• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aşk'ın ömrü çocuk olana kadar mı?

Buradaki bir konuda @ema1 arkadaşımız 'Ama genel olarak aşkın büyüsü çocuktan sonra bozuluyor yani aşık olarak evlenende hayal kırıklığı yaşıyor' dedi
Etiketledim diye sorun etmez umarım.o_O
Bu sözleri bi çok kişiden duyuyoruz malesef
@limonlupasta06 ve ben evli , aşık henüz yeni çocuk düşünen arkadaşlarınız olarak sizlerin düşüncesi nedir bilmek istiyoruz
İnsan endişeleniyor :110:

Çocuk iyi ve mutlu giden evliklikleri daha da güzelleştiriyor bence...
Mutsuz ve sorunlu bir evlilikse daha da işin içinden çıkılmaz hale getirebiliyor...

Çocuktan sonra ben eşimle bütün olduğumu hissettim, yıllardır beraberdik ama o bağ başka birseymis bunu anladım, evet birseyler değişti ama benim için olumsuz olmadı, böylesi de güzel, eşim beni anne yaptı beni tamamladı bana anlam kattı minnet duyuyorum ona

analar azıcık anlatır mısınız mesela günler nasıl geçiyor? eşinizle şu an ilişkiniz nasıl?

mesela ben işten geliyorum 17.30 gibi
bişeyler atıştırıp koltukta tv karşısında sarılıp uyukluyoruz.
bi de kedimiz var, onun tüylerini tara oyun oynat derken (ki her gün oynamayınca trip atıp tepemize çıkıyor) akşam 10.30 ben yatarım :KK70: gün bitti. çocuğu bunun neresine koycam yaa
Gülümsedim :-)

Çocuk olunca birçok şeyden taviz vermek gerekiyor. Başta uyku.. Düzeniniz eskisi gibi olmuyor ama hayatınız daha renkli daha heyrcanlı oluyor.. Mesela biz geç saatlere kadar film izlerdik 10 aydır daha mümkün olmadı.. Paldır küldür hareket ederdik şimdi çocuk uyurken yatak odasına arka arkaya hırsız misali çıt çıkarmadan giriyoruz avına giden aslan gibi:-)

Konu sahibi birçok yoruma katılamıcağım, çocuk aşkı falan öldürmüyor aksine güçlendiriyor.. Karşılıklı özveri ile.. Mesela beraber burun temizlemek, ilk çıkan dişine hayretle bakmaya çalışmak,yatağın üstünde bebişi araya alıp kıkır kıkır oyun oynamak paha biçilemez:-)

Sizi etiketledim kusuea bakmayın yorumunuz hoşuma gitti:)

Erkek eş dost akrabadan Aldığım bir iki duyumu paylaşayım bu konuya ek olsun:

Karımın anneliğe hazır ve layık olmadığını anlayınca ondan soğudum. Çocuğumuza benim verdiğim değeri vermiyor.. Meğer çok bencilmiş.. Bla bla bla..

Belki extrem bir örnek ama paylaşmak istedim

Bunun cevabını doğumdan sonra verebilicem sanırım.Ama tabi daha hamileyken bile değişiyor bazı şeyler.Eşim terapiye gidiyo evliliğimizin bozulmasından korkuyorum,karım beni unutup sadece çocuğa adayacak kendini diye korkuyorum falan filan anlatmış hep.
Biz bir söz verdik,çocuğu mümkün olduğunca çok anneme bırakıp gezip tozucaz, baş başa kalıcaz inşallah.Yoksa ben lohusa depresyonundan ömür boyu çıkamam :KK43:
Birbirinize doyamadan çocuk yapmayın ama onu bilir onu derim.Ben daha doyamamıştım eşime.
En büyük terapi bebeğiniz olacak size. Yazık öyle demeyin hisseder bebeğiniz.

Gülümsedim :-)

Çocuk olunca birçok şeyden taviz vermek gerekiyor. Başta uyku.. Düzeniniz eskisi gibi olmuyor ama hayatınız daha renkli daha heyrcanlı oluyor.. Mesela biz geç saatlere kadar film izlerdik 10 aydır daha mümkün olmadı.. Paldır küldür hareket ederdik şimdi çocuk uyurken yatak odasına arka arkaya hırsız misali çıt çıkarmadan giriyoruz avına giden aslan gibi:-)

Konu sahibi birçok yoruma katılamıcağım, çocuk aşkı falan öldürmüyor aksine güçlendiriyor.. Karşılıklı özveri ile.. Mesela beraber burun temizlemek, ilk çıkan dişine hayretle bakmaya çalışmak,yatağın üstünde bebişi araya alıp kıkır kıkır oyun oynamak paha biçilemez:-)

