Aşksız evlilik..

ne para ne puL onLarda gerekLi ama herşeyi ayakta tutan sevgidir. Ben oLsam hayatta. evet demem

ama senın kararın en doğru kararrı wermeni dilerim. .

tüm yorumları tek tek okudum ve çok teşekkürler herkeze..
ben bu adamı 1 yıldan fazladır tanıyorum..tanıstıgımız gunden beri benimle birlikte olmak ıstıyordu..
sevgilim ol diyip dururdu bana ve tabi ikna etmek içn türlü yolalr denedi..
1 kez denedim sevgiliymişiz gibi görüştüm , nerdeyse tüm gün yanındaydım ama arkadaşımmış gibi düşünmeye çalışıyordum ona da söyledim denemem lazım demiştim..3. buluşmada elimi tutmak istedi ve kalbimde hissettiğim daralmayı anlatamam .. olmaz dedim , anlayışla karşıladı.. beklerim ben dedi.
o akşam eve geldıgımde yapamıycagımı anladım .. sudan bı bahane uydurup tartışma çıkardım ...ayrıldım ondan..
yine bırakmadı peşimi..işte şimdi en son sevgilim olmuyorsun , lütfen eşim ol dedi..
şimdi teklif bu kadar ciddi ve kesin olunca insan düşünmeden edemiyor ..
düşünüyorum elimi bile tutturamadığım bi adamla nasıl bi ömür aynı yastıkta yatabilirim? bilmiyorum belki bakış açımı değiştirirsem olabilir mi?
nikahta keramet var derler :))) ya yoksa ?
kendimi düşünüyorum , yaşım oldu 28.. sevemıyorumda ben birini..kaptıramıyorum kendmi..öyle aşk meşk olmuyo artık hayatımda çünkü kalbim çok derin yaralı..geçmiyo yıllardır ve hiç geçmiycek gibi ..
hal böyle olunca da ben zaten birini sevemıyorum ki , aşık olarak evlenmeyi bekliyim diyorum..
eninde sonunda sevgısıne ınandıgım biriyle evlenicem..
e bu adamda öyle gibi..
ay ne zormuş hayat ya :(
nie büyüdüm ki ben :(

Sen bu adamla bir ömürü paylasacaksin..
Sevmedigin bir insanla ayni yastiga bas koyacaksin.
Arkadaslarinda dedigi gibi hersey mal, mülk, kariyer, degil ki.
Iyi düsün tasin, ona göre kararini ver canim, ama bana kalirsa sevecegin biri olmasi daha iyi.
Evlilik hazirliginda seni heycanlandiran biri olmali.

canim bende senin durumundayim,, bende mantiken bi iliskiye basladim sevmiordum asik deildim ben ona cok sogukken o evlilik hayalleri kuruodu. ama simdi nerdeyse 2 aydir birlikteyiz ve ben dha yeni yeni isniorum ona. Ilk baslarda yanindayken mutlu olmuodum ama zamanla deistii...
Ama sana tavsiyem baslarsan boyle bi iliskiye duygularini gizleme , zamana ihtiyacim var de rol yapma yani kendi kotu hissediosan kotuyum iyi hissediosam iyiyim de. seviosa ztn caba gosterir bu durumu asman icin hep yaninda olur...

Sana karşı yoğun duyguları var , eğitimi, kariyeri, maddi durumu iyi...

Bunlar 1- 0 önde başlamasını sağlıyor ilişkinizin ... Yani sorunsuz bir şekilde birbirinizi tanımaya

odaklanacaksınız , pek çok ilişki sorun odaklıdır ; sizinki sadece beyefendiyi tanıma odaklı olacak...

Bu tanıma sürecinde umulur ki aşık olursunuz, çünkü beraber vakit geçirdikçe , onu tanıdıkça , kişiliğine

aşık olunabiliyor zaten ... Ki bence en sağlıklı olan da budur , ilk görüşte aşık olup sonra nefret

etmektense , sonradan aşık olup "iyiki" demeyi her zaman tercih ederim...

Umarım gönlünüze göre olur , mutlu olursunuz , aşkla kalına.s.

cok guzel yazmisin arkadasim a.s.

Sana karşı yoğun duyguları var , eğitimi, kariyeri, maddi durumu iyi...

Bunlar 1- 0 önde başlamasını sağlıyor ilişkinizin ... Yani sorunsuz bir şekilde birbirinizi tanımaya

odaklanacaksınız , pek çok ilişki sorun odaklıdır ; sizinki sadece beyefendiyi tanıma odaklı olacak...

