askerlik bilgisi istiyorum

ylz78

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2010
119
1
68
Zonguldak
merhaba arkadaşlar bilgilerinizden yararlanmak istiyorum eşim tek ders ve tek sorudan kaldıgı için 1 sene sonra askere gidecek yani ağustos gibi falan kpss den sonra benim öğrenmek istediğim işletme mezunu olan kişiler uzun dönem mi kısa dönem mi yapıyor bu nasıl belli oluyor ve kısa dnm olursa acemi birliği ve usta birliği aynı anda belli oluyor mu ve son olarak da asker eşleri bi para falan alıyor mu çalışsada çalışmasada ve ne kadar alır bilgi verin lütfen...

bende şu an asker eşiyim işletme mezunu olup olmaması önemli değil diye biliyorum eğer uzun dönem yapmak istemezse çoğunlukla kısa dönem çıkıyor ayrıca acemi ve usta birliği aynı anda belli oluyor istisnalar var tabii usta birliği olarak eşim de deniz kuvvetleri tarafından beli,rlenecektir yazıyordu. para konusuna gelince sen çalışsan da çalışmasan da sana herhangi bir ücret ödemiyorlar umarım yardımcı olmuşumdur....

Benim bildiğim kadarıyla da durum böyle.Ne mezunu olduğuna göre belli olmuyor,4 yıllık mezunları kısa dönem yapıyor.Uzun dönem istemediği halde çıkması ihtimali de var ama çok düşük diye biliyorum.Bunun haricinde acemi birliği ve usta birliği aynı anda belli oluyor,teslim olmadan birkaç gün önceki gece.Fakat usta birliği olarak gözüken yerin sonradan değişmesi ihtimali de var.Maaş olarak askerlere bile aylık 40 lira mı,iki aylık 40 lira mı ne öyle birşey veriyorlar.Aileye ya da eşe herhangi bir ödeme yapılmıyor.Ama eşiniz uzun dönem gitmek isteyip askere o şekilde alınırsa,sanırım 1500 lira civarı bi maaşı oluyor.

Benim erkek arkadaşım şu an asker kısa dönem gideli 1 ay oldu maliye mezunu kendisi. Uzun dönem kısa dönem çok da isteğine bağlı bir şey değil canım soruyorlar ama öylesine askeriye ihtiyacına göre alıyor yani onun dışında yapılacak bir şey yok. 2000 alıyorlar diye biliyorum aylık uzun dönem olunca. Acemi ve usta aynı zamanda açıklanıyor diğer arkdaşların dediği gibi yalnzıca denizci olanların sanırsam sonradan açıklanıyor. Zaten gidecekleri yer ve kısa mı uzun dönem mi olduğu da gitmeden 2 gün önce açıklanıyor. Bir de sana maaş vermeleri gibi bir şey söz konusu değil.

canım benim şöyle söyliyim... kısa dönem askerlik yada uzun dönem askerlik bölüme göre olmuyor , İşletme bölümü 4 yıllık bir bölüm 4 yıllık üniversite mezunu olarak gidecek yani 6 ay(kısa dönem) askerlik yapacak.. 4 yıllık hariç diğer bütün mezunlar ( 2 yıllık myo mezunları,lise mezunları,ilkokul mezunları) 15 ay (uzun dönem) askerlik yaparlar.. acemi birliği ve usta birliği hiç bir şekilde aynı anda belli olmaz ilk önce acemi birliği belli olur acemi birliğinin bitmesine 1 hafta kala usta birliği belli olur... asker eşleride herhangi bir para almıyor yanlız sadece askere ayda 20 tl gibi bir harçlık veriliyormuş.. Tabi doğudakiler daha fazla alıyorlarmış tam olarak bilmiyorum ama asker eşlerine vs. herhangi bir ücret verilmiyor...

benmde nişanlım suanda askerde ikimizde istatistik mezunuyuz gcen agustosta kısa dönem istemesine ragmen uzun dönem cıktı tanıdgımız herkese kısa dönem cıkmıstı ama sans işte benim aşkıma vurdu :) yani kısamı uzunmu cıkacagı hiç hiç belli değil ama bi söylenti var eger sınava son gün fln grerse kısa cıkması daha büyük bi ihtimal. maaş olarak cok iyi maas alıyor suanda nişanlım ve yaklasık 5 bucuk ayımız kaldı bzmde ama eşe calışsada calışmasada herangi bi para odemesi ollmuyor.

ayrıca kısa dönemlern cogunun acemi ve usta birliği yerlere askere gtmeden belliydi ama uzun dönemlerde sadece acemi birliği yazıyo daha sora o gttiği yerde kura cekip usta birliği yerlerini belrliyolar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…