• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Askerlik Uzuyormuş! Şu an Askerde Olanları Etkiler mi?

Peki kaç liseli üni kazandığı halde durumları olmadığı içn ailesine katkı sağlıya bilmek içn
okulu bırakıp iş hayatına atalıo, kaç ilkokul mezunu askerde komandoluktan kazandığı 100,200 lirayı bile ailesine, eşine yolluyo bunu biliyomusuunn canım ???

Kaç üni mezunuu baba parası ile özel üniversitelerde 4 yıl boyunca yaptıkları tek şey
okul partilerinde bulunmak olup okuyaan sonra da 5,5 ay askerlik yapmayı bile
çok gören insanlarla dolu biliyomusun tatlımmm

Bunlara rağmeen haleen eşitliğe karşıysanızzz size sadecee
peeeessss ! diyebilirim....
:umursamaz:

çoğunluktan bahsediyoruz biz belirli bir kesimden değil neyse benim yazdıklarıma alıntı yapmazsan sevinirim canım benim düşüncem bu yönde katılırsın katılmasın ama saygı duyman lazım

Son düzenleme:
çoğunluktan bahsediyoruz biz belirli bir kısımdan değil neyse benim yazdıklarıma alıntı yapmazsan sevinirim canım benim düşüncem bu yönde katılırsın katılmasın ama saygı duyman lazım

Tabikide saygıı duyuyorumm.. Bende senin görüşün üzerinden kendi görüşümü
dile getirdimm.. Alıntı yapılmasını istemiyosaan alta not geçseydinn.. ;)

Peki kaç liseli üni kazandığı halde durumları olmadığı içn ailesine katkı sağlıya bilmek içn
okulu bırakıp iş hayatına atılıo, kaç ilkokul mezunu askerde komandoluktan kazandığı 100,200 lirayı bile ailesine, eşine yolluyo bunu biliyomusuunn canım ???

Kaç üni mezunuu baba parası ile özel üniversitelerde 4 yıl boyunca yaptıkları tek şey
okul partilerinde bulunmak olup okuyaan sonra da 5,5 ay askerlik yapmayı bile
çok gören insanlarla dolu biliyomusun tatlımmm

Bunlara rağmeen haleen eşitliğe karşıysanızzz size sadecee
peeeessss ! diyebilirim....
:umursamaz:

Her harfine katılıyorum büşra..
Eğer bu ülkede eşitliği savunuyorsak mühendisi de çobanı da vatani görevini eşit yapmalıturkbayragi
Umarım adalet geçte olsa yerini bulur şu an için tek isteğim bu..

oooof konu nerelere gelmiş..
çok alemsiniz yaa..
eşitlikmis..ne eşitliğinden bahsediyorsunuz ya?hangi konuda esitiz ki bunda eşit olalım?
verilen orneklere bak,baba parası yiyormuş falan..
ee baba parası yemeyipte essek gibi okuluna giden+çalışanlarda var?ee ne yani?örnekse eğer bu da ornek!biri hem okuyup hem çalışırken digeri yan gelip yatıyor,ya da kardeşini bacısını satıyor,kolay yoldan para kazanmak için uyuşturucu satıyor bilmem ne..buyrun bu da ornek?yani?

Bayanlar,
lütfen konuyu farklı yönlere çekmeyiniz,polemiğe,saygısızlığa mahal vermeyiniz.

Hepinizin ortak noktası askerdeki eşinizi veya sevgilinizi beklemeniz,hasret,endişeler, korkular ve umutlar var.
Kiminiz belki aylarca göremiyor sevdiğini,kiminiz sesini duyamadığında korkuya kapılıyor,her asker haberi sizler için hem bir korku hem bir umut.
Birbirinizle kavga etmek yerine anlamaya çalışına.s

Kolay değildir asker yolu beklemek,zamanında bende bekledim,kısa dönemdekiler uzamasın ister,uzun dönemdekiler kısalsın diye ümit eder,hepsi aynı görev uğruna vatan için askerdeler.
Üniversiteli yada ilkokul mezunu ne fark eder,hepsinin bir bekleyeni vara.s

Allah bütün askerlerimizi korusun,haklarında hayırlısını nasip etsin,sevdiklerine sağsalim kavuşmayı nasip etsin,askerlik uzun olsun yada kısa olsun fark etmez,sizler onlara moral verin,sevginizi hissetsinler,psikolojileri iyi olsun yetera.s

Ve sadece kendi beklediğiniz için değil,hepsi için hayırlısı neyse onu nasip etmesini dileyin Allah'tan:Saruboceq:

Vatan Evlatlarımıza hayırlı teskereler:Saruboceq:

oooof konu nerelere gelmiş..
çok alemsiniz yaa..
eşitlikmis..ne eşitliğinden bahsediyorsunuz ya?hangi konuda esitiz ki bunda eşit olalım?
verilen orneklere bak,baba parası yiyormuş falan..
ee baba parası yemeyipte essek gibi okuluna giden+çalışanlarda var?ee ne yani?örnekse eğer bu da ornek!biri hem okuyup hem çalışırken digeri yan gelip yatıyor,ya da kardeşini bacısını satıyor,kolay yoldan para kazanmak için uyuşturucu satıyor bilmem ne..buyrun bu da ornek?yani?

