sistemimiz biraz sorunlu. Gerekli duzenlemelerle basarilabilir. Ama bence askere gitmek istemeyen gitmesin zaten. Gonulsuz yapilan askerligin memlekete bir faydasi olmaz. Askere gitmek istemeyenlere de askerlik suresince sosyal sorumluluk gorevi verilebilir. Boyle yapan ulkeler de var.

Bayan arkadaşım ne ya.

Back
X