Askerlik Uzuyormuş! Şu an Askerde Olanları Etkiler mi?

ooof aynen yaa..
topiği açtığıma da soru sorduğuma da pişman oldum he
bilmiyorumkismile

off valla genel kurmay başkanlığı sekreteri gelsin şu topicleri okusun ona göre daha net karar alabilirler kaydirigubbakcemile3

her halukarda şuanki sistemin ceremesini 15 ay yapan uzun dönemler çekiyor.
üniversite mezunları ya 6 ay kısa dönem yapıyor yada 12 ay uzun yapıyor ama para alıyor.hal böyle olurken insani duygulara sahip herkes sevdiğinin, abisinin, kardeşinin 15 ay askerlik yapmasını istemez.
tek tip askerliğe geçilirsede okumuş insanlarımızdan TSK daha çok faydalanmayı hedef edinmiş zaten.

Son düzenleme:
ben eşitlikten yana değilim..
ama buna rağmen 15 ayın çok fazla olduğuna inanıyorum..
okumadı diye bir insanın hayatından bukadar uzun zaman çalınması bence mantıklı değil..
kısa dönem yine de olmalı..
okuyanla okumayan arasında fark olmalı..
kısa dönem olduğu gibi kalmalı fakat 15 ay en azından 10 aya filan indirlse bence çok güzel olur..
inanın bu sırf o üniversite mezunu bu lise mezunu falan filan diye insan ayrımı yaptığmdan değil..
ben tek tip askerlik sisteminin türkiye de üniversite mezunu sayısını , okur yazar sayısını azaltacağına inanıyorum..
ufak da olsa bir ayrım olmalı bence..

siz şimdi bu düşünceyi de beğenmezsiniz ya ama neyse kaydirigubbakcemile3

vereliniortak buyrunnnnnnnnn

ya meg ne yapmaya çalışıyorsun?
ne demek böyle önemli günde tartıştığın konu ilginç yok bilmem ne ne tartışıyormuşum ben??
ben böyle kelime oyunlarına gelmem bi kere

kaldı ki karşınızda dedesi sakarya savaşı gazisi soyadı sakarya olan bi insan duruyor.
amcam kıbrıs harekatından omzunda mermi taşıyor. paşa olucakken emekli oldu.
kalkıp bana zafer bayramında sanki ben bişey ima ediyormuşum gibi yaklaşma kimin milliyetçi olduğu lafla değil icraatla belli olur!

madem oyun yaptın kopyala yapıştırı bunu tekrar yazayım o zaman
eşin doktor olmasa da doğuda görev yapsın ne işle uğraşıyorsa 4 sene, üstüne bir de askerlik yapsın.
ondan sonra konuş eşit olalım diye. allah allah ya. öyle yok eşitlik diye konuşuyorsan o zaman bi önerim var.
öğretmenlerin, doktorların zorunlu hizmetleri kalksın bütüüüüün herkess okumuş okumamışş herkescikler 3 sene askerlik yapsınlar.
bana kabul, sana da kabul mü?
he buna da neresi garip diye bi soru sorarsan gülücem artık

tartışmaya değmicek insanlarla tartıştığımı hissediyorum artık.
insanları imalayarak laf sokmaya çalışarak tartışma kazanılmaz.
kaldı ki tartışmanın bir galibi olmaz.
tabi bazılarımız bunu öğrenememiş.

yazdıklarının farkında mısın?

Son düzenleme:
iyi ki askerliği kadınlar yapmıyor, uzun dönemlerle kısa dönemler birbirine girerdi.. aman aman :umursamaz:

