askerlik yok diye vermiyorlar :(:(

Hiç bedelli olmasa ne yapacaktı korkup gitmeyecekmiydi ? Askerlikten korkan bir adamla evlenemezdim sanırım.

ayrıca her üniversite mezununa çıkmıyor 6 ay.
askerde işe yarayabilecek bir bölüm okumuşsa 12 ay yapması kuvvetle muhtemel.
hiç ona güvenmesin.

'Yaş olmuş 24'. Gerçekten, çok geç kalmışsınız.

Aileniz haklı, önce askerliğini yapsın.

Askerlikten korkma gibi bi durum yok zaten.sadece coluk cocukla 12 ay nasil gecicek diye tereddutu. Oyle bi durum olsa inanin bu kadar uzmezdim kendimi zaten.direk biterdi heralde.

Askerlikten korkma gibi bi durum yok zaten.sadece coluk cocukla 12 ay nasil gecicek diye tereddutu. Oyle bi durum olsa inanin bu kadar uzmezdim kendimi zaten.direk biterdi heralde.
Hangi çoluk çocuk? Askerde her yaştan insan var. Sizin ki bayağa bahane üretiyor. Benim öyle bir tanıdığım var, kilo aldı obez oldu askere gitmemek için.
Başka biride sürekli açık öğretim okuyordu, askerden kaytarmak amacıyla...yani bu sorun siz evlenseniz de devam edebilir. Bu seneye gidecek, öbür seneye, bebek doğduktan sonra gidecek vs. Adam gibi yapsın gelsin, ailen haklı.

Benim sevgilimde ayni durumda. Aofden seneye haziranda biticek 23 yasinda. Benimde ailem sorun etmiyor biz ediyoruz. Bence yapsin gelsin siz de birikim yapin o sirada iliskinize devam edin biz birikmle ev almayi planliyoruz. 2 3 sene hemen gecer :) o eve onunla girdikten sonra onsuz yapamazsnki

Bedelliyi bekledik o kadar cikar diye cikti ama yas tutmuyo ki.bizimkilerde tutturmus askerlik olmadan olmaz diye.yas olmus 24.zaten 5 seneden beri de çıkıyoruz.ne var yani evlendikten sonra yapsa ((

uzun dönem yapacaksa çok zor oluyor.
eşim 1.5 senelik evliyken gitti.
1 sene bekledim.
çok zordu. ama geçti tabi.
yine de evlenmeden önce gitmesini isterdim.

benim akraba 38 yaşında gitti.
esas o zaman çoluk çocuk geliyor ordakiler.
üstelik 2 çocuğu vardı gittiğinde.
kesinlikle psikolojisi daha zor.

aceleniz ne evliyken gitse askere ne kadfar zorlanırsınız, ailenizi dinleyin

Eşim sözlüyken askerdi yaşı 26 da gitti 15 ay yaptı geldi hemde şırnakta şuanda kardeşim vanda 24 yaşında 12 ay yapıo nazlanarak askere giden erkek ardaşınızı korumak yerine ailenizin sözünü dinleyin vatani görevini hakkıyla yerine getirip sonra evlenin 6 ay kısa askerlik yapmakla ömrü bitmez korkmasın

Bedelliyi bekledik o kadar cikar diye cikti ama yas tutmuyo ki.bizimkilerde tutturmus askerlik olmadan olmaz diye.yas olmus 24.zaten 5 seneden beri de çıkıyoruz.ne var yani evlendikten sonra yapsa ((
24 YAŞINDASIN ZATEN VE EVLENECEK MİSİN ALLAHIM SEN BUNLARA AKIL İHSAN EYLE YA RABBİMM

aynen katılıyorum sana ne o öyle çocuk gibi ayrıca yaşı çok büyük değil ki etrafında o yaşlarda bi ton insan olacak benim nişanlım 27 yaşında gitti ve şimdi diyor ki bedelli tutsa bile askere giderim

Abim de tutturmus ayril diye.daha tanimadan etmeden bu sonuca variyor hemen.yahu bir tani et bi sans ver.

canım benimkilerde aynı şeyi sorun etmişlerdi ben uğraşmak istemedik ayrıldık dedik 1,5 seneye yakın gizli saklı yürüttük daha tanışmadan laf etmişlerdi. askerden önce söyledim şimdi nişanlıyız ve benden çok seviyorlar onu yani eğer sevdiğine inanırsan çözüm var asla aileye yalan söyleme taraftarı değilim ama şartlar bunu gerektiriyorsa yapacak birşey yok.

benim eşim de askerliğini yapmadı ama ailemde askerlik konusunu sıkıntı etmedi . zaten kilo sebebiyle erteleme almıştı şubatta nişanlandık eylülde de evlendik. bedelli tutar diye biz de bekledik ama bi seneyle kaybetti. şimdi yüksek lisansa başvuracak sonrası Allah büyük bakalım. İnşallah senin sorunun da bi an önce çözülür canım.

Ne aceleniz varki , askerligini yapsin gelsin hayirsiyla verirler.

Yaşı gençse aöf okumaya devam etsin. Biz öyle yapmayı düşünüyoruz. okullar bitecek 29a kadar aöf okuyacak. Gitmesine bile gerek yok. Evlenir evlenmez gidecekse aile haklı, ama evlendikten 2-3 sene sonra giderse sıkıntı olmaz. Aileyi ikna etmekte bitiyor iş.

işin ucunda komutanın botunu boyamak,komutanların karısını çocuklarını arabayla getirip götürmek, ev taşıyolarsa eşyalarını taşımak, tuvaletleri temizlemek,çay getirip götürmek olunca ister istemez erteliyorlar. Devrecilik denen olay başlı başına ayrı bişey zaten. Gerçi yaşı kendinden küçük olan askerlerden emir almak kendini ezdirmediğin sürece mantıklı olabilir mi bilmiyorum.. hayırlısı olsun ben de seninle aynı durumdayım işte..

Mantıklı olun biraz diyelim evlendiniz ve ondan sonra askere gitti siz yine yalnız kalacaksınız onunla olamayacaksınız ki. Beraber askere gidemeyeceğinize göre bırakın askerliğini yapsın sonra evlenin rahat rahat.

Şahsen zorunlu askerlik benim düşünce yapıma uymuyor, hele ki 2 yakınım askerde intihar etmişken.
Bu sebeple askerliği erkek olmakla bir tutan zihniyeti anlayamamışımdır. Ailem de aynı düşüncede davrandı ama ben dinlemedim.

Hadi askere gönderdim zorla diyelim ya basina bi is gelirse askerde ben bunun vebalini nasil alicam.bende kahirdan ölürüm heralde.
zorla derken? eninde sonunda yapmayacak mı? bari gitsin yapsın da evlenebilin.

biz de bedelliyi bekliyorduk çıktı da kurulduk. evlendikten sonra daha zor valla bi de bebek olacak 6 ay tek başıma napacağımı düşünüp duruyordum kara kara

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…