Asla normal olamıyorum

yalnizkus_

Guru
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2014
766
693
303
Diğer
Çekingen, bazen içine kapanık bir yapım var. Asla normal olamıyorum. Özellikle de iş yerinde ve iş yeri arkadasliklarinda geçerli olmak üzere; asla sözü geçen, konuştuğunda dinlenen, ortamların aranan yüzü olamıyorum. Çoğu cümlem nezaketen dinleniyor. Sosyal hayatımda bu durum her zaman böyle değil tam tersinin olduğu zamanlarda oluyor ama özellikle iş yeri gibi ortamlarda kesinlikle böyle. Neden kendim olamıyorum, rahat olamıyorum bilmiyorum var mı bir fikriniz? Şimdiden teşekkür ederim 💮

Çekingen, bazen içine kapanık bir yapım var. Asla normal olamıyorum. Özellikle de iş yerinde ve iş yeri arkadasliklarinda geçerli olmak üzere; asla sözü geçen, konuştuğunda dinlenen, ortamların aranan yüzü olamıyorum. Çoğu cümlem nezaketen dinleniyor. Sosyal hayatımda bu durum her zaman böyle değil tam tersinin olduğu zamanlarda oluyor ama özellikle iş yeri gibi ortamlarda kesinlikle böyle. Neden kendim olamıyorum, rahat olamıyorum bilmiyorum var mı bir fikriniz? Şimdiden teşekkür ederim 💮
Bende tam tersi. İş hayatında fıkır fıkır. Sosyal hayat nemrut:)

Bana sizinki daha çok yapısal bir durum gibi geldi ama sosyal fobiniz de olabilir diğer adıyla anksiyete.

Bazi insanlarin yapisi budur. Bu onlari kotu biri yapmaz. Siz neden kendim olamiyorum dediginize gore normal haliniz bu degil. Sorularinizin cevabi sizde.

Merhabalar,
Hassas sinir sistemine sahip olabilirsiniz. Bunu bir araştırın. Bu sinir sistemine sahip insanlar anksiyete ve depresyona daha yatkın ve içedönük kişiliğe sahip oluyor.
Ayrıca özgüveninizi beslemeniz gerektiğini düşünüyorum. Gülümsemeniz, beden diliniz, sesiniz, cümleleriniz bir bütün olarak etkili olur. Ayna karşısında pratik yapabilirsiniz.

Bende tam tersi. İş hayatında fıkır fıkır. Sosyal hayat nemrut:)
İş hayatında öyle olmak önemli aslında aksi takdirde kendini gösteremiyorsun, pasif kalıyorsun.
Bana sizinki daha çok yapısal bir durum gibi geldi ama sosyal fobiniz de olabilir diğer adıyla anksiyete.
Sosyal fobi/sosyal anksiyete bence de olabilir
Bazi insanlarin yapisi budur. Bu onlari kotu biri yapmaz. Siz neden kendim olamiyorum dediginize gore normal haliniz bu degil. Sorularinizin cevabi sizde.
Evet ses tonum, tavırlarım, davranislarim bile değişiyor bazen
Ortamların aranan yüzü olmak zorunda değilsin ki. Kaldı ki bence iş yerinde her zaman bir mesafe olmalı. Kendini en popüler olmak zorunda hissetmemelisin. Sen neyse osun olduğun gibisin böyle mutlu olabilirsin.
Neysem o olmaktan mutlu olurum aslında ama ben, ben olamıyorum sorun orada. İş hayatı gibi ortamlarda içimden şaşkın, pasif, sakar bir kız çıkıyor
Merhabalar,
Hassas sinir sistemine sahip olabilirsiniz. Bunu bir araştırın. Bu sinir sistemine sahip insanlar anksiyete ve depresyona daha yatkın ve içedönük kişiliğe sahip oluyor.
Ayrıca özgüveninizi beslemeniz gerektiğini düşünüyorum. Gülümsemeniz, beden diliniz, sesiniz, cümleleriniz bir bütün olarak etkili olur. Ayna karşısında pratik yapabilirsiniz.
Hassas sinir sistemi çok yakın geldi bana. Birebir teşhis koyamam tabiki ama hakkında bilgi alacağım. Teşekkür ederim

1. Yazdiklarindan cok genc oldugun anlasiliyor. Zaman gectikce o cekingen kisi, karsinda laftan anlamayan kisiler yuzunden, disli birine donusecek. Bu sureci hizlandirmaya ugrasma, hayat sana ogretecek
2. Normal ne ki? Kime gore, neye gore normal?
Sen hayati akisina birak, su yolunu bulur

Peki sırf insanları memnun etmek için ya da reddedemediğiniz için fazla iş de yapıyor musunuz? Hayır diyebilen bir insan mısınız?

Peki sırf insanları memnun etmek için ya da reddedemediğiniz için fazla iş de yapıyor musunuz? Hayır diyebilen bir insan mısınız?
Bu maalesef iş hayatına yeni başlandığında çok sık karşılaşılan bir durum bence.Fakat zamanla insan sınır koymayı öğreniyor, bu sınır koyma aşamasına gelene kadar da herkesin geçirdiği süre farklı oluyor.Ben bu süreci 4 -5 senede atlattım, fakat buna rağmen bazen yine boşluğuma denk gelip de hayır diyemediğim durumlarla karşılaşıyorum ne yazıkki.Hayır demeye başladıkça devamı geliyor sanırım, bir kere bu cesareti gösterin yeter.

Back
X