İkimizde bu konudaa daha çook örnekler türetebilirizz uzun dönem askerliği yapan insanında durumunuda görmezden gelinemezz,kısa döneminde
bu yüzden çıkarsa tek tip askerlik en mantıklısıı....

Bayanlar,
lütfen konuyu farklı yönlere çekmeyiniz,polemiğe,saygısızlığa mahal vermeyiniz.

Hepinizin ortak noktası askerdeki eşinizi veya sevgilinizi beklemeniz,hasret,endişeler, korkular ve umutlar var.
Kiminiz belki aylarca göremiyor sevdiğini,kiminiz sesini duyamadığında korkuya kapılıyor,her asker haberi sizler için hem bir korku hem bir umut.
Birbirinizle kavga etmek yerine anlamaya çalışına.s

Kolay değildir asker yolu beklemek,zamanında bende bekledim,kısa dönemdekiler uzamasın ister,uzun dönemdekiler kısalsın diye ümit eder,hepsi aynı görev uğruna vatan için askerdeler.
Üniversiteli yada ilkokul mezunu ne fark eder,hepsinin bir bekleyeni vara.s

Allah bütün askerlerimizi korusun,haklarında hayırlısını nasip etsin,sevdiklerine sağsalim kavuşmayı nasip etsin,askerlik uzun olsun yada kısa olsun fark etmez,sizler onlara moral verin,sevginizi hissetsinler,psikolojileri iyi olsun yetera.s

Ve sadece kendi beklediğiniz için değil,hepsi için hayırlısı neyse onu nasip etmesini dileyin Allah'tan:Saruboceq:

Vatan Evlatlarımıza hayırlı teskereler:Saruboceq:

vereliniortak

vatan borcunu,
vatan evlatları, ayrım olmaksızın, eşit olarak yapmalı..
çünkü ''Vatana Hizmet Görevidir'' bu..

ülkemizde üniversite mezunu olanlar, üniversite okuduğu için aldıkları herşeyden okumayanlar gibi KDV ödemiyor mu arkadaşlar? Üni okudu diye onlara bu ülkede "aaa sen okumuşsun sen daha az KDV ver yada yada daha çok KDV ver" deniyor mu? Hayır denmiyor.Normalde eşit değilmiyiz??
Oku yada okuma herkes için askerlik bir engel olarak görünüyor.Okuduğu için herkesin iyi bir işe sahip olduğu söylenemez okumayan nice insan iyi bir iş güç sahibi peki onlar işlerinden 15 ay alıkoyulmuyorlar mı? Oku(ya)madıkları için 9 ay fark olması haksızlıktan başka birşey değil bana göre...

Son düzenleme:
bu konuda herkes gibi bende bencil düşünüyorum..bunu da kimse elestiremez..
Aralık'ta erkek arkadasım askere gidecek hayirlisiyla..
o sag salim gitsin gelsin,ondan sonra eşit mı olunacak ne olunacaksa olunsun beni ilgilendirmez..

merhaba arkadaşlar bizim burda askerlik kısalacak ve ya uzayacak diye polemik halinde olmamız kararı etkilemeyecektir.herkesin derdi,sevdiğine daha çabuk kavuşmak olduğuna göre hiç bi zaman bunun orta yolu bulunamayacaktır bu sebeble de tartışmak ve bu konuda kelimelerimizi sarfetmek bi sonuç sağlamaz.hayırlısı ne ise olsun.ben gururla kalan 356 günümüzü bekleyeceğim,beklerim de.konuşmaya gelince herkes milliyetçi.icraata gelince meydan boş bırakılıyor.bu ne perhiz bu ne lahana turşusu şahım....

merhaba arkadaşlar bizim burda askerlik kısalacak ve ya uzayacak diye polemik halinde olmamız kararı etkilemeyecektir.herkesin derdi,sevdiğine daha çabuk kavuşmak olduğuna göre hiç bi zaman bunun orta yolu bulunamayacaktır bu sebeble de tartışmak ve bu konuda kelimelerimizi sarfetmek bi sonuç sağlamaz.hayırlısı ne ise olsun.ben gururla kalan 356 günümüzü bekleyeceğim,beklerim de.konuşmaya gelince herkes milliyetçi.icraata gelince meydan boş bırakılıyor.bu ne perhiz bu ne lahana turşusu şahım....

kesinlikle katılıyorum burda herkesin derdi sevdiğine kavuşmak kızlar kusura bakmayın askerlik 20 aya çıkıcak dense siz de kısa dönemler gibi karşı çıkabilirsiniz gayet normal bi durum ve orta yolu yok bunun ve hiç kimse eşitliği savunmasın boşu boşuna maalesef o dediğiniz eşitlik Türkiye'de yürümüyor ...

