Askerlik Uzuyormuş! Şu an Askerde Olanları Etkiler mi?

cok basıt bır soru sorucam herkese,bedellı baslıgında aynı soruyu meg arkdasımıza sordum..sımdı aynı soruları genel olarak sorucam...

eşınız/sevgılınız sımdı askere gıdecek dıyelım ve kısa donem gıdecek,gıttı askere ve gıttıkten 1-2 ay sonra hop yasa cıktı ve askerlıgı 12 ay oldu...ne hıssedersınız?
ya da esınız/sevgılınız askere gıdecek,uzun ya da kısa fark etmez,bedellı cıktı ve ımkanınızda var,hayır askım bedellı yapma mı dersınız?

ıste olay bu kadar basıt aslında..

tabii su soruyu da bizlere sormak lazım;15 ay askere ugurladiginiz sevgilinizin/eşinizin 9 ayda gelecegini öğrendiğinizde ne hissederdiniz?
hemen cevap vereyim; sevinçten havalara ucardim..

körü körüne bir seyleri savunmak,bir seyler için inşallah maşallah demek..bana ters geliyor..

Aralık ta askere gidecek erkek arkadasım,bu süre icinde 5,5 ay olur 9 ay olur gelmesi..5,5 ay da kalırsa benim için iyi bir şey,ama 9 ay olursa da ne yapalım onu da bekliycez herkes gibi..

yasaya gelirsek..bence bu yasanın yürürlüğe girmesi en az 1 seneyi bulur..o da en az..yürürlüğe girdiğinde askerde olanları etkiler mı?evet etkiler..bunun orneklerini gecmiste yasadık..ve etkilenenler oldu..'verilen haklar geri alinamaz' diye bir madde var anayasada ama bu madde askerliğin bu gibi durumlarında geçerli olmuyor,olmadı daha dogrusu..
sabah sabah arka arkaya çok yorum yaptım..
bu konuda herkesin ortak bir payda da buluşması zor..hepimiz duygusal yaklaşıyoruz olaya..herkesin tek bir ortak noktası var;hepsi sağsalim evlerine donsünler..bizlerin tartisması,kalp kırması,böyle hassas bir konuda hemde gereksiz..destek olmamız gerekirken köstek olmayalım birbirimize..burada hepimizin en guel paylaşım yaşadığı başlıklar 'tezkere kac' başlıkları :) ara ara girip Allah kavuştursun dediğim çoktur..asker beklemediğim halde..bunu bozmanın alemi yok..uzun ya da kısa..neticede asker..biram önce yapıp gelsinler de evlenelim yaaa :))))) di mı kızlar?:) herkes için hayırlısı neyse o olsun..Allah kavuştursun biram önce..benden bu kadar :)

herhangi bir konuda tatsız tartışma olmaması için,
eşit ve adilane bir tutumun uygulanıyor olması gerekir!
bencilce yaklaşımlar,
15 ay gibi uzuuunnn ve bu sebeple insanı ağlatırcasına özleme boğan bir zaman dilimi yaşamakta olan arkadaşlara yapılan düşüncesizce bir tutumdan başka birşey olamaz diye düşünmekteyim..
yani senin dediğin gibi;
''benim sevgilim 5 ay yapsın gelsin,benden sonrası tufan!' gibi sözler konuyu ilk olarak tatsızlık boyutuna taşımaya sebep olmuştur..

diyorum ki;
bedelli askerlik diye birşey olmamalı..
tek tip askerlik uygulamasıyla adalet sağlanmalı..
böylece tartışacak bir konu da kalmaz üstelik..

artık tartışmasak diyorum..
tek tip askerlik zaten kısa süre sora uygulanmaya başlanıcak..
sevgiler..

