Aşksız kalmak,ilişkilerim yürümüyor

değil.
kadın-erkek eşit neden o alsın o bıraksın.
bu buluşunca hesabı kim öder meselesi de aynı.

sanırım güçlü kadın olmak böyle şeylerle özdeşleştiriliyor.
Yok ben bunu güçlü kadın olmakla ilgili olduğunu düşünmedim.
Kadına kibar ve nazik davranış bence hoştur.

Öyleyim çok yazmıyorum ama hep buradayım ben sizi biliyorum zaten yorumlarınızdan☺️ ama gerçekten ilk okuyunca bunu düşündüm 😂😂😂 konu sahibiyle aynı derdi paylaşıyorum o yüzden o kafa yormam😂
umarım düzgün gönlünüze göre birer sevgili bulursunuz 2022 de.toksiklerden uzak durunda amannn

Bu şaka mı?
Zaten olması gereken bu değil mi?
Yoo şaka değil arabası varsa evden alıp bırakması münasiptir . Ama bazen evden almak istanbulda zor gelebiliyor uzak mesafede oturuluyorsa . Hadi evden alması saat erken vs diye düşünerek her zaman beklenmeyebilir tabi ama bırakması mümkün olan her sefer yapması gereken bişi. Arabası yoksa zor tabi varsa dedim ben.

diğer yönden nasıl oluyor peki?

mesela sizin eşiniz yazılımcıydı diye hatırlıyorum
mesela markette kasiyer olsa onu evlenecek kadar denk görür müydünüz? (boy pos vs hep aynı olsun)
ya da 5-6 bin lira maaşı olan başka br işi olsa?

ya da esnaf olsa ama ilkokul mezunu olsa?

bu 2-3 kuşak çalışıyor/okumuş olma konusunda size hak veiryorum. Hatta ilber ortaylı siz üniversite mezunusunuz diye size üniversite mezunu saymıyor anne babanız üni mezunu ise ortaokul, nineleriniz de üni mezunu ise lise, 4 kuşak okumuş ve şehirli iseniz anca o zaman üniversite mezunu /şehir kültürüne adapte olmuş sayıyor. (aşağı yukarı böyle bir ifadeydi). ben 1960'lara kadar yerleşik hayata geçememiş bir ailenin kızıyım, atalarım göçebe, yazılı kültürümüz yok. kültürümü çok severim, has Türk benim bence (!), o ayrı ama şehir hayatına hala tam uyamadığımız ortada.

Ne demek istediğinizi anlamadim ki ben. 😬
Ninem de calisiyordu derken kendimi kimseden ustun gormuyordum sadece calismayi da normal goruyorum yani bir erkekten calisiyor diye kacilmiyorsa kadin calişinca da "aa calisiyor kendi hayati var bunun sesi cok cikar kacalim" diyen erkekler bizde yok cunku kadinlar hep calisir ve calisirdi demek istedim. :)
Buradan kasiyere nereden geldik? 😁

Son düzenleme:
erkek arkadaşım bir videoda mı ne görmüş
eşinizle kavgalı mısınız evdeki tüm kavanozları bir tur daha sıkın, nasılsa açtırmaya size gelecek, diyormuş bu akıllı kimse artık.

biz birlikte yaşamıyoruz. böyle bir senaryo olsa ne olur diye öyle laf geçti...
bir kere ben o kavanozu açarım. (20 senedir tek yaşayan kadının elinden hiçbir kavanoz kurtulmaz) ha çok mu açamadım atar o kavanozu kırarım ama gidip adama açtırmam. aç otururum!!! (ne aç oturcam be, sanki başka yemek yok memlekette)

benim bu olduğumu biliyor, ay aşkım bana bunu alsana, şöyle yapsana vsv vs demem ama yapar, sevinirim, takdir eder öperim, yeri gelir şımarırım da... mesela kruvasan severim ben uyanmadan gider sevdiklerimden alır gelir. mutfakta yemek yaparken kavanozu da genelde o açar, öyle seviyor, yapsın, benim için bir mahsuru yok ki, iş bölümü nihayetinde (zaten yardım eder). ama bilir yani yukarıdaki senaryoda ben minnet etmem.

bu güçlü kadın olmak mı cool olmak mı benim bir fikrim yok.

bence güçlü cool olmak bu değil mesela yoğun bakımın kapısında metanetle bekleyebilmek.
büyük finansal kararları verebilmek, pazarlıkları yapabilmek.
genç insanların hayatlarına yön verebilmek,
gerekirse 50-60 yaşındaki insanların alamadığı, hayatları etkileyen büyük kararlar alıp, inisiyatif kullanmak, laf geçirmek, bedeli de neyse ödeyebilmek ve ardında durabilmek. ben böyle şeylerle güç/cool'luk/ayakları üzerinde durabilmeyi tanımlıyorum.

konu sahibi içinse daha 26 yaşındasın be yavv okul biteli olmuş 3-4 sene marsa uzay aracı mı yolladın neyin cool'luğu neyin gücü..çözemedim. biraz abartıyorsun bence.

hani 15 yaşında babam başlık parasına veriyordu ben kendim çalıştım okudum
ya da ölümcül bir hastalığım var 28 kere ölümü yendim deyin
tamam derim, büyüksünüz, saygı duyarım.
Ya herkesin coolluk güçlü olmak tanımları baska. Ama bu sise acmanın, biseyler yaptırmanın bana göre güçlü olup olmamakla hiic alakası yok bence. Yalnız ben ciddi ciddi açamıyorum su şişesini mesela. Açamadığım anda yanımda erkek arkadasım olmasa kim varsa sokaktan geçen birini durdurup rica bile edebilirim cünkü.

