Aşk'ın ömrü çocuk olana kadar mı?

Araları 16 ay olan bebelerimizle uğraşırken oturup beraber ağlamışlığımız bile var bizim :KK53:

Evet çocuk ilgiyi bölüyor,her aklına eseni anında yapamıyorsun ama çocuğunla yaptığın aktivitelerden de zevk almayı öğreniyorsun. O Top havuzunda kahkahalar atarken sen eşinle huzur içinde onu izliyorsun mesela.

Biz her hafta sinemaya giden bir çiftken şimdi 3 ayda bir çocukları bırakıp gidebilirsek öpüp başımıza koyuyoruz.

Bir de arada çocuğu bırakabileceğiniz birileri varsa Baş başa vakit geçirip aşk tazeleyebiliyorsunuz :KK66:
Torunların ellerinden öper anneciğim, çocukları sana bırakıp oğluşunu koluma takacağım gezeceğim heheh :KK53:

Çocuktan sonra ben eşimle bütün olduğumu hissettim, yıllardır beraberdik ama o bağ başka birseymis bunu anladım, evet birseyler değişti ama benim için olumsuz olmadı, böylesi de güzel, eşim beni anne yaptı beni tamamladı bana anlam kattı minnet duyuyorum ona
Maşallah size canımm

kiz niye Utopik olasin
Boşuna mi kahvemizi aldık oturduk burda baskoseye:KK50:
Tuğra oturma oyle elınde kahve destek ol konu açmak yetişmek zor şeymiş yahu kıme cevap yazdım kıme yazamadım takip edemiyorum:KK70:

Canım evladını hayırlarla kucağına al inşallah herşey çok güzel olur
Olacak olacak,alıştık biz artık şimdiden uykusuz gecelere daha az sekse ve yalnız vakitlere hazırız :KK50: Ama biliyoruz ki bu günler de geçicek biz yine karı kocalığımızı yapıcaz.Ben eşime ilk günkü gibi aşkla bağlıyım çok şükür :KK68:

peki eşiniz de aynı sizin gibi mi yani obda değişme oldu mu ?
Konuyu okurken eşime sordum. Bütünlükle samimi ol beni övme dedim :D Benim cümlelerimle paralel cümleler kurdu ve kesinlikle azalma kelimesini reddetti :KK200:

Ya aslında bence bu dönemde çevredeki insanlar da çok önemli. Doğum yaptığın zaman bambaşka bir psikoloji yaşıyorsun, etrafında seni gerçekten anlayan insanlar olmalı diye düşünüyorum. Ben eşimin ailesiyle o kadar kötü şeyler yaşamıştım ki suçsuz yere eşime patlamıştım. Şimdi hepsi için çok pişmanım. Ama o zaman sağlıklı düşünemiyordum malesef. İnsanlar bu dönemleri zor atlattığı için kendine de vakit ayıramıyor, kendinden bile soğuduğun günler oluyor. Bir de etrafında zor insanlar olursa bu dönem daha da kötü izler bırakıyor. Bu yüzden insanlar kabus gibi anlatıyorlar. Ama şimdi bana sorarsanız çocuğumuz evimizin neşesi. Allah eksikliğini göstermesin. Eşim gözümde doğum yaptıktan sonra daha da devleşti. O zor günlerimde bana destek olduğu için, bana doğumdan önce tek başına baktığı için minnet duyuyorum her zaman. Bize hep eşimin ailesi derdi ki evlenince görürüm ben sizi aşk biter, evlendik bitmedi. Çocuk olunca göreceğim evlilikte bir şey yok dediler, çocuk oldu yine iyiyiz MaşaAllah. Şimdi de diyorlar ki şimdi bir şey yok sen işe başla, çocuk okula başlasın o zaman göreceğiz. Yani bu laflar hiç bitmez.

