aşkta mezhep farkı:((

• Konu Sahibi Konu Sahibi madi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Hangi devirde yasiyoruz yaaa? Dininiz farkli degil ki hadi bati dinleriyle islam dini biraz zor desem. Mezhepler farkli sadece. Ikinizde allaha kulluk ediyor onun peygamberine inaniyor onun kuranini okumuyor musunuz? Kuranin neresinde yaziyormus Sünni olan birisi Sii veya diger mesheplerden kimseyle evlenemez yasak diye? Hani varsa böyle birsey amenna annenlere babanlara hak verecegim.
Ben olsam diretirdim baktim benimkinde is yok o zaman sen saga ben selamet ama birakmani tavsiye etmem.

Hakkinizda hayirlisi olsun

mükemmeli buldun da karşındaki pek öle düşünmüyo. bi gün avazım çıktığı kadar "uyanın artııııııaaaakkk" diye bağırcam, ama böle gece yarısı bağırırsam beni kapatırlar hastaneye. denk getirin şöle konuları gündüz açın yau

süpersin:lepi:taktir ediyorum ve katılıyorum çak kısss kaydirigubbakcemile5

hemen bırak derım tecrubeyle sabıttır.6senem gıttı benım.asla bıseylerı degıstıremeyeceksın.erkek arkadasın sozu gecmeyen bır tıpse bosa kurek cekersın.ve sonun da kac kat daha fazla anıyla kalırsın ortada.6sene annesınden neler cektım bılsen oturur aglarsın.bsatan bıtır sonunda cok uzulursun.bunla atlattım de.boyle bayık beyınlı ınsanlar yuzunden ne sevgıler bıtıyor ne mutsuz ınsanlar ve cocuklar ortada delı oluyorum ve hala anasına beddua edıyorum.

meshebi farklı olupta iyi anlaşan nadir evliler varrr..genelde hep sorun olmuştur malesefe...
eger mesheplerinizi gerçek anlamda yaşamıyorsanız sorun olmas ama cidden öen veriyorsanız sorun olur..

Sana sadece tek bir konuda katılıyorum...Birarada olmanız ancak siz birbirinize karşı anlayışlı hoşgörülü ve saygılıysanız mümkün olabilir...

Mezhebimden vazgeçmeyecek tabii ki niye vazgeçsin, bu niye sorun olsun ki...Ya da erkek arkadaşının kendi mezhebinin yolunda gitmek istemesi neden başa bela olsun ki??? Ben de eşim de mezheplerimizden vazgeçmedik... Ben ramazan oruçlarımı tutarım o hızır oruçlarını... Bunun dışında da inanış olarak hiçbir farklılığımız yok...

Çok dindar bir müslümanla çok dindar bir hristiyan zaten evli olamazlar, zaten birbirlerine aşık da olamazlar....
Ama dindar bir müslümanla dndar bir hristiyanın evliliğine çok yakından şahidim... Kadın, orucunu tutar, kuranını okur, adam da pazar günleri kiliseye gider... Gayet de mutlu mesut yaşıyorlar... 2 kızları var.. 2 si de iki dini biliyorlar.. Büyük olan müslümanlığı seçti... Baba pek hoşnut olmadı ama anlayışla karşıladı... Küçük olan da daha ufak zaten pek farkında değil... En basiti dediğin domuz eti mevzusunda ise Hristiyanlar ille de domuz eti yiyecek diye bir kural yokki... yani sen domuz yemezsin o sugibi yer falan gibi genellemeler doğru değil...

ilk önce şunu belirtmeliyimki alevilik mezhep değildir ...KURANDAKİ mezhepler bellidir ..Alevilik bir inanış şeklidir sadece ...Aleviliği tartışmak burada yersiz olur ancak aleviliğin de kısımları var ..Biz müslümanlar gibi olan aleviler de var ama peygamberimizi kabul etmeyen islam ile bağdaşmayan alevilik anlayışı da var ...şimbi bu tip bir anlayışta olan alevi bir insanlar müslüman birinin anlaşması mümkün değil çünkü biri diğerinin inandığına karşı çıkıyor uzlaşma nasıl sağlanacak ...dinen ise başka bir dinden evlenmek konusundaki hüküm gayet açık ve nettir...bilgilenmeniz için aşağıya alıntılıyorum ..dinimiz açısında hükmü aşağıdaki gibidir ...

