Askeri dönüpte de değişenler var mı?

goktug

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2011
30
0
36
İstanbul
arkadaşlar yaa 18 günümüz kaldı ama kendimi çok huzursuz hissediyorum ya gelince değişirse diyee telde hiç değişmedi ama doğuda yapıyo izne geldiğinde çok fazla görüşemedik ve kendinde olmadığını söylüyordu bitince herşey düzelicek diyodu offfff yaaa

31 yaşındaki bi insanın değişeğini sanmıyorum ama yinede belli olmuyo insan her gün değişebiliyo, sen yinede kalbini ferah tut bence o insanları değiştirmiştir insanlar onu değil nihayetinde 31 yaşında olgun kişiliği oturmuş artık

Başıma gelenı anlatıyım, benım erkek arkadasımda ocak 17 de askerden dondu, 32 yasındaydı.geldi bir ay boyunca bırbırımızden hıc ayrılmadık sonra bı 10 gun ortadan kayboldu ve 10 mart gunu gece 12 gıbı bı mesajla ben baskasıyla bırlıkteyım dedı....
askerdeyken ıse hıc olmadıgımız kadar yakın ve muhtesemdı..
ne dıyım degısecekse de ıyı yonde degısır umarım sevgılın, hakkında hayırlısı

aaaaa canım şok oldum bide yüzsüz sana bunu söyledi mi
üzülme baksana değmezmiş, sen ondan daha değerlisin

yaaa inanmıyorumm çok üzüldüm yaa ya inş öyle bişey olmaz 3 yıldırda birlikteyizzz yaaa şimdii panik oldummmmm offff

ya bu ne biçim bi sıkıntıdır bitti diye sevinmem gerekirken uykularım kaçıyo daha da kötü oluyorum ya of hayırlısı olsun demek lazım ama şu sıkıntım geçmiyor bazen onada diyorum aklıma kötü kötü şeyler gelio die ama o hep sen bana güvenmıo musun saçmala falan dedi bi de ben şehir dışında okudum o zamanda ayrıydık o beni bekledi hiç bişey yapmadı burcuda balık bi arkadaşımın daha askerdeydi döndü evlendiler bizde öyle olabilcekmiyiz acaba:?

Benim bildiğim değişim genelde olumlu yönde oluyor erkekler askerlik dönüşü daha bir olgun dönüyorlar.

Olaya birde şu yönden bakın bu değişim ki kişilk değişimidir. O da kişiliği oturmamış insanlarda olur yani daha ziyade 20-25 yaşlarındaki insanlarda daha çok görülebilir.30-35 yaşındaki erkek yolun neredeyse yarısına gelmiş demektir. Hala kişiliği oturmamış ise o insandan artık daha ne beklenir.

Olaya birde iyi tarafındanda bakmak gerekir bence. Arkadaşın geçte olsa kişiliğine ortaya koymuş sen onu askerlik boyunca beklemişsin o ise bu emeğe sadece bir mesajla karşılık vermiş.Ya evlenseydin bu adamla o mesajı kucağında çocukla alsaydın.

gelince bir süre normal hayata alışamıyorlar. Bazen çabuk sinirlenebiliyorlar, ki bence de bu çok normal. Benim askerimde geleli 31 gün oluyor, ilk geldiğinde sinirliydi ama anlık sinirler, birden kızabiliyordu herhangi bir şeye ama bir süre sonra özür diliyordu. bunun dışında kötü anlamda herhangi bir şey yok, son bi kaç gündür bu siniri daha da azaldı ve bugün iş başı yaptı. umarım bundan sonra daha iyi olur.
Bu arada 31 yaşında bir insan artık daha olgun daha mantıklı düşünen bir insandır ve askerliğin onu kötü anlamda değiştireceğini sanmıyorum. dediğim gibi ilk zamanlar pek kendinde olmayabilir ama zamanla her şey yoluna giriyor. tabi kişiden kişiye değişiyodur orasını bilemem. gerçekten aşıksa da zaten vazgeçmez aksine daha çok bağlanır...

