Merhaba canım arkadaşlarım....
Nasılsınız? Epeydir uğrayamadım biliyorum ihmal ettim ama hiç KK ya giremedim aylardır, dün akşam girmeye çalıştım site bile nasıl değişmiş rumuzumu bile kabul etmediler

yeni düzelttirdim...
Hamileydim ya hatırlıyorsanız biraz sıkıntılı geçti, başlarda düşük riski vardı, dikkat etmek zorunda kaldım hatta annemler geldi yanıma kısa bir süre.... Bebeğime kız demişlerdi, bir ay kız bildik sonradan ayrıntılı ultrasonda bebeğimde genital bölge anomalisi olduğu ve erkek olduğu anlaşıldı. Doğumdan sonra ne olduğu anlaşılacak dediler.
Ardından evimiz satılacağı için taşınmak zorunda kaldık, 7 aylık karnımla taşındım, annemler de gelemediler, her şeyi ben yapmak zorunda kaldım... Hamileyken ev taşımak ne zormuş valla son aylar beni strese soktu. Bir de herkese alındım bana bu halde yardıma gelmediler diye.... O dönem bir de şeker hastalığı teşhisi koydular bana sadece gebelikte olan bir şey diyet yapacaksın dediler. Aklınıza gelebilecek her şeyi yemem yasaktı, hamileyken insanın aklı kalıyor, zaten iştahı olmayan biriydim, her gün ot çöp yemekten bir de saatli yemekten iştahım kapandı. Haftalarca parmağımdan cihazla kan alıp ölçtüm özel doktora diyetisyene gittim, bebeğimde gelişim geriliği oluştu iştahsızlıktan... Sonra şüphelendim başka bir hastaneye gidip damardan ölçtürdüm kan şekerimi meğer bende şeker falan yokmuş, hata yapılmış onca hafta boşa diyet yapmışım strese girmişim, nasıl sinir olmuştum.
Hamileliğin son ayında da her hafta kontrole gittiğimde doktorum bebeğin gelişmiyor sen yemiyorsun kilo almıyorsun dedi, yiyemediğim şeyleri bile yedim ama her kontrolde bebek hep aynı kilodaydı hiç gelişmedi, benden kaynaklanmıyordu yani artık son kontrolde doktor bu bebek yine gelişmemiş bir ay oldu artık suyu da tamamen bitmiş acil almamız lazım dedi. Akşam akşam acil sezeryan oldum, bebeğim 5 gün küvezde kaldı. Genital bölgedeki o probleminden kaynaklı çişini yapamıyordu, delik yok dediler, sonra delik bulduk ama arkada dediler, sonra sonda ile çişini yapabildi, en son sondayı da çıkardılar kendisi yapabilince taburcu ettiler.
İlk haftadaki kontrolde kalbinde üfürüm duyuldu, çocuk cerrahi harici bir de çocuk kardiyolojiye gideceksiniz dediler, üniversite hastanesinden randevular aldım, ilk önce genel pediatri, çocuk cerrahi sonra da çocuk kardiyoloji baktı, 20 günlük bebekten kaç tüp kan aldılar, röntgen çektiler, ultrasona soktular, kalpten eko çektiler, erkek mi kız mı ondan bile şüphelenip hormon testleri yaptılar genital bölgedeki sorun yüzünden. Genital bölgeyi 18 aylık olunca ameliyatla düzeltecekler. Kalbinde de iki delik çıktı, artık sürekli kontrollerimiz var hem çocuk cerrahiye hem de kardiyolojiye... İnşallah zamanla daha iyi olacak bebeğim.
Şimdi 50 günlük olduk benim sarı kafa oğlum Berkin'imle.... İnşallah herkescikler iyidir... Ne durumdasınız lütfen bilgi verin... Sanırım Hilal evlenecek ya da evlenmiş de olabilir, Nilüfer sen nasılsın canım? Diğer yarenler??? Herkesi öptüm çok