Asla mı?

Bugün tam bunu düşündüm biliyor musun?
Asla affetmem diyordum ama acaba affetsem mi diyorum.
Çünkü 5 yıl oldu hala ufak tefek de olsa etkilerini üzerimde hissediyorum.
Hani tabii ki gidip yüzüne affettim demeyeceğim bir daha karşılaşmak istemem kendisiyle ancak böyle evrene söyleyip affettim bu mevzu bitti gitti desem acaba etkileri geçer mi diye düşünüyorum.

Bana göre Affetmek rahatlamaktır. Ben o kişi hakkında düşünmemeyi, kaale almamayı affetmekten sayıyorum acıkcası. Kötü düşünmüyorum o kişi hakkında ama yakın da olamıyorum kesinlikle sonucta gecmişte de olsa kötü seyler yasanmıs, hiçbir sey olmamıs gbi sıcak davranamıyorum.Düşünmediğim nokta da affetmişimdir, ne hali varsa görmüşümdür =)

Bir dene bakalım belki sende ile yarar bende yaramadı

Allah affeder, ama senin affedip affetmeyecegine karismaz..cunku kul hakkidir bu..

Bazı şeylerin affı olmaz. Affedersem çektiğim acıya ihanet etmiş olurum
Ayrıca affettim diye dil söylese bile kalben nasıl beceriyorsunuz ben yıllardır affedemedim daha da kinim arttı

Cok zor...benim de affedemedigim biri var ve yıllardır içim soğumadı...ama affetmemek bize zarar veriyor iste

Canım konularına baktım da eğer affedemediğin ablansa beter olsun o ablan sürüm sürüm sürünsün inşallah

Bingo

Valla bu dünyada istediği kadar güllük gulistantanlik yaşasın ahirette beter olacağını bildiğim için sıkıntı yok inşallah

Ben affetmeye değil, içinde öldürmeye inanırım. =)
Geçmişimde hayatımın en zor zamanlarını daha da zorlaştırmış bir insan var, aile büyüklerinden. Önceleri çok öfkeliydim kendisine, sonra zamanla hayatımdan uzaklaştırdım, şimdi varlığı da yokluğu da bir. Yılda bir kez görüyorum belki. Hiçbir duygum yok kendisine karşı, yaprağı kıpırdamayan bir ağaç gibiyim karşısında.Öfkemi de kendisiyle birlikte gömmüş gibi hissediyorum, onu umursamayarak... Ve bu beni daha huzurlu bir insan haline getirdi. Affetmek değil bu. Affedici bir insan değilim.

Affetmek affettim demekle olmuyor. Bence gerçekten gönülden atfedenler varsa omlarında tebrik ediyorum. Benim hiç yapamadığım şey.yıllarca unutamadığım nefretler var içimde. Psikolog affetmeye çalış demişti ama bu çalışılarak olacak bir şey değil. Hatta ara ara aklıma geldikçe sinir oluyorum üzülüyorum canımı yakan şeylere

Karsiya zarar veren kisi aslinda kendine de zarar veriyor.
Yani aslinda kendi icinde iyi hissetmediginden baskalarina zarari dokunuyor.
Ahirette veya burada bedelini oder.
Aslinda o kisi kendine kotuluk yapmis oluyor.
Affetmek iyidir cunku benlik kalkar..

Emin ol o psikolog da birilerini affedemiyordur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…