Kişiden kişiye değişir herhalde bu durum. Ya da insanların gelecekten, evlilikten veya eşten beklentilerine göre. 13 aylık kızım var, ilk evlendiğim günden tutun, hamilelik sürecine kadar, lohusalıktan da bugüne kadar eşimle aramda duygusal anlamda bir değişim olmadı. Biz yine çılgınız, haydi Susurluk'a tost yemeye gidelim deyip yollara dökülüyoruz yine, ama bu sefer 3 kişiyiz, ya da gece yarısı canımız yine dürüm istiyor sipariş veriyoruz. Doğa yürüyüşlerine artık 3 kişi çıkıyoruz. Hayatımıza renk geldi kızımızla, mesela artık çocuk parklarına gidiyoruz, hep beraber salıncakta sallanıyoruz. Çarpışan arabalara biniyoruz, uçan balon alıyoruz parkta elimizde balonlarla koşuyoruz anne-baba-kız :)) Gelecek planlarımızda artık 3 kişilik.Hayatımızda ki önemli günlerin sayısı da arttı mesela. Şimdi bir de anneler-babalar gününü ve kızımızın doğum gününü kutluyoruz. Paylaşımlarımız, ortak hayallerimiz arttıkça evliliğimiz daha da keyifli oldu kısacası. Kızım uyuduktan sonra eşime ve kendime bol bol vaktim kalıyor, film izliyoruz, bazen birbirimize kitap okuyoru....vs.
Çocuk olduktan sonra takındığınız tavır belirler herşeyi. Hayatınızı sadece bebeğin üzerine inşa ederseniz olmaz. Ya da babayı hayatınızın dışına iterseniz...Doğum sonrası uzun zaman ayrı oda da yatmak, babaya güvenmeyip çocuğun bakımına hiç karıştırmamak, ay üşür evde oturalım sen çık, ayy hasta olur kimse gelmesin, ay ben onsuz yatamam derseniz sonuç hüsran olur. Doğum sonrası ilk günden itibaren eşimle yattım, bebeğimiz beşiğinde yanımızdaydı, sırası geldi eşimle beraber yıkadık, sırası geldi eşim altını değiştirdi, kıyafetini değiştirdi, eşim canım sıkıldı çıkalım dediğinde her an kapıda hazırdım, sırası geldi kızımı anneme bıraktım eşimle bir gece geçirdim.
Kadının işi zor, hele bir de çalışıyorsa. Bir çok kimliği ve görevi var altından kalkması zor da olsa imkansız değil. Dışarıda iş kadını, evde ev hanımı, çocuğunun annesi, eşinin karısı ve bir kadın herşeyden önce. Hayatınızda ki değişimleri keyifli hale getirmeyi başarabilir ve buna eşinizi de dahil edebilirseniz çocuk evliliği yormaz.