Asla seni evladının yerine koymuyor

BEbeginize mama dahi yapamayacak kadar hastaysaniz esiniz izin alip ikinizle de ilgilenmeliydi. Kaynanaya gitmek nedir,dunyada yapilacak en son sey bana kalirsa. Yasiniz cok kucuk sanirim 19-20 falan misiniz? Benim kendi öz annem de mama yapmayi bilmez mesela,oturup anlatmak gerekir sormasini beklemeden. Bilemedim esinizden yardim isteyeceginize kalkip kaynanayla beraber takilmak cok ekstrem bir durum benim icin. Elbette sizin tercihiniz.

Arkadaşlar bikac gün öncede yazmıştım Sagolun fıkır verdiniz.Ben ve bebeğim hastayız. yere egilecek dahi dermanım yok. bende kv geldim biraz yardım ederler diye ama ben anlamıyorum ya. Geldiğimden beri bende hastayım antibiyotik kullanmam lazim. Beni biri telefonda sorsa bende rahatsızim deyip anlatıyor kendini. Bebege mama yapılacak ben bilmiyorum deyip beni kaldırıyor. İnanin 20dk bebegi bırakıp uzandım kaldırıp dolaştırmamis bile oturduğu yerden sallıyor bebekte çığlık çığlığa ağlıyor.Telefonun sesi son ses açık çoçuk sese uyanıyor esime de dedim bu durumu diyor abartıyorsun.Sabrım kalmadı. Ama lafa gelince anneme diyor tabi bakacaz evladımız bizim bilmem ne ama sadece laf öyle üzülüyorum ki.Kendi kızı hasta olmuş üzüntüden mahvoldu. Ben kendimi öyle kötü hissediyorum ki sanki eşyalarımı toplayıp çekip gitmek istiyorum anneme.

Senin yine kv anne gibi değilmiş. Benim öz annem üvey gibi.

Yaşım küçük değil 30yasindayim. Ama sizin bu kadar katı olmanız çok garip. Elimi kolumu kaldıracak dermanim yok ateşten titrerken kalkip mama yapmak degil sıkıntı insana yardımcı olunmasi. Konuyu açtım belki farklı bi fikir vardir diye.
Geçmiş olsun öncelikle, ama arkadaş katı değil, hayatın gerçeklerini anlatıyor 😊
Emin olun yasaya yasaya siz de böyle düşüneceksiniz.
Ben oğlumdan önce başkaydim, onu büyütürken, hamdim pistim, ikinci de fena yanacagim bekliyorum 🙈🙈

Kimseden beklemeyin, eşinizden bekleyin en fazla.
Yemek yapsın size, bebek bakımı da eşiniz yokken mecbur sizde, gelince ona da destek olsun.
Allah büyük hastalık vermesin, bu da geçer ☺

Cok gecmis olsun , kaynanalar ogullarina iyi görünmek icin gel bakarim vs filan diyorlar. Ben de daha agir hastaliklar gecirdim ayni durumdaydim sizinle kvme gitmek zorunda kaldim , annem de bana bakmamisti , kanamali 5 gun kaldim onlarda insan yarim saat torununu avutamaz mi ? Avutmadi. Yapmayinca yapmiyorlar. Yapmayiveriyorlar. Bilmiyorum demeyi cok iyi bilirler . Benim.hem kendi annemden hem kvden yuzum gulmedi. Simdi kendi ailemde en buyuk korkulari benim hasta olmam . Doguma bile yalniz girdim yalniz ciktim kimse kapimi calmadi. Cok ac , susuz kaldim . Ah ah . Allah kolaylik versin hepimize.

Cok gecmis olsun , kaynanalar ogullarina iyi görünmek icin gel bakarim vs filan diyorlar. Ben de daha agir hastaliklar gecirdim ayni durumdaydim sizinle kvme gitmek zorunda kaldim , annem de bana bakmamisti , kanamali 5 gun kaldim onlarda insan yarim saat torununu avutamaz mi ? Avutmadi. Yapmayinca yapmiyorlar. Yapmayiveriyorlar. Bilmiyorum demeyi cok iyi bilirler . Benim.hem kendi annemden hem kvden yuzum gulmedi. Simdi kendi ailemde en buyuk korkulari benim hasta olmam . Doguma bile yalniz girdim yalniz ciktim kimse kapimi calmadi. Cok ac , susuz kaldim . Ah ah . Allah kolaylik versin hepimize.
Allah sizede kolaylık versin. Benim annem burada olsa gül gibi bakar bana da işte kahpe felekk..

Kocan baksın sana annen uzaktaysa kv bakmaz bu ne boş beklenti
Hasta olsa sen de ona bakmassın şimdi annemden ayırmam gibi klişe laflara bağlama sakın
Bakmassın

Neden sizi kızı olarak görsün ki? Daha kaç yıldır hayatındasınız? Siz onu tam anlamıyla anneniz olarak görüyor musunuz? Bunu beklemek bile bana saçma geliyor. Kayınvalideniz mama yapmayı bilmeyebilir öğrenmiyor diye şikayet edeceğinize anne bak bu böyle bir dahakine sen yapar mısın diye açıkça sorun. Elinizi kaldıracak dermanınız yok ama burda yazı yazabiliyorsunuz değil mi? Kayınvalide sizi anneniz gibi nazlamaz veya anneniz gibi bakmaz, bakamaz. Eşinizin izin alması uygun olandı bana göre. Olmuyorsa çağırın annenizi. Bu kadarcık şey için eşyalarınızı toplayıp gitmek istemeniz garip. Eşinize ne diyeceksiniz annen mama yapmayı öğrenmiyor ben gidiyorum mu?