İslam alimleri aşağıdaki ayetlerin ifadelerinden hareketle, “Müslüman bir kadının ehlikitap bir erkekle evlenemeyeceği” sonucuna varmışlardır:

1) “Müşrik kadınlar iman etmedikçe onlarla evlenmeyin! Mümin bir cariye, hoşunuza giden hür bir müşrik kadından daha hayırlıdır! Mümin kadınları da, onlar iman etmedikçe, müşriklere nikâhlamayınız; Mümin bir köle hoşunuza giden hür bir müşrikten daha hayırlıdır. Müşrikler sizi cehenneme dâvet ederler. Allah ise sizi Kendi izniyle, cennete ve mağfirete dâvet eder ve üzerinde düşünüp gerekli dersi alsınlar diye âyetlerini insanlara açıklar.”(Bakara, 2/221).

2) Ey iman edenler! Mümin hanımlar size katılmak üzere hicret etmiş olarak geldiklerinde onları imtihan edin. Gerçi Allah onların imanlarını pek iyi bilir. Ama siz de onların mümin olduklarını anlarsanız, artık onları kâfirlere geri göndermeyin.”(Mümtahine, 60/10).

ailenin huzur ve barışında en büyük âmil, eşlerin fikir ve düşünce planında uyum içerisinde olmalarıdır. Hatta İslam’da eşler arasında denkliğin aranması, âlideki bu huzur ve barışı sağlamaya yöneliktir. Bu denkliğin en önemlisi, fikir ve düşünce planında akisleri bulunan dini düşünce ve inançlardır. Konuya bu açıdan bakıldığında, İslam’da Müslüman erkeğin ehlikitap kadınla evlenmesine ruhsat verilmesine karşılık, Müslüman kadının ehlikitap bir erkekle evlenmesine ruhsat verilmemesinin hikmetini de anlamış olacağız. Çünkü, Müslüman koca, ehlikitaptan olan eşinin -Allah’a, ahirete, peygamberlere, meleklere, kadere iman gibi- inancının temel esaslarını kabul etmektedir. Bu açıdan hanımının temel inançlarına ters düşecek bir yolu takip etmez ve ailenin huzur ve barışını zedeleyecek bir tutum içine girmez. Halbuki, ehlikitaptan bir koca, Müslüman eşinin inandığı en temel inancı olan Hz. Muhammed (a.s.m)’in peygamberliğine, Kur’an’ın Allah’ın kelamı olduğuna inanmadığı için, aile huzurunu bozacak tutumlar içerisine girme ihtimali çok kuvvetlidir.(krş. Zuhaylî, 7/153).

Diğer taraftan Hristiyan bir kadının evlendiği Müslüman erkek, Hristiyan olan eşinin kitabını, peygamberini inkar etmediği gibi, aksine tasdik ediyor, hürmet ve saygıda asla kusur göstermiyor. Böylece Hıristiyan kadın evlendiği Müslüman erkekte dini açısından bir aşağılanmaya ve saygısızlığa maruz kalmıyor. Bir kaybı da söz konusu olmuyor.

dinin hükmü bu ..isteyen uygular istemeyen uygulamaz ama bu konu çok riskli ve tehlikeli bir konu olduğundan dikakt edilmesinde çok büyük fayda var diye düşünüyorum ...

Böyle konular olunca yok şöyle yok böyle
Alevilik inançtır bilmem nedir diyenleri dövesim geliyor
Ki forumda da dini konular yasak
Ve herşeyden öte birşeyleri kanıtlamak isterçesine
Durmadan birşeyler yazılıp çiziliyor..
Söz konusu Alevilik olduğumu herkes bi bilmişlik taslıyor..!

Benim bildiğim islam dininde mezhepler Hz.Muhammed in vefatından sonra insanların ortaya çıkardığı bir durumdur.....

Yani yok hanefilik,sünnilik,şiilik,şafilik,caferilik vs vs Kuran da da belirtilmemiştir zaten....

Arkadaşlar ,sanıyorum ki artık hepiniz
site kurallarını biliyorsunuz ama hala kişiler birbirine
din dersi verme çabasında...
din bölümümüz işte bu anlaşmazlıklar yüzünden kapatıldı...
lütfen din içerikli konular açmayınız ve bu tür konulara yorum yapmadan
bizlere bildiriniz...
sevgiler...

Back
X