Bu tanıma sürecinde umulur ki aşık olursunuz, çünkü beraber vakit geçirdikçe , onu tanıdıkça , kişiliğine

aşık olunabiliyor zaten ... Ki bence en sağlıklı olan da budur , ilk görüşte aşık olup sonra nefret

etmektense , sonradan aşık olup "iyiki" demeyi her zaman tercih ederim...

Umarım gönlünüze göre olur , mutlu olursunuz , aşkla kalına.s.

aynen katılıyorum arkadaşıma

ne aşıklar görüyoruz deli gibi ,uğruna ölücek gibi
ama pufff pembe gözlükler indiriliyo bi zaman sonra ,
işin rengi değişiyo
kötü olmasada ilk zamanlardaki gibi olmuyo

o kişiden eminsen bi şans tanı derim ben
birdaha dene belkide yaralı olduğun için bilinç altında yer yapmış ısınamıyosundur
biraz daha mantıklı düşünmeye çalış

çünki öle masallardaki gibi diil herşey
pat diye tanımadan ilk görüşte aşık olup kurulan evlilikler hiç sağlıklı olmuyo
malesef çoğu kötü sonlanıyo
bunu değerlendir bence
onu tanıyarak onu öğrenerek onun kişiliğini karekterini sana bakışını
bu şekilde içine sinerde onun benliğine aşık olursan bu daha sağlıklı

bence aradağını bulmak değilde aranılan olmak evliliklerde daha önemli

Son düzenleme:
kafam karışık çok..
canım sıkkın..
uzun süredir benimle ilgilenen kadrolu hayranımdan evlilik teklifi aldım..
ona karşı birşey hissetmiyorum ama bana karşı çok yoğun olduğunu biliyorum..
eğitimi - kariyeri - maddi durumu vs herşeyi çok iyi..
mantığım evet de gitsin ne uğraşıyosun hayatına bak diyo , kalbim ben bişey hissetmiyorum hayat nasıl geçicek onunla diyor..
hep derler ya sevdiğin değil seni sevenle mutlu olursun..
olur muyum mutlu..
sevmeden de mutlu olunur mu?

bence onu bırascık tanımak ıcın sans ver.. tabı evlenme teklıfıyle bıraz emırvakı gıbı olmus ama benımde öle oldu..
eşimle tanısmıstık ama ben bana olan ılgısını bılmıyordum,sezmeye basladım sonra ve pat dıye evlenme teklıfı.. ınsan olarak ıyıydı,cevresınde sevılen sayılan bırıydı,neden denemeyelım dedım ve teklıfıne hemen cevap vermemın ımkansız oldugunu sölemıstım,tanımak ve onun sevgisine ınanmak yani benı ınandırmasını ıstemıstım.. ve ben bana olan askına,sevgisine,saygısına,sahıplenmesıne,ınsancıl yapısına asık olmakla basladım ve onunla hersey guzel olmaya basladı..1 ay sonra sözlendık,3 yıl sonra evlendık.. :))
8 aylık evlıyım ve Rabbıme hep şükredıyorum.. ıyı kı o sansı vermişim dıye.. Aılesı bazı sıkıntılar yasattı bıze ve babam eşime ''ben sızın sevgınıze ınanmasaydım bu iş olmazdı'' dedı..
ıyı düşün canım..
hani derler ya güzel bakarsan güzel görürsün,çirkin bakarsan çirkin görürsün..
umarım en doğru kararı vereceksı,yuregının sesını dınle..
a.s.

Mantık her zaman önemli ama bence dene derim.Çünkü denemeden bilemezsin eger sende de içinde kıpırtılar olursa ona karşı duyguların olmaya başlarsa zaten farkında olmadan sevmeye başlarsın.Parasız hayat olmaz ama herşeyde para değildir bence paran var ama mutlu değilsin o zaman hayat dahada seni sıkmazmı ?.Hakkında hayırlısı neyse o olsun güzelim.