Yapamıyorsa eşinize söyleyin, o destek olsun. O zaman belki oğluna kıyamadığı için daha fazla yardımcı olur

Evine git cnm madem sana faydası yok en azndn kendi evinde huzurun olur bide beynin yorulmaz..

Sen is yapacagin zaman kizlari olursun, git is yap isterler. Ama sira onlara geldi mi annen baksin isterler.
Hasta olsam destegi esimden beklerim, kvden degil

Ge
Arkadaşlar bikac gün öncede yazmıştım Sagolun fıkır verdiniz.Ben ve bebeğim hastayız. yere egilecek dahi dermanım yok. bende kv geldim biraz yardım ederler diye ama ben anlamıyorum ya. Geldiğimden beri bende hastayım antibiyotik kullanmam lazim. Beni biri telefonda sorsa bende rahatsızim deyip anlatıyor kendini. Bebege mama yapılacak ben bilmiyorum deyip beni kaldırıyor. İnanin 20dk bebegi bırakıp uzandım kaldırıp dolaştırmamis bile oturduğu yerden sallıyor bebekte çığlık çığlığa ağlıyor.Telefonun sesi son ses açık çoçuk sese uyanıyor esime de dedim bu durumu diyor abartıyorsun.Sabrım kalmadı. Ama lafa gelince anneme diyor tabi bakacaz evladımız bizim bilmem ne ama sadece laf öyle üzülüyorum ki.Kendi kızı hasta olmuş üzüntüden mahvoldu. Ben kendimi öyle kötü hissediyorum ki sanki eşyalarımı toplayıp çekip gitmek istiyorum anneme.
Geçmiş olsun .Sana en ıyı bakıcak birine gitmelısın

Sen is yapacagin zaman kizlari olursun, git is yap isterler. Ama sira onlara geldi mi annen baksin isterler.
Hasta olsam destegi esimden beklerim, kvden degil
Kaç gündür hastayım öksürüyorum hiç bisey demedi bende hastayım antibiyotik almam lazım dedi durdu. Oğlu öksürmeye başladı ilaç al hemen beni üzme sana bitki demleyeyim bilmem ne. İnsani resmen pislik yerine koyuyor.

Gece boyunca ağladı sabahta dedim gideyim en azından 1-2 saat bakar bebeğe bende uyurum. Dermanım kalmamıştı.
Bebekle siz niye oraya gittiniz ki? Rica etseydiniz o sizin eve gelseydi?? Bebek yadirgamis da olabilir aglamasi normal. Kendi evinizde bir kap corba yapardi size, siz de dinlenirdiniz arada da bebeği pispislardiniz birlikte. Bence oraya gitmeniz bile yersiz olmus bu soğukta.

Kendisi hasta olsa "vay efendim gelin gelip bakmadı bir çorba yapmadı" olur. Bekleme kardeşim, şu hayatta kendi annen baban gibi olmaz kimse. Onların 'canım kızımları' ya başkasına nispet için ya da işi düşünce olur.
Bende de böyle, kendisi yattı evden yemekler taşıdım, ben hasta oldum ağzının ucuyla sordu geçti. Tezgaha tutunarak yemek yaptım. Ama akrabalarının yanında ben can kızıyımdır. Oğluyla en ufak tartışmamızda evimi basar, kocasıyla üzerime yürür ama ben canı kızıyımdır. Bir gün bile beni savunmuşluğu yoktur, hevesle anlattığım olaya hayırlı olsun kızım bile demez fesatlığından ama beni herkesten ayrı tutuyordur.
Yalan o yalan, boşver bak başının çaresine. Beklentiler sadece üzer.

Yarın bigün hasta olsa gelin baksın ister ama. Damadın evine sığamam oğlumun evine gideyim der, oğlu da evde oturup bakmıycağına göre iş gelinine düşer. Ne var 3 5 gün baksa uyusa dinlense gelini. İnsanlıktır bu. Biz burda komşularımıza yapıyoruz bu insanlığı.

Öncelikle çok geçmiş olsun brz nazlısınız sanırım annelerin dinlenme gbi bi lüksü maalesef pek olmuyo ateşler içinde tir tir titrerken dahi bakmak durumunda kaldım herkesin evi 10 dk mesafdyken hemde, kimseye gel fln demedim durumumu biliyolardı isteyen gelirdi evime. Dönün evinize üstesinden gelirsiniz Allahın izniyle, canınız sıkılmaz en azından çok düşünen de kendi gelir ztn

3 aylık hamileyken deli gibi grip olmuştum ateşim falan da var tehlikeli biliyorsunuz. Eşim yanımda söyledi anne anteros hasta acile geldik diye. Üzerinden 1 hafta geçti tabi ben gene hastayım sesim falan çıkmıyor. Aradı beni misafiri gelecekmiş hizmetçi lazım baktı hastayım dedi ki 'aaaaa sen hastasın neden söylemedin gelirdim çorba yapardım. 😂 Oğlun söyledi ya dedim ayyy yok söylemedi dedi.' 😂 😂 😂 Kv den anne olmaz ki adı üstünde kaynana. 😂

doğurup büyütmüş o kadar yıl sizi nasıl aynı kefeye koysun.yardımcı olmuyorsa evinize geri dönün zaten anne ilgisi beklemek biraz hayal.

Back
X