ben sorularıma net cevap alamadım ama neyse cevap vermek zorunda degılsın nasıl olsa..
ben o lafı ettım cunku herkes gıbı bencılce konustum bunu ınkar etmıyorum..evet erkek arkdasımın 5.5 ay askerlık yapma sansı varken tabııkıde bunun boyle kalmasını ısterım..nasıl kı uzun donemler kısalmasını ıstıyorsa bende kısa donemın uzamamasını ısterım..ve evet tabııkıde bende herkes gıbı kendı erkek arkdasımı kendı sevdıgımı dusunurum bu durumda..
daha oncede belırttım yıne belırtıyorum evet mantık olarak yakasabılseydım bende senın gıbı,senın gıbı ınsallaaah dıye yazar ESITLIK derdım..ama bunu yapamam suan..benım gıbı kımse yapamaz..9 ay degılde 24 ay olacak tek tıp askerlık deselerdı ne olacaktı?nıye bunu anlamak ıstemıyorsun kı?senın esın askerlıgını yaparken 15 ay dıye ugurladın onu dı mı?bı haber gelıyor ve esın 9 ay yapıcak askerlıgı sevınmez mısın?tabııkıde sevınırsın dı mı?ıste bende erkek arkdasım 5.5 ay yapıcak dıye sevınıyorum bunun neresı bencıllık?bende bunu anlamıyorum..sen veya sız bunu hak gıbı gorurken benım uzulmem nıye garıp gelıyor?bana bunun acıklamasını yap o zaman?
tartısmak bende ıstemıyorum cunku sacma..bunun tartısılcak bır tarafı yok..herkes kendıne gore konusucak dogal olarak..

5 ay askerlik süresini ''kazanılmış hak!'' olarak görenler 4 yıllık fakülte okuyanların eşleri arkadaşım..
15 ay yapanlar zaten gariban..
eşmeyin yaraları en azından o zaman..

5 ay askerlik süresini ''kazanılmış hak!'' olarak görenler 4 yıllık fakülte okuyanların eşleri arkadaşım..
15 ay yapanlar zaten gariban..
eşmeyin yaraları en azından o zaman..

Allah Allah sen gercekten anlamak ıstemıyorsun..
ne alaka sımdı 15 ay yapan garıban?nereden cıktı sımdı bu?kım dedı bunu?
bız senınle anlasamıyoruz sen demogojı yapıcam dıye ne dıyecegını sasırdın resmen..15 ay garıbanmıs!!ne alaka yaa ne alaka...
oof tamam herneyse ısıne gelmedıgı ıcın anlamak ıstemıyorsun besbellı...
tartısmıycam senınle..

anlamak istemeyen azınlıktansın demekk ki arkadaşım..
tartışmayalım lütfen evet..

:Saruboceq:Allah kavuştursun sevdiğine seni de inşallah,hayırlı tezkereler dilerim..
sevgiler..

arkadaşlar şimdi mynet haberden baktım savunma bakanı vecdi gönül açıklama yapmış,bedelli askerlikle ilgili bir çalışma henüz yok,ne zamanki tsk derse asker sayısı fazla o zaman olabilir.tek tip askerlikle ilgili de genelkurmay başkanlığı çalışmalara başladı ama bakanlar kurulunda kesinlikle görüşülmedi henüz demiş,,bilgilerinize...

MEG merak ettim arkadaşım ne amaçla burdasın sen ilk önce bunu bir açıklığa kavuşturalım..
Anlıyorum eşini mardine ve uzun dönem göndermişsin zor günler geçirmişsin hasret çekmişsinde BİTMİŞ..
Bunların acısını burda çıkartamazsın arkadaşım.burası ne yeri ne zamanı.insanların zaten sinirleri hat safhada birde stres yaratma lütfen lütfen lütfen!!!!...

Meg stres falan yaratmıyo o zaten kocasını aldı mardin'den, askerlik tektip olunca ne gibi bir çıkarı olabilirki?? bir çıkarı yok! demekki gerçekten eşitlikten ve adaletten yana..tek derdi bundan sonrasında adalet sağlanması.. avukatı mısın gibi saçma cümleler duyacağımı biliyorum şimdiden söyleyeyim evet avukatıyım :) fikrimi belirttim sadece bu kadar basit a.s.