tüm yorumları tek tek okudum ve çok teşekkürler herkeze..
ben bu adamı 1 yıldan fazladır tanıyorum..tanıstıgımız gunden beri benimle birlikte olmak ıstıyordu..
sevgilim ol diyip dururdu bana ve tabi ikna etmek içn türlü yolalr denedi..
1 kez denedim sevgiliymişiz gibi görüştüm , nerdeyse tüm gün yanındaydım ama arkadaşımmış gibi düşünmeye çalışıyordum ona da söyledim denemem lazım demiştim..3. buluşmada elimi tutmak istedi ve kalbimde hissettiğim daralmayı anlatamam .. olmaz dedim , anlayışla karşıladı.. beklerim ben dedi.
o akşam eve geldıgımde yapamıycagımı anladım .. sudan bı bahane uydurup tartışma çıkardım ...ayrıldım ondan..
yine bırakmadı peşimi..işte şimdi en son sevgilim olmuyorsun , lütfen eşim ol dedi..
şimdi teklif bu kadar ciddi ve kesin olunca insan düşünmeden edemiyor ..

kendimi düşünüyorum , yaşım oldu 28.. sevemıyorumda ben birini..kaptıramıyorum kendmi..öyle aşk meşk olmuyo artık hayatımda çünkü kalbim çok derin yaralı..geçmiyo yıllardır ve hiç geçmiycek gibi ..
hal böyle olunca da ben zaten birini sevemıyorum ki , aşık olarak evlenmeyi bekliyim diyorum..
eninde sonunda sevgısıne ınandıgım biriyle evlenicem..
e bu adamda öyle gibi..
ay ne zormuş hayat ya :(
nie büyüdüm ki ben :(

düşünüyorum elimi bile tutturamadığım bi adamla nasıl bi ömür aynı yastıkta yatabilirim? bilmiyorum belki bakış açımı değiştirirsem olabilir mi?
nikahta keramet var derler :))) ya yoksa ?

şu cümlelerinize bir bakın. elinizi tutmak istemiş ..kalbiniz daralmış. 1 senedir tanıyormuşsunuz. hiç bir duygu oluşmamış.
nikahta keramet var evlenince hissederim diye bir şey söz konusu bile olamaz....zaten eklemissiniz. YA YOKSA...evet ya yoksa. ne yapacaksınız. evlilik bu... adamıda kendi hayatınızı da mahvedeceksiniz.
kendinizi bile bile ateşe atmayın derim...mantık,mantık iyi de nereye kadar. duygunun d si olmadan ,nereye kadar.....

nikahta keramet vardır diye birşey sakın düşünmeyin...

keramet olsa herkesin evliliği güllük gülistanlık olurdu..

elinizi tutması bile içinizi daraltmaya yetiyorsa yapmayın..

evlenince elinizi tutturmaktan öteye gitmek zorunda olacaksınız..

her ikinize de yazık olur..

canım ağır yaralıyım demişşin
kalbim kırık birini sevemiyorum demişşin..
hadi bunu istemedin 2 8yaşındayım diyosun
hayatının sonuna kadar böyle mi gidecek?
benimde takıldığım mevzu bu..
yani şuan istemiyorsan sevmiyorsan evlenme ama
hep bu böyle mi gidecek?
kalp kırıklıklarını tamir etmenin zamanı geçmiyor mu?

aşksız evlilik olmaz canımın içi
diyeceksin eskiden aşk mı varmış ama o eski
kalbini dinle aynı hayat aynı ev aynı yatak herşeyini paylaşmak isteyecek aşksız dayanabilir misin buna sevgi yok aşk yok ne yapacaksın nasıl yakınlaşacaksın o adamla
nasıl eşim diyeceksin sevmediğin birine nasıl arkanı döneceksin
sen onunla aynı ortamda nefes paylaşacaksın sevdiğininin nefesi değsin göğsüne sevmediğinin değil
acele etme bekle
emin değilsen duygularından hiç yola çıkma elini tutma :teselli:

Bence aşksız evlilik olur, aşk dediğin gelip geçici diyelimki aşkla evlendin bi kaç yıl sonra çok aşık olduğun adamdan nefret etmeyeceğin ne malum. Bu saatten sonra mantıklı olmak lazım. Adam seni kırmayan üzerine titreyen biri sanırım. Ama ten uyumu önemli bu konuyu test etmelisin. Test derken yanlış anlama :D. Bi flört dönemin olsun, elini tut, yakın dur ne bileyim ilk başlarda zorlansanda belki sonra sıcak gelir bunu test et demek istedim. Ama 1 ay oldu hala bi tensel çekim hissetmiyorsan "kendini zorlamana rağmen" evlenme derim. Türkiyede hayat şartları malum, senin üzerine titreyen, maddi durumu iyi olan birini neden evlilik için düşünmeyesin ki. Düşün Bence. Hele de ailesi akıllı usturuplu bi aileyse kesinlikle düşün bence

