- Konu Sahibi Bayan Yanak
-
Bazen kişisel gelişimle ilgili şeyler okuyorum da affedememek yüktür affedin hafifleyin vs diyorlar ama o kadar kırgınım ki affedemiyorum.Aynen senin gibi düşünüyorum ben de.Affetmek içten gelen bşy içinizden gelmiyorsa nasıl addedebilirsiniz ki
Insanın elinde olsn bşy değil ki olmuyorsa insanın kendi kendini affedeceğim diye zorlaması daha büyük bir yük benceBazen kişisel gelişimle ilgili şeyler okuyorum da affedememek yüktür affedin hafifleyin vs diyorlar ama o kadar kırgınım ki affedemiyorum.Aynen senin gibi düşünüyorum ben de.
Heh bu noktada aynıyız sanırım seninle.Sonra diyorum affedilmeyi hak etmek gerek.Affetmek özgürlüktür katılıyorum ama herkes affedilmeyi hak etmiyor
Ne güzel çok iyi yapmışsınBen anneme ve bir arkadaşıma çok çok çok kırıldım ve senelerce de birikmiştir. 22 yaşına gelince yeter artık diyebildim ve hayatımdan uzaklaştırdı ikisini de. Yalnız asla demiyorum. O derece günlük hayatımda aklıma bile gelmiyorlar..Hiç yoklar sanki.
Kin duygusundan çok farklı bu yani garip bir şey ya ben de çözümleyemiyorum.En güzelini yapıyorsunİçimde kin ve nefret duygusu taşımak affetmekten daha zor gelir bana.
O yüzden böyle bir durumla karşılaşınca o kişiyi ignore ederim hayatımdan zihnimden her yerden.
Kesin kararım affetmemVar tabi olmaz mı?
Hatta affetmediğim için şuan kendimi bir daha tebrik ettim öyle bir deve kinim var.
Affetmediklerim yük değil ki bana? Zaten o malum noktada hayatımdan söküp atmiş oluyorum, düşünmüyorum bile.Ha bir nokta var durup durup acabaya düşüyorsanız o zaman kesin kararı verip ona göre devam edin.
Büyük kırgınlıklar olmasa affedilir kolayca da.Can kırıkları fazlaysa imkansız oluyor o iş.Size katılıyorum. Allah bile kullarını affediyorken senin ne haddine diyorum. Ama elimde değil affedemiyorum. Çok büyük bir şekilde gururun kırıldı, başkasının yaptığı bir şeyden suçlandım. Beni suçlayana beddua da ettim belki yapmamalıydım. Çıkar çıkmaz ben duymam zaten çok uzakta, ben Allah’a bıraktım. Hakkımı da helal etmiyorum. Çünkü psikolojik olarak da yaşadığım bu olay derin yaralar açtı.
Bir de af dilemesi gerektiğini bilmeyenler var değil miAffedemeyecegimi dusundugum birilerini affettim ama asla bir daha bana aynı acıyı yaşatacak kadar yakınıma almam :)
Bir de Allah'a havale ettiğim var. Af beklemiyor ki affedeyim... Yük olduğu kesin çünkü devamlı onunla kavga ettiğim konulu kabus görüyorum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?