Allah razı olsun senden..sonunda biri daha benimle aynı düşünceye sahip..

arkadası anlayamadımki bir türlü.yaa ben kısalması yada uzamasından yana olan biri değilim.ne olacaksa olacak.ama anlamadığım nokta arkadasın eşi gidip gelmiş ama sanki askere yolluyacakmış gibi tavırlar sergiliyor..ya ben sakin biriyim ama dayanamadım düşün yani..mesala genel olarak insanlar sorarlar uzun mu kısamı diye kısa dediğinde aman ne var oda askerlik mi bişey degil deniliyor.uzun diyince Allah kolaylık versin diyolar.anlayamadığım ikisindede özlem var beklenti var aman nedense kısa dönem askerlik askerlikten gözükmez.gercekten şu düşüncedeyim evet 15 ay uzun bir süre bu sürenin kısaltılmasından yanayım insanların hayatlarından bir buçuk seneyi çalıyolar yazık..

bende onu diyorum onun için zor günler geride kalmış.herkes adaletli olunmasını ister ama kısa dönem asker yolu bekleyenleri ezerek yapılmamalı bu durumlar bu işte ozaman adaletli bir yaklaşım olmaz arkadaşım
SAYGILAR..

tabiki kimseyi ezmek kimsenin hakkı değil, herkes birbirine saygı duymalı bir kere. Allah hepimizi sağsalim kavuştursun inşallahturkbayragi ama yasa yürürlüğe girince elbette bazıları üzülcek bazırları sevincek, her olayın bir sevinen bir üzülen tarafı olur. kimse kimsenin üzüntüsünden kendine sevinç payı çıkarmamalı ben de buna kızarım. Meg arkadaşımın böyle yapmadığını biliyorum o sadece eşitlik olmalı diyor. neyse Allah tüm mehmetçiklerimizi korusun :Saruboceq:
SAYGILAR.

evet bende aynı dusuncedeyım 15 ay gercekten cok uzun sacma uzun yanı..kac senedır 15 ay yapılıyor da ne oluyor?hala teror var hala sehıt var..demek kı askerıye 15 ay da da bır sey ogretemıyor bır sey beceremıyor(lafım askere degıl yanlıs anlamayın,genelkurmay baskanına) kısalmasını bende ısterım neden ıstemıyım???delı olmam lazım ıstememem ıcın...
benım tek savundugum su; eger kısa donemler ınsallah tek tıp olur,bıran once sevdıgıme kavusuyorsum dıyorsa,dıyebılıyorsa,demek hakkıysa e o zaman bende uzulmekte haklıyım..cunku onun sevdıgıne erken kavusması demek benım sevdıgıme gec kavusmam demek bu kadar basıt..olay bu..
her seye garıp garıp garıp denıyor bunun neresı garıp Allah askına ya?sevgılıme gec kavusucam dıye zıl takıp oynıyım mı?esıtlık olacak tama cok guzel ama ben sevdıgıme gec kavusucam?amaaaan bosver esıtlık olsunda sevgılım gec gelsın,nasıl der bır ınsan ya?elınızı vıcdanınıza koyun..sız olsanız dıyebılırmıyıdınız?dıyorum nedense kımseden ses cıkmıyor?!

alkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkis

ARKADAşım boşver ne desen boş anlaşılmazsın çünü biz KISA DÖNEM ASKER yolu bekleyen kişileriz bizimkide asker yolu beklemekmi canım.o tatlı ağzını boş yere yorma askerini düşün umarım tez zamanda sapasağlam yanımızda olacaklar.ASLANLAR GİBİ GİTTİLER ASLANLAR GİBİ GELECEKLER..turkbayragi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…