nasıl demogaji yapacagınızı şaşırdınız artık!!
serefiyle namusuyla 15 ay yapmis..helal olsun..bir şey mı dedik ona?Allah ondan razı olsun gitti 15 ay anasından babasından sevdiğinden uzakta bizler için sabaha kadar nöbet tuttu..
ben kalkıp uzun donem oh ne güzel gitsinler mı dedim?
veya hayır efendim eşitlik kesinlikle olmaz mı dedim?
veya 15 aylar namusuyla serefiyle yapmıyor mu dedim?
bugün söylemeyin bari demek ne alaka şimdide buna mı başlandı?
evet tuzunuz kuru dedim..
evet sizlerin sevgilileri suan kısa donem askerlik yaparken biranda 12 aya çıkarılsa ne düşünürsünüz ne hissederdiniz?bana bunu açıklayın o zaman?
ben 15 ayı zaten çok uzun ve saçma buluyorum!
ben oh gitsinler 15 ay demiyorum ki!
ama bu konumda sizler nasıl ki sevdiğinize erken kavuşacaksınız diye seviniyorsanız,bizlerde geç kavuşucaz diye üzülüyoruz..peki bunun neresi garip?
uzun dönemlerin sevinmesine sebep olan olay kısa dönemlerin üzülmesine sebep oluyor iste..
bu normal gelmiyor da uzun dönemlerin sevinmesi mı normal geliyor?
kaldı ki bende diyorum ki;o zaman toptan kısa donem yapsın herkes?herkes sevinsin iste?
olayı öyle bir noktaya getiriyorsunuz ki; sanki bizler kesinlikle eşitlik istemiyoruz,bizler bu toprakların kıymetini bilmiyoruzfalan filan..
olayı bu noktaya getirmeye ne gerek var?
eğer tek tip askerlik olursa evet tabiikide uzulucem!bu kadar basit.neden üzülmeyim ki?hangi kısa donem üzülmez?siz olsaydınız uzulmezmiydiniz!?
üzüldüğüm için bencilsem eğer evet bencilim!kusura bakmayın!siz de seviniyorsunuz diye bencilsiniz o zaman!
evet benimde sevdiğim askerliğini yapmış gelmiş olsaydı benimde tuzum kuru olacaktı ve bende eşit olsunlar diye yazılar yazicaktim burada..ama suanda bunu mantiken savunsamda yürekten savunamam,yapamam..bunu kimse beklemesin kimseden..kimse sevdiğim insan daha uzun askerlik yapsa diye düşünmez,kimse bunu istemez..
biraz dürüst olun kendinize ya..
ben en basında zaten 'askerlik 2 tip olsun,kimisi normal askerliğine gitsin,isteyende 12 aylar gibi paralı askerlik yapsın,paralı askerlik yapanlar doğru dürüst silah tutmayı,savunmayı vs öğrensin ondan sonra doğuya yollansin' dedim..hayatında silah tutmamış adamı doğuya yollamasinlar,eğitimli asker yetiştirsinler dedim..
ama sizler bir tutturdunuz vatan toprağı vatan bütünlüğü..namus Şeref..bunlara kimsenin dil uzattığı yok ki?kimsenin 'salla vatani' dediği yok ki?nerden çıktı bu muhabbet?ne alaka?

doc canım anlatamazsın derdini..
hale bak vatan haini olduk resmen!
bende istiklal madalyası almış bir Dede'nin torunyum..hepimiz öyleniz aslında..hepimizin kanı var bu topraklarda..
ama iste olay bu değil ki..
bunu anlatamadık kaç gündür..
aslında ne kadar basit; uzun donem bu olaya sevinirken(ve bu onun hakkiyken) kısa donem de üzülüyor(ama bu onun hakkı olmuyor nedense)
.....
herkese Allah kavuştursun..hepsi sag salim evlerine donsun biran önce..tek ortak noktamız bu maalesef..

Son düzenleme:
cekhu bunun nesi garip garip diye soruyorlar ama benim kuzenlerimin, sevgilimin uzun dönem askerlik yaptığını ve yapıcağı noktasını kaçırıyorlar. yani kimse benim gibi karşındakinin yerine koyarak konuşmuyor.
o yüzden laf anlatmak ve boşuna tartışmak gereksiz ve harbiden canım sıkıldı artık. bir daha şahsıma hakaret olmadığı sürece bu konuya yazmak istemiyorum.

hah ıste bunu demek ıstedım:hulya:
bende bunun okumadıkları ıcın uzun donemlerın
hakkı olmadıgının dusunuldugunu dusunuyorumboshayallersmile
evet 15 ayın uzunluguna kızmamız dogal degil mi?
aslında sorun burdakılerın askerliginin uzamamasını ıstemesı degıl elbet
ama herkes kendını bı seılde sert ıfade edıyor sanırım
her neyse artık yazmak ıstemıyorum bosuna gerilim yasıyoruzmirmirmirmir

kızlar bu konuyu sabaha kadar tartışsanız boş boş boş
hiçbirimiz hiçbirşeyi değiştrimeyiz.