Ama çok güzel eğlence gırgır malzemesi çıkıyor mesela ben daha 2 aylık hamileyken eşim gelmiş yaş doldurmuş çocuk bezi almış dedim tulum diye giydireyim ben bunu bebeğe,küsmüştü sonra gülmüştük.Daha dün gibi hamileyim istemiyorum napıcam diye ağlıyordum bugün 20 haftalık olmuşum.Her şeye daha kolay adapte oluyorsunuz,daha mantıklı kararlar alıyorsunuz aile olunca.
Allah'ın izniyle kızım doğunca ailemiz tamamlanıcak,genişleyecek.Ortak heyecanlar paylaşıyorsunuz,bebek beşiği almak bile bi maceraya dönüşüyo mesela.Bebek arabaları,bebek bezleri,minicik zıbınlar,eldivenler ve bebek pudraları şampuanları arasında mekik dokuyosunuz yüzünüzde aptal bi gülümsemeyle.Elinize yeni doğan tulumu alıp acaba bunun içinde nasıl görüncek diye hayal ediyosunuz.
Ben bu bebeği ilk öğrendiğimde asla istemedim,doğurmak istemedim ama aldırmayı da düşünmedim.Yaşım çok erken dedim,daha kocama doyamadım dedim,yeterince gezmedik dedim ama onca hır gürün arasında da vazgeçmedik.Garip bi duygu yani nasıl anlatılır ki,yaşamadan bilinmiyormuş gerçekten.Doğunca geri dönüşü olmayan bi yola giricez,evlilik eskisi gibi olmicak ama ben aşkımızın öleceğine inanmıyorum.Ben anneyim,artık doğa üstü güçlerim var her anne gibi o yüzden eşime de kızıma da yeticem,kimseyi ihmal etmicem.
Hem maşallah hem inşallah diyorum canımm:KK19:

Bence evli kadınların en büyük hatası çocuk aşkıyla eş aşkını karşılaştırmak.
Hiç ikisi aynı şey olabilir mi?
Biri ikinize ait bir parça, ikinizin ortak meyvesi.
Diğeri sizin hayatınızın aşkı, ruh eşiniz.
İkisinin de yeri de tadı da çok farklı. İkisi de birbiriyle kıyaslanmamalı, birbirinin yerine konmamalı.
Üzgünüm ablalarım ama hatayı burada yapıyorsunuz, eşiniz şikayet etmekte haklı.
Kocanın yerine çocuk koyulur mu hiç? İkisinin de aşkı da tadı da bambaşka olmalı.
Ben bu konuda yengemi çok takdir ederim. ''Önce kocam,'' der her zaman. 2 tane çocuğu var ama hala önce kocam gelir benim için, kocam olmasa çocuklarım olmazdı, onlar sonradan geldi diyor. Çok tebrik ediyorum doğrusu, evlenince ben de böyle olmak istiyorum.

Ben de yengeniz gibi düşünüyorum .

Bence yok etmiyor annem ve babam 25 yillik evliler:nazar: Ama meslek,yillar,cocuk yipratiyor.Hala birbirlerini cok seviyorlar ama tartisinca tahammulleri olmuyor.Cocuk olunca oncelik cocuga gidiyor erkeklerin gozunde kadin artik kutsallasiyor :)
Maşallah ailene hep mutlu olun inşallah:KK200:

:) bazi erkekler dedigin gibi olabilir canim
Biz burada kadinlar olarak seviyoz asigiz cocuk da var diye yardiriyoruz ama bir de erkeklere sormak lazim bakalim hala asiklar mi bizlere
Daha iki dakika önce şiir tadında aşk cevabı aldım :) Umarım hepimizin eşleri böyledir

Olacak olacak,alıştık biz artık şimdiden uykusuz gecelere daha az sekse ve yalnız vakitlere hazırız :KK50: Ama biliyoruz ki bu günler de geçicek biz yine karı kocalığımızı yapıcaz.Ben eşime ilk günkü gibi aşkla bağlıyım çok şükür :KK68:
Bi ömür devam etsin inşallah:KK200:

Konuyu okurken eşime sordum. Bütünlükle samimi ol beni övme dedim :KK70: Benim cümlelerimle paralel cümleler kurdu ve kesinlikle azalma kelimesini reddetti :KK200:

çok mutlu oldum bu cevaban Allahım daha da arttırsın sevginizi muhabbetinizi. ben de eşime soruyorum hep, tek fark olucak bir bebeğim varken 2 bebeğim olacak diyor :KK68:. ama işte çevreden duyduklarım falan insanın kafasına takılıyor.

Back
X