Maşallah Alah nazarlardan saklasın ya çok teşekkür ederim inş dediğiniz gibi olur sinirli olduğunu duymuştum yapıyolarmış amannn amannn ah bu erkekler yaa

benimde eski sevgilimle askerdeyken hiç olmadığımız kadar yakın olduk birbirimize.yakında olduğu için çarşı izinlerinde sürekli benle buluştu..daha da yakınlaştık ilşki esnasında..herşey çok güzeldi...askerdeyken aşk doluuydu..askerden geldikten sonra farklılıkları sezdim..2,5 ay sonrada ayrıldık. Sensiz yaşayamam modunda olan insandı askerde..

Ayrılırken askerdeyken yaşadıklarımız neydi diye sordum..verdiği cevap: sen bilmessin askerde insan dışardan biriyle görüşmeye çok fazla ihtiyaç duyuyor..dedii...adam resmen psikolojik destek yapmış kendine..ve 31 yaşındaydı..
Ne istediğini tam oturtamayan ve kesin tavırlarla konuşamayan biriyse değişmesi muhtemel...ama belli de olmaz tabi hayat bu herkeste aynı sonuç olacak diye bir şey yok...
herşeyin hayırlısı..

Gerçek şu ki, erkekler askerden çok gergin dönüyo. fides arkadaşımızın dediği gibi ilk bi ay uyum sorunu yaşanıyo... Ani çıkışları oluyo, sebepsiz yere sinirleniyo, biraz sonra bi bakmışsın herşey süt liman. Sana sadece biras sabretmek düşüyo... Ama sen nekadar destek olursan, bu süreci okadar çabuk atlatırsınız
Birde olaya iyi tarafından bakmalısın bence. Askerlik gibi zorlu süreçte yanında olduğun için erkek sevgilisine daha da çok bağlanıyo... benim sevgilim 5 yıllık ilişkimizden snra askere gitti, 2 ay önce döndü, hemen nişan yaptık, 26 hazirana da düğünümüz var kısmetse
sen sadece sevgiline kavuşma heyecenı duy canım, başka şeyleri hiiiiç düşünme, herşey güzel olurrrr...

17 ocakta askerden dondu.askerdeyken ınanılmaz guzel telefon konusmaları,muhtesem hayaller,donus planları,evlılıkle ılgılı cesıtlı muhabbetler...hergun bunların ıcındeydık...3.5 yıldır bırlıktey-dık demeye dılım varmıyor.
askerden dondukten sonra adapte olma sıkıntısı cektı.cok saskındı.daha sakindi.cok normal bir durumdu bu.buarada izmir-istanbul arası ilişki yaşıyoruz.3.5 yılın 1 senesi bu sekılde oldu.bundan tam 2.5 hafta önce izmirden döndü.burdayken de iyiydik.ama genel olarak 17 ocaktan berı olan surecte cok da ıyı olduk cok sacma kavgalar da ettık.
yaklaşık 1 hafta önce cok sacma bır sebepten kavga ettık ve ayrıldık.henuz kabullenemedıgım ıcın ayrıldık dıyemıyorum.barısma ıhtımalımızın oldugunu dusunsem de sonuc olarak ayrıldık.
askerlıkle alakası var mı bılmıyorum ama cok cok uzun suredır ayrılık lafı hıc gecmıyordu aramızda.

çok doğru söylemişsin canım haklısınız aslında ben desteğimi asla bırakmam tabiki ama işte bi endişe maşallah çok sevindim evlenicek olmasına Allah nazardan saklasın darısıda başıma olsun inş 15 gün kaldı 15 gün sonra burdan anlatırım size durumumuzu

canım bence sizinki pek askerlikten değil gibi ama bence barışcaksınız bu kadar emek verilmiş hemen bitirmek öyle kolay değil çok kısa bi zaman sonra oda hatasını anlar bence hiç canını sıkma

güzel haberlerini bekliyoruz canımm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…