Son düzenleyen: Moderatör:
kafam karışık çok..
canım sıkkın..
uzun süredir benimle ilgilenen kadrolu hayranımdan evlilik teklifi aldım..
ona karşı birşey hissetmiyorum ama bana karşı çok yoğun olduğunu biliyorum..
eğitimi - kariyeri - maddi durumu vs herşeyi çok iyi..
mantığım evet de gitsin ne uğraşıyosun hayatına bak diyo , kalbim ben bişey hissetmiyorum hayat nasıl geçicek onunla diyor..
hep derler ya sevdiğin değil seni sevenle mutlu olursun..
olur muyum mutlu..
sevmeden de mutlu olunur mu?

fundam gözümün bebeği canım arkadaşım.:asigim:
daha çok yeni senle arkadaşlığımız ama senin o pozitif elektriğin,samimiyetin bana iyiki tanımışım dedirtti.:1hug:
canım arkadaşım evlilik öyle bişeyki kalkışırken aklında en ufak bir soru işareti bile olmamalı.
gözün kararmalı,mutluluktan uçmalısın adeta.kafanda böyle soru işaretleri varken sen bu kişiyle ilişki bile yaşamaya tahammül edemezken bir ömrü nasıl paylaşacaksın.
belki geçmişte yaşadıklarının yaralarını kapatamadın ama kapanıyo fundam mutlaka kapanıyo.
karşına öyle biri çıkıyoki sana herşeyi unutturuyo.:asigim:
eminim Allahım seninde o temiz kalbine göre birini mutlaka çıkartacak ve sana tüm yaşanan üzüntüleri kırgınlıkları unutturacak birgün.
çünkü sen mutluluğu sonuna kadar hak ediyosun canım arkadaşım:asigim:

önce bi tanımaya çalış
bir süre flört edin
sonra ne hissettiğine göre hareket edersin

Valla ben hep derim ki insan sevmediği biriyle yaşamaya kalkarsa karşısındakinin her hareketi gözüne batacaktır,böylece sorunlar başlayacaktır.Ama sevdiğinle evlenince ne bileyim herşey gözüne hoş görünüyor,kavgalar bile gelip geçici oluyor.

Bence aşksız evlilik olur, aşk dediğin gelip geçici diyelimki aşkla evlendin bi kaç yıl sonra çok aşık olduğun adamdan nefret etmeyeceğin ne malum. Bu saatten sonra mantıklı olmak lazım. Adam seni kırmayan üzerine titreyen biri sanırım. Ama ten uyumu önemli bu konuyu test etmelisin. Test derken yanlış anlama :D. Bi flört dönemin olsun, elini tut, yakın dur ne bileyim ilk başlarda zorlansanda belki sonra sıcak gelir bunu test et demek istedim. Ama 1 ay oldu hala bi tensel çekim hissetmiyorsan "kendini zorlamana rağmen" evlenme derim. Türkiyede hayat şartları malum, senin üzerine titreyen, maddi durumu iyi olan birini neden evlilik için düşünmeyesin ki. Düşün Bence. Hele de ailesi akıllı usturuplu bi aileyse kesinlikle düşün bence[/QU
bende katılıyorum arakadaşa evli ve severek evlenen biri olarak yani bitmese de o ilk heyecan duruluyor. eğer evlendiğin kişi mantığına yatmayan ama aşık olduğun biri olduysa aşkın etkisini zamanla kaybetmesi nedeniyle mantık dışı hareketleri çekilmez bir hal alır. o yüzden zaten bir erkeğin bayanı bayanın erkeği sevdiğinden daha çok sevmesi taraftarıyım.ama şöle bişey de var sen hiç birşekilde uyum yok ilerdede elektirik alamam diyosan o ayrı ama aşkı evliyken yaşamak çok daha güzel olur düşüncesindeyim Allah hakkında en hayırlısı ne ise onu nasip etsin canım.a.s

eğer artık hiçkimseye aşık olamıyorum evlilik yaşımda geldi diyosan ve bu adam gerçekten üstüne titreyen biriyse bence evlen
çok delice sevip evlenen insanlar var burda boşanıyoruz diye yazıyolar.bazen aşk tek başına evliliği yürütmeye yetmiyo canım
ayrıca aynı evde yaşayınca içinde ona karşı sevgi oluşur bence.
tabi yinede en iyi kararı sen verirsin hakkında hayırlısı olsuna.s

Back
X