İnsanlar empati kurmayı bilmiyor!
Evet bende tek tipten yanayım. Sözlüm uzun dönem yapıyor. Eğer tek tip çıkarsa 1 ay sonra yanımda olucak düşündükçe yerimde duramıyorum. Sizleri düşünüyorum 2 ay sonra dönecekken askerliğin uzaması çok üzücü. Ne olursa olsun 5 ay olarak çıkılmış yola birden bire 4 ay binince üzerine allak bullak olursun. Haklısınız burda çok haklısınız. Herşeyden önce herkes önce kendini düşünür bu bir gerçek!

Ama işte adaletsizlikte burda meydana geliyor zaten
Bizler 15 ay beklerken 1,5 yılımızı çöpe atarken 5 ayda bitiriyorlar. Herkesin hayalleri yok mu?
Çoğu insan da askerliğin son aşamasına gelmiş evliliğin önündeki son engel olarak bekliyor.
15 ay az değil dile kolay. Ama bir ayrım yapılmadan 9 ayda bitirseler hepsi daha adil olmaz mı?

Neyse bu konu üzerinde çok yorum yapmakta istemiyorum.
Ama er geç olacak işte kimlere denk gelir kısmet artık. Yapıcak birşey yok.

Sinirlerinizi yıpratmanın anlamı yok :)

Bu arada küçük not: Boş boş konuşanları da dikkate almayın nolur ya, hepimiz neyin ne olduğunu gayet iyi biliyoruz da burada efelik taslamak kolay işte. Toplum olarak böyleyiz ön yargılı ve at gözlüklüyüz. Geniş ve objektif bakamıyoruz :)

Son düzenleme:

benden alıntı yapıp,''tartışmaya değmecek insanlar'' demen hoş değil doc!

ve fazlaca söze gerek yoktur;
ben konuyla ilgili olarak ve herzaman olması gerektiği gibi
gene gene gene EŞİTLİK olsun yeter ki diyeceğim..

Artık kimse kimseye laf söylemesin bence..
Biliyorum ki burdaki herkes ne kadar kendi askerini düşünse de diğerlerini de düşünüyo
5 ay yapıcaklarını biliyoken birden uzatılması moral bozabilir haklısınız..
Ama 15 ay yapıcaklara da biraz haksızlık olmuyor değildi
Kendi sevgilimden örnek veriyorum kendisi şırnakta tehlikeli bi yerde beklemek nasıl zordur bilen vardır
üniv. eğitimini gelince tamamlıcaktı ee giden zamanımıza ne oldu ? herkesin zamanı kıymetli herkesin askeri kıymetli.. ama bu uzatılma süreci şimdikilere vurmasa ötekilere vurucak ..
Gönül isterdiki hepsi 5 ay yapsın ama bunun için bence kimse kimsenin kalbini kırmasın canlarım ya
opuyorumnanaktan

kızlar biz burda tartışırken bence gelişmeleri takip etmeyi unutuyoruz sanırım..
bu konuyla ilgili son gelişmelerden haberdar olan var mı?

eski erkek arkadaşımı da bekledım ustelık uzun donem
asker beklemek ne demek bılırım
sımdıkı erkek arkadasım kısa yapacak
artık kesınlıkle 5,5 aya bıle zor gucum varken nasıl 9 ay olacak of dıyorum yanı

duygu ve Queen tabiikide 15 ay çok çok çok uzun bir süre..dile kolay 1 yıldan fazla!o kadar haklısınız ki..bizler 5,5 ayın muhabbetini yapıyorsak eğer sizler ne yapacaksınız..
sevinmeniz kadar doğal normal bir şey yok..sevinmemek anormal olur zaten..
benim tepkim asla sizlere değil..
bu neye dondü biliyormusunuz;evli arkadaslar konu acıyor ve bekarsin anlamazsın diyor ya :) onun gibi oldu:)
burada eşitlikten bahsediliyor..evet eşitlik güzel birsey,olması gereken bir şey..ama birilerinin kalkipta 'oh Super tabii eşitlik olacak' demesi ters geliyor bana..onun o 'oh super' dediği şey beni ne kadar üzüyor..oh canıma değsin biz bekledik sizde bekleyin! bu mu cevap?eşitlik bu mu?eşitlikten kasıt bu mu?e nerde kaldı o zaman namus Şeref?madem olay uzun bekledin kısa bekledin muhabbeti niye namusu şerefi vatan bütünlüğü üstünden prim yapmaya çalışıyorsun?
kim olsa bizim yerimizde üzülür,kim olsa sizin yerinizde sevinir..
2*2=4 bu kadar net ve kesin açık..
sizler nasıl ki buna sevineceginiz için bencil degilseniz bende üzüldüğüm için bencil olamam..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…