Sizi etiketledim kusuea bakmayın yorumunuz hoşuma gitti:)
Kabızlıktan sonra Büyük tuvaletinin gelişini şampiyonlar kupasını almış gibi kutlamak, o dayanılmaz kokusuna sevinmek :D bak bunlar ne güzel paylaşımlar bence :D

Yorumuma ek olarak bence düzgün , hamuru sağlam erkekler eşlerini iyi, özverili, fedakar anne modunda görünce o kadınları baş tacı ediyorlar ...

kocanın sütü bozuksa bu lafım kendi kendini imha etsin

Ama çok güzel eğlence gırgır malzemesi çıkıyor mesela ben daha 2 aylık hamileyken eşim gelmiş yaş doldurmuş çocuk bezi almış dedim tulum diye giydireyim ben bunu bebeğe,küsmüştü sonra gülmüştük.Daha dün gibi hamileyim istemiyorum napıcam diye ağlıyordum bugün 20 haftalık olmuşum.Her şeye daha kolay adapte oluyorsunuz,daha mantıklı kararlar alıyorsunuz aile olunca.
Allah'ın izniyle kızım doğunca ailemiz tamamlanıcak,genişleyecek.Ortak heyecanlar paylaşıyorsunuz,bebek beşiği almak bile bi maceraya dönüşüyo mesela.Bebek arabaları,bebek bezleri,minicik zıbınlar,eldivenler ve bebek pudraları şampuanları arasında mekik dokuyosunuz yüzünüzde aptal bi gülümsemeyle.Elinize yeni doğan tulumu alıp acaba bunun içinde nasıl görüncek diye hayal ediyosunuz.
Ben bu bebeği ilk öğrendiğimde asla istemedim,doğurmak istemedim ama aldırmayı da düşünmedim.Yaşım çok erken dedim,daha kocama doyamadım dedim,yeterince gezmedik dedim ama onca hır gürün arasında da vazgeçmedik.Garip bi duygu yani nasıl anlatılır ki,yaşamadan bilinmiyormuş gerçekten.Doğunca geri dönüşü olmayan bi yola giricez,evlilik eskisi gibi olmicak ama ben aşkımızın öleceğine inanmıyorum.Ben anneyim,artık doğa üstü güçlerim var her anne gibi o yüzden eşime de kızıma da yeticem,kimseyi ihmal etmicem.

Çocuk bakımı zor zahmet gerektirir sabır gerektirir.
Eğer çocuğunuz olduktan sonra aşk,sevgi vs bitiyorsa,ilgi/alaka azalıyorsa demek ki zannettiğiniz kadar büyük bir aşk yokmuş aranızda.
Bizim kadınlarımız genelde "ben anayım taam mı?" modunda gezinirler. Erkeklerimiz de iki bebe ağlamasında soluğu kahvede Osman emmiyle pişbirik oynamakta alır.
Sabırlı olunursa zor olan süreçler birlikte gayet güzel atlatılır.
3 yılı geçti bizim de. Şu an il dışında burnumda tütüyor mesela. Ki biz kızımızın rahatsızlığı yüzünden 1 yılı bebek ağlamasıyla geçirdik.

düşünsene işten geliyosun bebek acıkmış, ilgi istiyor, yıkanmak istiyor vs. sonra uyutmak için zaman lazım. gece uyanacak emiyorsa.
ev temizlenmek istiyor, çamaşır bulaşık falan.
insanın kendisine de bakım yapması gerekiyor tabi, duş vb.

ee enerji diye bişey de var.
bilmiyorum eşi bu tempoda görsen şükretmek lazım gibi geliyo bana
Haklısın belki de zamanı gelince tecrübe edeceğiz bakalım :)

En büyük terapi bebeğiniz olacak size. Yazık öyle demeyin hisseder bebeğiniz.
Bir taraftan mutluyken bi yandan bunları hissediyodum çünkü istenmeyen bi gebelikti açıkçası.Şimdi heyecanlanıyorum bazen,ama o endişeler gitmiyo tabii.

Araları 16 ay olan bebelerimizle uğraşırken oturup beraber ağlamışlığımız bile var bizim :KK53:

Evet çocuk ilgiyi bölüyor,her aklına eseni anında yapamıyorsun ama çocuğunla yaptığın aktivitelerden de zevk almayı öğreniyorsun. O Top havuzunda kahkahalar atarken sen eşinle huzur içinde onu izliyorsun mesela.

Biz her hafta sinemaya giden bir çiftken şimdi 3 ayda bir çocukları bırakıp gidebilirsek öpüp başımıza koyuyoruz.

Bir de arada çocuğu bırakabileceğiniz birileri varsa Baş başa vakit geçirip aşk tazeleyebiliyorsunuz ;)

Back
X