bu konuda herkes gibi bende bencil düşünüyorum..bunu da kimse elestiremez..
Aralık'ta erkek arkadasım askere gidecek hayirlisiyla..
o sag salim gitsin gelsin,ondan sonra eşit mı olunacak ne olunacaksa olunsun beni ilgilendirmez..

nasıl bir düşünce bu hayret ettim vallaha o sağ salim gitsin gelsin ...vay anasını bunu tüm askerlerimiz için söylemen lazım baya bş bencil bir düşünceymiş

nasıl bir düşünce bu hayret ettim vallaha o sağ salim gitsin gelsin ...vay anasını bunu tüm askerlerimiz için söylemen lazım baya bş bencil bir düşünceymiş

amaaaan nereden yakalamaya çalışıyorsun olayı ya!vatan haini de bı de tam olsun!
ay pardon bunu özellikle belirtmek!not düşmek gerektiğini bilmiyordum!odunum da ben!veya bir şehit cenazesi görenimde zil takip oynuyorum!

benim orada ne demeye çalıştığım ortada!eğer sen bu sekilde algılamak istiyorsan beni ilgilendirmez!
burada eşitlik olsun diyenlerin %80ninin zaten eşi sevgilisi vs askerliğini yapmış gelmiş,tuzları kuru!
diğerleride zaten uzun donem yapanlar.e onlar için tabiikide güzel bir şey!
ama bir tane kısa donem askerlik uzasın eşitlik olsun desin alnınızdan öpeyim hepinizi:) bu kadar basit!
benimde erkek arkadasım gitmiş gelmiş olsaydı bende eşitlik olsun derdim demek istedim!
ama her zamanki gibi olayı çarpıtmak için aaaaaa hayret ettim ooo sok oldum muhabbetleri çevirmeye çalışıyorsunuz da..yanlış adam üzerine oynuyorsunuz!

pekiiii size can alıcıı soruuuu....
üniversite mezunu olan ama beğendiği kullanabilceği adamları 12 ay askerlik yaptıran bi devlet var karşımızda
benim kuzenim odtüde öğretim görevlisi adam 30 yaşında gitti 1 sene askerlik yaptı
diğer kuzenim doktor. o da30 yaşında 1 sene askerlik yapıcak şimdi
sevgilim keza öyle..bu insanlar hayatlarının düzenini kurmuş belli isim edinmiş insanlar. 30 yaşında yapmakla 18 yaşında askerlik yapmak bir mi
peki ben niye eşitlik diye bağrınmıyorum???????????????
diğer 4 yıllıklar 5 ay yaparken benim sevgilim 6 sene köpek gibi okuyup üstüne bi de 1 sene askerlik yapıcak... şimdi bu adil mi? bazı şeylerin adil olmadığını kabullenmek gerek işte!!!!!!!!!!!!

Bayadır bu foruma üyeyim ama hiç mesaj yazmamıştım. Bunları okuyunca yazmak istedim. Bence hiç kimsenin birbirini kırmasına gerek yok burda. Sonuçta herkes sabırla bekliyor ve hiç kimsenin de elinden birşey gelmiyor. En iyisi kısa da olsa uzunda olsa hepimizin ortak noktası beklemek birbirimizi kırmayalım arkadaşlar.

herkesin görüşüne saygı duyarım başta bunu söyleyeyim..
ben de asker yolu gözlüyorum nişanlım askerde ve daha 357 günümüz var. aynı zamanda aöf'den devam ediyo. bu yasa bizi etkiler mi etkilemez mi orasını Allah bilir. etkiler de erken gelirse tabiki dünyalar benim olur ama etkilemese de kahrolacak değilim 6 ay fazladan gururlar beklerim turkbayragi kardeşim gibi sakındığım,birlikte büyüdüğüm teyzemin oğlu da kısa dönem yapacak.

şu anki kısa dönemler uzar mı uzamaz mı, uzun dönemler kısalır mı falan hepsini bir kenara bırakıyorum, durumun farkına varalım: benim nişanlıma yetişmese bile çalışmalar tamamlanınca tektip askerlik gelecek ve şu an kısa dönem ya da uzun dönem yapanların yeğenleri, çocukları aynı sürede askerlik yapacak bunun için çoooook mutluyum!!!

şu genelkurmay başkanıda atıp tutuyor.
birşey yaptığı yok sinir ediyor beni şu adam ya..
gelicekse gelsin,gelmeyecekse de gelmesin,
adam gibi ne yapacaksanız yapın da millet de birbirini yemesin..
böyle belirsiz yaşamaktansa uzarsa uzasın bari ona göre planlarımızı yapalım daha iyi..
of bıktım ben bu haberleri takip etmekten ya!!

Back
X