Bir digerine gelecek olursak erkek arkadasınızın izlediği video misal ben kavgalıysam o kavanozu açamazsam kırarım. Yeniden alırım veya ugrasmam yinede gidip actırmam umruma gelmez. Bi iliski kocunun yazısında okumustum erkekler kadınların yanında güclü görünmek güc gösterisi yapmayı cok severler onlara ufak ufak bir şeyler yaptırın su şişesini açtırmak, bişeyleri yaptırmak gibi vs diye. Hoslarına gidiyormus güclerini bu tarz seylerle göstermek. Mesela kedi oğlumun yanına gidip püff şunu acamadım napsak desem bir miyavlar iki miyavlar disleriyle açamazsa delirir patilerini geçirip delik deşik eder “aha yaptım” diye.
Güçlü olmanın yaşı, başı yok bana göre. Fizyolojik, psikolojik nedenleri bebeklikten beride baslayabilir.

Ne demek istediğinizi anlamadim ki ben. 😬
Ninem de calisiyordu derken kendimi kimseden ustun gormuyordum sadece calismayi da normal goruyorum yani bir erkekten calisiyor diye kacilmiyorsa kadin calişinca da "aa calisiyor kendi hayati var bunun sesi cok cikar kacalim" diyen erkekler bizde yok demek istedim. :)

sizde normal, nesillerdir normalleşmiş. bunu normal gören kadınlar tarafından nesiller yetiştirilmiş. türkiyede ise henüz belki daha 1 nesil çalışıyor, çoğunun annesi ev hanımı. buraya kadar herhalde aynı şeyi söylüyoruz.

ama hani siz biraz Türk gibisiniz biraz değilsiniz ya;

mesela sizde, özellikle annelerinizin neslinde erkek kendinden daha az okumuş, daha az kazanan, o veya bu şekilde alışıldık Türk normallerine göre denk olmayan (kız avukat adam taksici, gibi) bir durumda olunca onu nasıl karşılıyorlar? sadece merak ettiğim için sordum.

sizin üstün olmanız demek istemiyorum kadın-erkek ilişkileri açısından genelde diye soruyorum.

mesela benim gördüğüm Slav kadını da genelde madden kendinden güçlü/kariyerli/varlıklı erkek istiyor.
ben bi Alman kadınlarını gördüm meslekmiş maaşmış titr'miş, takmayan. ve bunu sosyal devlet yapısıyla ilişkilendiriyorum daha çok.

Genel olarak tutkusuz,heyecansız,dümdüz biri olduğum söylenmiş :) arkadaşlar bu sonuca nereden vardınız sorun çıkarmayan kavgadan tripten hoşlanmayan sorun varsa konuşup halletmeye hoşlanan biri niye tutkusuz olsun
Niye böylesin işte..:)) Sorun neden çıkarmıyorsun, trip neden atmıyorsun…Anormal gelmen normal değil bence..

sizde normal, nesillerdir normalleşmiş. bunu normal gören kadınlar tarafından nesiller yetiştirilmiş. türkiyede ise henüz belki daha 1 nesil çalışıyor, çoğunun annesi ev hanımı. buraya kadar herhalde aynı şeyi söylüyoruz.

ama hani siz biraz Türk gibisiniz biraz değilsiniz ya;

mesela sizde, özellikle annelerinizin neslinde erkek kendinden daha az okumuş, daha az kazanan, o veya bu şekilde alışıldık Türk normallerine göre denk olmayan (kız avukat adam taksici, gibi) bir durumda olunca onu nasıl karşılıyorlar? sadece merak ettiğim için sordum.

sizin üstün olmanız demek istemiyorum kadın-erkek ilişkileri açısından genelde diye soruyorum.

mesela benim gördüğüm Slav kadını da genelde madden kendinden güçlü/kariyerli/varlıklı erkek istiyor.
ben bi Alman kadınlarını gördüm meslekmiş maaşmış titr'miş, takmayan. ve bunu sosyal devlet yapısıyla ilişkilendiriyorum daha çok.

Ha evet oyle evlilikler bizde de var erkek işçi kadin daha iyi meslek sahibi oluyor. Bu şekilde olan da var elbette ama herkes için onemsemiyorlar diyemem.
Ben tercih etmezdim kendi adıma ama bahsettiginiz sekilde evlilikler yapan da var bizde.
Ben tercih etmezdim diyince de sadece para evliliği gibi algilaniyor böyle de algilansin istemem.

Ben eşimle maddi zorlukta yaşadim zamaninda, yoklukta ve varlikta birlikteydik. Burasi onemli, bazi kadinlar esinin işi bozulsa bir sure işsiz kalsa " saygi duyamiyorum" demeye başliyor. Bu önemli. Öyle degil m.

Ben buldum galiba mesaimi seveyim ya :KK70: merak edenlere amme hizmeti olarak bırakıyorum. bu herhalde

Eşim taharet almıyor
Bi konu daha vardı sanki nişanlısı mı neydi donunda pisliklerini bulan bi üyenin konusu bunu okuyunca onu hatırladım 😂 bunu görünce benim hatırladığım konu sandım ama onda evli değildi diye biliyorum. amma yaygın bir sorunmuş bu yav 😃

Back
X